סתיו, וגם אביב, הן התקופות האהובות עליי בשנה. לא חם מדי, לא קר, השמש עדיין מאירה וכיף לשבת במרפסת או לטייל בחוץ בלי שאחוזי הלחות ירקיעו למעלה.
סתיו הוא גם התקופה שבה כבר רוצים לאכול פחות מאכלים קרים, רוצים את הכול יותר חמים, אבל עדיין אוכל עדין ולא כבד, כמו חמין או מרק שעועית שיגיעו רק עם בואו של החורף.
אז לכבוד הימים המוארים והקרירים שמגיעים הכנתי לכם הפעם שני מתכונים שהם ספק תוספת ספק ארוחה קטנה ומזינה, שבשניהם יש ירקות חמימים. במקום סלט כרוב קר או גזרים קשים מהמקרר אני מזמינה אתכם להכין את הגרסאות החמימות שלהם.
אפשר להגיש את המנות האלה לארוחת ערב, לקחת לעבודה ולאכול בטמפרטורת החדר או להגיש כתוספת לצד העיקרית ואפשר גם להוסיף אליהן פחמימה או חלבון שיהפכו אותן לארוחה משביעה וגדולה. נסו למשל להוסיף לסלט כרוב צלוי קינואה מבושלת או רצועות של פרגית – והרי לכם ארוחה נהדרת.

סלט כרוב צלוי עם רוטב טחינה ומייפל

סלט מופלא שמכיל רצועות כרוב שמתרככות ומתקרמלות בתנור. לא תאמינו שהרגע אכלתם כרוב שלם מרוב שהוא טעים.
מה צריך:
• 1 כרוב טרי
• 6 כפות שמן זית
• 5 כפות מייפל
• 1 כפית מלח רגיל או גס
• 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
• 1/2 צרור עירית או בצל ירוק
• 1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה
• 30 זיתי קלמטה (ללא גלעין)
• 1/2 כוס שקדים פרוסים
לרוטב:
• 5 כפות טחינה גולמית
• 1 כף מייפל
• 1 כפית שטוחה נענע מיובשת או אורגנו מיובש
• 1/4 כפית מלח
• מיץ מ-1/2 לימון
• 1/2 כוס מים
כך עושים:
1. חותכים את הכרוב לרצועות ומעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים שמן זית, מייפל, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
3. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים את התבנית, מערבבים וממשיכים לאפות עוד 20 דקות. אם הכרוב לא מספיק צרוב אחרי 40 דקות – אפשר לערבב ולהוסיף עוד 20 דקות. מאוד תלוי כמה הכרוב טרי וכמה מים יש בו וכמובן מה הגודל שלו. מה שחשוב זה לוודא שהוא צרוב היטב ושחום בקצוות.
4. בינתיים קולים במחבת חמה, ללא שמן, את השקדים עד שהם מזהיבים. שומרים בצד.
5. בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב יחסית נוזלי. הוא לא צריך להיות סמיך כמו טחינה, אלא קצת יותר נוזלי. אם צריך אפשר להוסיף עוד טחינה או עוד מים.
6. קוצצים גס את הזיתים והכוסברה ופורסים את העירית דק.
7. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, כולל הרוטב, ומגישים בטמפרטורת החדר.

גזרים צלויים ברוטב טחינת יוגורט

מי חשב שגזרים יכולים להיות טעימים כל כך. והם באמת לא צריכים הרבה כדי להפוך לביס מנחם ומספק.
מה צריך:
• 5 גזרים, קלופים
• 3 כפות שמן זית
• 2 כפות מייפל או חומץ בלסמי או סילאן
• 1/2 כפית מלח גס או רגיל
• 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת
• 1/4 צרור עירית
• 5 כפות שומשום או תבלין בייגל
לרוטב טחינת יוגורט:
• 5 כפות טחינה גולמית
• 3 כפות יוגורט או גבינה לבנה 5%
• 1 כפית מייפל
• 1 כף שמן זית
• קמצוץ מלח
• 5-4 כפות מים קרים (או בהתאם להעדפה שלכם)
כך עושים:
1. חותכים את הגזרים לגודל של 3-2 ס"מ. אני אוהבת לחצות את הגזר לחצי ואז לחתוך לאלכסונים.
2. מעבירים את הגזרים לקערה ומוסיפים שמן זית, מייפל, מלח ופטרוזיליה. מערבבים היטב.
3. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 50-30 דקות או עד הזהבה וריכוך של הגזרים. תלוי כמובן בגודל שלהם ובטריות של הגזרים.
4. בינתיים קולים במחבת חמה, ללא שמן, את השומשום עד שהוא מתחיל להזהיב.
5. בקערה בינונית מערבבים את מצרכי הרוטב עד למרקם של טחינה נוזלית. אם צריך, אפשר להוסיף טחינה או מים.
6. מגישים את הגזרים על צלחת, חמים או בטמפרטורת החדר, ומפזרים מעל עירית קצוצה, שומשום קלוי ורוטב טחינה יוגורט.
פורסם לראשונה: 00:00, 23.10.24