עם הנוף לים: ארוחות בוקר שוות בבתי מלון בארץ
מי אמר שצריך לבלות לילה שלם מחוץ לבית בשביל ליהנות מארוחת בוקר מושקעת בבית מלון? חרשנו את בתי המלון בארץ, מצפון ועד דרום, בשביל למצוא לכם את ארוחות הבוקר השוות ביותר, הפתוחות לכל סועד, גם לאלה שלא בילו לילה במלון
ארוחות בוקר המוגשות במלונות הן לרוב הארוחות המפנקות ביותר: הן מוקפדות, עשירות ויש מלונות שבהם הן ממש משולות לסעודת פאר עם נוף לים. הרי איפה עוד תמצאו בופה באורך 90 מטרים, אומלט שמכין לכם שף ומבחר של עשרות מאכלים שמונחים על הדלפקים בצורה מגרה כשהם קוראים תיגר על קיבה סטנדרטית? נראה אתכם רעבים לארוחת צהריים אחרי שתבקרו באחת מארוחות הבוקר המופיעות כאן.
מצפה הימים
מצפה הימים הוקם כבית הבראה ב-1966, וכעת מתפקד כמלון ספא וחווה אורגנית. מסעדות המלון מסתמכות על התוצרת הטרייה, המגיעה הישר מהחווה אל השולחן.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר במלון היא צמחונית ולאחרונה עברה שדרוג ושיפור והיא כוללת מגוון עשיר של מנות חמות וקרות, וחווית שירות בוטיקית.
הארוחה כוללת ירקות, פירות ופירות יבשים, ריבות המוכנות במקום, גבינות ויוגורט מתוצרת המלון לצד לחמים, פשטידות ומאפים מתוקים ומלוחים שגם הם תוצרת המאפייה במלון. בנוסף, תמצאו שם מגוון רב של סלטים, דייסות, דגים מעושנים, מנות טבעוניות, דגני בוקר ועוד. לצד כל אלו, מוגשות במקום גם מנות ביצים בהזמנה אישית ומיצים טבעיים בליווי משקאות חמים.
מתי: ראשון-חמישי 7:30-10:30, שישי-שבת 7:30-11:00
כמה משלמים: 130 שקלים לסועד
ראש פינה, 04-6994555, כשר
גליליון
מלון חדש בגליל העליון שבנוי כקומפלקס המשתרע על פני שטח בן 90 דונם וכולל 120 סוויטות עם מרפסת, ספא, בריכת שחייה ושפע שטחים ירוקים. המיקום של המלון נגיש לכל אתרי הטבע והאטרקציות שבאזור בהם עמק החולה, החרמון, הרי הגליל והגולן.
מה אוכלים: בופה באווירה כפרית עם מבחר סלטים, שקשוקות המוגשות במחבתות אישיות (קלאסית או בטטה), גבינות תוצרת הגליל, דגים מעושנים, ממרחים שונים, מאפים, לחמים, קישים אישיים, בורקסים וקינוחים. לצד הבופה, פועלת עמדת שף בהן אפשר למצוא אומלטים עם מגוון תוספות.
מתי: ראשון-שבת 7:00-10:30
כמה משלמים: ראשון-חמישי - 90 שקלים; שישי-שבת - 120 שקלים
כביש 90, בין ראש פינה לקרית שמונה, בכניסה לאגמון החולה, 04-6978008, כשר
Nea
כפר נופש חדש שנפתח בימים אלו בשבי ציון שבגליל המערבי. הכפר משתרע על פני 25 דונם וממוקם כ-200 מטרים מחוף הים. בכפר הנופש 44 חדרים זוגיים, 24 חדרי ספא, שש וילות כפריות עם בריכה פרטית ואווירה נינוחה.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר כאן מורכבת ממוצרים מקומיים וכוללת לחמי מחמצת חמאה של מחלבת עיברי, מנות כמו חציל פחמים עם עגבנייה מגורדת, יוגורט טחינה, צנוניות, פלפל חריף ושמן זית או מסבחה קרם שעועית עם מחלוטה שעועית לבנה, לימון כבוש, כמון ושמן זית.
לכל אלו מצטרפות מנות חמות כמו שקשוקה או פריטטה ומנות מהרחוב הישראלי כמו בורקס טוניסאי, שקשוקה, סביח או קרפ גלילי עם ג'יבנה חמה, קונפיטורה, בצל תרד וצנובר.
מתי: ראשון-שבת 07:00-11:00
כמה משלמים: ראשון-חמישי - 80 שקלים; שישי ושבת - 120 שקלים
האלה 3 שבי ציון, 04-9958888, כשר
בית בגליל
מלון בוטיק-ספא בית בגליל, הנמנה עם מלונות היוקרה של רשת מלונות אורכידאה, ממוקם בלב יער בירייה בין ראש פינה למצפה עמוקה. המלון, שמשתרע על פני שטח של 30 דונם ומוקף בעצי חורש טבעי, שוכן במבנה ארכיטקטוני מהיפים בארץ ויש בו 32 סוויטות.
מה אוכלים: לחמים עם מבחר טפנדים, קונפיטורות ריבות וממרחים, פנקייקים, גבינות מתובלות, גבינות קשות וחצי קשות, גבינות רכות וירקות, מבחר זיתים ודגים כבושים, סלטי בוקר ומנות חמות כמו שקשוקה, תפוחי אדמה מוקרמים, פשטידת ירק, ביצים קשות, ג'חנון, "משואשה", בריק, מגוון דגני בוקר ומגוון חביתות בהזמנה אישית.
מתי: ראשון-שישי 7:30-10:30, שבת 8:00-11:30
כמה משלמים: 92 שקלים
יער בירייה, 04-6808201, כשר
נחשולים
מלון חוף נחשולים מורכב מבתים קטנים הפזורים לחופו של הים התיכון, על רצועת חוף לבנה למרגלות הכרמל. במתחם מפרץ טבעי, איים קטנים הסמוכים אל קו החוף, ומדשאות המתפתלות בין 152 יחידות אירוח ברמות שונות - החל מחדרי בוטיק מפוארים וחדשים הסמוכים אל קו המים ומשקיפים אל הנוף, דרך יחידות משפחתיות וחדרי "נופש כפרי" ועד וילה משפחתית.
מה אוכלים: ארוחה בהשראת מטבחים ים תיכוניים עם ירקות ועשבי תבלין טריים, שמן זית, גבינות צאן ובקר, קטניות ודגנים, דגים (רינג כבוש בשמן, רוסט סלמון, פרוסות פלמידה מעושנת), טחינה ופירות הדר.
המזנון במקום עשיר בלחמי שאור בטעמים ולחמי מחמצת, קישים מגוונים, ריבות וממרחים, מאפים טריים שיוצאים הישר מהתנור, פירות העונה, שתייה חמה וקרה ומנות נוספות כמו בריוש ממולא בגבינת שמנת וביצה עלומה, רביולי סלק, רושטי עם שמנת חמוצה וסלמון מעושן, שקשוקה ירוקה, סלמון גרבלקס, סביצ'ה טונה אדומה טרייה, סביצ'ה לוקוס וגבינת בורטה.
מתי: ראשון-שבת 8:00-12:00
כמה משלמים: 85 שקלים למבוגר, 65 שקלים לילד
חוף נחשולים-דור, 04-6399533, כשר
יערות הכרמל
אחוזת יערות הכרמל משתרעת על 75 דונמים של גנים וחורש, בלב הנוף הירוק של שמורת הטבע יערות הכרמל.
מה אוכלים: מזנון לחמים הכולל מבחר לחמים, עוגת קראנץ' וסוגי מאפים שונים המיוצרים במלון. מגוון ממרחים וגבינות רכות וקשות לצד סלטים מוכנים כמו סלט ביצים, סלט טונה, סלט קפרזה ועוד וסלטים בהרכבה אישית.
בנוסף, תמצאו שם מגוון סוגי דגים מעושנים, תפריט מנות ביצים בהזמנה אישית ומנות עיקריות לבוקר הכוללות אומלט קלאסי, אומלט בריאות, אומלט טבעוני, שקשוקה אדומה וירוקה, ביצה עלומה, עין ועוד. לצד אלו תוכלו ליהנות גם ממזנון ריבות ופירות הכולל למעלה משישה סוגי ריבות ביתיות, פירות העונה, פירות יבשים, פירות חתוכים, יוגורט ועוד ומזנון קינוחים ובריאות הכולל מיצים טבעיים, סוגי חלב, שתיה קלה וחמה, ומגוון מאפים מתוקים ומלוחים ועוגות ביתיות.
מתי: ראשון-חמישי 7:30-11:30
כמה משלמים: 130 שקלים לסועד
יער חוף הכרמל
אלמא
מרכז אמנות ומלון יוקרה השוכן על רכס הכרמל, באחד המבנים האייקונים של ישראל, שזיכה את מתכננו, יעקב רכטר, בפרס ישראל לאדריכלות בשנת 1972. מסביב למלון 113 דונם של שטח פתוח וחורש טבעי, והוא צופה אל הים התיכון.
מדובר במפעל חייה של הגברת לילי אלשטיין, נצר לראשוני מתיישבי זיכרון יעקב, שלקחה על עצמה להפיח חיים במבנה המונומנטלי לאחר שרכשה אותו בשנת 2006 כשהיה נטוש ומוזנח.
מה אוכלים: ארוחת בוקר ישראלית בסגנון בופה עם מבחר מאפי בוקר מבצק שמרים, מבחר עוגות בחושות, מאפים מזרחיים עם דבש וסירופ נוזלי ומתוק, פנקייקים, ופל בלגי מעוטר ברטבים מתוקים, סלסלת לחמי מחמצת, בגטים ולחמי דגנים, ריבה תוצרת בית, דבש, חלבה, חמאה, טפנד זיתים, עגבניות ואיולי, גבינות איכותיות, ירקות טריים, סלטים, אנטיפסטי וחמוצים, חצילים בלדי חרוכים עם טחינה גולמית, מבחר דגים מעושנים, מאכלי ביצים הישר מהמחבת, חביתות במילויים שונים, פטירי עם ביצה אפויה וגם שקשוקה.
ארוחה נוספת היא "ארוחת בוקר של אלמא" שמורכבת ממגוון חביתות, גבינות קשות, מאפי בוקר ועוד. לשוחרי הבריאות מוצעת כאן "ארוחת בריאות" הכוללת יוגורט טרי עם גרנולה ביתית, פירות טריים וגרעינים, גבינות רזות, לחמים מלאים, מאפין גזר אגוזים וצימוקים ועוד וניתן להזמין גם צלחת של דגים כבושים (58 שקלים), סלט ירקות קצוץ (44 שקלים + 12 שקלים לתוספת של צפתית תוצרת המלון) טוסט מבריוש, פירות העונה, ריבה וקרם פרש (38 שקלים).
מתי: ארוחת בוקר ישראלית בופה: ראשון-שישי: 8:00-12:00; ארוחות בוקר מיוחדות: ראשון-חמישי 9:00-12:00
כמה משלמים: 94 שקלים
יאיר 1 זכרון יעקב, 04-6300111, כשר
דן תל-אביב
אחד המלונות האייקוניים של תל אביב שממוקם על קו החוף, ונחשב לבחירתם של הדיפלומטים והידוענים שמגיעים לביקור בארץ.
מה אוכלים: בופה חלבי עשיר שכולל פנקייקים ובלינצ'סים שמכינים במקום, וגם עוגות ועוגיות שמתאימות לבעלי רגישויות. בנוסף, בכל השולחנות מוצב תפריט עם סוגי ביצים לפי בקשה (כולל בנדיקט מיוחד). בימי שישי בלבד, בנוסף לארוחת הבוקר הרגילה, מוגש גם בראנץ'.
מתי: ארוחת בוקר: ראשון-שישי 6:30-10:30; שבת 7:00-11:00; בראנץ׳: שישי 10:30-13:00
כמה משלמים: ארוחת בוקר: 150 שקלים למבוגר ו-115.5 שקלים לילד (בגילאי 3-12); בראנץ׳: 97 שקלים למבוגר כולל חניה, ו-72.5 שקלים לילד.
הירקון 99 תל אביב, 03-5202424, כשר
דיוויד אינטרקונטיננטל
מלון הממוקם בלב תל אביב ומשקיף לחוף הים.
מה אוכלים: בופה בינלאומי מגוון הכולל סלטים, חביתות על פי הזמנה אישית, לחמים שנאפים במקום, מנות בריאות, דגים מעושנים, פנקייקים, קרואסונים ופירות חתוכים. מאחר ומדובר במלון שרוב אורחיו הם ממדינות אחרות, ארוחת הבוקר כוללת גם מאכלים מכל העולם כמו בפינה האסיאתית, למשל, שבה מגישים אורז ומרק מיסו.
מתי: ראשון-שבת 6:30-10:30
כמה משלמים: 140 שקלים
קויפמן 12 תל אביב, 03-7951111, כשר
דה נורמן
מלון בוטיק מפואר הממוקם במרכז התוסס של תל אביב. המלון שוכן בתוך שני מבנים היסטוריים שעברו שימור מוקפד, ומשלב בהרמוניה את אלגנטיות שנות העשרים של המאה הקודמת עם אירוח אקסקלוסיבי. יש בו בריכת שחייה על הגג, חדר כושר מאובזר, חדר טיפולים ומסעדות גורמה.
מה אוכלים: ארוחת בוקר בסגנון בופה המוגשת ב"נורמן בראסרי" וכוללת דגים מעושנים ואיקרה, מבחר של גבינות כמו בלו בוואריה, גבינת שחר, יעקבס, בר סלטים, לחמניות בריוש טריות, גרנולה איכותית שמוכנה בבראסרי, שתייה חמה ושתייה קלה (כולל מיצים טבעיים סחוטים במקום כמו תפוזים וגזר) ומנות ביצים המוגשות לשולחן.
מתי: ראשון-חמישי 7:00-10:30; שישי-שבת 7:00-15:00
כמה משלמים: 125 שקלים
נחמני 25-23 תל אביב, 03-5435400, לא כשר
הוטל מונטיפיורי
יש מי שהגדיר את המלון הזה כמלון המוביל בגזרת מלונות הבוטיק בארץ, ולא סתם. מדובר כאן במופת של סטייל ואיכות.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר מוגשת במסעדת המלון - ה"סלון", והיא בסגנון "הרכב זאת בעצמך". מוצעות כאן גם מספר ארוחות בוקר מובנות כמו "בוקר מונטיפיורי", "בוקר קונטיננטאלי" עם לחמניות, חמאה, ריבה, מאפים, פירות, יוגורט ושתייה וארוחת בוקר זוגית.
מתי: ראשון-חמישי 7:00-12:00; שישי 7:00-17:00; שבת 7:00-13:00
כמה משלמים: כל המנות שמרכיבות את ארוחת הבוקר מתומחרות בנפרד - ארוחת בוקר מונטיפיורי - 69 שקלים; ארוחת בוקר קונטיננטלית - 58 שקלים; בוקר אחר לשניים - 165 שקלים.
מונטיפיורי 36 תל אביב, 03-5646100, לא כשר
מלון 65
מלון חדש שממוקם בלב שדרות רוטשילד במבנה עגול ומרשים. המלון האורבני בן שמונה קומות ויש בו 74 חדרים מעוצבים בסגנון המשלב בין מודרניות לתחכום, עם נגיעות קלאסיות. בנוסף, יש שם שתי סוויטות רחבות ידיים וסוויטה קטנה עם מרפסת שמש, בה ממוקמת אמבטיה הצופה אל עבר השדרה. בקומת הכניסה שלו ישנו בית קפה רחב ידיים, עם מרפסת המשקיפה על השדרה.
מה אוכלים: בקומת קרקע של המלון פועל Café 65, ובו מוגשת הארוחה שכוללת מזנון עם תפריט שהורכב על ידי השף אוראל קמחי (מסעדת "פופינה") וכולל סלטים, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, עמדת סביח, פינת בריאות, מבחר לחמים ולחמניות, מאפי בוקר מלוחים ומתוקים, עוגות שמרים ומיצים טריים.
לבופה נלווית גם מנה אישית לבחירה מתוך התפריט כמו שקשוקה ירוקה עם מנגולד, תרד ויוגורט עיזים, טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין או פרנץ' טוסט שעשוי מבריוש עם קונפיטורת פירות יער, אגס ביין ושמנת מוקצפת.
מתי: ראשון-שישי 6:30-11:00, שישי-שבת 6:30-12:00
כמה משלמים: 95 שקלים
שדרות רוטשילד 65 תל אביב, 03-7677677, כשר
רויאל ביץ'
מלון רויאל-ביץ' תל-אביב הוא מלון מפואר ויוקרתי, עם מגוון חדרים וסוויטות שכוללים מרפסת הצופה אל קו החוף והים ואל הנוף האורבני היפהפה של תל-אביב.
מה אוכלים: מזנון לחמים, הכולל מבחר לחמים, עוגת קראנץ' וסוגי מאפים שונים. מגוון ממרחים וגבינות רכות, קשות לצד סלטים מוכנים, כגון: סלט ביצים, סלט טונה, סלט קפרזה ועוד וסלטים בהרכבה אישית. מגוון סוגי דגים מעושנים ותוספות לדג. תפריט מנות ביצים בהזמנה אישית ומנות עיקריות לבוקר, הכולל: אומלט קלאסי, אומלט בריאות, אומלט טבעוני, שקשוקה אדומה וירוקה, ביצה עלומה, עין ועוד. בנוסף, ישנה פינת בריאות ופינה עם מאפייני המקום הכוללת: חומוס, מלבי, קדאיף ועוד. כמו כן ארוחת הבוקר כוללת גם בר מיצים טבעיים לצד משקאות קלים ומשקאות חמים.
מתי: ראשון-שישי 6:30-10:30, שבת 6:30-11:00
כמה משלמים: 140 שקלים
הירקון 19 תל אביב, 03-7405000, כשר
מנדלי
מלון בוטיק ברחוב קטן ליד הים, שכולל 66 חדרים בגדלים שונים עם חדרי אמבטיה מפנקים.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר של המלון מוגשת במסעדת "משייה", מסעדה מקומית מבית היוצר של השף יוסי שטרית ובעלי ה"קיטשן מרקט" וה"אונזה" - אסף ליס ואלון פרידמן. הארוחה כוללת בופה עם סלטים כמו פילה חציל ברימונים, טבולה פריקי בבוטנים ונענע, בטטות בפיסטוקים וריקוטה, סלמון ומטיאס, גבינות שונות, לחמים, לחמג'ון ופוקאצ'ות, פירות טריים, עוגות, קרואסונים וריבות.
מהמלצרים תוכלו להזמין את אחת ממנות הביצים המיוחדות של משייה, בהן שקשוקה לבנה שמורכבת מיוגורט, חציל קלוי, תרד, סומק ושקדים קלויים; פריטטה אוורירית של עלים ירוקים ותבשיל בצל וביצה עלומה עם תרד מוקרם, סלמון, שמנת, פסטו ריג'לה וכוסברה.
מתי: ראשון-שבת 7:00-10:00
כמה משלמים: 86 שקלים
מנדלי מוכר ספרים 5 תל אביב, 03-7500999, לא כשר
TLV88
מלון בוטיק השוכן בבניין באוהאוס, וממוקם במיקום הכי לוהט בתל אביב - פינת הרחובות הירקון ופרישמן, ממש מול הים. המלון כולל חדרים רגילים עם מיטות גבוהות ומפנקות, ובקומת הגג - סוויטה עם ג'קוזי פרטי.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר של המלון מוגשת בתוך מסעדת "סלבה וידה" של השף יובל פכלר, שנמצאת בקומת הכניסה למלון. הארוחות הן בהשראת ערים בעולם וניתן למצוא שם ארוחת בוקר בסגנון תל אביב (49 שקלים), ניו יורק (59 שקלים), מדריד (62 שקלים), סן דיאגו ( 59 שקלים), מילאנו (64 שקלים), לוס אנג'לס (52 שקלים), פריז (62 שקלים) וסנטוריני (49 שקלים).
מתי: ראשון-חמישי 7:00-12:00, שישי-שבת 7:00-14:00
כמה משלמים: 49-64 שקלים
הירקון 88 תל אביב, 03-7788996, לא כשר
מרקט האוס
מלון בוטיק שממוקם בלב שוק הפשפשים, במרחק צעדים אחדים מחוף הים ונמל יפו העתיקה. במלון 44 חדרים, והעיצוב שלו משלב בין הנשמה וההיסטוריה היפואית לבין האווירה התוססת של שוק הפשפשים הסמוך. חלל המלון וחדריו משופעים בחפצים ובפרטי אומנות שנאספו ונוצרו בכדי לבטא את האווירה הייחודית שחבויה ברחובותיה של יפו, וקומת הכניסה מרוצפת ברצפת זכוכית ממנה נשקפים שרידים ארכיאולוגיים של קאפלה ביזנטית מהמאה השמינית שנחשפו במהלך עבודות הבנייה של המלון.
מה אוכלים: המלון מציע מדי בוקר מזנון אלגנטי הכולל לחמים ומאפים, גבינות משובחות, ירקות טריים וסלטים. בנוסף, אפשר למצוא שם מגש סביח, פינת בריאות הכוללת אגוזים, צימוקים, פירות יבשים, זרעי פשתן וצ'יה, מבחר מתוקים ועוד. לאלו מצטרפת מנה אישית לבחירה כמו חומוס הבית המוגש עם פיתה טרייה, חמוצים וביצים בצורות הכנה שונות.
מתי: ראשון-שבת 6:30-12:00
כמה משלמים: 88 שקלים
בית אשל 5 יפו, 03-7974000, כשר
הרברט סמואל
מלון יוקרתי, עדכני ומעוצב, בבעלות קבוצת נקש. במלון 137 חדרים, מתוכם שלוש סוויטות מפוארות. כל חדרי המלון מאובזרים במכונת אספרסו ובטלוויזיה חכמה, והמלון ממוקם במיקום מרכזי במתחם נחלת שבעה.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר כוללת עמדת ביצים, עמדה מזרחית עם חומוס, פול, פלאפל, ירקות חתוכים טריים, בר סלטים עם כעשרה סוגי סלטים, פינת בריאות עם פירות יבשים, עוגות ללא סוכר ומיצים טבעיים סחוטים במקום, מזנון קינוחים, דגני בוקר ועוד. בנוסף, אפשר להזמין מראש מנות ללא גלוטן ומנות טבעוניות.
מתי: ראשון-שבת 7:00-10:00
כמה משלמים: 120 שקלים
שמאי 25 כיכר ציון ירושלים, 02-5600600, כשר
כרמים
מלון כרמים יושב על רכס מיוער במבואות ירושלים. סביב המלון פזורים ישובים הרריים, מנזרים, יקבי בוטיק, מעיינות ושבילים נסתרים. כל 155 הסוויטות והחדרים שבמלון כרמים פונים לכיוון הרי ירושלים, ולמרביתם מרפסות המשקיפות אל הנוף ההררי והירוק. הספא במלון הוא ״ספא כרמים״, מותג הספא האקסקלוסיבי של המלון.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר בסגנון מזנון עשיר הכולל מגוון רב של סלטים וירקות, גבינות קשות, רכות ועוד, מאפים מתוקים ומלוחים ומגוון לחמים (מחמצת, בריאות, לחמניות, בייגל ועוד), מנות ביצים בהזמנה אישית לפי בחירת הסועד וכן מנות שקשוקה ירוקה או אדומה ועוד.
בנוסף, ישנה פינת בריאות ופינה עם מאכלי המאפיינים את האזור כמו חומוס, מלבי, קדאיף ועוד. לצד כל אלו יש גם בר מיצים טבעיים, משקאות קלים ומשקאות חמים.
מתי: ראשון-שבת 7:30-12:30, בשבת ארוחת הבוקר לא כוללת הכנת ביצים בהזמנה אישית והקפה אינו מוכן במקום.
כמה משלמים: 130 שקלים לסועד
קרית ענבים, 02-5489800, כשר
ממילא
מלון יוקרה הממוקם בלב ירושלים, מול הנוף המשגע של חומות העיר העתיקה, מגדל דוד ושער יפו ולצד שדרות ממילא, אזור הקניות והבילוי של העיר.
מה אוכלים: מנות חמות כמו שקשוקה, סופלה כרובית, בלינצ'ס פטריות, ביצה מקושקשת, ברד פודינג ופילס תורכי ממולא גבינה כחולה ואגסים מקורמלים. מהמטבח הקר מציעים ב"ממילא" מבחר סלטים וחמוצים, אנטיפסטי והרינג כבוש, בופה עם 11 סוגי גבינות וגם מזנון בריאות ומזנון לחמים, שכולל גם 12 סוגי מאפים.
מתי: ראשון-שבת 6:30-10:30
כמה משלמים: 140 שקלים
שלמה המלך 11 ירושלים, 02-5482222, כשר
המלך דוד
המלון משמש כבית הארחה הרשמי של מדינת ישראל עבור אישים חשובים ומפורסמים, ונחשב למלון פאר עוד בימי המנדט הבריטי.
מה אוכלים: מזנון עשיר עם 6-8 סוגי גבינות שונות, בעיקר תוצרת צרפת, גבינות רכות, מעדנים עם פירות, יוגורט, "סלט בר", קיש, אנטיפסטי, ירקות טריים, סוגי זיתים, אגוזים ושקדים, ארבעה סוגים של דג מעושן, מבחר דגני בוקר, לחמים שונים, לחמניות וטוסטים, מאפי בוקר, עוגות בחושות ועוגות פירות אישיות, ריבות תוצרת הבית, שישה סוגים של מנות חמות שמתחלפות מדי יום, ביצים לפי דרישת האורח, כולל ביצים בנוסח "בנדיקט", חביתה עם כמהין, בליני עם סלמון מעושן ושמנת, טוסט צרפתי, וופל בלגי, חביתיות, אספרגוס עם ביצת מימוזה, סוגי דייסות ועמדה מיוחדת ובה מוצעים פירות וירקות טריים חתוכים לסלט או סחוטים למיץ, ומוגשים לאורח בכל הרכב אפשרי לפי בחירתו.
מתי: ראשון-שישי 6:30-10:30, שבת 7:00-11:00
כמה משלמים: 180 שקלים למבוגר, 126 שקלים לילד
דוד המלך 23 ירושלים, 02-6208784, כשר
וולדורף אסטוריה
המלון נבנה על יסודותיו של מלון היוקרה המפורסם "פאלאס" שפעל בירושלים. המלון הוא מלון יוקרה עם 226 חדרים, מתוכם 29 סוויטות. בנוסף, יש פה אולם נשפים מפואר, חדרי ישיבות משוכללים ומסעדות.
מה אוכלים: ארוחה שמשלבת מנות מתפריט מסעדת "פאלאס" ומזנון עשיר הכולל מגוון דגים, לחמים, סלטים, יוגורטים, גבינות, פירות העונה, מיצים טבעיים וקינוחים, אומלטים עם תוספות מגוונות, בנדיקט עם סלמון מעושן ותרד, מאפים טריים, וופל בלגי ואפילו דייסת שיבולת שועל עם אוכמניות, פטל, תותים ופירות העונה לחובבי הבריאות. בנוסף לדייסה, מציעה כאן פינת בריאות שלמה המורכבת מעוגות ללא תוספת סוכר, לחם ללא גלוטן, מבחר פירות יבשים ועוד.
מתי: ראשון-שישי 6:30-10:30
כמה משלמים: 150 שקלים
אגרון 26 ירושלים, 02-5423353, כשר
אמריקן קולוני
המלון, ששימש בעבר כארמונו המפואר של הפאשה וכיום הוא משתייך לארגון היוקרתי The Leading Hotels of the World, וכולל 95 חדרים שנחלקים לשישה סוגים שונים. בנוסף, יש בו מסעדות וברים כמו ערבסק ומסעדת ואל המשקיפה אל הבריכה והממוקמת בסמוך לבר המרתף - מקום מפלט אינטימי ומרגיע ועוד.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר מוגשת בפטיו של המלון וכוללת בופה עשיר עם מבחר אומלטים, קישים, מאפים ולחמים טריים, גבינות מיובאות, בייקון ונקניקים, בר סלטים מגוון, ריבות ביתיות, מיצים סחוטים ועוד מבחר רחב של מנות כיד המלך.
מתי: ראשון-שבת 06:30-10:30
כמה משלמים: 130 שקלים
לואי ונסן 1 ירושלים, 02-6279777, לא כשר
אלגרה
מלון בוטיק עם 13 חדרים וסוויטות, שעוצבו בהשראת סיפור אהבתם של אלגרה וג'רבה פרנסיס. במלון פועל גם מתחם משפחתי נפרד, שכולל שתי סוויטות באזור מבודד עם שירותי הסעדה וחצר פרטית.
מה אוכלים: הבראנץ' מתקיים בבוסתן שעל הגג של המלון, המשקיף על כל שכונת עין כרם. השף ישראל בכר מגיש פתיח מרענן של משקה לבחירה מימוזה או בלאדי מרי) לצד מרק מפתיע, לחמים שנאפו באותו בוקר במלון, מטבלים, מגוון גבינות ממחלבות מקומיות, ריבות וקונפיטורות מתוקות.
לאחר מכן ממשיכים למנות ספישל של השף ולמבחר של חביתות מיוחדות ושקשוקות צבעוניות לבחירה ובסוף החגיגה, ממתינה לאורחים שתייה חמה ורביצה בפינות מנוחה עם מיטות שיזוף ומוזיקה נעימה.
מתי: שישי-שבת 11:00-15:00
כמה משלמים: 110 שקלים
דרך האחיות 13 עין כרם ירושלים, 02-6500506, לא כשר
west
מלון בוטיק השוכן על רצועת חוף, ובו 113 סוויטות עם מרפסות המשקיפות על הים.
מה אוכלים: ארוחת בוקר שהיא למעשה ארוחה המשלבת בין בופה לבראנץ' שמתקיימת במסעדת "אנדיב" ובה מזנון עם ירקות חתוכים, סלטים קצוצים, קרפצ'יו סלק או מלפפון, עמדת גבינות עם מבחר גבינות בוטיק מהארץ ומחו"ל, עמדת פירות טריים, פירות יבשים, מעדנים ודגני בוקר כמו פשתן, קוואקר, סובין ועוד שלל דגנים סילאן, חלווה, ויוגורטים מיוחדים בהכנה ביתית בטעמים וצנצנות אישיות, דגים מלוחים וכבושים, שקשוקה חמה, לזניות גבינות, סלטים מגוונים, פלטת קפרזה, קרפים ופנקייקים טריים לצד מיצים טבעיים, קפה איכותי ושמפנייה לבוקר קליל במיוחד.
לכל הכיף הזה מתווספים גם אומלטים בהכנה אישית, מיני קישים ומאפים, רטבים משובחים, ומבחר לחמים מסוגים שונים: לחמי מחמצת אפויים על לבנים, לחמניות בריוש או לחמניות כפריות, מאפי בוקר וריבות תוצרת בית ומנות בראנץ' חמות כמו סלמון, פסטות קלילות, קישים ופשטידות.
מתי: ראשון-שבת 6:00-14:00
כמה משלמים: 89 שקלים
הטיילת 21 אשדוד, 073-2866806, כשר
בראשית
מלון בראשית ממוקם בגובה 800 מטרים מעל פני הים, ומבטיח מזג אויר נעים ונוח בכל עונות השנה.
מה אוכלים: ארוחת הבוקר של המלון מוגשת במסעדת "רוזמרין", המגישה אוכל בריא מחומרי גלם המיוצרים בחוות המצויות בשכנות למלון. חלל המסעדה, המעוצב בהשראת הסביבה, משקיף אל הנוף, והסועדים נחשפים אל המראות יוצאי הדופן שמסביב.
הארוחה כוללת מזנון לחמים עשיר הכולל מבחר לחמי מחמצת, פרצל, פלוטים, לחמניות וגם מזנון גבינות רכות וקשות ומבחר דגים מעושנים. בנוסף, יש גם סלטים בהרכבה אישית ובר סלטים מוכנים הכולל שמונה סוגים שונים.
לצד המנות הקרות, אפר למצוא שם גם שפע של מנות חמות משתנות כמו שקשוקה, פנקייק, ביצים בהזמנה אישית, מאפים מלוחים ומתוקים, לזניה, קנלוני, גראטן תפוחי אדמה ועוד. במקום מוגש גם מזנון קינוחים ובר מיצים טבעיים, שתיה חמה וקרה.
מתי: ראשון-שבת 7:30-11:00
כמה משלמים: 150 לאדם (75 שקלים עבור ילדים עד גיל 12)
דרך בראשית 1 מצפה רמון, 08-6598000, כשר
ארץ ערבה
מלון בוטיק שממוקם על ראש גבעה, בתצפית פנורמית מרהיבה אל נופי השמורה. המלון מציע אירוח בוטיקי במדבר עם סוויטות מבודדות ומושקעות, שבהן כל פרט נבחר ונוצר בקפידה. המסעדה שבמלון שוכנת בתוך מבנה מעוטר קשתות ומשרביות, בהשראה מרוקאית אוריינטלית.
מה אוכלים: כל המנות שמוגשות במסגרת ארוחת הבוקר, בין אם היא טבעונית או רגילה, מבוססות על מה שגדל בבוסתן "ארץ ערבה". במסגרת ארוחת הבוקר הרגילה תוכלו ליהנות מפריטטה תפוחי אדמה וקשקבל או מאומלט ירקות וירק, מאפה פילאס במילוי תרד טרי ולימון או במילוי גבינת צאן, זעתר ושמן זית, סלט ירקות בליים ועשבי תיבול, פטה צאן וזיתי קלמטה, נתחי מטיאס על מצע בצל סגול וירוק, לבנה עם שמן זית ועגבניות מיובשות, ממרח חלבה בדבש ופיסטוק, לחם פריך וחם, מיץ תפוזים סחוט במקום, קפה ועוגיות ביתיות.
ארוחת הבוקר הטבעונית כולל זוג מאפי פילאס במילוי תרד טרי ולימון, סלט ירקות בליים ועשבי תבלין, סלט ירוקים עם גזר ובצל סגול, טחינה, זיתים סורים מתובלים וזיתי קלמטה. גם ארוחה זו כוללת לחם פריך וחם, מיץ תפוזים סחוט במקום וקפה.
מתי: ראשון-שבת 9:00-10:00 (כדאי להזמין מקום לפחות יום מראש, ולבחור מראש את המנות החמות)
כמה משלמים: 75 שקלים לארוחה הטבעונית ו-88 שקלים לארוחה הרגילה. מחיר הארוחה לקבוצה מעל 10 סועדים - 105 שקלים.
מושב צוקים ערבה, 052-6060954, כשר
מלון סוליי
מלון בוטיק עם 73 חדרים. בחלל האוכל יש אווירה אינטימית המזכירה יותר בית קפה תל אביבי מאשר חדר אוכל של בית מלון.
מה אוכלים: תמצאו שם בר עם מגוון ירקות, מטבלים וסלטים, לצד גבינות ודגים מלוחים. השוס – פוקאצ'ות המוגשות בדוכן מאפים, הכולל גם קרואסונים, לחמניות וסוגים שונים של לחם. בהגשה אישית לשולחן תקבלו מנות כמו ביצה עלומה על בריוש ברוטב הולנדז, ביצה עלומה פלורנטין על תרד מוקפץ וסלמון או אותה מנה בטוויסט ישראלי – עם יוגורט עזים וטחינה. עוד בתפריט: שקשוקה בשלושה אופנים – עגבניות, ירוקה או בלקנית, קלצונה מלאווח, סיניה עגבניות עם ביצי עין ופרנץ' טוסט לקינוח.
מתי: ראשון-שבת 8:00-12:00
כמה משלמים: 90 שקלים לסועד
תרשיש 12 החוף הצפוני אילת, 08-6334004, כשר
מלון דן אילת
מלון השוכן בטיילת הצפונית, ולו גישה ישירה לחוף הים.
מה אוכלים: בופה ארוחת הבוקר משתרע על פני 90 מטרים (!) ונחשב לאחד המושקעים בארץ. הוא כולל בנוסף לכל המרכיבים הקבועים בארוחות הבוקר של בתי המלון, עמדת ביצים שבה שף יכין לכם ביצים בהזמנה אישית, עמדת ילדים (נמוכה יותר מהעמדות האחרות) עם מאפינס, וופל בלגי בלינצ'ס וגלידות לילדים, עמדת לפתנים ועמדת ריבות, עמדה ים תיכונית עם סלט ירקות חתוך דק, סלט חצילים על האש ועוד. בנוסף, יש שם גם עמדת חליטות תה ועמדת פיצות אישיות.
מתי: ראשון-שבת 7:00-12:00
כמה משלמים: 120 שקלים לאדם
החוף הצפוני אילת, 08-6362220, כשר