מאפה עשיר בטעם שעושה הרבה רושם. ומה הטריק? משתמשים בבצק שמרים עלים מוכן.
מאפה קרם שקדים של בתיה שורק
(צילום: בתיה שורק)

מה צריך: • 700 גרם בצק שמרים עלים מופשר מוכן לעבודה
קרם שקדים: מלית קרם שקדים ושוקולד: • 120 גרם חמאה רכה מאוד (לא נוזלית) • 100 גרם אבקת סוכר • 120 גרם שקדים טחונים • 2 ו-1/2 כפות קורנפלור • 1 ביצה L • 1 כף תמצית וניל
תוספות למלית: • 100 גרם שוקולד מריר/חלב קצוץ גס • 40 גרם שקדים מולבנים פרוסים
הברשה: • 1 ביצה טרופה • 60 גרם שקדים מולבנים פרוסים
סירופ סוכר: • 1/3 כוס סוכר • 1/3 כוס מים
1 צפייה בגלריה
yk14167873
yk14167873
מאפה קרם שקדים מהיר
כך עושים:
1. קרם שקדים: בקערה טורפים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. הרכבה: חוצים את יריעת הבצק לשני מלבנים שתואמים לגודל התבנית. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים מלבן אחד (משאירים מעט שוליים גבוהים בצדדים).
3. יוצקים את קרם השקדים, ומשטחים לשכבה אחידה, מפזרים שקדים ושוקולד. מניחים מעל עוד מלבן ומהדקים את השוליים.
4. מברישים בביצה, חוצים בסכין ריבועים שווים, מפזרים מעל שקדים.
5. מניחים להתפחה של כ-40 דקות במקום חמים.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות או עד שהמאפה זהוב מאוד. בזמן שהמאפה בתנור, מכינים סירופ סוכר – מביאים לרתיחה מים וסוכר.
7. שופכים על המאפה מסירופ הסוכר, ישר כשמוציאים מהתנור. מגישים עם אבקת סוכר.

מתכונים נוספים של בתיה שורק ניתן למצוא בעמוד האינסטגרם ובבלוג שלה.
פורסם לראשונה: 00:00, 04.12.24