סודות המטבח הדרוזי
עולם קולינרי מרתק וטעים מסתתר בנבכי המטבח הדרוזי: גבינות מחלב עזים, ירקות בלאדי ועשבי תיבול שמלקטים בחצרות הבתים - יצאנו למסע קולינרי אל האוכל הדרוזי
פריקי שעברה טחינה ובישול ארוך, זיתים שנכבשו בכבישה עצמית, עשבי בר פראיים בשפע, שמן זית איכותי בגוון מושלם ועם ארומה נפלאה שמופק מזיתים שגדלים במטע המשפחתי, ירקות ופירות אורגניים ללא ריסוס, דבש טבעי וגבינות מחלב עזים, שטעמן נשאר בפה זמן רב לאחר שעמדו על הלשון: חומרי הגלם במטבח הדרוזי פשוטים אמנם, אך אם יודעים להשתמש בהם כראוי - מתגלה עולם קולינרי מרתק וטעים במיוחד שמושקעות בו מחשבה רבה והכנה מורכבת.
המתכונים המסורתיים ושיטות הבישול העתיקים עוברים בכל משפחה דרוזית מאם לבת, ואף שמדובר במטבח מסורתי, סביר להניח כי בכל בית דרוזי שבו תבקרו יהיה טעם המנות שונה לחלוטין מבקודמו. הסיבה המרכזית לכך היא ההשפעות האזוריות שספגו תושבי המקום. במטבח של אזור דאלית אל-כרמל ועוספיה, שתושביהן הגיעו מלבנון, יש נגיעות לבנוניות מובהקות, ואילו בכפרים הדרוזיים בצפון-מערב הארץ תמצאו מנות שמושפעות מהמטבח הסורי.
המטבח הדרוזי נושק למטבח הפלסטיני ומשמש עבור בני העדה סממן לסולידריות אתנית ולזהות עצמית. לכן, אין סיכוי שיחגגו חתונה בלי מנות מושקעות שהוכנו בקפידה ובמחשבה על כל פרט ופרט, ואין מצב שיציינו אזכרה ללא עוגיות ממולאות בכל טוב. למרות ההשקעה הרבה, המנות עצמן צנועות ומשקפות את אורח החיים הדרוזי העניו והנדיב, שהכנסת אורחים עומדת מעל הכל.
תבלינים במטבח הדרוזי
את הזעתר ואת עלי הדפנה הדרוזים מלקטים בחצרות הבתים, וכמוהם גם את צמחי התבלין כמו לואיזה, עֻטְרַה, חַבַּק, מַרְדַקוֹש וזעתר פרסי. נהוג לתבל את הסלטים הדרוזים בנענע ובלא מעט כוסברה, והבשלניות הדרוזיות משתמשות גם בחליט - תערובת תבלינים מיוחדת למאכלים דרוזיים המכילה קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי שחור, הל, כמון, זנגביל, מַרְדַקוֹש ונענע מיובשת.
תבלינים נוספים האופייניים למטבח הזה הם סומק; פֵיגַ'ן - סוג של צמח המשמש לכבישת זיתים; חַבַּק - גבעול שמגדלים בגינת הבית שנהוג לייבש, לטחון ולהוסיף לו פלפל שחור, קינמון, הל וציפורן; ג'וזת אל-טיב – סוג של אגוז שנחשב לאחד התבלינים השכיחים ביותר במאכלים הדרוזים; וזִיפֶה - צמח בר שמשמש להכנת תה. כורכום, אגוז מוסקט וזעפרן, המשמש בעיקר להכנת תה, נפוצים גם הם במטבח הזה.
מאכלים אופיינים
עלי הגפן והקישואים הממולאים, סלט הטאבולה ומנות נוספות מהמטבח הדרוזי מזכירים מאכלים במטבח הערבי-פלסטיני וגם מטבחים צפון-אפריקנים.
הפיתה הדרוזית הגדולה, שנאפית על סאג׳ (משטח אפייה קמור עשוי פח דק בעובי מילימטר), היא המאכל המוכר ביותר של המטבח הזה, ומנות ייחודיות נוספות הן קובה ממולאת בבשר חוגלה; ספיחה - בצק שמרים רך עם בשר וצנוברים; עמישה - סלט בורגול, גבינת עזים וירקות; מנזלה - שמכילה חצילים, עגבניות וגרגירי חומוס; שולבטה – תבשיל בורגול, עגבניות וקישואים; וסלט זעתר עם בצל, סומק ושמן זית. מנות דרוזיות אחרות הן מגרביה - תבשיל של עוף, אטריות וגרגירי חומוס; מנסף - תבשיל אורז, בשר וצנוברים שבילו שעות ארוכות בטאבון; שישברק - כיסני בצק ממולאים בשר ומבושלים ביוגורט; פוקייה - בשר בקר מבושל ביוגורט עזים; וקובה - המאכל הנפוץ ביותר בטקסים ובחתונות הדרוזיות, שמוגש לצד אל-חוֹסֶה – חתיכות בשר קטנות מבושלות עם בצל, צנוברים ושמן זית.
מאכלים חגיגיים נוספים במטבח הדרוזי הם כַּרְש - מעי כבש או עז מנוקים וממולאים באורז מתובל, שמבשלים במרק חריף עם גרגירי חומוס ועם הראש והשוקיים של הכבש או העז; מְחַמַר - בשר עוף עם בצל קצוץ בתוספת פלפל אדום חריף ותבלינים; ומְסַחַן - לחם עם עוף ובצל, מאכל שנחשב למזון מהיר.
מלבד המנות האלה, שמככבות כמעט בכל אירוע מרכזי, יש מנה נוספת, שמוגשת פעם או פעמיים בשנה בלבד, במהלך החורף. מֻררַבִּיֶה מורכבת מבורגול שמעורבב בעבודת יד עם שמן זית וקמח. בהמשך מעבירים את הבורגול למסנן אלומיניום גדול שפתחו נאטם בבצק, וכך הוא מתבשל לאטו באדי הרוטב, שבו חומוס, בצל חתוך גס ונתחי בשר בקר ועוף בתוספת תבלינים. לקינוח בני העדה מעדיפים לאכול פירות, אבל יש במטבח הדרוזי גם קינוחים, כמו עוגת הִיטַלִיֶה, שעשויה מחלב, קורנפלור ומי ורדים מורתחים.
ובאשר לארוחה החשובה ביום - בדרך כלל פותחים את הבוקר בארוחה שכוללת פיתה, זעתר ושמן זית, חביתה דרוזית שעשויה מתפוחי אדמה ועשבי תיבול, לבן תוצרת בית וזיתים.
אל-חיר
מסעדה גדולה ופופלרית במיוחד, שמגישה מאכלים דרוזיים מסורתיים ומנות מהים. כל ארוחה בה נפתחת, כמיטב המסורת הדרוזית, עם סלטים, ממשיכה עם מנות עיקריות לבחירה ולקינוח - כנאפה.
אלו מכם שזו להם הפעם הראשונה במסעדה דרוזית, ודאי יופתעו מתבשיל המג'דרה שעשוי כאן מבורגול ועדשים וסלט הטאבולה המוכרים - שבגרסה הדרוזית שונים כמעט לגמרי מהמקור, הן בטעם והן במרקם. בנוסף, אפשר למצוא כאן שישברק (75 שקלים), מסחן (49 שקלים), תבשיל סינייה - בשר טחון משוטח בכלי חסין לחום, מצופה בעגבניות, טחינה וצנוברים שנאפה בתנור (75 שקלים) וספיחה (49 שקלים).
שדרות הנשיא 139 חיפה 04-8500090, ראשון-שבת 22:00-12:00, לא כשר
מסעדת הטאבון
מסעדה דרוזית קלאסית שמגישה סלטים טריים בכמות נדיבה, פיתות חמות נהדרות ותבשילים המאפיינים את המטבח הדרוזי. מאפים כמו ספיחה, "מחמר", סמבוסק במגוון מילויים ופיתות עם זעתר, שהם בגדר חובה לקחת הביתה בסיום הארוחה.
השוק המרכזי דאלית אל-כרמל 04-6365350, שני-שבת 19:30-10:00, לא כשר
מסעדת לב הכפר
כאן תוכלו לטעום תבשילים דרוזיים ביתיים, ממולאים, מג'דרה ותבשילי בורגול וירקות, מבחר בשרים על האש, קובה ומנסף ומאפי בצק עם מגוון תוספות. אחרי האוכל תוזמנו לקינוחים ולקפה.
הרובע העתיק, דאלית אל-כרמל, 04-8393990, שני-שבת 17:00-10:00, לא כשר
ליאלי אל-כרמל
המסעדה ממוקמת ביציאה המזרחית מדאלית אל-כרמל לכיוון צומת אליקים, ומתפקדת כמסעדה דרוזית אותנטית וגם כמוסד לאוכל ים תיכוני שכולל בין השאר בשרים על האש (55- 100 שקלים), דגים (100-65 שקלים) וגם פירות ים. בין המנות הדרוזיות המסורתיות תמצאו כאן עלי גפן ממולאים (35 שקלים), מנסף (70 שקלים), מקלובה (60 שקלים), כרוב ממולא (35 שקלים) וכופתה בטחינה - בשר שנטחן ונאפה עם עשבי תיבול ותבלינים, ומתבשל עם טחינה רותחת (60 שקלים).
דרך מוחרקה 1 דאלית אל-כרמל 04-8395479, ראשון-חמישי 16:00-10:00 שישי-17:00-10:00, לא כשר
הכבש
מסעדה ותיקה ומוכרת מאוד באזור, שבעונת החורף יושבים בה מסביב לאח העשוי מעץ, ובקיץ מתמקמים מתחת לסוכת גפנים גדולה. מנת הדגל במקום היא ה"מנסף", ומלבדה ישמחו להגיש לכם כאן פיתות דרוזיות שנאפו זה עתה על הסאג׳, מג'דרה מבורגול, לאבנה ביתית, בשרים על האש וסלט טאבולה מעולה.
במהלך הארוחה תתקשו שלא לשים לשב לכלי הנגינה היפים שבנה במו ידיו הבעלים של המסעדה - מחרז חלבי - שמקשטים את הקירות ומעניקים היבט יצירתי למקום.
הרחוב הראשי דאלית אל-כרמל 04-8396387, ראשון-שבת 20:00-10:00, לא כשר
המטבח של נורה
המסעדה הכשרה היחידה בכל דאלית אל-כרמל, שמציעה את מטעמי העדה הדרוזית לצד מנות ים-תיכוניות. נורה חוסייסי, שעבדה בין השאר גם במטבח של מלון הספא "אחוזת יערות הכרמל" היא בשלנית בחסד ומכינה אוכל נפלא כמו פרגיות ממולאות, תבשיל סינייה, עלי גפן ממולאים, מנסף וכמובן שגם בשרים על האש וקדאיף ממולא באגוזים וברוטב קינמון ודבש. במקום של נורה קיימת סוכה כשרה למהדרין, בה אפשר לקיים אירועים באווירה ביתית וסדנאות בישול.
רחוב מס׳ 6 דאלית אל-כרמל 04-8393608, 053-9345145, בתיאום מראש, כשר
אנדרין
מסעדה דרוזית ים-תיכונית מהפופלריות בכפר, שקרויה על שמו של כפר דרוזי בסוריה. אם תגיעו ביום שבת לכאן - יש סיכוי שיהיה לכם קצת צפוף, אבל באמצע השבוע מובחת לכם כאן חוויה קולינרית טעימה במיוחד.
מדי יום מכינים במקום 30 סוגים משתנים של סלטים, ביניהם סלט ז'רז'יר, סלט פטוש לבנוני, סלט סלק ירוק, המון סוגי חצילים והטאבולה הדרוזית, כמובן. באגף התבשילים תמצאו מנסף, צוואר כבש ממולא, ספיחה וחצי כבש ממולא באורז. גם חובבי מאכלי הים יהנו כאן ממגוון דגים ופירות ים.
השוק המרכזי דאלית אל-כרמל 054-8060000 / 04-8397393, ראשון-שבת 22:30-11:30, לא כשר
קזבלנקה
מסעדה מרווחת ולא זולה יחסית למסעדות הדרוזיות (45 שקלים לסלטים לסועד, ומחירם של חלק מהשיפודים מתקרב ל-70 שקלים), אבל היא ללא ספק אחת המסעדות המושקעות מבחינת העיצוב, האווירה וההגשה היצירתית של המנות.
מנסור סנטר עוספיה 04-6209850, ראשון-שבת 23:00-10:00, לא כשר
טאבון זמאן
במאפייה הזו תמצאו מבחר מאפים דרוזים כמו מחמר, מסחן וספיחה, אותם אפשר לאכול במקום או לקנות הביתה.
הכביש הראשי עספיה 04-8399585, ראשון-שבת 22:00-9:00, לא כשר
טאבון עמאשה
אחת המסעדות המצטיינות של עוספיה. במסעדה פועל טאבון שניצב בכניסה, ממנו יוצאות מנות נפלאות של בצקים ממולאים, אורז, עוף ובשר. מומלץ מאוד לנסות כאן את מאפה הפטאייר - משולשי בצק ממולאים בעלי זעתר ירוק וגבינה או בעלי תרד ואת הקובה המופלאה במילוי בשר טחון וצנוברים.מלבד המאפים, אפשר למצוא כאן תבשילים נוספים כמו סינייה, מג'דרה ועוד. אל תוותרו גם על הלימונדה תוצרת בית שמכינים במקום, שעשויה מהחלק הלבן של קליפת הלימון.
הכביש הראשי, עוספיה ,04-8392176 ראשון-שבת , 22:00-8:00, לא כשר
קונדיטוריית שפיק
קונדיטוריה כשרה שבה נמכרים שלל ממתקים דרוזיים מסורתיים. אפשר גם לשבת כאן לשתות קפה עם כנאפה טרייה, עוגת סולת או קינוחים אחרים שעשויים לרוב משערות קדאיף בווריאציה כזו או אחרת, כמו עיש אל-בולבול (המכונה גם קן הציפור ובורמה) - שהן שערות קדאיף ארוכות וממולאות בשקדים ופיסטוקים.
אבא חושי עוספיה, ,04-8392146 ראשון-שבת , 20:00-8:00, כשר עם תעודה
נוף כרמל
מסעדה שמציעה מטבח שמשלב בתוכו שלושה סגנונות בישול - התבשילים המסורתיים של העדה הדרוזית, ביניהם קבב חאלבי (85 שקלים) שנעטף כאן בבצק פריך ומבושל ברוטב עגבניות; המטבח המזרחי עם מבחר בשרים על האש (120-69 שקלים), דגים טריים שנצלים בטאבון ופירות ים (85-75 שקלים). המטבח השלישי שמוגש כאן הוא המטבח האיטלקי, עם פסטות טריות שמכינים במקום (75-60 שקלים).
עוספיה, 04-8391718, ראשון-שבת 22:00-12:00
עץ התות במעיין
המסעדה ממוקמת בלב הכפר העתיק, מתחת לעץ תות בן 200 שנה - אחד מסמליו הבולטים של הכפר. נזאה אל-דין מבשלת במקום אוכל טרי, שעובר מדור לדור במשפחתה במשך מאות שנים: עלי גפן ממולאים בבשר טחון, אורז וצנוברים, לאבנה מחלב עזים או בקר תוצרת בית, פיתה דרוזית מקמח מלא שנאפית בטאבון המסעדה, מנסף ומקלובה, אותם יש צורך להזמין מראש וגם חומוס, פלאפל ושיפודים.
פקיעין 052-8285631, ראשון-שבת 22:00-8:00
מנקושה
מסעדה שבכניסה אליה ניצב בגאון הסאג׳ (התנור עליו נאפות הפיתות). אך אל דאגה, לא מגישים כאן רק פיתות ולאבנה - תוכלו למצוא כאן סמבוסק לבנוני במגוון מילויים, עלי גפן ממולאים באורז, בשר וצנוברים, תבשיל סינייה ועוד מנות מסורתיות מהמטבח הדרוזי.
בכניסה לכפר (ליד בניין המועצה) פקיעין 04-9976790, ראשון-שבת 22:00-10:00
הבוסתן
מסעדה משפחתית שממוקמת במרום הגליל, וממנה אפשר להשקיף על מפרץ חיפה ועל הר תבור. מומלץ במיוחד לנסות כאן את המנסף, ואפשר להזמין אותה כמנת יחיד (60 שקלים) או כמנה משפחתית (170 שקלים) וגם את תבשיל הסינייה, ברוטב עגבניות או בטחינה (55 שקלים). מלבד המנות הדרוזיות, המסעדה מציע גם חומוס עם בשר (45 שקלים), שישליק כבש או פרגית (60-55 שקלים) ושניצל (40 שקלים).
עין אל-אסד, 052-2840287, ראשון-שבת 20:00-9:00
מסעדת פנינת ההר
כשתגיעו למסעדה הזו מיד תגלו שהיא מהסוג שמגיש שיפודים, שניצל, צ'יפס וקבב. אבל מביני עניין לא יוותרו על מנת הקבב החאלבי המצוינת (50 שקלים), על תבשיל עלי הגפן הממולאים בבשר, אורז וצנוברים (45 שקלים) או על המג'דרה הדרוזית המעולה שעשויה מבורגול ועדשים (45 שקלים).
הכביש הראשי חורפיש, 04-9977569, ראשון-שבת 20:00-11:00
סמבוסק הארזים
חובבי הסמבוסק ודאי יתאהבו במקום הזה ובמשולש הפריך שעשוי מבצק שמרים סודי שיובא מלבנון, ממולא בשלל תערובות פיקנטיות לבחירה: לאבנה חמצמצה בשילוב בורגול מיובש אפוי; בשר כבש טחון עם עגבנייה, טחינה ותבלינים; או עלי תרד טריים בלימון ובמעט שמן. את הסמבוסק מגישים כאן בליווי כמה זיתים דפוקים ומרירים שנכבשים במקום, כמובן.
כביש ראשי חורפיש, 04-9972276
מאמא שרחה
מסעדה כפרית אותנטית, שהתחילה בכלל כדוכן בצד הדרך שמגיש פיתות דרוזיות עם לאבנה. אפשר למצוא כאן את כל הלהיטים של המטבח הדרוזי: ממולאים מיוחדים, קבב, שישליק, עוף וכבש, תבשיל סינייה ואורז מתובל עם כבש או עוף.
בתחילת הארוחה תקבלו כאן מבחר סלטים טריים (25 שקלים לסועד), בהמשך יזרמו לשולחן מנות בשר על הגריל או דגים ופירות ים, לבחירתכם כמובן. מומלץ לנסות גם את אחת מהמנות שנמצאת בקטגוריית "המיוחדים של מאמא שרחא" כמו עלי גפן ממולאים בבשר, באורז ובצנוברים (35 שקלים), מסחן כבש (70 שקלים) ושלל מנות דרוזיות נוספות.
ירכא, 04-9562086, שני-שבת 19:00-10:00
אלמנסף
במטבח של מסעדת ״אלמנסף״ עמלה במרץ בשלנית שהיא נצר לשושלת בשלניות שהאכילו אלפי פיות רעבים - באירועי הכפר ומחוצה לו. בין מטעמי תמצאו בישולים מזרחיים ודרוזיים כגון סינייה, טלה ממולא, מנסף ומבחר ממולאים. המסעדה מפעילה גם שירותי קייטרינג שמספק תבשילים דרוזיים מסורתיים בהכנה ביתית לאירעים פרטיים.
שירות נוסף שמציעים ב״אלמנסף״ הוא הזמנת אוכל מוכן הביתה. מחירים לדוגמא: מפלפלה (שולבטו) שהוא תבשיל בורגול, קישואים, עגבניות, בצל ושמן זית (20 - 25 שקלים), מקלובה - 50 שקלים, מנסף כבש 75 - 145 שקלים, שיש ברק 40 - 70 שקלים,
כפר יאנוח (מכניסת כפר הורדים), 073-7598519, שני-שבת 21:00-9:00
חומוס ג'ובראן
בחומוסייה הזו תוכלו לטעום את הגרסה הדרוזית לחומוס, שמגיע כאן במרקם משחתי ובטעמים מעט מתקתקים. החומוס מוגש חם לשולחן, עם גרגירי פול ושמן זית מהמסיק המשפחתי מלמעלה. לצד החומוס מוגשות פיתות חמות מהמאפייה הסמוכה, זיתים מרירים מהמטע הפרטי ופלחים עבים של עגבניות ובצל. מחירם של מנות החומוס נע בין 35-20 שקלים.
המסעדה עצמה נקייה ומסודרת למופת, החומוס מוגש בצלחות אסטטיות במיוחד ובעל הבית, ג'ובראן, שירותי ואדיב למדי.
על כביש 89, במרכז הכפר, כפר יאנוח, ראשון-שבת 20:00-10:00
סאפא חרב
מסעדה ביתית שממוקמת על צלע הר צפריר, ומשקיפה על נופיה של שמורת הר מירון. המסעדה פותחת את שעריה גם לזוגות וגם לקבוצות של עד 14 סועדים בהזמנה מראש, וכל ארוחה בה נפתחת במרק פריקי וחמוצי הבית, ממשיכה עם סינייה קבב, מנסף ומנות הדגל של המסעדה - פרגית ממולאת וקבב. עלות הארוחה בשיטת "אכול כפי יכולתך" - 140-90 שקלים לסועד, והתשלום הוא במזומן בלבד. למעוניינים, אפשר לשלב את האירוח הקולינרי עם סיור רגלי באזור היפה.
בית ג'אן 058-7473776, 04-8325323 , שני-שבת בתיאום מראש
אצל מונה
מונה מארחת בביתה כבר עשר שנים. האירוח מתקיים בשיטת ה"מזנון הפתוח" שמתחיל מסלטים, ממשיך בממולאים, תבשיל סינייה, מקלובה ותבשילים נוספים. לסיום הארוחה מונה מגישה ריבות ביתיות, עוגיות תה, תבלינים מיוחד וקפה דרוזי אמיתי.
הארוחה מיועדת ל-50-10 סועדים, ובסיום הסעודה המארחים ישמחו לספר על התרבות של העדה הדרוזית. מחיר הארוחה - 50 שקלים לילד ו-100 שקלים למבוגר לארוחה מלאה שכוללת שתייה קלה וחמה וקינוחים.
מג׳דל שמס 050-6339275, כל השבוע בתיאום מראש
המטבח של ג'נט
ג'נט, מארחת ובשלנית בחסד, פותחת את ביתה שבכפר ג'ת ומציעה אירוח דרוזי אותנטי במהלכו תאפשר לכם להכיר אותה, את בני משפחתה ואת המטבח המשפחתי שעובר מדור לדור. היא תשמח להגיש לכם שלל מאכלים כמו עלי גפן , מג'דרה, סינייה, סלט טאבולה, מוסקה, קובה במילוי בשר, מקלובה ועוד, כולם מבוססים על מוצרי הגליל. האירוח מיועד למינימום ארבעה אנשים וידידותי גם לילדים.
כפר ג'ת, 04-9561720, 054-6503090, כל השבוע בתיאום מראש
אום ח'ליפה
הקייטרינג המשפחתי הזה נחשב לאייקון תרבותי בעדה הדרוזית. על הבישול מנצחת אם המשפחה והלב הפועם של החברה - אום ח'ליפה (נזימה), שבצעירותה כבשה את בעלה באמצעות הבישולים המשובחים שלה. בישוליה של ח'ליפה כבשו גם את השף מאיר אדוני, שאחרי שהתארח במקום וטעם את עלי הגפן המיתולוגיים שלה - הוא ביקש מיד לשלבם במסעדותיו תחת הכותרת "עלי הגפן של אום ח'ליפה".
ח'ליפה מכינה כאן מאכלים דרוזיים אותנטיים לצד המאכלים היום יומיים של העדה, כשאת כל המנות היא מכינה במטבח הביתי והפשוט שלה בידיים מיומנות ועם המון אהבה: מקלובה, לבנה, קישואים ממולאים, מוע'רבייה, פיתות על הסאג’, מנסף אורז, פרגית ממולאת וממולאים. ובמידה ובאירוע ישנה דרישה לתעודת כשרות, הכנת האוכל עוברת למטבח מוכשר, אותו שוכרת המשפחה במיוחד לצורך האירועים הללו.
את הקייטרינג הזה מפעילה כל המשפחה שכוללת את האם ח'ליפה, האב סאלח וששת ילדיהם. יחד הם דואגים לייצר חוויית אירוח שלמה שכוללת תפעול מלא, והכל באווירה משפחתית חמימה (70 שקלים לסועד).
דלית אל כרמל, 077-2201328, office@ummkhalifa.co.il
Galileat
חברת Galileat נמצאת בבעלותו ובניהולו של פול ניירנס, שמתגורר באזור הכפרי של הגליל כבר קרוב לשלושים שנה. במשך התקופה הזו הוא טיפח יחסים טובים עם תושבי האזור, והודות לקשרים שיצר הוא מציע חוויה קולינרית ייחודית בסגנון דרוזי.
במסגרת galileat תוכלו להתארח אצל משפחות דרוזיות, ולהשתתף בסדנת בישול בה ילמדו אתכם איך להכין את עלי הגפן ואת הקישואים הממולאים, את תבשיל הסינייה או את המקלובה, סלט הטבולה והג'רג'ר. המשתתפים בסדנה אינם צריכים ניסיון קודם בבישול, ואף יזכו לבשל בעצמם תחת הדרכתה של המארחת. בסיום ההכנה, ייהנו המשתתפים מארוחה מלאה בחברת המארחת, והמתכונים של המנות אותן הכינו ישלחו אליהם במייל.
מחיר סדנה בת כשעתיים וחצי - 240-180 שקלים (בהתאם לגודל הקבוצה). בנוסף לסדנאות הרגילות, galileat מציעים סיורים קולינריים, סדנאות מהירות, סיורי ליקוט עשבי בר בחורף, סדנאות עישון בשרים, סדנת בישול טבעוני, ביקור בדיר עזים וסדנת הכנת גבינה, חווית בישול טריפוליטאי, חוויה תוניסאית שכולל הכנת פריקסה ועוד.
055-8810727, galileat.com