שתף קטע נבחר
 

שמן זית: מהעץ ועד הבקבוק

מה עובר על הזיתים משלב המסיק ועד שלב הבקבוק? קיבלנו הצצה לתהליך המסקרן של הפקת שמן זית

צילום: רוני הילמן, משק הילמן

צילום: רוני הילמן, משק הילמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שמן זית כתית מופק באותה הדרך בה הפיקו שמן זית לפני אלפי שנים, רק שהיום משתמשים באמצעים מכנים. ביקרנו במשק הילמן ועקבנו אחר התהליך המרתק: בשלב הראשון מפרידים את הזיתים מהעלים, שוטפים את הזיתים במים כדי לסלק מהם אבק וחומרים אחרים. הריסוק של הזיתים, שנעשה בעבר באמצעות אבן גדולה, מתבצע היום בעזרת מערכת פלדה הכוללת לוחות המכים על הזיתים עד שהם נשברים.

 (צילום: רוני הילמן) (צילום: רוני הילמן)
(צילום: רוני הילמן)

הזיתים של משק הילמן (צילום: רוני הילמן) (צילום: רוני הילמן)
הזיתים של משק הילמן(צילום: רוני הילמן)
 
לאחר מכן העיסה מועברת למיכלים גדולים שבהם מתבצעת לישה, המאחדת את מולקולות השמן לכדי טיפות. לא נהוג לחמם את העיסה מעבר לטמפרטורה של 30 מעלות. לאחר הלישה מפרידים את השמן מהעיסה באמצעות לחץ צנטריפוגלי – קרוב לציר נמצא השמן, אחריו המים ובקצה החיצוני נמצאים המוצקים. את השמן העכור שמתקבל מעבירים שלב נוסף של צנטריפוגה אנכית, שאחריה השמן מוכן לבקבוק.

שמן זית, משק הילמן (צילום: רוני הילמן) (צילום: רוני הילמן)
שמן זית, משק הילמן(צילום: רוני הילמן)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני הילמן
איך מייצרים שמן זית?
צילום: רוני הילמן
מומלצים