תבנית קוטר 30/32
לבצק:
• 1/2 קילו קמח
• כף שמרים טריים / כפית שמרים יבשים
• 20 גרם סוכר (2 כפות)
• 275 מ"ל מים (כוס + 2 כפות מים)
• 3 כפות שמן זית
• 10 גרם מלח (כפית וחצי)
למלית:
• צנצנת נוטלה
• 250 גרם גבינת מסקרפונה
להגשה:
• אבקת סוכר לפידור
4 צפייה בגלריה
yk14202099
yk14202099
מאפה קלצונה
כך עושים:
1. במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, שמן, סוכר, מים ולבסוף מלח ולשים 12-10 דקות, מתקבל בצק אחיד ומעט דביק שמתנתק מהדפנות. מעבירים לקערה רחבה ומכסים בניילון נצמד.
2. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
3. בתום ההתפחה, מורידים לבצק את האוויר, מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מכדררים, לוקחים כל פעם כדור אחד ואת השאר משאירים מכוסים.
4. על גבי משטח מעט מקומח, מרדדים את הכדור למלבן ארוך ורחב, מניחים לאורך השוליים בצד אחד ובמרווחים קטנים תלוליות שוקולד נוטלה ומעליהן מסקרפונה. מרימים את יתרת הבצק לסגירה, מהדקים בידיים בין תלולית לתלולית, בעזרת גלגלת חותכים להפרדה, נפטרים משאריות הבצק.
5. צובטים כל ריבוע בכל צד ליצירת מעין סוכרייה, ומהדקים היטב. כך חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
6. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את "סוכריות הקלצונה" להתפחה קצרה של כ-20 דקות.
7. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות טורבו כ-20 דקות או עד שהמאפה זהוב ממש ויפיוף! מגישים חם, אל תשכחו לפדר אבקת סוכר.
הכנת ה"סוכריות":
1.
4 צפייה בגלריה
מאפה קלצונה של בתיה שורק
מאפה קלצונה של בתיה שורק
(צילום: בתיה שורק)
2.
4 צפייה בגלריה
מאפה קלצונה של בתיה שורק
מאפה קלצונה של בתיה שורק
(צילום: בתיה שורק)
3.
4 צפייה בגלריה
מאפה קלצונה של בתיה שורק
מאפה קלצונה של בתיה שורק
(צילום: בתיה שורק)

מתכונים נוספים של בתיה שורק ניתן למצוא בבלוג שלה ובעמוד האינסטגרם
פורסם לראשונה: 00:00, 01.01.25