נסו להיזכר מתי בפעם האחרונה קניתם כרוב סגול. ועכשיו נסו לחשוב מתי הכנתם ממנו משהו שהוא לא סלט. מאתגר אה? אחד הירקות הכי יפים שהטבע העניק לנו לרוב מככב במטבח בסלטים, בתצורה הקרה שלו, אבל לא עוד. שני המתכונים שהכנתי לכם היום הופכים את הכרוב הסגול, היפה ממילא, ליצירת אמנות.
תמצאו כאן כרוב ממולא, בגרסה שונה ומיוחדת, עם רוטב לימוני משגע שמחמיא מאוד למתיקות של הכרוב ולצבעו העז. וגם שקשוקה שמכינים עם כרוב מבושל בניחוח חמאה ומעליו ביצים רכות.
יש לכם עוד רעיונות למתכונים עם כרוב סגול מבושל? כתבו לי. אני תמיד שמחה לשמוע מכם ומכן.
כרוב סגול ממולא בשר ואורז ברוטב לימוני
מה צריך:
• 5 ענפי סלרי כולל העלים
• 1 כרוב סגול
• 300 גרם בשר טחון
• 1 כוס אורז עגול
• 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
• 1 בצל לבן גדול, קלוף
• 2 שיני שום, כתושות
• 3 כפות שמן זית
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית בהרט
• 1 כף סילאן
לרוטב:
• 1/2 כפית כורכום
• מיץ מ-1/2 לימון
• 1/2 לימון נוסף לחיתוך מעל
• 4 כפות סילאן או מייפל
• 1 כפית שטוחה מלח
• 3 כפות שמן זית
• 3 כוסות מים רותחים
כך עושים:
1. חותכים החוצה את גזע הכרוב (העיגול למטה) ומבשלים את הכרוב בסיר עם הרבה מים. כל עשר דקות של בישול מוציאים את העלים החיצוניים הרכים, עד שכל הכרוב מפורק לעלים.
2. חותכים כל עלה כרוב ל-2 ומוציאים את החלק העבה שבאמצע. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ואת הפטרוזיליה קוצצים דק.
3. שוטפים את האורז היטב ונפטרים מעודפי מים. מעבירים לקערה ומוסיפים בשר, בצל, פטרוזיליה, שום, שמן זית, מלח, בהרט וסילאן. לשים היטב עד שהבשר משובץ בכל הטוב שהוספתם.
4. מניחים בתחתית עלה כרוב מעין קבב של תערובת הבשר ומגלגלים לרולדה. אין צורך לסגור בצדדים.
5. קוצצים את הסלרי (אפשר גם פרוסות של עגבניות) ומניחים בתחתית סיר סוטאז' קוטר 28, ומעל מסדרים את עלי הכרוב הממולאים בצפיפות.
6. מערבבים את מצרכי הרוטב ושופכים מעל הכרוב. המים צריכים לכסות את הכרוב ממש עד לחלק העליון ולא יותר מזה. אם צריך, אפשר להוסיף עוד מים. אם נשארו לכם עלי סלרי, אפשר להניח אותם למעלה.
7. סוגרים את הסיר ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך שעה וחצי או מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך שעה ורבע או עד שהאורז רך לגמרי. בינתיים חותכים את 1/2 הלימון דק-דק.
8. כשהאורז מוכן, מניחים מעל פרוסות לימון ומכניסים לתנור, ללא מכסה, למשך 15 דקות. מומלץ מדי פעם להשקות את הכרוב בנוזלים שבסיר.
שקשוקה כרוב סגול
מה צריך:
• 1/2 כרוב סגול
• 2 כפות חמאה
• 2 כפות שמן זית
• 1/4 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
• 4 ביצים M
כך עושים:
1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
2. במחבת רחבה מחממים חמאה ושמן זית עד שהחמאה נמסה.
3. מוסיפים את הכרוב, ממליחים ומפלפלים, ומטגנים עד שהכרוב ומקבל צבע סגול אחיד ויפהפה.
4. יוצרים גומות בתבשיל הכרוב, שוברים לכל גומה ביצה ומבשלים עד שהחלבון נקרש והחלמון עוד רך מעט.
5. מגישים חם.
פורסם לראשונה: 00:00, 20.11.24