אבי ביטון: קפה דקל, תל–אביב
בתי קפה הם מקום מושלם לניהול פרלמנט, וכזה הוא "קפה דקל" הוותיק במרכז המסחרי בשכונת בבלי. אחד מהקבועים כאן הוא שף אבי ביטון, בעלי "קפה פופולר" ורשת "סוליקה". "תמיד יושבות שם קבוצות ומתדיינים על דברים שברומו של עולם", אומר ביטון שעובר בקפה הזה כמעט כל יום. עוד סיבה היא הבעלים, רמי. "זה בית הקפה היחיד שרושמים בו ומשלמים בסוף החודש, כמו במכולת של פעם. תמיד מצחיק ותמיד שמח שם".
הקפה שלך? "הפוך. שיבולת שועל"
ובצד? "כריך טונה חריפה וירקות. כשאין לי כוח להכין סנדוויצ'ים לילדים, הם עוברים בקפה ולוקחים סנדוויץ' פשוט ביתי ומנצח".
"קפה דקל", בבלי 27, תל-אביב
אברהם פרייזן: ההוספיס האוסטרי, ירושלים
ברחוב ויה דולורוזה בעיר העתיקה בירושלים ניצב "ההוספיס האוסטרי" - בניין שנחנך ב-1864, עבור עולי הרגל מהאימפריה האוסטרו-הונגרית. לפני 20 שנה נפתח כאן בית קפה, עם תפריט ברוח וינאית - שניצל המוגש עם סלט תפוחי אדמה, שפצלה, מרק גולאש, קפה ועוגות מסורתיות: שטרודל תפוחים, קוגלהוף ועוגת טרייסט. "זהו מקום שמבטא את המורכבות והיופי של ירושלים", מעיד השף אברהם פרייזן, הרכש החדש של מסעדת 02 במלון ענבל בירושלים. "אני משתדל למצוא לפחות בוקר אחד בשבוע להגיע אליו. אני נכנס משער שכם, יורד דרך הבסטות ועל הדרך מתעדכן מה חדש בירק העונתי, חולף בוויה דולורוזה על פני צליינים שסוחבים צלבי ענק על גבם ואז נכנס לפנינה ירושלמית, שזורקת אותך לאירופה של המאה ה-19. אני ממליץ לשבת בחצר המוצלת עם כוס קפה, ולדמיין לרגע קטן שאנחנו נורמליים".
הקפה שלך? בקיץ אספרסו כפול על קרח ובחורף קורטדו חזק".
ומה אתה אוכל ב"ההוספיס האוסטרי"? "בדר”כ אני מסתפק בקפה, סודה וסיגריה. מדי פעם מתפנק עם שטרודל או בזאכרטורטה אוסטריים כהלכתם, שמוכנים במקום".
"ההוספיס האוסטרי", ויה דולורוזה 37, ירושלים
ענר בן-רפאל פורמן: קפה פיצי, רמת–השרון
אחרי ששף ענר בן-רפאל פורמן מביא את הילדים לבתי הספר, הוא עוצר בקפה של עמיתו חיים כהן, בתחנת הדלק ברמת-השרון. "על אף המיקום, זו נקודה מעולה ומאוד מוקפדת", מספר בן-רפאל פורמן. "הלוקיישן מדויק לי כשאני נוסע מהבית לכיוון המסעדה שלי 'תריסר', שממוקמת מעל שוק האיכרים בנמל ת"א. אני אוהב לעצור לנשום, להיות רגע עם עצמי, לפני שאני יוצא ליום שלפניי"
יש עוד סיבות למה לשבת ב"קפה פיצי"? "הוא סוגר פינה בכל מובן: קפה מעולה, מאפים ביתיים וכריכים".
הקפה שלך? "אספרסו ארוך, שליש כפית סוכר". לאחרונה בן-רפאל פורמן, שמתמקד בחיבור בין המסורת לקולינריה המודרנית, שיתף פעולה עם "נספרסו", למנות שעושות שימוש בקפה.
"קפה פיצי", מתחם תחנת הדלק פז, משה סנה 199, רמת-השרון
אוהד לוי: לחם ברויטמן, אילת
לפני כמה שנים החליט אוהד לוי, שעבד במיטב המסעדות, לנטוש את גוש דן ולעקור עם משפחתו לבאר אורה. לוי, שמנהיג קייטרינג, מגיח לעיתים למרכז לטובת פרויקטים ופופ-אפים, שמבהירים מדוע נבחר לפני שנתיים כ"שף המבטיח" בתחרות פרסי המטבח הישראלי.
את הבוקר הוא פותח ב"לחם ברויטמן" בשכונת אלמוגים האילתית. "יובל זיו בעל המקום הוא חובב קפה ידוע. אני אוהב לשתות סוג של קורטדו כפול - אספרסו כפול עם קצת חלב והמון קצף", אומר לוי.
מה לצד הקפה? "מאפים. זאת ההתמחות של 'לחם ברויטמן'. איכשהו אני תמיד מזמין כריך גבינת ברי ואגס".
"לחם ברויטמן", אלמוגים 17, אילת
הגר גבאי: או לה לה, באר–שבע
בימי הקורונה, העזו נוי ברבי ודביר אייזן להשיק את "או לה לה" הסטייליסטי, במתחם "הבלוק", מול בית חולים סורוקה בבאר-שבע. מדובר במקום המשלב בית קפה עם מעדנייה ובר יין המביא ניחוח פריזאי לעיר הדרומית. אחת הקבועות של "או לה לה" היא הגר גבאי, אושיית אינסטגרם, בלוגרית אוכל, יוצרת תוכן ומתכונאית. גבאי המוכרת יותר כ"פלפלת", שם הבלוג שלה, חייה במושב כרמית, ונוהגת לקפוץ ל"או לה לה". "זהו בית קפה שכונתי שונה וייחודי, שאין דומה לו בעיר - אווירה מאוד חמה ודרומית ומנות שאין במקום אחר. כשהוא נפתח זאת הייתה בשורה של ממש: חומרי גלם מיוחדים, כלי הגשה יפים ומנות טעימות".
הקפה שלך? "הכי בנאלי: הפוך. חזק. לצד זה ארוחת הבוקר המיוחדת, עם מטבלים כמו לאבנה מעושנת, ממרח שמנת בזיליקום, לחמים טריים ומאפים".
גבאי גם אוהבת גם את היחס והשירות. "בשתי חופשות הלידה שלי ביליתי כאן המון. תמיד ידאגו לך לעגלה ולפינה שקטה להיניק".
או לה לה, ראובן רובין 3, באר-שבע
ארז קומרובסקי: קפה בוקה, תל–אביב
למרות המלחמה בצפון, שף ארז קומרובסקי ממשיך לנוע בין הבוסתן והמשכן שלו ביישוב מתת, 1.5 ק"מ מלבנון, לבין דירתו בלב ת"א, בעודו מנהיג את הקייטרינג שלו ואת מסעדת "בלאדי שיק" בשרונה.
בית הקפה הקבוע שלך בצפון? "'קפה מתת', שם מגישים לי פינג'אן קפה שחור עם הל, וגבינת עיזים, תמרים ושקדים".
מה הכתובת שלו? "הוא במרפסת שלי", צוחק קומרובסקי. "אין לי בית קפה קבוע בצפון".
כשקומרובסקי מגיע לדירתו במתחם שינקין בתל־אביב, הוא נוהג לשבת ב"קפה בוקה" הסמוך. "ב'בוקה' יש גינה והכלבים שלי נהנים לבלות בה", מספר קומרובסקי. "הם אוהבים לנשנש פירורים מתחת לשולחנות".
ומה אתה לוגם? "דאבל אספרסו, ובימים קשים טריפל אספרסו. אני גם אוכל סלט קטן".
"קפה בוקה", אחד העם 91, תל־אביב
ירדן שי: Mae, תל–אביב
ארבע שנים אחרי שהשפית והשחקנית ירדן שי זכתה במקום השני בעונה השנייה של "MKR המטבח המנצח", היא לא עוצרת והצטרפה לאחרונה לקבוצה שהקימה בין היתר את הטפאס בר "הלנה" בתל־אביב. את הקפה שלה היא שותה ב-Mae ברחוב מונטיפיורי בת”א. "Mae הוא שכן טוב עם קפה מעולה. העובדים מאוד־מאוד אדיבים, כולל הבריסטה והאחראי על פינוי השולחנות. העובד בקופה תמיד מנקה במגבון חיטוי את הזמזם שמצפצף כשהקפה מוכן. הזכוכיות נקיות והשולחנות פונים לרחוב".
הקפה שלך? "חזק ובלי סוכר. בבוקר זה יהיה אמריקנו קר או אספרסו כפול ארוך. אני לא אוכלת משהו ליד הקפה, רק שותה הרבה מים. בהמשך היום זה יהיה הפוך. לאחרונה אני מעדיפה אספרסו כפול וחלב שיבולת".
איפה את אוהבת ללגום בחו"ל? "רשת יפנית שנקראת % ארביקה. ביקרתי בסניפים שלה בדובאי ובניו־יורק. יש לרשת הזאת קפה מטורף ממקומות שונים בעולם. הם שמים דגש על הקלייה ועל מאיפה מגיע הקפה. בסניף הניו־יורקי שתיתי קפה הפוך שיבולת - הוא היה פירותי ועמוק, עם מלא רבדים ועם זאת חזק ועוצמתי. זאת הייתה ממש חוויה".
Mae, מונטיפיורי 3, תל־אביב
פורסם לראשונה: 00:00, 11.11.24