כבר מספר חודשים שיש לי במקפיא גיוזות. חלק עם עוף וחלק צמחוניות. ביום שגיליתי שאפשר לקנות את הכיסונים הכל כך טעימים האלה בסופר ובשלל חנויות אסייתיות או קצביות, החלטתי שאני חייבת שהם יהיו במקפיא שלי לרגעים שבהם בא לי מנה של מסעדה בבית. כי בינינו, אין כמו להזמין גיוזות במסעדה – רק שלרוב המנה הזאת כל כך קטנה ויקרה.
אבל איך מכינים אותן בבית כדי שיצא באמת טעים? פשוט מאוד. אפשר לאדות אותן בסיר אידוי ואפשר לצרוב אותן על מחבת כדי לקבל פנים רך ומעטפת פציחה. ואפשר כמובן גם לבשל אותן במרק במקום כיסונים קלאסיים.
שני המתכונים שכאן עושים שימוש בחבילת גיוזות אחת והופכים אותה למנה שמספיקה לארבעה אנשים. והכי כיף שכל מה שמתווסף זה בעיקר ירקות.

סלט גיוזות ברוטב צ'ילי ושומשום קלוי

מה צריך:
• 1 חבילה 15-10 גיוזות עוף קפואות
• 2 כפות שמן זית
• 1 גזר, קלוף
• 1/4 כרוב סגול או לבן או שילוב
• 1/4 ראש חסה לאליק או קיסר או כל עלים ירוקים שאוהבים
לרוטב:
• 4 כפות רוטב צ'ילי – מומלץ ביתי (חפשו מתכון בבלוג קרוטית)
• 5 כפות שומשום
• 2 כפות שמן זית
• מיץ מ-1/2 לימון
• 1/4 כפית מלח
כך עושים:
1. מבשלים את הגיוזות בסיר עם מים רותחים במשך חמש דקות רק עד שהבצק לא קפוא יותר. מסננים היטב מכל הנוזלים.
2. במחבת רחבה מחממים שמן זית וצורבים את הגיוזות, תחילה מהחלק התחתון ואז בצד נוסף, עד שמקבלים הזהבה יפה.
3. בינתיים חותכים את הגזר לגפרורים בעזרת קולפן ג'וליינים או סכין ופורסים את הכרוב דק-דק. אם רוצים אפשר להוסיף גם 1/2 בצל סגול פרוס כמה שיותר דק ו/או כמה צנוניות פרוסות דק.
4. חותכים את החסה לרצועות או קורעים בידיים לחלקים יחסית קטנים.
5. מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה קטנה.
6. מערבבים יחד את כל המצרכים (מומלץ לשים מחצית מהרוטב ואז לראות אם צריך עוד) ומגישים בטמפרטורת החדר.

מרק עוף מהיר עם גיוזות ונודלס

מה צריך:
• 3 כפות שמן זית
• 3 סטייק פרגית או 400 גרם רצועות פרגית
• 2 ענפי סלרי
• 2 גזרים, קלופים
• 1 בצל לבן, קלוף
• 1/2 צרור שמיר
• 1/2 צרור פטרוזיליה
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית כורכום
• 1 כף אבקת מרק עוף – לא חובה אבל מקצר את הזמן
• 2 כפות קורנפלור + כוס מים קרים
• 4-3 ליטר מים
• 1 שקית נודלס מסולסלים (כמו אלה של מנה חמה)
• 15-10 גיוזות עוף או צמחוניות
להגשה:
• 2 ענפי בצל ירוק
• חופן עלי כוסברה
כך עושים:
1. בסיר בינוני גדול צורבים את הפרגיות עם שמן זית עד הזהבה עדינה. בינתיים פורסים את הגזר לפרוסות דקות.
2. כשהפרגיות מוכנות מוסיפים את הגזרים, הסלרי והבצל בשלמותו וצורבים עוד חמש דקות.
3. מוסיפים שמיר, פטרוזיליה, מלח, כורכום, אבקת מרק ו-3 ליטר מים ומבשלים במשך חצי שעה.
4. מערבבים כוס מים עם קורנפלור עד שאין גושים ומעבירים את הנוזל הלבן למרק. מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים נודלס וגיוזות ומבשלים יחד 10 דקות או עד שהנודלס רכים.
5. מגישים עם בצל ירוק פרוס דק ועלי כוסברה.
פורסם לראשונה: 00:00, 30.10.24