כמעט שאין מישהו שלא מכיר, טעם והכין סלט אוליביה. מדובר בסלט תפוחי אדמה עם גזר, אפונה, מלפפון חמוץ וכמובן מיונז שעוטף הכול יחד. מסוג הסלטים שהם חצי ארוחה. אז החלטתי להכין לכם וריאציות מעניינות של שני סלטי תפוחי אדמה בדיוק כמו שכולנו אוהבים, אבל הפעם אין בהם מיונז או ירקות מבושלים.
האחד, סלט תפוחי אדמה שמאוד מזכיר את יוון. יש בו בצל חי ובועט, זיתי קלמטה ואפשר להוסיף לו גם גבינה בולגרית או פטה; והשני סלט חמים של תפוחי אדמה עם בצל מקורמל וקוביות פסטרמה חמות שהופכות בצריבה לפינוק של ממש.
1 צפייה בגלריה
yk14042781
yk14042781
(צילום: טל סיון ציפורין)
את שני הסלטים מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר, עדיף ביום ההכנה, אבל אין בעיה גם לשמור אותם במקרר בקופסה סגורה ולהגיש קר או לתת להם להתחמם קצת על השיש.

סלט תפוחי אדמה בסגנון יווני

מה צריך:
• 1 ק"ג תפוחי אדמה – שטופים
• 1 בצל סגול, קלוף
• חופן עלי שמיר או 1/2 צרור עירית
• 2 שיני שום כתושות
• 5 כפות שמן זית
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• חופן זיתי קלמטה
כך עושים:
1. חותכים את תפוחי האדמה, עם קליפתם, לקוביות בגודל 5-4 ס"מ או לרבעים אם הם קטנים.
2. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 40-30 דקות או עד הזהבה וריכוך.
3. פורסים את הבצל לפרוסות דקות-דקות וקוצצים את השמיר. חותכים את הזיתים לחצי.
4. מערבבים יחד את כל המצרכים ומגישים בטמפרטורת החדר.

סלט תפוחי אדמה עם בצלים מקורמלים ופסטרמה חמה

מה צריך:
• 15 מיני תפוחי אדמה אדומים
• 1 כפית מלח
• 3 כפות שמן זית
• 100 גרם פסטרמה מכל סוג שאוהבים – בדבש, רוסטביף, הודו
• 2 בצלים לבנים, קלופים
• 3 שיני שום, קלופות
• 2 כפות חומץ תפוחים או חומץ רגיל
• 1 כפית חרדל גרגירים
• 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
• 2 כפות מייפל או סוכר
• 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
• 1/3 צרור עלי פטרוזיליה
כך עושים:
1. חוצים את תפוחי האדמה ל-2 ומבשלים במים רותחים מומלחים עד ריכוך. מוציאים ומסננים.
2. קוצצים את הבצלים לקוביות וחותכים את הפסטרמה לקוביות בגודל 2 ס"מ.
3. בסיר סוטאז' מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
4. מוסיפים את קוביות הפסטרמה ומטגנים יחד במשך 4-3 דקות או עד שהפסטרמה מקבלת הזהבה עדינה.
5. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה מבושלים ואת השום הכתוש ומטגנים יחד במשך כמה דקות רק עד שתפוחי האדמה סופגים את הטעמים.
6. מעבירים את תכולת הסיר לקערה גדולה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
7. מגישים בטמפרטורת החדר.
פורסם לראשונה: 00:00, 11.09.24