שתף קטע נבחר
 

יוצאים לאכול: מקומות חדשים בארץ

לא רק סגירות: 6 מקומות חדשים נפתחו בשבוע האחרון בתל אביב, אבל לא רק - גם באשקלון, במצפה רמון, בשוק מחנה יהודה ובחיפה, נפתחו בתי קפה, ברים ומסעדות

ניסו

מקום חדש בשוק הפשפשים, המתפקד כבית קפה-מעדנייה בסגנון צרפתי, ומעוצב בטוב טעם. בית הקפה שוכן בבניין של הסטודיו למשחק של "ניסן נתיב".  

 

תוכלו למצוא כאן ארוחות בוקר (52 שקלים), כריכים מושקעים עם גבינות או עם נקניקים (32-49 שקלים), מנות צהריים וערב כמו תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק (42 שקלים), קיש כרישה, עגבניות ורוקפור (42 שקלים) ומנת קורנביף, סלט תפוחי אדמה, מוחמצים ולחם הבית (38 שקלים).

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

בנוסף, מגישים כאן מנות ״Delicatessen״ כמו טעימות דליקטסן לזוג (69 שקלים), סלטים וכל מיני גודיס לשדרוג המקרר הביתי.

 

נועם 5 שוק הפשפשים, יפו 03-6548823‏, ראשון 24:00-13:00, שני-חמישי 24:00-9:00, שישי 17:00-9:00, שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

Bana

מסעדה טבעונית חדשה ומדוברת, שמתבססת כולה על ירקות, דגנים ואגוזים ללא תחליפי בשר. חנוך שכטר ודן ארואץ, שנפגשו במטבחים השונים של אייל שני, שתלו בחצר צמחי תבלין, שיהפכו בהמשך לגינת ירק שתוכל לספק תוצרת טרייה למטבח המסעדה.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

התפריט, שמשתנה מדי יום, מציע ארוחות בוקר, צהריים וערב כשכל המנות מבוססות על צמחים שנמצאים הכי קרוב למצבם הטבעי (Plant Based). מלבד מנות ירק סטייל באק צ'וי צלוי, סלט סלק מוחמץ בנענע, תפוחי אדמה פריכים עם גרידת לימון ופטוצ'יני עם תירס טרי, מגישים כאן גם אורז פטריות, פוקאצ'ות ולחמי מחמצת, שגם אותם מכינים במקום.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

נחמני 36 תל אביב, 03-6991566 ראשון-חמישי 23:00-9:00, 16:00-9:00, שבת 23:00-9:00, לא כשר

 

The Shallot Restaurant

מסעדת שף כשרה למהדרין של השף מיכאל אמייב, שבבעלותו גם ארבע מסעדות במוסקבה, ביניהן Village Kitchen. כאן הוא יגיש בעיקר בשרים ארוזים במנות מהמטבח הקווקזי-רוסי המסורתי.

 (צילום: אבי ששון) (צילום: אבי ששון)
(צילום: אבי ששון)

למרות שמדובר במסעדת שף יקרה ויוקרתית, בשעות הצהריים תוכלו למצוא במקום ארוחות עסקיות (ראשון-חמישי 16:00-12:00 במחיר 115-68 שקלים). 

 (צילום: אבי ששון) (צילום: אבי ששון)
(צילום: אבי ששון)

מנות הפתיחה במסעדה מתומחרות ב-90-45 שקלים, מנות בצקים קווקזיים 65-48 שקלים, ויש שם גם סלטים כמו סלט גרוזיני (49 שקלים), דגים (160-120 שקלים) וצלעות כבש (180 שקלים). את הזווית הקווקזית מציגות מספר מנות כמו בילאשי, צ'יבורקי, עופיונים ולוביו.

 (צילום: אבי ששון) (צילום: אבי ששון)
(צילום: אבי ששון)

הברזל 3 רמת החייל תל אביב, 03-7324411, ראשון-חמישי 24:00-12:00, כשר למהדרין

 

L'Aile ou la Cuisse TLV

ביסטרו רוטסרי חדש נחת ברחוב בן יהודה בתל אביב. במקום מציעים עוף שנאפה ברוטיסרי (חצי עוף + תוספת במחיר 80 שקלים, רבע עוף + במחיר 59 שקלים), צלע עגל חלב על האש במשקל 350 גרם, המבורגר כולל תוספת ושתיה (59 שקלים), פרגית ומקבץ סלטים כמו סלט קיסר, שרי וארטישוק וניסואז (69-49 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בגזרת התוספות מציעים במקום צ'יפס, הום פרייז, שעועית ירוקה ופטריות, אורז או ספגטי ברוטב עגבניות. בנוסף, ניתן להזמין כאן מח עצם, אנטרקוט וקרפצ'יו - כל הבשר כשר. לצד המנות תוכלו לטעום את אחד מהיינות הישראלים והצרפתיים שמוגשים כאן, ביניהם שמפנייה צרפתית ובוחא - תזקיק אלכוהולי מתאנים.

 

בן יהודה 226 תל אביב, 03-6770998‏, ראשון-חמישי 1:00-11:30, שישי 17:00-11:30, שבת 1:00-20:00, כשר

  

בַּבְּקָה קפֶה

בייקרי וקפה של בחורה צעירה בשם קורל גורן (24), שמגשימה כאן את החלום שלה - לאפות. גורן מביאה איתה למקום ניסיון אפיה במטבחים ובמאפיות - ואת החלום להיות בעלת בייקרי שכונתי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

תוכלו לרכוש כאן מאפי בוקר וסנדוויצ'ים (24-12 שקלים) אותם היא מכינה בתוך לחם דגנים, בבייגלה או בתוך פוקאצ'ה וגם פחזניות מתוקות, כדורי שוקולד, בראוניז, קפה ומיצים טבעיים שנסחטים במקום.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

גורן גם אופה מיני פרצל, לחמניות, עשרה סוגים של לחמי מחמצת (26-22 שקלים), עוגות שמרים ועוגות בחושות, קישים (95-29 שקלים), מוצרים ללא סוכר וללא קמח ושלושים סוגים של עוגיות. בהמשך היא מתכננת גם להגיש כאן גם ארוחות בוקר וארוחות קלות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

משה סנה 21 (מול צהלה) תל אביב, 03-6418088‏, ראשון-חמישי 20:00-6:30, שישי 15:30-6:30

 

סוליקה

מעדנייה כשרה חדשה מבית היוצר של השף אבי ביטון שהחליט לחזור למקורותיו. המעדנייה הזו, שמתפרשת על פני 200 מטרים קרויה על שמה של סבתו של ביטון, ויש בה במתחם אוכל, קיר יינות כשרים ומזווה עם תבלינים, מוצרי מעדנייה וחמוצים מיוחדים.

 

בוויטרינה תמצאו אוכל מוכן, ביתי ומנחם כמו קציצות דגים, חריימה, קציצות עגל במנגולד, קציצות פרסה, גולאש הונגרי וקציצות בולט טוניסאיות. יש כאן גם אזור סלטים, שבו לצד כבד קצוץ יש גם סלט סלק, מטבוחה, סלט ביצים ועוד.

השף אבי ביטון (צילום: יח"צ)
השף אבי ביטון(צילום: יח"צ)
 

בתפריט: סלטים וממרחים 14-5 שקלים ל-100 גרם. על מנות עיקריות תשלמו בין 55-40 שקלים למנה, ובעתיד צפויים להגיש כאן גם כריכים בשריים עם קציצות או תבשילים (כ-38 שקלים לכריך) אותם ניתן יהיה לנשנש במקומות הישיבה שבחוץ. בנוסף, בקרוב יפעל כאן גם מקרר גבינות ענק וקצביית בוטיק.

 

איינשטיין 7 תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 16:00-7:00, כשר

 

אבי ביטון מבשל:

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ג'ונתן פוד קלאב

"מיסטר קומאר", המיזם הקולינרי של השף יונתן רושפלד, משנה את פניו והופך למסעדת שף תחת השם "ג'ונתן פוד קלאב", מסעדת שף חדשה שתפעל בשלב זה רק בשעות הערב. כבר לא מדובר על מסעדה הודית, אלא על מטבח אישי של השף, שבו לא מן הנמנע שיהיו ערבי קונספט בסגנון הודי, מפעם לפעם.

 

קויפמן 6 תל אביב, 03-6960707, שני-שבת 24:00-19:00

 

רחמו לילה

מסעדת "רחמו" בשוק מחנה יהודה הופכת לטאפס בר אורפלי בשעות הלילה. מגישים כאן מנות שלא תצפו למצוא בבר כמו קובה חמוסתה, קובה ממולא בבשר בקר עם צנובר ורימונים או קבב חלבי שמוגש מעל פיתה שרופה עם טחינה וסלסלת עגבניות.

 

האווירה במקום צוהלת למדי, יש מוזיקה מעולה ולפעמים מתקיימות גם הופעות חיות והשוס - מבחר לא קטן של אלכוהול, שהופך את "רחמו לילה" לחמארה ים תיכונית.

 

האשכול 5 מחנה יהודה ירושלים, 02-6234595‏, ראשון-חמישי 1:00-19:30, מוצ"ש-1:00, כשר בלי תעודה

 

קפה לולי

בחלל שאיכלס את "קפה המושבה" נפתח "קפה לולי", בית קפה כפרי ונעים. בתפריט ההרצה המצומצם תמצאו ארוחות בוקר, בהן גם ארוחה טבעונית (54 שקלים), שקשוקה (46

שקלים), כריכים (44-42 שקלים וסלטים (56-44 שקלים). מציעים כאן פסטות (54 שקלים), פיצה או קיש ומנות ילדים שונות. מדי שישי יש ארוחת בוקר ישראלית (68 שקלים), ומדי יום שלישי החל מהשעה 18:30 יש בופה איטלקי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
   

הראשונים 1 חיבת ציון, 04-6251223, ראשון-חמישי 16:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

מאונה

חנות בריאות, בית קפה ומעדנייה שבה מוכרים מיצים טבעיים, קפה, סופר פודס, חליטות תה, ריבות וממרחים, מיצים מיוחדים של חוות נאות סמדר, פיצוחים חיים ועוד.

 

אם תגיעו רעבים יחכו לכם כריכים (28-23 שקלים), ארוחות בוקר (55-35 שקלים) המוגשות עד השעה 11:00 בבוקר, מגוון סלטים (32-28 שקלים), תבשיל יומי משתנה (38 שקלים) ומרק (30 שקלים). חובבי המתוק ימצאו כאן גם קינוחי Raw אורגניים נטולי גלוטן וסוכר.

 

בן גוריון 4 מצפה רמון, 08-6647397, ראשון-חמישי 18:30-7:30, שישי 16:00-7:30, לא כשר

 

Tvolino  

מסעדה איטלקית חדשה בראשות השף פריד נאסר, נפתחה בסיטי סנטר שבעיר התחתית בחיפה. בתפריט הסיציליאני, שנועד לפנות לקהל הרחב, יש מנות עונתיות של פסטות, פיצות ופוקאצ'ות, אנטיפסטי, פירות ים ובשרים.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

המסעדה מגישה גם ארוחות בוקר (54 שקלים ליחיד או 104 שקלים לזוג), בהן ארוחת בוקר איטלקית (52 שקלים), מבחר סלטים (54-46 שקלים), פסטות (74-49 שקלים) וכמובן גם ניוקי, רביולי, לזניה וריזוטו. בנוסף, יש שם גם דגים, מנות ילדים ובאמצע השבוע, בין השעות 12:00-17:00 יש 15 אחוז הנחה על כל התפריט.

 

בן גוריון 6 המושבה הגרמנית חיפה, 04-8552201, ראשון-חמישי 23:00-9:00, לא כשר

 

המקום של אהרון

במסעדת האוכל הביתי שפתח באשקלון אהרון אלבז, הוא מכין כל יום מנות שונות כאשר אשתו ובתו מסייעות לו בתפעול המקום.

 

בימי שלישי מוגשים שם קוסקוס ומפרום, עוף ושעועית לבנה באופן קבוע. מחיר הקוסקוס הוא 35 שקלים למנה, ושאר המנות העיקריות מוגשות עם שתי תוספות שמתומחרות ב-30 שקלים. יש גם מנות בתוך בגט, כמו בגט עם שקשוקה או בגט עם שניצל (25-20 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ביום שישי אלבז מכין אוכל מוכן לשבת לפי הזמנה ולתושבי העיר אשקלון, הוא מציע גם שירות משלוחים.

 

התחיה 19 אשקלון, 050-6724224 או 08-6618837, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי ששון
The Shallot Restaurant. גורמה רוסי
צילום: אבי ששון
מומלצים