יש כמה סיבות מדוע כדאי לפקוד את "דה בלינה", והראשונה שבהן היא הלוקיישן הקסום המשלב גינה-פרדס-בוסתן, במושב בית חנן הנמצא במישור החוף הדרומי. כיף לשבת בצל העצים, שעל הגזעים מתנוססים שלטים החושפים את השנה בה נטעו אותם, ולהתנתק לרגע מהמציאות המורכבת. הלוקשיין גם פותח את התיאבון.
עוד כתבות למנויים:
וצריך תיאבון כדי להתמודד עם השפע, שנטעלי סטופסקי הבעלים והשפית מערימה על השולחנות המקושטים באגרטלי פרחים. תפריט הבראנץ' העושה שימוש בתוצרת המושב משתנה בהתאם לעונות והמנות מוגשות בכלי פורצלן מהאוסף המשפחתי.
אחרי השלב הראשון בארוחה, נטעלי מכנסת את אורחיה בסלון ומספרת את הסיפור של הבית שנבנה לפני כמאה שנה ואת קורות סבא וסבתא בן בסט, מקימי המשק. לאחר הסיפורים מגיעים הקינוחים, כולל עוגת גבינה חלומית.
7 צפייה בגלריה
yk14170497
yk14170497
דה בלינה, בית חנן | צילום: שירן כהן שי
הבראנץ' הכשר פתוח לקהל בימי שישי בבוקר (שני סבבים), בתיאום מראש. בשאר ימות השבוע הוא זמין לאירועים סגורים - וזהו בהחלט מקום מושלם לחגוג. מחיר הארוחה לאדם: 230 שקל. אפשר לשלב את הבליסה עם טיול בשמורה הסמוכה, בה יש ריכוז של אירוס הארגמן. / אמיר קמינר
דה בלינה. גבעת הבריכה 9, בית חנן.
054-4446486
בית הקפה "נאדי" בירושלים הוא סיפור הצלחה של איש אחד - שי כהן פתח ב-2007 בית קפה ברחוב שץ הקטן שסיפק ארוחות בוקר אסתטיות, טריות וטעימות, והפך לפופולרי בקרב סטודנטים ואנשי רוח.
המוסד שהפך למיתולוגי גדל והתרחב עד שנאלצו להעתיק את פעילותו למשכנו הנוכחי, ברחוב הלל. השבוע נפתח סניף נוסף של בית הקפה ברחוב עמק רפאים במושבה הגרמנית.
7 צפייה בגלריה
yk14170131
yk14170131
נאדי, ירושלים | צילום: ליאור מזרחי
התפריט מציע מגוון מנות חלביות הכוללות ארוחות בוקר המוגשות עד 13:00 כשגולת הכותרת היא חומרי הגלם הטריים המטופלים ביד מיומנת. חוץ מארוחות הבוקר מוגשות מנות ראשונות מגניבות כמו סלקים בתנור, סלט שורשים מקורמל, סלט קישואים, סביצ'ה וצ'יפס זוקיני.
בגזרת הסלטים נפגוש סלט סלומון וירוקים מאוד מעניין ומנות חמות כמו "מעורב נאדי" שמורכב מפטריות יער, פורטבלו, בצל, תרד, גרגירי חומוס וקארי, שקשוקה ירוקה ומחבתות לוהטות בכל מיני מטעמים שעושים חשק לעוד.
יש גם כריכים ייחודיים, פסטות, סלטים טריים וקינוחים. מבחר משקאות חמים וקרים ובהם גם צ'אי, סחלב, חליטות תה שונות, סיידרים חמים, קוקטיילים ואלכוהול.
מיקומו במרכז העיר מושך אליו ירושלמים לצד תיירי חוץ ופנים שמגיעים לבלות בירושלים. בכל שעה מתנגנת כאן מוזיקה טובה והשירות מעולה. / חנית ריקן
נאדי. הלל 39, עמק רפאים 10, ירושלים. 02-6251737
"שנקליש" הוא לא רק שמו של בית הקפה המקסים העטוף בנוף בעין ראפה שליד מבשרת ציון, אלא גם שם הגבינה המככבת במנות של ארוחת הבוקר בבית הקפה: כדורי לבנה מצופים בתבלינים ומיובשים בשמש.
האוכל בשנקליש הוא סורי ומבוסס על חקלאים מעין ראפה. חוץ מהגבינה המפורסמת יש גם טאבון גדול שממנו יוצאים המאפים לארוחת הבוקר.
בארוחת בוקר סטנדרטית תקבלו מבחר צלוחיות עם מטבלים שונים, סלט עם גבינת שנקליש ולחם מהטאבון. יש גם בוקר סורי עם גבינת שנקליש פיקנטנית עם בצל ועגבניות, חציל בשמן זית, ממרח גמבה ואגוזים (מחמרה סורית), עיג'ה - חביתת ירק עם תרד פטרוזיליה ובצל, מנת ביד באווירמה - חביתה מטוגנת עם בשר בקר טחון ונענע, וכמובן שקשוקה.
7 צפייה בגלריה
שנקליש, עין ראפה
שנקליש, עין ראפה
גם השקשוקה מככבת
(צילום: יונתן בן חיים)
יש גם סלטים (שנקליש עם גבינה מגורדת, פטוש, חומוס, ג'יבנה עם רוקט וסומאק וסלט ערבי), ומאפים מהטאבון - עם גבינת שנקליש, שמן זית זעתר וגבינת עיזים, לחם פתוח עם בשר מתובל וביצים, מנקיש – לחם טאבון אפוי עם שמן זית וזעתר וטאבון לבנה עם עגבניות מלפפונים ונענע.
אחרי הארוחה אפשר לצאת לטיול קטן בבריכה הטבעית של נחל כסלון העובר בסמוך. / תהל בלומנפלד
שנקליש. רחוב המעין, עין ראפה (הזמנות מראש בסופ"ש). 058-6950859
קפה "רמותה" הנמצא בלב מושב רמות השבים בשרון, הוכתר לפני שלוש שנים ללא טקסים בחניון של בית העם. לכאורה המינוי היה מחתרתי, אך בפועל הוא היה יצוק באבן. מיד נהרנו בהמונינו.
"רמותה" נוסד על עגלת קפה מהסוג שהתפשט בתאוצה ביישובי ישראל. למעשה, כל המוסדות המקסימים האלה הוקמו במהירות בשיטת חומה ומגדל, (אל חשש, הכל הוקם ברישיון, כולל שעות הפתיחה והסגירה, לרווחת השכנים). לפי השיטה נועצים גלגלים בקרקע, מקיפים אותם בשולחנות וכיסאות, ואז בשמשייה או שתיים, ומציבים במרכז ויטרינה קטנה ומפתה של קפה ומזון משובחים, שייקים שאין כאלה, ומשקאות בריאות עתירי ירק ופרי. וכך נוסד כעין בית עם המושך להתכנס בצילו לארוחת בוקר. ואגב בצילו, "רמותה" שוכן בלב חורשה שמצלה בקיץ ובחורף חושפת משטחי שמש קטנים. העצים הגדולים שסביב מעניקים גם עלעול מוזיקת חינם לכל נפש מכווצת, ומייצרים בריזה וניחוח עלים או פריחה. ושקט.
7 צפייה בגלריה
yk14173761
yk14173761
רמותה, רמות השבים | צילום: יובל חן
פלא שעגלת הקפה הנוחה והמורחבת הזו מושכת המון סוגי תושבים וסביבם נבראים מרכזי חברותא? "רמותה" בבוקר ובכלל היא "אם הפרלמנטים", כולל הוועד הפועל של עוללים המתנייעים בעגלות, תלמידים שהבריזו מלימודים וקבוצות של נערות יפות, אורחים מהסביבה ועובדי מועצה.
לצד הקפה המצוין והעוגת הגבינה הייקית הנהדרת, יש אוכל מגוון, אבל מהודק, מוקפד וטעים. מישהו במועצת המנהלים פה מבין ניהול קולינרי. ולמישהו נוסף - אולי זה ההוא עם הקוקו והכפכפים - "יש יד". בחורף מתייצבים ספלי הקוואקר העשירים המלווים בעננה ריחנית שנושאת איתה קינמון חזק מהמדבר.
שווה לבדוק גם את קיש הבצל המתובל בעדינות ובעיקר את הסלט היווני עם סירופ הבלסמי ועוד הפתעות. גם כריך סלט הביצים הוא מופלא ומרגיע, ואפשר גם לסחוב עוד סלט שאחריו יגיע אחד מהלחמים הטריים והמשומשמים של המקום שהפך לבית שלי. / נירה רוסו
רמותה. בית העם 15, רמות השבים.
055-9642052
אם אתם רוצים לאכול ארוחת בוקר באווירה קלאסית ויוקרתית, כמו לפני מאה שנה, במבנה יפהפה לשימור אין ספק שמסעדת “ג'ורג' וג'ון” במלון דריסקו - זו בחירה מושלמת. המלון, שנמצא באחד המבנים היפים בתל-אביב ונבנה ב-1866 במושבה האמריקאית, פתח לאחרונה את ארוחת הבוקר הנפלאה שלו גם לקהל הרחב.
7 צפייה בגלריה
ג'ורג' וג'ון, תל –אביב
ג'ורג' וג'ון, תל –אביב
ג'ורג' וג'ון, תל –אביב
הארוחה מוגשת בחלל המדהים של "ג'ורג' וג'ון", שהוכתרה בין השאר כמסעדה הטובה בישראל וזכתה במקום השישי בדירוג של Middle East & North Africa's 50 Best Restaurants ל-2023. את חלל המסעדה במלון ההיסטורי ששופץ לפני כעשור, מעטרים ציורי הקיר המקוריים שקיבלו את האורחים המכובדים שהגיעו לכאן בסוף המאה ה-19, עוד לפני הקמת תל-אביב.
הארוחה מינימליסטית ויוקרתית ומעבר לבופה לחמים, מאפים, מטבלים ומיצים מקבלים מגש מזטים זוגי לשולחן (בשישי יש בופה), וזאת בנוסף לאחת העיקריות מהתפריט. הבנדיקט דריסקו (בריוש צרוב, ביצה עלומה, עלי מנגולד לימוני, הולנדייז, פרמז'ן) נפלא, וגם גרילד צ'יז טוסט (לחם מחמצת, תערובת גבינת צ'דר, פיקורינו, גאודה, פרמז'ן, ביצת עין עם בצל מקורמל או בריסקט בקר) היא מנה נהדרת. עוד מנה שווה לנסות היא דריסקו שחיתות (גרטן תפוחי אדמה, בריסקט בקר, ביצה עלומה, הולנדייז, פרמז'ן). הקפה איכותי והשירות מוקפד. קלאסיקה מקומית. / אסי חיים
ג'ורג' וג'ון, מלון דריסקו, אוארבך 6,
תל-אביב. 03-7269309
על הפינה של סמטת חטיב ורחוב מרין, במרכז רחוב משופע המוביל משכונת הדר אל העיר התחתית נמצא בית קפה קטן המציע מגוון מרשים של כריכים, מאפים וארוחות בוקר.
"ברדא קפה" הוא האח הקטן של "ברדא בייקרי" הפועל בעיר התחתית בשש השנים האחרונות ופרץ את דרך בתרבות המאפים והלחמים בחיפה. המייסדים והרוח החיה כאן, דניאל אדלר ויורסלב פטרנקו, יצרו מקום מרשים שניכרת בו תשוקה ללחם, לאוכל ולאנשים.
7 צפייה בגלריה
yk14174681
yk14174681
ברדא קפה, חיפה | צילום: דוד קישקה
ניתן לבחור בין מאפים מתוקים ומלוחים (שני האגפים מצוינים), כמו מאפה קרם פטיסייר עם פירות, אוזן פיל קינמון, קרואסון שוקולד וגם בורקס גבינה, זיתים וזעתר, קרואסון כתף בקר וגאודה, מאפה שום,פרמז'ן וגרידת לימון ועוד.
בכריכים תמצאו לחמניות פרעצל טעימות עם סלמי, עם גאודה, עם מוצרלה ופסטו, וגם קרואסון חמאה טעים עם ביצת עין, גבינת שמנת ואבוקדו. יש גם טוסטים טובים על בסיס לחם המחמצת של המקום או רק להזמין סלט ירקות עשיר או ביצה מקושקשת וגם גבינת סנט מור עם פירות.
התפריט מצומצם אבל מתאים לכל מצב רוח, האוכל מוגש בצלחות קרמיקה יפות שיצרה אמו של דניאל, האמנית רוני אדלר, והישיבה במקום הקטן נעימה לאתנחתא קצרה לפני תחילת היום. שווה להגיע גם למאפייה שלהם ולקנות לחמים מיוחדים כמו לחם שיפון בורודינסקי ולחם חיטה מלאה ועגבניות מיובשות. / דוד קישקה
ברדא קפה. הנמל 6, חיפה. 052-2589716
ב"רביבה וסיליה" ברמת השרון אכלתי הכי הרבה פעמים ארוחת בוקר מחוץ לבית. זהו מוסד קולינרי שנוסד לפני 36 שנים ומציג מופת של מקצוענות ויציבות לצד התחדשות תמידית. העושר של עולם הפטיסרי הצרפתי שהעמידה רביבה אפל, שהלכה לעולמה לפני שש שנים, לצד ההבנה הקולינרית ויצירת תרבות אירוח נדירה שמוביל כאן בנה, עמוס אפל, הם הבסיס והקסם כאן.
בבוקר תוכלו ליהנות כאן מקפה טוב לצד מאפים מצוינים כמו קרואסון, מאפה שמרים שוקולד, מאפה עלים גבינה וצימוקים ומגוון מתוקים שחובה להגיע אל הוויטרינה כדי לראות, להריח ואז להתלבט במה לבחור.
7 צפייה בגלריה
yk14170466
yk14170466
רביבה וסיליה, רמת השרון | צילום: אסף קרלה
ויש גם ארוחת בוקר המורכבת מביצים לבחירה, ממרחים, לחמים, ירקות ועוד. אני תמיד הולך לתפריט המגוון שמציע גם מנות קלאסיות כפרנץ' טוסט, אגז בנדיקט או בייגל ולקס, לצד מנות מהמטבח הישראלי כמו קציצות ערוק או בורקס גבינה וסלט קצוץ.
חומרי הגלם הם מהטובים בארץ והטיפול בהם מקצועי ויצירתי במידה - בלי דברים גנריים ועם האלמנט הקטן והמיוחד שעושה את ההבדל. בטוסט מדאם למשל, משתמשים כאן בבריוש קלוי יוצא מן הכלל ובתערובת נהדרת של ארבעה סוגי גבינות. על פניו, זו מנה מאוד קלאסית אך השימוש בגבינת פטה המחברת אותי לים התיכון שמעליה שתי ביצי עין איכותיות (החלמון כתום וגדול ונוזלי), ולצד זה סלט של חסות פריכות עם קולפניות של צנונית וזוקיני - זה בדיוק מה שאני רוצה כשאני יושב לארוחת בוקר מחוץ לבית.
האווירה תמיד נעימה והצוות אדיב, מקצועי וחינני. לאחר הארוחה מומלץ לעבור במעדנייה ולקנות מוצרים הביתה, מעוגיות ולחמים דרך יינות ותזקיקים ואף פרחים ונרות ריחניים. / דוד קישקה
רביבה וסיליה. המייסדים 1, רמת-השרון. 03-5400179