במשך שנים התרחקתי מתבשילי קארי. הם היו חריפים לי מדי ומאוד אינטנסיביים בטעמם גם כשהוסיפו להם
קרם קוקוס שמתווסף כדי לאזן ולהביא איתו מתיקות.
ואז, ממש במקרה, יצא לי לטעום קארי מאסמן והתאהבתי. לא בכל תבשילי הקארי אלא רק בו.
מדובר בעצם בקארי שהביאו איתם לתאילנד המוסלמים (מאסמן בתאית זה מוסלמי), ולעומת תערובות ומשחות קארי אחרות כאן יש ניחוח קסום של תבלינים חמים ומתקתקים כמו קינמון, הל ואניס. חריפות הקארי המיוחד הזה נמוכה מזאת של סוגי הקארי האחרים, כמו הקארי האדום או הירוק, והוא פשוט נפלא ומשתדך מדהים עם קרם קוקוס שכאמור מאזן את החריפות.
משחת קארי מאסמן, בדומה למשחות הקארי האחרות, הוא חומר גלם נפלא במטבח שמאוד מקצר את זמן הבישול. הוא כבר מתובל באופן מדויק ובעיקרון כל מה שצריך זה להוסיף לו קרם קוקוס וזהו. מתקבל רוטב אדיר שיכול לשמש לתבשילים מהירים ואפילו למרקים. לא צריך להוסיף שום תיבול בנוסף.
את משחת קארי מאסמן אפשר למצוא בסופרים רבים במחלקה האסייתית וכמובן בשלל חנויות אסייתיות ברחבי הארץ, ואני ממש ממליצה לכם להכניס אותו למטבח ולקצור מחמאות רבות על תבשיל שלוקח כמה דקות בודדות להכין.

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם טופו ודלעת

מה צריך:
• 3 כפות שמן
• 2 בצלים סגולים, קלופים
• 10 שיני שום
• 2 כפות משחת קארי מאסמן
• 500 מ"ל קרם קוקוס
• 1/2 כפית מלח
• 1 חתיכה דלעת (נמכר בסופרים באריזת ניילון)
• 1 חבילה טופו קשה
• עלי כוסברה להגשה
* אופציונלי: 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
כך עושים:
1. חותכים את הבצלים לרבעים. בסיר סוטאז' רחב מטגנים את הבצלים והשום, עם שמן, במשך 10 דקות.
2. מוסיפים משחת קארי, קרם קוקוס ומלח ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה עדינה.
3. חותכים את הדלעת והטופו לקוביות בגודל 3 ס"מ ומוסיפים לרוטב בסיר. אם רוצים להוסיף גרגירי חומוס זה הזמן.
4. מבשלים עד שהדלעת רכה אבל לא מתפרקת. זה לוקח בערך 30-20 דקות על אש נמוכה-בינונית. מגישים עם עלי כוסברה.

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם צ'אנקים של דגים וקישואים

מה צריך:
• 3 כפות שמן
• 10 שיני שום, קלופות
• 8 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים סגולים, קלופים
• 3 קישואים או זוקיני או שילוב שלהם
• 2 כפות משחת קארי מאסמן
• 500 מ"ל קרם קוקוס
• 1/2 כפית מלח
• 3 פילה דג לבן ללא עור – לבחירתכם (אפשר גם קפוא ומופשר)
• עלי כוסברה להגשה
• 3-4 כפות מיץ לימון – להגשה
כך עושים:
1. שוטפים את הדגים היטב במים. אם אתם משתמשים בדגים קפואים שהפשרתם, ולא דגים טריים, מומלץ להניח לרבע שעה בקערה מים וקצת לימון לפני שמשתמשים בדגים.
2. חותכים את בצלי השאלוט לחצי, או לרבעים אם השתמשתם בבצלים סגולים רגילים. חותכים את הקישואים לקוביות גדולות או לפרוסות.
3. בסיר סוטאז' רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצלים והשום במשך 10 דקות. מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
4. מוסיפים את משחת הקארי ואת קרם הקוקוס ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה עדינה.
5. כשהרוטב כבר חם ומתבשל בערך 15 דקות מוסיפים את הדגים, ומבשלים עוד 15 דקות עד שהדגים מוכנים. חשוב לא לבשל את הדגים יותר מדי אלא רק עד שהם מוכנים מבפנים (אפשר לפתוח אחד ולראות שהוא בצבע לבן אטום ולא שקוף).
6. מגישים עם המון כוסברה וקצת מיץ לימון מעל. במקום או בנוסף לקישואים אפשר להכניס לתבשיל שעועית עדינה קפואה ו/או עלי תרד.
פורסם לראשונה: 00:00, 13.11.24