שעון החורף אמנם מאחורינו אבל מזג האויר עדיין נעים והשמש ממשיכה להאיר את הימים. התקופה הזאת, שמגיעה רגע לפני החורף, היא הזמן הכי נעים לצאת לעשות פיקניקים ועל האש. בין אם במרפסת, בגינה או בפארקים המורשים לכך.
אז איך נערכים מבחינת האוכל? את השיפודים, הסטייקים והקבב אפשר וכדאי לרכוש כשהם מוכנים כבר לצלייה. זה גם יקל עליכם את העבודה וגם התיבול שלהם לרוב מדויק ומוצלח (פרגיות לא צריכות לרוב יותר מקצת מלח ופלפל שחור – אלא אם אתם מאלה שאוהבים לגוון ואני מבטיחה להביא לכם גם מתכונים למרינדות נפלאות). סטייק ודאי שלא זקוק ליותר מזה. אבל את הסלטים אני ממליצה לכם להכין בבית. גם כי זה מהיר, גם כי יישאר לכם בקופסה במקרר לכל השבוע, וגם כי תוכלו לשלוט בטעמים ולהשתמש בירקות שיש לכם בבית.
והנה גם קיצור דרך נוסף – אם אתם ממש ממהרים ובכל זאת רוצים קצת להשקיע אתם יכולים לרכוש חצילים קלויים ולשדרג אותם עם טחינה, פלפלים קלויים לטחון לממרח נפלא וסלק מבושל מהסופר יכול להפוך לנפלא אם תוסיפו לו קצת סילאן, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול טריים.
פטריות חמות לחומוס כמו של פעם
מה צריך:
• 3 כפות שמן זית
• 3 בצלים לבנים, קלופים
• 2 סלסילות פטריות שמפניון
• 1/2 כפית כמון
• 1 כף אבקת מרק פטריות
• 1/4 כפית כורכום
• 1/2 כפית סוכר חום
• 2 כוסות מים רותחים
כך עושים:
1. חוצים את הפטריות לחצי וחותכים את הבצלים לרצועות. בסיר סוטאז' רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן יחד עד שהן מתרככות. בערך 15 דקות. מוסיפים כמון, אבקת מרק פטריות, סוכר וכורכום ומערבבים.
3. מוסיפים מים רותחים ומבשלים יחד במשך 30 דקות או עד שהרוטב מצטמצם. אם אתם אוהבים רוטב ממש סמיך אפשר להוסיף, רבע שעה לסוף הבישול, 1/2 כוס מים מעורבבים עם כף גדושה של קורנפלור.
בין מטבוחה לסלט טורקי
מה צריך:
• 5 כפות שמן
• 10 שיני שום, קלופות
• 2 פלפלים אדומים קלויים (אפשר קנוי)
• 1 פלפל אדום חריף
• 10 עגבניות מגי או תמר מתוקות ובשלות
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית בהרט או כמון
• 1 כפית מלח
• 1 כפית דבש או סילאן
• 1 כוס מים רותחים
כך עושים:
1. פורסים את השום והפלפל החריף לפרוסות וקוצצים את הפלפלים הקלויים.
2. טוחנים או מגרדים את העגבניות.
3. בסיר סוטאז' רחב שמים שמן ומטגנים את שיני השום והפלפלים במשך 7 דקות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים 2 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד 20 דקות (בינתיים ללא מים).
5. מוסיפים את המים ומבשלים עד שרוב המים מתאדים ונותר רוטב מצומצם נפלא. זה לוקח בערך שעה על אש בינונית.
חצילים קלויים עם טחינה
מה צריך:
• 2 חצילים בלאדי
• 1/2 כפית מלח
• 2 כפות מיץ לימון
• 1/2 כוס טחינה גולמית
עלי פטרוזיליה להגשה
כך עושים:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים פנימה את החצילים לאפייה של שעה או עד שהחלק העליון נראה ממש שרוף.
2. מוציאים, מניחים לחצילים מעט להתקרר ומוציאים את בשר החצילים לתוך מסננת. מאפשרים לנוזלים לצאת (אנחנו לא רוצים אותם כאן).
3. מעבירים את בשר החצילים לקרש חיתוך וקוצצים דק. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ולימון ומגישים עם המון טחינה מעל ופטרוזיליה קצוצה.
סלט כרוב וגזר מוחמץ ומהיר
מה צריך:
• 1 כרוב לבן
• 2 גזרים, קלופים
• 1 פלפל אדום
• 1 כף מלח
• 2 כפות סוכר
• 1/2 כוס מיץ לימון או חומץ
• 5 כפות שמן
כך עושים:
1. פורסים את הכרוב לרצועות דקות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
2. חותכים את הפלפל לרצועות דקות-דקות (בלי הגרעינים).
3. מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים, וממש מועכים אותם עם הידיים כדי שכל הנוזלים יתחילו לצאת מהירקות.
4. מעבירים את כל תכולת הקערה לצנצנת, דוחסים היטב ושומרים על השיש במקום מוצל.
5. הכרוב מוכן כבר אחרי כמה שעות וככל שיעבור הזמן הוא יהיה רך וטעים יותר.
6. רוצים כרוב צהוב? מכינים אותו דבר רק חותכים את הכרוב לצ'אנקים קצת יותר גדולים, פורסים את הגזר לפרוסות ומוסיפים 1/2 כפית כורכום.