מסעדת שף בגדרה ועוד מקומות חדשים בארץ
חדש בצלחת: מסעדת שף חדשה בגדרה, רשת שווארמת שף במחירים זולים במיוחד, מסעדה בדואית בבית זרזיר, פופ אפ חורפי של השף ארז קומרובסקי בזיכרון יעקב, מסעדה טבעונית בתל אביב ועוד מקומות חדשים ברחבי הארץ
אברטו
בשורה קולינרית לתושבי גדרה - מסעדת שף חדשה, ולא כשרה, נפתחה להרצה, והיא משמשת כחלק ממלון ספא בוטיק חדש. על המיזם אחראים איש העסקים צחי צוק, שאחראי גם על הקמת המלון, היזם אור גבאי והשף אסף שטרן, ששימש כשף התפעולי של מסעדת "המזללה" של מאיר אדוני במשך ארבע שנים. המסעדה, שמוגדרת כביסטרו שף מקומי, ממוקמת בכניסה למלון בלוקיישן פסטורלי עם אווירה צרפתית וחצר רחבת ידיים שבה נחות ערוגות עם עשבי תיבול.
תפריט המסעדה כולל מנות ראשונות כמו סלט קיסר עם פולנטה וביצה רכה (45/59 שקלים), ויטלו טונטו - טרטר בקר כבוש עם ויניגרט עגבניות תמר, תרד ואנשובי צרובים, איולי טונה וקרם חציל שחור (71 שקלים), ברוסקטה עם דג כבוש, חציל, פלפל שושקה, קריספי פוטטו ואיולי רמולד (65 שקלים), שייטל בסו-ויד עם ארטישוק רוסטיקו, קרם אבוקדו, בזיליקום, איולי קוניאק, פרמזן ושאלוט (67 שקלים) ורול ויאטנמי עם סלמון או דלעת (71 שקלים).
לעיקריות יוגשו ב"אברטו" חצי עוף מפורק על מג'דרה אורז בר (87 שקלים), לינגוויני קרבונרה (77 שקלים), קבב נתח קצבים עם לחוח וקולי עמבה (85 שקלים), לזנייה במילוי שקדי עגל (79 שקלים), דג ים ממולא (145 שקלים) ופילה עגל (153 שקלים). לצד תפריט האוכל, יוגש במקום תפריט קינוחים יצירתי ותפריט יין וקוקטיילים מגוון.
בתקופת ההרצה המסעדה תהיה פתוחה לקהל הרחב בשעות הערב, ומאוחר יותר תרחיב את פעילותה גם לשעות הצהריים והבוקר.
שכביץ 5 גדרה, 08-6680066/0, לא כשר
טאבון פאטמה
פנינה קולינרית חדשה נפתחה בפאתי הגליל התחתון: מדובר במסעדה בדואית אסלית שנקראת ״טאבון פאטמה״, שממוקמת בישוב הבדואי בית זרזיר. השף והבעלים של המסעדה הוא איציק גו-אמיס (35), יליד זרזיר שלמד טבחות ב"דאנטה אלגירי" בסיינה שבאיטליה, ועבד שם במספר מסעדות מקומיות ביניהן מסעדת שף "גאטו נאגרו" (חתול שחור). לאחר מכן פתח מסעדת גריל בשיקגו, וב-2011 שב ארצה על מנת לפתוח מסעדה יחד עם אחיו תמיר.
המסעדה ממוקמת בכניסה לישוב ומוגשים בה מאכלים בדואיים, ביניהם מנת הדגל של המסעדה - ״עוף מטפונה״ (90 שקלים) שנצלה בשיטה הבדואית הקדומה בתוך בורות באדמה כשהוא מונח בתוך כלי חרס מיוחד מעל אורז ותפוחי אדמה. מנה נוספת שכדאי לטעום כאן היא ״מנסף כבש״ (70 שקלים), שמתבשלת בסיר במשך כמה שעות.
הכביש הראשי בית זרזיר, 050-9494969, ראשון 8:00-23:00, שלישי - שבת 8:00-23:00, לא כשר
ריץ
מסעדה כשרה חדשה שנפתחה בקרית ביאליק, ומציעה מטבח שף חובק עולם ותפריט חלבי שכולל גם מנות דגים.
המסעדה מעוצבת בסגנון רטרו עם ריהוט מעץ מלא ורצפת אריחים והתפריט, עליו אמון השף ערן פחימה בוגר בית הספר לקולינריה CIA האמריקאי ו"בישולים" הישראלי ובעל ותק של 20 שנה, כולל ארוחות בוקר כמו בוקר צרפתי עם חלת בריוש, גבינת שמנת, סלמון מעושן וביצת עין לצד סלט אישי (59 שקלים), מנות ראשונות כמו פולנטה כמהין (32 שקלים), סלטים כמו "סלט קישמיש" עם בורגול (55 שקלים) וגם כריכים, פסטות, עיקריות דגים וקינוחים.
קרן היסוד 19 קרית ביאליק, 04-6827704, ראשון-חמישי 9:00-24:00, שישי 7:30-15:00, מוצ״ש-24:00
פופ-אפ של ארז קומורובסקי במאפיית תשבי
המאפייה של יקב תשבי, בראשותו של האופה יובל אלחדף, מציעה דוכן פופ אפ חורפי בשיתוף השף והאופה ארז קומורובסקי, שם יוגשו מאפים בסגנון דרום צרפת הנאפים בתנור אבן פרובנסלי.
הדוכן יפעל במהלך חודש פברואר מדי יום שישי בין השעות 8:00-14:00 במתחם מרכז המבקרים של היקב, צמוד למאפייה, ויכלול מאפים כמו פוגסיה ופיסאלדייה (Fougasse, Pissaladière). הפוגסיה הוא לחם שטוח ומחורר עם שמן זית, שנאפה אפייה קצרה בחום גבוה ומוגש כשהוא ממולא בכל טוב. הפיסאלדייה הוא מאפה שמרים מבצק שטוח שדומה במעט לפיצה האיטלקית, מעליו מניחים שלל תוספות.
הללו יוגשו בגרסאות המשלבות חומרי גלם מקומיים הגדלים באזורנו: פוגאס פטאייר עם תרד בלדי ושום ירוק (34 שקלים), פוגאס עלי מנגולד וגבינת קשקבל (34 שקלים), פוגאס שום קונפי וטימין עם גבינת עזים מיושנת (25 שקלים), פוגאס עלי זעתר עם נגיעות אנשובי (25 שקלים), פיסאלדייר עם תפוח אדמה בלאדי ברוטב בשמל ופרמג'יאנו (25 שקלים).
יקב תשבי, מתחם תשבי כביש 652, בין זיכרון לבנימינה, 04-6288195, במהלך חודש פברואר בימי שישי 8:00-15:30, כשר
פרוג ושות'
בר קוקטיילים חדש שמביא רוח צעירה ואווירת בר שכונתית לרמת גן. במקום מציעים מטבח שף רענן, תפריט קוקטיילים, מוזיקה גרובית וצוות משפחתי, אוהב ומחבק. מדי יום, בין השעות 19:00-21:00, מתקיים במקום happy hour של 1+1 על כל המשקאות, ובימי שישי המקום לובש צורה של טברנה יוונית עם צלילי בוזוקי והמון אוזו.
את תפריט האוכל בנה השף תומר גרינוולד, והוא כולל מנות כמו פוקאצ'ה עם ממרחים ביתיים, ברוסקטת ארטישוק עם אורוגולה וגבינת בּרי (32 שקלים), פרחי כרובית עם טחינה ועירית (32 שקלים), פלטת גבינות בוטיק (47 שקלים), פלטת בשרים (49 שקלים) ופלטת 'מאזטים מהכרמל' עם זיתים, טחינה, עלי גפן, סלמון מעושן, ארטישוק, קורנישונים, גרגירי חומוס, עגבניות שרי וטוסטונים (49 שקלים). מי שמחפש משהו קצת יותר רציני לספיגת האלכוהול, ייהנה כאן מחמישה סוגי פיצות (38-42 שקלים).
את תפריט השתייה בנתה עבור פרוג המיקסולוגית שחר קרייזלר, שנתנה לכל משקה שם של אחד משיריו של המשורר פרוג.
ארלוזורוב 29 רמת גן, 052-8600800, ראשון-חמישי 18:00-2:00, שישי 11:00-03:00, שבת 18:00-02:00, לא כשר
דונטלו
פיצרייה שכונתית חדש נפתחה בתל אביב וניתן למצוא בה פיצות טבעוניות, פיצות ללא גלוטן פסטות, פוקצ'ות, מרקים וקינוחים. המקום פועל לאורך כל שעות היום, ומציע מבחר אפשרויות לארוחות משפחתיות ולארוחות לילה.
על פתיחת המקום אחראי ניר מירצקי שמגיע מעולם הגיימינג, הפקות הווידאו וסרטי הקולנוע ולצידו יניב תמוז, פיציאלי עם רזומה הכולל פיצריות כמו "דל פפה" המיתולוגית, "אוליברי" ו"עגבנייה". השניים אחראיים על התפריט שכולל "משולש" מרגריטה טבעונית עם גבינה מחמאת קשיו ושמן זית (10 שקלים), מרקים כמו מינסטרונה, עגבניות, תירס או בצל (10-15 שקלים), פסטה ברוטב עגבניות עם גבינת פרמזן (30 שקלים) וקינוח מלבי עם אננס ופפריקה מעושנת (10 שקלים).
אבן גבירול 123 (פינת ז'בוטינסקי) תל אביב, 1-700-509-797, ראשון-חמישי 10:00-02:00, שישי 10:00-15:0, כשר
SHAWARMAX
רשת שווארמת שף חדשה בתל אביב, ששמה לעצמה מטרה להגדיר מחדש את מאכל הרחוב הלאומי שלנו. כוונת המקימים היא להפוך את המקום לרשת בפריסה ארצית, על מנת שתסמן עידן חדש בנוף הקולינרי ותביא בשורה כלכלית שתתבטא בהוזלה של מחירי השווארמה הנהוגים כיום.
מי שהגה את הקונספט הקולינרי הוא השף גלעד דולב, שיצר תפריט ייחודי במסגרתו בכל סניף יוצבו שני עמודי שווארמה קלאסיים - הודו וכבש, והשווארמה עצמה תעבור תהליך הכנה מיוחד שיכלול חיתוך בגרילר ישירות לפלאנצ’ה, ומשם לשלב שנועד להעניק לשווארמה טעמים ייחודיים בגרסאות שף כמו: שווארמקס תאי עם תערובת ירקות, צ'ילי חריף ברוטב קוקוס וג'ינג'ר; שווארמקס עולמית עם מרגז פטריות, בצל וסלסת עגבניות; שווארמקס ירוקה עם אפונה, בייבי תרד, פטרוזיליה וטחינה ירוקה ועוד. המנות מוגשות בפיתה, לאפה, בגט או צלחת.
המחירים זולים בהשוואה למחירי השווארמה בענף, וינועו בין 25 שקלים בפיתה ל-35 שקלים בלאפה ו-55 שקלים למנה בצלחת עם תוספות כמו צ'יפס או אורז. ארוחה עסקית בתוספת צ'יפס ושתייה - מתומחרת ב-37 שקלים. בנוסף, יציעו ב"שווארמקס" גם בירה וצ'ייסרים במחירים נוחים.
הסניף הראשון נפתח בשבוע שעבר, והוא מתפרס על לא פחות מ-100 מטרים וכולל ציורי קיר ותפריט דיגיטלי שנועד לאפשר ללקוחות הזמנה נוחה בדלפק הפתוח.
אבן גבירול 14 תל אביב, ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-15:00, כשר
416 (Four One Six)
לראשונה סיפרנו על המיזם הטבעוני המדובר בתוכנית "טבעוננה" של ננה שרייר, ועכשיו המיזם הפך למסעדה של ממש: את המקום פתחו שני אחים תאומים, בן ואל רחמני, שנולדו בניו יורק לאב מסעדן.
״416״ היא מסעדה שבה שני המטבחים (מטבח ייצור ומטבח סרביס), הבר והקונדיטוריה הם 100 אחוז טבעוניים. על מנת להפעיל את המיזם, האחים רחמני גייסו את צוות הכוכבים מעולם הטבעונות: השף דודי סיני ברזילאי שהיה הבעלים של מסעדת ״עוגתה״ שבקיבוץ קבוצת כנרת, השפית לין אייש (״זכאים״, ״אנסטסיה״ ו״מיס קפלן״) שלפני הטבעונות עבדה גם במסעדת ״כתית״ והשף קונדיטור שיר כהן מנדלוביץ'.
יחד הם השיקו במקום את תפריט ההרצה עם הסטייק הטבעוני המדובר שהמציא ברזילי במסעדתו ״עוגתה״, שיפודים טבעוניים למהדרין, כריכים וטאקוס, מרקים כמו מרק שעועית שחורה ושעועית לימה ומנות raw food כמו סלט פפאיה ועלים ירוקים עם שבבי קוקוס, קרקרים, גבינת קשיו מעושנת ושמן מנגו מרוכז.
בשלב זה לא מציעים ב״416״ עסקיות, אך הדבר לא אמור להוות בעיה לאנשי הצהריים מכיוון שכל התפריט מתומחר ב-36-68 שקלים. בבר של המסעדה שבו מכינים בין היתר גם ליקריים ביתיים, הקימו גינה ופועל בו מייבש מזון. במקום מגישים רק משקאות שמוגזזים במקום במכונה שהיא אב טיפוס של מכונת ראשונה מסוגה בארץ. לשם כך, ממתינים בבר בקבוקים ממותגים עם מים קרים שעם ההזמנה מקבלים תוספת של סירופים טבעיים, ולאחר מכן מוגזזים במכונה המיוחדת (25 שקלים לחצי ליטר).
הארבעה 16 תל אביב, 03-7755060, ראשון-שבת 12:00-16:00, 18:00-24:00, לא כשר
קפה אל נור
מעדנייה עם חזות צרפתית רומנטית ואוכל מזרח תיכוני-צפון אפריקאי, שממוקמת בכניסה למסעדה בעלת אווירה אינטימית במיוחד. המעדנייה-מסעדה נמצאת במקום שבו פעלה מסעדת ״ברטי״ שנסגרה. ובמטבח שלה, כמו בויטרינה המרשימה של המעדנייה, מכינים אוכל מפתיע כמו נקניק תוניסאי עם פיסטוקים וקוסקוס דגים.
מי שאחראי על המיזם הם בני הזוג איב וענבר זרוק, שבבעלותם רשת ״זה סושי״ ומסעדת ״וונג״. את המטבח הם הפקידו בידיו של אוהד לוי (צ׳יקטי, סושיאל קלאב, אורטוריו והרברט סמואל).
התפריט במקום יחזיר את אוהבי הז'אנר אל מטבחן של המאמות מסוריה, טורקיה, תוניס ומרוקו. הוא כולל מנות פתיחה כמו זעלוק, מסבחה, שעועית לימה, טבולה וסלט חצילים שרופים (58 שקלים), מנות עיקריות כמו קובנייה טלה (48 שקלים), קדירת קציצות דגים וזיתים חריפים ממולאים בצ'ילי (67 שקלים), חציל שראביכ (32 שקלים), תבשיל טלה ותפוחי אדמה בכד חרס עם ירקות שורש, לימון כבוש וזיתים (82 שקלים) ומרק ראש לוקוס מרוקאי עם נתחי לוקוס (42 שקלים).
בכניסה למעדנייה יצפו לכם מדי יום מבחר בריקים מיוחדים עם מילויים שווים במיוחד. בעוד מספר שבועות המקום יציע שירות משלוחים.
המלך ג'ורג' 88 תל אביב, 03-9033995, ראשון-שבת 08:00-00:00, לא כשר
לחם בשר
רשת "לחם בשר" מתרחבת ומשיקה מסעדה נוספת, והפעם באשדוד. הרשת, השייכת לקבוצת "קפה קפה", מכריזה כי מדובר במסעדת קונספט בשרית עם כשרות מהודרת, ובה יוגשו מנות בשר שעבר יישון לצד מנות הנאפות בטאבון מיוחד הממוקם במרכז המסעדה.
בין המנות תמצאו לחמעג'ון כבש; קישוא טלה - בייבי קישואים ממולאים בראגו טלה, צנוברים, אורז ורוטב דמי גלאס; סנייה טלה עטופה בבצק לוהט ומונחת על קרם חצילים במחבת ושלל נתחים כמו סינטה מיושנת, סטייק אנטרקוט מיושן ועוד.
ז'בוטינסקי 43 אשדוד (מתחם "סטאר סנטר"), 08-9189825, ראשון-חמישי 12:00-24:00, מוצ״ש-24:00, כשר