כשנשארים לי ירקות קשים במקרר, כמו גזר או זוקיני, ברוקולי או שעועית, אני יודעת שזה רק עניין של זמן עד שיהיה סיר של מוקפץ על האש. הכי קל להכנה, הכי מספק וטעים ומתקבלת ארוחה שלמה. לרוב אני אוהבת להוסיף נודלס (בחודשים האחרונים אני קונה את הנודלס בוואקום שמגיע כבר מבושל – הוא מעולה!) אבל אפשר כמובן להכין גם בלי הנודלס ולהגיש לצד אורז לבן, או להכין עם נודלס אחרים שדורשים רק בישול קצר מקדים.
ושימו לב לשיטה הכי טובה שאני מכירה לריכוך של עוף או בקר – מערבבים אותם עם קורנפלור ומניחים להם להתרכך בו. ככל שהבשר ינוח בקורנפלור זמן ממושך יותר ככה הוא יוצא יותר רך. השיטה הזאת לגמרי תופסת גם לחזה עוף על האש. וכן, אפשר להוסיף גם סודה לשתייה כדי לרכך בשר אבל אני משתמשת בזה רק לעיתים רחוקות, כי ההבדל בין כמות מדויקת לכמות שתייצר בשר צמיגי עדינה מאוד – ולכן השימוש בקורנפלור עדיף.
נודלס מוקפצים עם עוף ושעועית ירוקה
מה צריך:
• 2 כפות שמן
• 2 גזרים, קלופים
• 1 בצל לבן, קלוף
• 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף – לא חובה
• 300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
• 2 כפות קורנפלור
• 2 כפות סויה
• 2 כפות רוטב צ'ילי
• 2 כפות טריאקי
• 1/2 כפית שמן שומשום
• 1/3 שקית שעועית עדינה קפואה
• 2 שקיות נודלס בוואקום (חיטה או אודון)
לרוטב:
• 3 כפות רוטב צ'ילי
• 3 כפות טריאקי
• 2 כפות סויה
• 1 כפית שמן שומשום
• 1/2 כפית מלח
• מעט שומשום
כך עושים:
1. בקערה גדולה שמים את העוף ומוסיפים קורנפלור, סויה, צ'ילי, טריאקי ושמן שומשום. מערבבים, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לחצי שעה או עד יממה. ככל שהעוף יעמוד יותר זמן עם הקורנפלור הוא יהיה רך יותר.
2. חותכים את הגזרים לגפרורים בעובי 1/2 ס"מ ופורסים את הבצלים לרצועות.
3. מגרדים את הג'ינג'ר על החלק הדק בפומפייה או קוצצים דק.
4. בסיר סוטאז' גדול מחממים שמן ומוסיפים גזרים, בצל, ג'ינג'ר ואת העוף עם המשרה שלו.
5. מטגנים הכול יחד במשך 10-15 דקות על האש הכי גבוהה ומקפידים לערבב. חשוב שבסיום השלב הזה העוף כבר יהיה מוכן בפנים.
6. מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן במשך 5-7 דקות על אש גבוהה.
7. מוסיפים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים.
8. מוסיפים את הנודלס (אם קניתם נודלס בשקית ואקום, אין צורך בבישול מקדים. אם לא, הרתיחו מים ובשלו את הנודלס על פי הוראות היצרן), ומערבבים יחד במשך 5-10 דקות או עד שהנודלס רכים וספגו את הרוטב. מגישים עם שומשום.
נודלס מוקפצים עם בקר, ברוקולי וקשיו
מה צריך:
• 2 כפות שמן
• 1 בצל לבן, קלוף
• 1 ראש ברוקולי
• 400 גרם סינטה חתוכה לרצועות (מבקשים מהקצב)
• 2 כפות קורנפלור
• 1/2 כוס קשיו קלוי
• 1/2 כפית שמן שומשום
• 2 כפות רוטב צ'ילי
• 3 כפות טריאקי
• 1 כף סויה
• 2 שקיות אטריות אודון בוואקום
כך עושים:
1. בקערה בינונית מערבבים את הסינטה עם הקורנפלור ומניחים בצד. אם רוצים
את הסינטה רכה ממש – מעבירים את הקערה, כשהיא מכוסה, למקרר למספר שעות.
2. חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ואת גזע הברוקולי חותכים לפרוסות דקות. פורסים את הבצל לרצועות דקות.
3. בסיר סוטאז' רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל והברוקולי. מטגנים יחד במשך10-5 דקות.
4. מוסיפים את הסינטה ומטגנים ביחד עד שהיא משנה את צבעה. מוסיפים קשיו ומערבבים.
5. מוסיפים שמן שומשום, סויה, צ'ילי וטריאקי ומערבבים.
6. מוסיפים את הנודלס וממשיכים לטגן יחד עד שהאטריות סופגות את הרוטב ונעשות רכות.
פורסם לראשונה: 00:00, 04.12.24