כשהייתי קטנה לא הפסיקו להגיד לי כמה גזר טוב לעיניים, ושאני חייבת לאכול ממנו יותר. האם זה עבד? האמת שכן. לא בטוחה שבגלל היתרון הבריאותי כמו בגלל טעמו המתקתק שמשתלב גם במלוחים וגם במתוקים. גם בצורתו הטרייה וגם בזו המבושלת או האפויה.
אז הפעם החלטתי לתת לגזר את קדמת הבמה ולהזכיר לכם שהוא נפלא לא רק בסלט או במרק, אלא גם בתוך פשטידה מאוזנת ומלאה בערכים תזונתיים טובים, וגם בתוך עוגה. כן, כן, אני יודעת שיש עדיין כאלה שקצת נרתעים, אבל אני ממש מפצירה בכם לנסות ולהכין. העסיסיות והרכות של הגזר הופכת את העוגה הזאת לאחת האהובות עליי, ובשילוב תפוזים של תחילת חורף מתקבלת עוגה בחושה עם ניחוח שקשה לעמוד בפניו.
פשטידת גזר מאוזנת לארוחת ערב
מה צריך לתבנית אינגלישקייק בינונית (לא גדולה):
• 1 כף שמן זית
• 2 בצלים לבנים, קלופים
• 3 גזרים (אם הם טריים לא חייבים לקלוף)
• 3 שיני שום כתושות
• 1/3 צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה או עירית
• חופן עלי שמיר – לא חובה
• 3 ביצים L
• 1/2 כפית מלח
• 4‑5 כפות קמח תופח
כך עושים:
1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד שהבצל רך וזהוב. אני אוהבת להוסיף לקראת הסוף כפית סילאן להעצמת הטעם והקרמול, אבל לא חובה.
2. בינתיים מגררים את הגזר, על החלק הדק בפומפייה, ומעבירים לקערה. קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים את יתרת המצרכים, כולל הבצל המטוגן, ומערבבים היטב.
4. משמנים תבנית אינגלישקייק ומעבירים פנימה את התערובת. אם רוצים, אפשר לפזר מעל שומשום
או תערובת למאפים (שילוב של שומשום עם בצל, פרג ועוד). אפשר גם גרעיני דלעת למי שאוהב.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 35‑45 דקות או עד שהפשטידה יציבה וזהובה. מצננים, ורק אז חותכים.
עוגת גזר ותפוזים נפלאה
מה צריך לשתי תבניות אינגלישקייק בינוניות או תבנית בקוטר 22 או 24:
• 3 גזרים גדולים, קלופים
• 1/2 כוס סוכר לבן
• 3/4 כוס סוכר חום כהה
• 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
• 3 ביצים L
• 1 כפית קינמון
• מיץ וגרידה מתפוז אחד
• 2 כוסות קמח תופח
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• 120 גרם פקאנים טבעיים
לציפוי:
• 100 גרם (שקית) אבקת סוכר
• 3 כפות מיץ תפוזים
• גרידת תפוז – לא חובה,
אבל מאוד מוסיף
כך עושים:
1. בקערה גדולה מגררים את הגזרים, על החלק הדק בפומפייה.
2. מוסיפים לקערה את שני סוגי הסוכר, שמן, ביצים, קינמון, מיץ מתפוז אחד כולל גרידה של התפוז ומערבבים היטב.
3. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים. קוצצים את הפקאנים דק ומוסיפים לבלילה. מערבבים.
4. משמנים תבניות אינגלישקייק או תבנית עגולה (אני אוהבת לשים גם נייר אפייה לחילוץ נוח) ומעבירים את הבלילה. הבלילה צריכה להגיע עד 3/4 גובה התבנית.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 50‑60 דקות או עד שהעוגה זהובה ממש ויציבה. תגעו באצבע שהיא יציבה ולא רכה.
6. מצננים לגמרי לפני שמצפים, אחרת החום ימיס את הציפוי.
7. כשהעוגה לא חמה מערבבים בקערה את מצרכי הציפוי. הציפוי צריך להיות במרקם של טחינה סמיכה. אם הוא דליל מדי אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר, ואם סמיך מדי אפשר להוסיף מיץ תפוזים.
8. מורחים את הציפוי על העוגה ושומרים עליה מכוסה בטמפרטורת החדר.
פורסם לראשונה: 00:00, 11.12.24