אחרי 25 שנה נסגרת מסעדת קימל של שאול בן אדרת
גל הסגירות ממשיך: המסעדה הוותיקה "קימל" מתל אביב של השף שאול בן אדרת ("התרנגול הכחול") תיסגר בסוף חודש יוני. בן אדרת: "לא הכל קשור לכסף בחיים, צריך לדעת לבקש גם שקט נפשי, פחות אחריות ודאגה ולדעת לשחרר, כי החיים קצרים"
25 שנה אחרי שפתח השף שאול בן אדרת את מסעדת "קימל", תיסגר המסעדה בסוף חודש יוני. בן אדרת פתח את המסעדה ברחוב השחר בתל אביב כשהיה בן 28 בלבד.
לאורך השנים שמרה המסעדה על קו קולינרי צרפתי במהותו, גם כשמסביב השתנה העולם, וכמעט ולא נותרו מסעדות צרפתיות קלאסיות. בין המנות הפופולריות במסעדה היו מרק בצל, פטריות עם כבד אווז, סטייק טרטר, פואה גרה ועוד.
בן אדרת: "העולם והמדינה השתנו ב-25 השנים האחרונות, עברנו עם המדינה מלחמות, רצח ראש ממשלה, פיגועים קשים, גם במקומות הסמוכים למסעדה כמו הדולפינריום ואלנבי, מזג אויר סוער - סופות גשמים, שרב וחום, ושתי שרפות. אך תמיד המשכנו בדרייב רציני ונחוש, ולא נתנו לשום מצב לשבש את התנהלות המסעדה. לפני כשנתיים חגגתי את יום הולדתי החמישים, ואז צצו המחשבות - אתה מתבגר, צריך להוריד הילוך, ליהנות יותר להשקיע במשפחה ובתחביבים, ועד מתי? עבודה סיזיפית וללא פשרות הובילה לשחיקה אצלי, וגם דאגה לתחזוקת הבניין אשר במקומו יקום אוטוטו גורד שחקים נוסף בעיר ללא הפסקה, כל אלה נתנו את אותותיהם.
"בכדי להפעיל מסעדה חייבים אנרגיות, חשק, דרייב, ותשוקה, שתאפשר להוביל צוות עובדים, ליצור אווירה הרמונית ודינמיקה שתשפיע על חווית השירות והטעם. לאחר שנתיים של התלבטויות הגיעה החלטה, אליה הגעתי יחד עם אשתי אורית, אשר עזרה לי לקבל החלטה בחוכמה ובאומץ ולומר סטופ: לא הכול קשור לכסף בחיים, צריך לדעת לבקש גם שקט נפשי, פחות אחריות ודאגה ולדעת לשחרר, כי החיים קצרים.
"עד עכשיו אני לא בטוח אם נהגתי נכון או לא, הלב אומר יום כן ויום לא, אני רואה את המסעדה מלאה לקוחות מרוצים, שמחים ומחמיאים, אבל הגוף והנפש עייפים, הגיע הזמן שאעשה לביתי".
ברשותו של בן אדרת שלוש מסעדות נוספות, שממשיכות לפעול כסדרן: "מיסטר אנד מיסס לי", "התרנגול הכחול" ו"קימל בגלבוע".
מסעדת "קימל" הוותיקה מצטרפת לשורה של מסעדות שנסגרו לאחרונה, בהן מסעדת היוקרה "רפאל".