מה צריך?
• 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
• 1 כף שמרים יבשים
• 1 כף סוכר
• 2 כפות קורנפלור
• 2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים
• קורט מלח
• שמן לטיגון
לסירופ סוכר:
• 2 כוסות סוכר
• 1 ו-3/4 כוסות מים
• 1 כפית מיץ לימון או 2 טיפות מי זהר
להגשה:
• חופן פיסטוקים קצוצים
כך עושים:
1. בקערה מערבבים קמח, שמרים, סוכר וקורנפלור. מוסיפים את המים והמלח ולשׁים היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק (לא להיבהל, הוא אמור להיות דביק). מניחים במקום חמים ולח להתפחה של כחצי שעה.
2. סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר עד להסמכה, מוסיפים לימון או מי זהר ומסירים מהאש.
3. בתום ההתפחה, מחממים שמן עמוק לטיגון.
4. ממלאים שקית זילוף בבלילה (מלאו רק 3/4 מהשקית, שיהיה נוח לעבודה), חותכים במספריים את השקית ומזלפים ישירות לשמן, כל פעם זילוף קטן ובמספריים (שטבלנו במעט שמן) "גוזרים" את הבצק. עובדים מהר, מזלפים, חותכים ומטגנים, שימו לב לזלף בכמות שמתאימה לשמן ולא להעמיס, כדי שהכדורים לא ייצמדו מדי ויידבקו.
5. מטגנים את הכדורים עד להזהבה יפה, בין לבין מזיזים אותם בעזרת כף. מרימים את הכדורים המוכנים מתוך השמן בעזרת כף מסננת (מנערים לסינון השמן המיותר), וישירות לסירופ, מערבבים אותם כך שהכדורים יספגו את הטעמים. מגישים עם פיסטוקים קצוצים.