עם פתיחת שנת הלימודים, ועל רקע העובדה שתבשילים אישיים מהירי ההכנה זכו לביקוש רב בתקופת המלחמה כמזון חירום לממ"ד הביתי, החלטנו לערוך מבחן טעימה לתבשילים כאלה של כמה חברות. בחרנו תבשילים אישיים של נודלס בטעם עוף ונודלס בטעם בשר, שכן נודלס היא המנה הנמכרת ביותר בקטגוריה הזאת, שנמצאת בצמיחה מתמדת.
קטגוריית התבשילים האישיים מהירי ההכנה – אריזות אישיות שרק צריך להוסיף להן מים חמים והן מוכנות לאכילה – מגלגלת יותר מ-100 מיליון שקל בשנה (כ-27 מיליון יחידות בשנה), כשאסם שולטת בשוק עם מגוון מנות. בחרנו מנות של ארבעת השחקנים הגדולים בשוק, שכולם מייבאים את מנות הנודלס מהמזרח: "מנה חמה" של אסם, חלוצת המדף (מיובאת מתאילנד), "מג'יק" של חברת נטו (מיובאת מסינגפור), "מנת השף" של ויליפוד (מיובאת מתאילנד) ו-"TIK-TAK" מסדרת מאסטר שף, הנודלס החדשים שהושקו כעת על ידי חברת שסטוביץ (מיוצר בווייטנאם).
2 צפייה בגלריה
yk14065165
yk14065165
משפחת עטיה ודניאל דמרי (מימין) מנתניה. השתתפו במבחן הטעימה העיוור
(צילום: נמרוד גליקמן)
גייסנו למבחן הטעימה משפחות עם ילדים, חיילים וסטודנטים, בסך הכול 25 אנשים, והגשנו להם את המנות אחרי שהוכנו על פי ההוראות, בקעריות כדי שלא יזהו באיזה מותג מדובר. הטועמים התבקשו לדרג את המנות על פי הפרמטרים הבאים: טעם הנודלס, נימוחות הנודלס, טעם הנוזל (המרק) והמראה של המנה המוכנה.
בשני הטעמים – הן עוף והן בשר – המנה החמה של אסם קיבלה את הציון הגבוה ביותר. חלק מהטועמים אף זיהו את המותג למרות שהוגש להם בקערית ללא סימני זיהוי. "TIK-TAK" החדשה נתנה פייט יפה למובילת הקטגוריה הוותיקה ודורגה במקום השני, בשני הטעמים.
במקומות השלישי דורגו הנודלס של מג'יק, ואחריהם נודלס בטעם עוף של מנת השף (מנת השף לא מוצעת בטעם בשר/בקר), בציונים דומים ונמוכים יחסית לשני הראשונים. הטועמים אמרו שהטעם תפל יותר, וצבע האטריות חיוור יותר.
יתרון למוצר החדש של שסטוביץ: הוא היחידי שמגיע עם מכסה פלסטיק לסגירה חוזרת. במוצרי החברות האחרות יש רק כיסוי נייר כסף, שלא ניתן לסגירה הרמטית.

נודלס בטעם עוף

"מנה חמה" של אסם, 7.5 שקלים, 71 גרם. ב-100 גרם מנה מוכנה – קלוריות: 87, נתרן: 325 מ"ג, חומצות שומן רווי: 1.7 גרם. הוראות הכנה: הוספת שקית תבלינים, הוספת מים רותחים, כיסוי בנייר כסף של האריזה והמתנה של שלוש דקות. ציון: 8.5.
TIK-TAK של מאסטר שף, ביבוא שסטוביץ, 6.90 שקלים, 60 גרם. ב-100 גרם מנה מוכנה – קלוריות: 69, נתרן: 383 מ"ג, חומצות שומן רווי: 1.4 גרם. הוראות הכנה: הוספת שקית התבלינים, הוספת מים רותחים, סגירה במכסה המצורף והמתנה של 4-3 דקות. ציון: 8
"מג'יק" של נטו, 4.90 שקלים, 70 גרם. ב-100 גרם מנה מוכנה – קלוריות: 81, נתרן: 384 מ"ג, חומצות שומן רווי: 1.6 גרם. הוראות הכנה: הוספת שתי שקיות תבלינים וירקות מיובשים, הוספת מים רותחים והמתנה של שלוש דקות. ציון: 6.5
"מנת השף" של ויליפוד, 5 שקלים, 70 גרם. ב-100 גרם מנה מוכנה - קלוריות: 69, נתרן: 278 מ"ג, חומצות שומן רווי: 1.3 גרם, הוראות הכנה: לפתוח חילקית את המכסה, להוסיף את תוכן שקית התיבול ולהוסיף מים רותחים עד ל-1 ס"מ מתחת לשפת הכוס, לסגור את המכסה ולהמתין חמש דקות. לפני האכילה לערבב היטב. ציון: 6

נודלס בטעם בשר

"מנה חמה" של אסם, 7.5 שקלים, 71 גרם. ב-100 גרם מנה מוכנה – קלוריות: 87, נתרן: 325 מ"ג, חומצות שומן רווי: 1.7 גרם. הוראות הכנה: הוספת שקית תבלינים, הוספת מים רותחים, ערבוב, כיסוי בנייר כסף של האריזה והמתנה של שלוש דקות. ערבוב נוסף. ציון: 8.7.
TIK-TAK של מאסטר שף, ביבוא שסטוביץ, 6.90 שקלים, 60 גרם. ב-100 גרם מנה מוכנה – קלוריות: 69, נתרן: 383 מ"ג, חומצות שומן רווי: 1.4 גרם. הוראות הכנה: הוספת שקית התבלינים, הוספת מים רותחים, סגירה במכסה המצורף והמתנה של שלוש דקות עם מכסה סגור. ציון: 8.2
"מג'יק" של נטו, 4.90 שקלים, 70 גרם. ב-100 גרם מנה מוכנה – קלוריות: 81, נתרן: 384 מ"ג, חומצות שומן רווי: 1.6 גרם. הוראות הכנה: הוספת שתי שקיות תבלינים וירקות מיובשים, הוספת מים רותחים והמתנה של שלוש דקות. ציון: 7
פורסם לראשונה: 00:00, 06.09.24