פעם בשבוע, כמעט באופן קבוע, אני מכינה סיר אורז גדול. לרוב אני אוכלת את האורז הזה לצד עוף או טופו ולפעמים, לקראת אמצע שבוע, אני מוסיפה לו ירקות והופכת אותו בשנייה לסלט שהוא ממש ארוחה. אבל האמת היא, שלא רק סלט אפשר להכין מאורז שנותר במקרר, כזה שקצת התייבש או איבד מהחיות שלו.
אפשר להוסיף אותו לתוך מרק, כך שהנוזלים ייספגו באורז ויחזירו לו את הרכות. אפשר להכין ממנו ארנצ'יני, סושי מפורק וכמובן מוקפץ עם או בלי עוף. זה גם נפלא שלא זורקים אוכל, וגם יש לא מעט מתכונים שדווקא האורז הקר והמעט יבש עושים להם רק טוב.
1 צפייה בגלריה
yk14042785
yk14042785
(צילום: טל סיון ציפורין)
הנה למשל, שני המתכונים שהכנתי לכם היום. האחד לסלט רצועות קישואים עם אורז קריספי שמתפקד כאן ממש כמו קרוטונים, והשני לקציצות אורז נפלאות שמגישים לארוחת ערב לצד שמנת חמוצה או סלט ירקות טריים.

סלט קישואים עם אורז קריספי

מה צריך (האורז מספיק לשני סלטים ויותר):
• 2 כוסות אורז בסמטי או יסמין מבושל
• 3 כפות שמן זית
• 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
• 1 כף מייפל
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית אבקת שום
לסלט:
• 3 קישואים או זוקיני – מומלץ לערבב כמה צבעים
• קליפת לימון מגורדת דק
• מיץ מ-1/4 לימון
• 2 כפות שמן זית
• חופן עלי שמיר או עלי פטרוזיליה
• קמצוץ מלח
כך עושים:
1. בקערה גדולה מערבבים אורז מבושל, שמן זית, פפריקה, מייפל, מלח ואבקת שום.
2. משטחים את האורז על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.
3. מערבבים את האורז ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות. האורז מוכן כשהוא זהוב, יפה וקריספי.
4. שומרים בקופסה סגורה ומגישים מעל סלטים.
5. להכנת הסלט: קולפים את הקישואים והזוקיני לרצועות דקות בעזרת קולפן רגיל. מעבירים לקערה.
6. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון, שמן זית, עלי שמיר קצוצים (או פטרוזיליה קצוצה) ומעט מלח ומערבבים בעדינות.
7. מפזרים למעלה את האורז (לא צריך את הכול, שימו כמה שאתם אוהבים ממש כמו שאתם שמים קרוטונים, ואת השאר תשמרו לסלטים נוספים, כמו סלט כרוב למשל), מערבבים ומגישים.

קציצות אורז ועשבי תיבול

מה צריך:
• 2 כוסות אורז מבושל (מכל סוג שיש לכם)
• 2 כפות שמן זית
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 צרור עירית
• 1/2 צרור עלי בזיליקום
• 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
• 3 ביצים L
• 1/2 כוס גבינת מוצרלה או פרמזן מגורדת
• 2 כפות קמח לבן או קמח אורז
כך עושים:
1. קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים יחד.
3. ועכשיו שתי אופציות: אפשר ליצור קציצות עם ידיים משומנות, להניח על תבנית תנור עם נייר אפייה ולאפות ב-190 מעלות במשך 10 דקות מכל צד או עד הזהבה.
4. אפשר לטגן במחבת, עם מעט שמן, עד הזהבה יפה משני הצדדים.
5. מגישים לצד שמנת חמוצה ומעליה זילוף של שמן זית ופלפל שחור גרוס.
פורסם לראשונה: 00:00, 18.09.24