הרבה יותר מסלט: פאטוש בפיתה
רוצים להרשים את האורחים במנה קלה וטעימה? כך תעשו סלט פאטוש בתוך פיתה קריספית אפויה - גם בריא, גם יפה והכי חשוב - טעים ומגרה
בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי
סלט פאטוש בתוך פיתה קריספית
שף מאיר אלאלוף, מסעדת "מריפוסה"
המצרכים:
לסלט -
1 עגבניה
1 בצל סגול
חופן זיתי קלמטה
חופן עלי סלרי
חופן עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
1 כפית זעתר טחון
מעט שמן זית
מלח
לבצק -
500 גר' קמח
220 מ"ל מיים
5 גר' שמרים
10 גר' מלח
אופן ההכנה:
- לבצק - לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק למשך 8 דקות, מכסים ומתפיחים שעה.
- מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, ומרדדים על משטח מקומח, עד לקבלת בצק דק מאוד בעובי אחיד.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות, עד שהבצק מתנפח והופך שחום ופריך. מוציאים מהתנור ומצננים.
- לסלט - חותכים את העגבניה והבצל לקוביות, מערבבים בקערה עם עשבי התיבול והזיתים ומתבלים במלח, מיץ לימון ושמן זית.
- להרכבת המנה - שוברים את החלק העליון של הפיתה, ויוצרים מעין "גומה".
- מכניסים את הסלט לתוכה, מפזרים על הכל זעתר ומעט שמן זית, ומגישים.
בימוי ועריכה: בן שפייר; ניהול פרוייקט: מור אברהמי
סלט פאטוש עם טוויסט
צילום: ירון ברנר
מומלצים