כל כך קיוויתי לפתוח את השנה החדשה עם בשורות טובות על חזרתם של החטופים והחטופות. אני ממשיכה להתפלל שזה יקרה, ובינתיים הכנתי לכם הפעם שני מתכונים למנות עיקריות מיוחדות לערב החג, אבל ממש קלות להכנה, שיש בהן מתיקות עדינה. בסוף זה כל מה שאנחנו מייחלים לו - שיהיה פה קצת מתוק. אמן שתהיה שנה טובה!
עוף באננס
מה צריך:
• 8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים או שילוב)
• 1 אננס טרי או 1 קופסה פרוסות אננס משימורים
• 2 בצלים סגולים, קלופים
• 10 שיני שום, קלופות
• 2 כפות שמן זית
• 3 כפות סילאן
• 1 כפית אבקת שום
• 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
• 1 כפית מלח גס
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כך עושים:
1. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, סילאן, אבקת שום, רוטב צ'ילי, מלח גס ופלפל שחור.
2. חותכים את הבצלים לרבעים.
3. בתבנית מלבנית מניחים את חלקי העוף עם הצד של העור כלפי מעלה.
4. מפזרים מסביב בצלים ושיני שום. אם רוצים, אפשר לפזר גם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות.
5. חותכים את האננס לפרוסות דקות ומניחים על העוף בצורה מפוזרת.
6. מברישים את העוף, האננס והבצלים ברוטב שבקערה. אם נותר רוטב, יוצקים אותו מעל.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך שעה עד שעה וחצי או עד שהעוף זהוב ויפה.
תאנים במילוי בשר
מה צריך:
• 35 תאנים טריות
• 300 גרם בשר טחון
• 2 בצלים לבנים, קלופים
• 5 שיני שום, קלופות
• 1/4 כוס צנוברים
• 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
• 1 כפית בהרט
• 1/2 כפית מלח
• 5 כפות שמן זית
לרוטב:
• 3 כפות סילאן או רכז רימונים
• 5 כפות שמן זית
• 1/2 כפית מלח
פנים התאנים:
• מיץ מ-1/2 לימון
כך עושים:
1. חותכים את השליש העליון של התאנה ומרוקנים את הפנים שלה. מניחים את פנים התאנים בצד ולא זורקים.
2. בינתיים קוצצים את הבצלים והשום לקוביות ומטגנים עד הזהבה יפה.
3. מוסיפים את הצנוברים והתבלינים ומטגנים יחד חמש דקות.
4. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה. מורידים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את הבשר והפטרוזיליה. מערבבים היטב.
5. להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את תוכן התאנים עם סילאן, שמן זית, מלח ומיץ לימון.
6. ממלאים את התאנים בבשר ומניחים אותן בתבנית עגולה עם הצד של הבשר כלפי מעלה.
7. מזלפים מעל את הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-30 דקות או עד הזהבה עדינה. מומלץ מדי פעם להרטיב את התאנים ברוטב. מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה דק ומגישים.
פורסם לראשונה: 00:00, 25.09.24