חנויות השוקולד שכדאי לכם להכיר
מחר יצוין ברחבי העולם יום השוקולד הבינלאומי, אז כדאי שתהיו מוכנים: הכירו את חנויות השוקולד השוות ברחבי הארץ
הטמפרטורות בארץ הן אחד האתגרים הגדולים העומדים בפני חנויות השוקולד והיצרנים: החום הכבד והשינויים בטמפרטורה ובלחות (שנגרמים בעיקר במעבר בין חלל ממוזג למקרר ולחדר) פוגעים במרקם של השוקולד שלנו. הדרך הטובה ביותר לשמור על השוקולד היא בחדר ממוזג היטב או במקרר יין. אם האפשרויות האלה אינן זמינות, אין מנוס מלאחסן שוקולד במקרר, רק תזכרו להוציא אותו משם כשעה לפני שאתם מתכננים לזלול (שוקולד אוכלים בטמפרטורת החדר).
לרגל יום השוקולד הבינלאומי שיחול מחר (7 ביולי) יצאנו לסיור מתוק במיוחד בין חנויות השוקולד הכי מעניינות ופגשנו את השוקולטיירים היצירתיים בארץ.
איקה
איקה כהן היא אחת השוקולטייריות המוערכות בארץ, ולא בכדי זכתה בתואר הנחשק הזה. לפני שהקימה את "איקה" היא ערכה מחקר רציני על תרבות השוקולד במקסיקו והתמחתה אצל כוהני שוקולד בצרפת ובבלגיה. לאחר מכן שימשה במשך שש שנים בתפקיד השוקולטיירית בבית הקפה "רביבה וסיליה".
לאחר שהקימה איקה את המפעל, שנמצא בסמוך לחנות השוקולד שלה, היא זכתה גם להוקרה בינלאומית: ב-2012 הייתה השוקולטיירית הישראלית היחידה שהעפילה לשלב הגמר בתחרות שוקולד בינלאומית בסבב אירופאי; וב-2013 זכתה במדליית כסף בתחרות השוקולד הבינלאומית שנערכה בלונדון, זאת לאחר שגרפה עשרה מתוך 15 פרסים (כולל שלושת פרסי הזהב שחולקו שם) בסבב הישראלי של התחרות.
מבחר השוקולדים שהיא מציעה עשיר במיוחד וכולל פרלינים ומארזים, מרמלדות וטבלאות שוקולד, פקאנים, אגוזי לוז וקליפות תפוזים מצופות שוקולד, המיוצרים כולם מאחורי הזכוכית שמפרידה בין אזור הייצור לאזור המכירה. את הפרלינים היא מכינה בשיטה הצרפתית, וחומר הגלם שעימו היא עובדת הוא שוקולד "ולרונה".
יד חרוצים 11 תל אביב 03-6880440, שני-חמישי 19:00-10:00, שישי 14:00-10:00, כשר
קרדינל שוקולטרי
מותג השוקולד של אלי טראב, שוקולטייר המתמחה בייצור פרלינים בעבודת יד משוקולד "ולרונה". בחנות שבה גם מיוצר השוקולד הוא מציע מבחר פרלינים במילויים שונים, טראפלס, מרציפן שקדים מפרובאנס ומרציפן פיסטוקים מסיציליה בציפוי שוקולד.
בין הטעמים המיוחדים שתמצאו כאן: פרלין ייגרמייסטר ופרלין קרמל ומלח. את הפרלינים של קרדינל אפשר לרכוש במארזים מעוצבים, שמכילים 60-4 פרלינים ומחירם נע בין 240-25 שקלים.
מחיר פרלין בודד: 4-4.5 שקלים
אבן גבירול 60 תל אביב 03-6958612, ראשון-חמישי 21:00-9:00
סיגל קרפל שוקולטרי
בוטיק שוקולד ופטיסרי שנפתח לפני תשע שנים. סיגל קרפל למדה בבית הספר הנחשק לקונדיטוריה בלונדון, "לה קורדון בלו", וכיום היא מייצרת בבוטיק המתוק שלה טבליות שוקולד, פרלינים וטראפלס.
בין טעמי הפרלינים המיוחדים שמוצעים כאן תוכלו למצוא פרלין אספרסו, הל, סיגליות וקרמל בתיבול לוונדר. בחנות מוצגים דרך קבע כ-20 סוגים של פרלינים, ומלבדם מציעים בחנות גם מקופלת ומרציפן שמיוצרת במקום בעבודת יד.
מחיר פרלין בודד: 6 שקלים
מרכוס 16 רמת החייל תל אביב 03-5299984, ראשון 19:00-14:00, שני-חמישי 19:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר
אמיליה בוטיק שוקולד
סטודיו בוטיקי לייצור שוקולד עם חנות צמודה של רונן אפללו, שרואה בייצור השוקולד את הכישוף האלכימאי הכי טעים בעולם. אפללו, שזכה במקום בשלישי בתחרות השוקולד העולמית - the International Chocolate Awards, אינו רק שוקולטייר גם טכנולוג מזון ויועץ בתחום השוקולד.
בחנות הבוטיק שלו הוא מציע פרלינים, טראפלס, טבלאות שוקולד ופסלים מיוחדים שעשויים, כמובן, משוקולד, כולם מיוצרים בייצור ידני. בנוסף, כמו מרבית השוקולטיירים, הוא גם מעביר כאן סדנאות שוקולד חווייתיות וקורס שוקולטרייה מקצועי.
מבחר הטעמים כאן אינו קבוע, ואם תיכנסו לחנות אולי תמצאו שוקולד בטעם תות וכוסברה ושוקולד בטעם ויסקי וערמונים. מלבד השוקולד אפשר לרכוש בחנות עוגות ראווה מרהיבות ומוצרי פטיסיירי מפונפנים שדומים לתכשיטים יותר מאשר לדברי מאכל. כמו כן תוכלו לשתות קפה.
מחיר פרלין בודד: 8-6 שקלים
וייצמן 13 גבעתיים 077-7970065, ראשון-חמישי 21:00 -9:00, שישי 15:30-8:30
Mokaya
סטודיו לייצור שוקולד בעל חלל סדנאות וחנות בוטיק ששייכת לעודד מקסימוב, שזה חמש שנים מייצר שוקולד. לשוקולטרי שלו הוא קרה על שמו של שבט המאיה - שאכלס למעלה מ-3,000 שנה אזורים נרחבים במרכז אמריקה - שלו מייחסים את גילוי השוקולד. מקסימוב מייצר במקום פרלינים, טבלאות שוקולד ואף פסלים מיוחדים משוקולד וגם מעביר שם סדנאות שוקולד.
מחיר פרלין בודד: 5 שקלים
התנופה 4 תל אביב 050-7703528, ראשון-חמישי 16:00-8:30, כשר
שוקולטרי גליצקי
רוית גליצקי בן הרוש היא שוקולטרית וקונפיסרית (יצרנית ממתקים בעבודת יד) כבר קרוב לעשור, ואת השוקולטרי "גליצקי", הפועל בחסות מרק אטלי (Mr. cake), היא פתחה לפני שנתיים.
בבוטיק שלה תמצאו 60 טעמים של פרלינים, בהם גם טבעוניים וגם קו-פרלינים מיוחדים ללא סוכר שהיא פיתחה בעצמה. מדי עונה היא מפתחת קולקציית שוקולדים חדשה, והדגש הוא על שימוש בחומרי גלם טבעיים ובכמות מזערית בצבעי מאכל. כמו כן, אם יש לכם חלום לטעום פעם נוספת שוקולד שזכור לכם מהילדות או ממקום אחר בעולם - רוית תייצר אותו במיוחד עבורכם.
בין היתר אפשר למצוא בחנות פרלינים מיוחדים דוגמת פרלין בזיליקום ולימון, פרלין בירה, פרלין לבן עם מלח ופומלה ועוד. היא משתמשת בטכניקות צביעה מיוחדות, ומלבד השוקולד מייצרת גם ממתקי מרציפן, מרמלדות בשכבות ונוגט בעשרה טעמים שונים, בהם גם נוגט מוחיטו. אם יש דרישה לכשרות למהדרין, באפשרותה לייצר שוקולד לפי הזמנה במטבח בעל הכשרות הדרושה.
מלבד ייצור השוקולד, גליצקי מלמדת בכמה מבתי הספר הקולינריים בארץ וגם מעבירה סדנאות ברמות שונות אצלה בשוקולטרי.
מחיר פרלין בודד: 6-5 שקלים
כפר מרדכי 052-4323745, ראשון-חמישי 19:00-8:30, שישי 14:00-9:00, כשרות חלבית לאוכלי אבקת חלב נוכרי
ג'וליקה שוקולד
שוקולטרי בוטיק של שלי לי גולדנברג, שלפני שפתחה את "ג'וליקה" הספיקה לטפח קריירה כעורכת דין, לעבוד בתור יועצת משפטית ואפילו לעשות רילוקיישן לארצות הברית. את רזי הקונדיטוריה היא למדה במנהטן, שם גם התמחתה אצל כהן השוקולד פראנסואה פאיארד והקימה סטודיו קטן לייצור שוקולד בניו ג'רזי.
את "ג׳וליקה" היא פתחה ברמת השרון בשנת 2014, ומאז מייצרים שם כמעט 40 טעמי שוקולד, בהם טעמים חדשניים, טעמים קלאסיים וגם טעמים ניסיוניים ונוסטלגיים. תוכלו למצוא שם, בין היתר, שוקולד במילוי דובדבן עם ג'ינג'ר ואוזו, שוקולד עם צ'ילי צ'יפוטלה מעושן, שוקולד עם יוזו יפני ומנגו עם זעפרן ולצידם קלאסיקות כמו טראפלס עם קוניאק צרפתי, מרציפן הדרים ופרלין קפוצ'ינו.
בנוסף לפרלינים, קירות החנות הזערורית מכוסים במעדני שוקולד כמו פולי קקאו שלמים, קלויים ומגולגלים בשוקולד מריר; דפי שוקולד עם שבבי קרמל ומלח ים; מקלות שוקולד; מטבעות שוקולד עם שבבי קקאו גרוס; סוגים שונים של אגוזים ופולי קפה בשוקולד; אצבעות נוגט ואפילו ממרח קרמל ומלח בשוקולד חלב. מלבד זאת יש בחנות גם מגוון מוצרים ללא סוכר ומארזים מעוצבים בטוב טעם.
מחיר פרלין בודד: 7-6 שקלים
יבנה 48 רמת השרון 077-2060455, שני-חמישי 19:30-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר
Caja Chocolaterie
המקום שייך לגליה לוי, שהתגלגלה באופן מקרי לתחום השוקולד. לפני כן עסקה לוי בחינוך, אך מאז שנדבקה בחיידק השוקולד היא עוסקת בייצור שוקולד ומעבירה סדנאות בנושא.
הטעמים המיוחדים שתמצאו ב"גלריה של סבא" הם טראפלס הל עם לימון ופקאן סיני, פרלין סחלב ומי ורדים, פרלין טונקה, פרלין עם טחינה ושומשום שחור ופרלין כוכבי אניס.
מחיר פרלין בודד: 5 שקלים
הגלריה של סבא 052-3404536, מושב צפרירים, כשר
עין כרם המתוקה
בחנות הזאת תפגשו את השילוב המושלם בין קפה, גלידה ושוקולד. הטראפלים, טבלאות השוקולד והפרלינים מיוצרים כאן מדי יום משוקולד בלגי איכותי ונמכרים מיד.
רבי המכר במקום הם פרלין בטעם טראפל ואגוזים, גולד-טראפל, שמיוצר מ-81 אחוזים של מוצקי קקאו, וטראפלס ג'אנדויה עם קרם אגוזים.
מחיר לפרלין בודד: 4 שקלים
השער 2 שכונת עין כרם ירושלים, 077-4460160, שני-חמישי 20:00-8:00, שישי 19:00-8:00, שבת 21:00-8:00, לא כשר
שולמן שוקולד
"מוזיאון השוקולד של שולמן" שבקיבוץ דפנה הוא לא פחות מאשר לונה פארק של אטרקציות לאוהבי שוקולד בכל הגילים. יש כאן סיור מודרך, סדנאות חווייתיות וחנות מפעל בוטיקית שווה במיוחד. חנות "שולמן שוקולד" החדשה ברעננה היא אומנם לא מוזיאון, אבל יש בה מבחר מוצרי שוקולד שמיוצרים במפעל הבוטיק, ואפשר להשתתף בסדנת השוקולד שנערכת בה.
מחיר פרלין בודד: 5 שקלים
קיבוץ דפנה 054-5902198, שני-חמישי 17:00-10:00, שישי 15:00-9:00, שבת 17:00-10:00, כשר
זרחין 13 רעננה 09-8787110, ראשון-חמישי 19:00-10:00, שישי 14:00-9:00, כשר
הסמטה
סטודיו לתכשיטים שממוקם בכפר האומנים במושב אניעם שברמת הגולן. בקומה השנייה של הסטודיו - בית הקפה וחנות השוקולדים המיוצרים במקום בעבודת יד. העסק שייך לניצחון ונאוה חסון - היא מעצבת את התכשיטים, והוא מפעיל את בית הקפה ואת חנות השוקולד ומייצר בעצמו את הפרלינים שנמכרים במקום.
כבר בכניסה לסטודיו תעטוף אתכם אווירה נעימה ונינוחה, וכשתעלו למעלה - תגלו כ-15 סוגי פרלינים: במילוי פסיפלורה, קפה, ויסקי, יין, לימון, פינה קולדה, חמאת בוטנים, צ'ילי, אוכמניות, מרציפן וחלווה.
ניצחון עובד אך ורק עם שוקולד מריר, ומלבד הפרלינים הוא מייצר גם טראפלס מעולים שמעוצבים בצורת בולדר - סלעים ענקיים שמאפיינים את אזור רמת הגולן. מלבד השוקולד והתכשיטים, יש ב"הסמטה" גם תפריט בית קפה עם קפה איטלקי איכותי, עוגות וקינוחים נוספים.
מחיר פרלין בודד: 5 שקלים
כפר אומנים אניעם, רמת הגולן 052-2819578, שני-שבת 16:00-10:30 (שעות הפעילות משתנות בהתאם לעונות השנה), לא כשר
דה קרינה
קרינה צ'פלינסקי היא דור שלישי לשושלת שוקולטיירים - סבא שלה עבד בחנות שוקולד באירופה, אבא שלה הקים מפעל שוקולד בבואנוס איירס, והיא פתחה את אחת השוקולטריות המעניינות שפועלות כעת בארץ, גם בזכות המיקום יוצא הדופן שלה ברמת הגולן.
הכול התחיל בחנות קטנטנה, וזאת הפכה למפעל שמעסיק 30 עובדים, ובו מרכז מבקרים שמציע סיורים וסדנאות שוקולד. החנות עצמה היא חנות בוטיק עם מוצרים ייחודיים, שבו פועל גם בית קפה שמגיש משקאות שוקולד ומאכלי שוקולד מיוחדים.
בהשכלתה צ'פלינסקי היא בכלל כימאית שלמדה גם מדעי התזונה. את לימודיה היא מיישמת בהכנתם של פרלינים ייחודיים ושאר מנות השוקולד שהיא מייצרת. השוקולד של "דה קרינה" הוא מריר, חלב ולבן, ויש בחנות גם מוצרים ללא גלוטן, מוצרים טבעוניים, מוצרים ללא סוכר ומוצרי פרווה. בין היתר תמצאו כאן גם ליקרים של שוקולד, שברי שוקולד עם תוספות, את סדרת "בנטל" (שוקולד שכבות) ואת סדרת "פרליטה". ואם בא לכם להתפרע, תוכלו למצוא כאן גם שוקולד שמן זית, שוקולד צ'ילי, שוקולד קברנה סוביניון, שוקולד עם ארבעה סוגי פלפלים ועוד.
מחיר פרלין בודד: 6 שקלים
קיבוץ עין זיוון 04-6993622, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר למהדרין
אורה שוקולד
אורה שביט מייצרת שוקולד כבר קרוב ל-15 שנה. היא למדה קונדיטוריה והשתתפה בלא מעט השתלמויות בנושא, חלקן גם בבית ספר של "ולרונה" ואצל "ז'אק ז׳נו" בפריז. בסטודיו היא מייצרת פרלינים בשיטה צרפתית, כלומר באמצעות יציקת גנאש למסגרות. בשיטה הזו הציפוי דק מזה שבהכנה בתבניות, כפי שנהוג בשיטה הבלגית. היא משתמשת אך ורק בשוקולד של חברת "ולרונה" ואוהבת לשלב בין שוקולד לפירות, אגוזים ומרציפן, שנחשב למוצר הדגל שלה.
אפשר להזמין שם גם שוקולדים טבעוניים, אבל ההתמחות שלה היא בשוקולדים שמורכבים משכבות של גנאש ופרי או מרציפן ופרי. טעמי השוקולד קלאסיים ומעודנים, וכמעט שלא נעשה שימוש בצבעי מאכל. מלבד פרלינים בתפזורת, היא מציעה גם מארזים של 9, 12 או 15 פרלינים.
מחיר של פרלין בודד: 5 שקלים
האלון 34, תמרת 052-3721673, בהזמנה מראש בלבד, כשר
יקב תשבי
במרכז המבקרים של יקב תשבי מציעים טעימת יין בשילוב עם שוקולד של מותג הפרימיום "ולרונה". המותג מציע לא רק פרלינים, אלא גם קו מוצרים המיועד לקונדיטורים ולשוקולטיירים מקצועיים וחובבנים ולאוהבי השוקולד המושבעים. הקו הזה כולל קוביות שוקולד, ברים ושוקולד לפי משקל וגם מוצרי אפייה, תרכובות שונות ושוקולד גולמי לאפייה ובישול.
יקב תשבי הוא היבואן והמשווק של "ולרונה" בישראל, לכן אל תתפלאו לגלות בחלל מרכז המבקרים של היקב עשרות סוגים שונים של השוקולד בטעמים שונים, חפיסות שוקולד לקנייה הביתה, מארזי שוקולד, פרלינים יפהפיים ועוד.
במקום אפשר לטעום שוקולד ויין ואפשר לרכוש שוקולד הביתה - ואפשר לשלב את הכול יחד עם סיור ביקב. סיור טעימות יין עולה 15 שקלים לאדם וסיור שוקולד ויין - 40 שקלים לאדם.
מחיר פרלין בודד: 4.5 שקלים
מתחם תשבי (כביש 652, בין זכרון לבנימינה) 04-6288195, ראשון-חמישי 15:30-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר
מישי
חנות קטנה ומטריפה שמנהל כעת חתנו של מישי, שעזב עבודה בבנק כדי לייצר שוקולד. בבוטיק השוקולד הזה מייצרים את השוקולד בקומה העליונה, ומכירתו מתבצעת בקומה התחתונה. בסטודיו שפועל באותו הבניין מישי מעביר סדנאות שוקולד חווייתיות במיוחד.
מישי (מיכאל) בלוג הוא שף-קונדיטור וגם השוקולטייר הישראלי הראשון. בשנות השבעים הוא עזב את המולדת לשווייץ לטובת ייצור שוקולד, וכשחזר ארצה הביא עימו את טכניקות הטמפרור והתבנות (יציקה לתבניות). בין הטעמים שהוא מכין אפשר למצוא שוקולד בטעם צ'ילי, שוקולד בטעם פלפל שחור ואפילו שוקולד בטעם פלפל אנגלי וקפה.
מחיר פרלין בודד: 5 שקלים
מרכז מסחרי זייד קריית טבעון 04-9835722, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 14:30-8:00, כשרות חלבית לאוכלי אבקת חלב נוכרי
שאקאלאד
מקום קסום שעשוי כולו עץ עם מרפסת מוצלת שצופה לנוף יפהפה. בפנים יש קונדיטוריה, חנות שוקולד וגם בית קפה שמגיש אוכל טוב. הוויטרינה במקום היא עונתית - בחורף מוצגים בה פרלינים שמכינה יעל לב בשיטה הצרפתית, כלומר ללא שימוש בתבניות. בקיץ, כשחם מכדי לייצר פרלינים, היא מחליפה אותם בשברי שקולד עם פירת ואגוזים, טראפלס, מרציפן, מרמלדות מפירות, מרשמלו בטעמים אקזוטיים וחלביצה - נוגט לבן עם אגוזים.
אם תגיעו לשאקאלאד בימים קרירים יותר, תמצאו בחנות פרלין שוקולד מריר, ג'ינג'ר ושוקולד לבן (שמדגיש את כל הטעמים); שוקולד צ'אי מסאלה - שאותו לב מכינה מאבקת צ׳אי מסאלה שהביאה מהודו; פרלין גויאבה - מהעץ שצומח בגינה של אימא שלה; וגם שוקולד פסיפלורה ותותים - הכול ממחיות פרי המיוצרות במקום.
טעמים מיוחדים נוספים שתמצאו כאן הם שוקולד-ערק ו"דובדבן שיכור", שעשוי מדובדבן שמושרה שנה וחצי בברנדי-וניל, לאחר מכן מקבל תוספת של סוכר ואז נטבל בתוך שוקולד. לרגישים למוצרי חלב, לב מכינה במקום שוקולד מיוחד ללא מוצרי חלב.
מחיר פרלין בודד: 6-5 שקלים
עין חרוד, 04-6486229, רביעי 9:00- 17:00, חמישי 13:00-9:00, 21:00-17:00, שישי 14:00-10:00, לא כשר
הפטיפורים של אביטל
במפעל השוקולד של אביטל גיל בוברמן, שהיא מפעילה כבר 28 שנה, השוקולד הופך לפטיפורים בטעמים מיוחדים, ללא שימוש במוצרי חלב ובייצור ידני בלבד. כמו כן בוברמן מעבירה שם סדנאות גיבוש בשוקולד. השילוב המועדף על בוברמן הוא שוקולד ומרציפן, שממנו היא מייצרת, בין השאר, כדורי מרציפן עם נוגט ומחית פרי.
מחיר פטיפור בודד: 4 שקלים
האסיף 31 בנימינה, ראשון-חמישי 17:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר
גליתא
זו לא חנות וזה לא מפעל, אלא חוות שוקולד, שממוקמת בכניסה לקיבוץ צובה וגם בכניסה לקיבוץ דגניה. את המקום הקימה השוקולטיירית גלית אלפרט, שגם מקיימת בו סדנאות יצירה בשוקולד לילדים, למבוגרים ולכל המשפחה.
בחנות השוקולד שצמודה לאזור הסדנאות ימצאו חובבי השוקולד לא פחות מ-25 סוגי פרלינים ושלל מוצרי שוקולד נוספים שמיוצרים ב"גליתא", בהם ליקר שוקולד מעולה, "אוגדן טבלאות שוקולד", "גילגולדים", איגרות ברכה משוקולד ועוד.
קיבוץ דגניה ב' 072-3922500, כשר למהדרין
קיבוץ צובה 02-5347650, כשר למהדרין
Mali's - בוטיק שוקולדים
מלי בריד עסקה בחינוך מיוחד וב-2014 עשתה הסבה מקצועית והפכה לשוקולטיירית. הכול התחיל מהצורך להגיש כיבוד למבקרים הרבים שפקדו את ביתה, שהתלהבו במיוחד מהשוקולד הביתי שהגישה להם.
מלבד ייצור שוקולד היא גם מעבירה סדנאות שבהן היא משלבת את הידע שלה מתחום החינוך. בבוטיק שלה, ששוכן במשק המשפחתי, היא מייצרת בהזמנה מראש פרלינים ממולאים בגנאש כמו לימונית ולואיזה, בזיליקום וטעמים נפוצים יותר כמו נוגט.
מחיר פרלין בודד: 8-5 שקלים
כפר אחים (ליד גדרה) 054-7355539, בתיאום מראש, כשר עם תעודה
Moran art patisserie
מורן טביב-זדה היא קונדיטורית ושוקולטיירית שמפריחה את השממה בדרום. עדיין אין לה חנות עם מבחר פרלינים מנצנצים בתצוגה, אבל בסטודיו הביתי שלה היא מייצרת קינוחים מרהיבים ופרלינים משוקולד איטלקי. בין הטעמים - "בוקר אנגלי" (ארל גריי עם קרמל חלב), ליים ופסיפלורה, מנגו ואננס - ואלה רק חלק קטן מהדוגמאות. בנוסף לפרלינים היא גם מעצבת פסלים מיוחדים משוקולד ומייצרת טבליות עם תוספות מעניינות, מטבעות שוקולד ופטיפורים מהיצירתיים שיצא לכם לראות. מינימום הזמנה - 10 יחידות, ובהזמנה מראש.
מחיר פרלין בודד: 6 שקלים
באר שבע 052-3929160, פייסבוק: Moran art patisserie, לא כשר
שוקולטלי
טלי דורי היא שוקולטיירית שמעבירה סדנאות חווייתיות בשוקולד ומוכרת את השוקולד והממתקים שהיא מייצרת בבוטיק הקטן שלה בערבה. בוויטרינת הפרלינים שלה תמצאו פרלינים ממולאים בגנאשים שהיא מכינה בעצמה, בתוספת מנטה ונענע, פטל, פסיפלורה או קפה ווניל.
אפשר להגיע לבוטיק בתיאום מראש, או להזמין אצלה מארז שוקולדים בהתאם למה שאתם אוהבים. את השוקולדים מכינה דורי בתבניות מיוחדות, ולמשתתפים בסדנאות שהיא מעבירה היא מעניקה תבניות שוקולד משודרגות. מלבד שוקולד תוכלו להזמין שם גם ממתקים כמו מרשמלו, חלביצה ופייטה (שבבי וופל מקורמלים).
מחיר פרלין בודד: 5 שקלים
עין יהב 92 הערבה, בתיאום מראש, כשר חלבי ללא תעודה
Roy שוקולד
רשת חנויות שוקולד בוטיק שהקים לפני 15 שנים רוי גרשון, שעזב משרה של סמנכ"ל בחברת הייטק כדי לחפש עבודה שתעשה לו טוב על הלב. שנה לאחר המהפך עזבה אשתו שרון אף היא את עולם הפיתוח והצטרפה אליו בעסק.
כיום Roy הוא אחד השמות המוכרים בארץ בתחום, וברשותו ארבע חנויות ומפעל בוטיקי, שממוקם באזור התעשייה של פתח תקווה. לפני שהתחיל לייצר שוקולד, רוי למד את השיטה הבלגית (עם התבניות), אך כיום, לאחר ששילב בין הידע שלו בפיתוח לבין התשוקה ליצור דברים שמשמחים אנשים, הוא מייצר את השוקולד בשיטה ייחודית לו, שמשלבת בין מיכון מיוחד שהוא התאים לצרכיו ובין ייצור בעבודת יד. כך למשל, הוא המציא את ה-chocolate dreams - מטבעות שוקולד עגולים במילוי גנאש, שעליהם הוא גם קיבל פרס יוקרתי בתערוכת חדשנות מזון בינלאומית.
בנוסף, מייצרים במפעל טראפלס צ'אי מסאלה, פופקוראנצ'י - גנאש עם פצפוצים בטעם פופקורן, ועוד טעמים ייחודיים שמשלבים בין מר ומתוק, מוכר וחדשני, קלאסי ומודרני.
מקס ברנר
אם צירוף המילים "מקס ברנר" אינו מוכר לכם, כנראה שחייתם בעשרים השנים האחרונות על כוכב לכת אחר. זהו השוקולטרי הישראלי הראשון שהביא לנו את בשורת שוקולד הבוטיק ואת הפרלינים. מאז ש"מקס ברנר" פתחו את המפעל הבוטיקי ברעננה ואת חנות הדגל בדיזנגוף פינת נורדאו חלף לא מעט זמן, ומרשת חנויות בזכיינות הם הפכו לרשת בתי קפה, שבכל אחד מהן פועלת גם נקודת מכירה של שוקולד.
בשנים האחרונות חלה התפתחות מעניינת נוספת עם פתיחתן של 60 חנויות השוקולד של "מקס ברנר" ברחבי העולם (בין השאר גם בסין, ביפן, בארה"ב ובאוסטרליה). המפעל עבר לפני עשור לבית שמש, והעיצוב של כל הסניפים נעשה אחיד, אבל השוקולד נותר אותו השוקולד והוא נמכר בבודדים או במארזים יפהפיים שמחירם נע בין 98-24 שקלים. בארץ פועלים כיום שמונה סניפים של "מקס ברנר", שהם למעשה מסעדות עם נקודת מכירה.
Leonidas
רשת חנויות שוקולד בלגי שחגגה לפני כמה שנים 100 שנות ייצור שוקולד. הרשת מונה 1,500 סניפים ברחבי העולם, ואילו בישראל פועלים שלושה סניפים בלבד (ברמת השרון ובתל אביב).
ל"לאונידס" 120 סוגים שונים של שוקולד, בהם שוקולד מריר עם מילוי נוגט, ניחוחות קפה ואגוזים מקורמלים, גביע חלב קוקוס, גביע משוקולד מריר ממולא בחלב שקדים, גנאש ושוקולד חלב בעיטור שבבי קוקוס.
מחיר פרלין בודד: 5-8
Descalides
"דסקלידס" היא חברה בלגית שהשוקולד שלה מיובא לישראל ומשווק בחנויות המותג. בחנויות הללו תוכלו לרכוש 50 סוגי פרלינים, טבליות שוקולד ומוצרי שוקולד נוספים וכשרים.
הטעמים המיוחדים של "דסקלידס" הם טירמיסו, מרווליו (גביע דקיק של שוקולד מריר שבתוכו שתי שכבות של קרם אגוזים), לוז ונוגט - ואפילו קרם אשכוליות וג'ינג'ר. החברה עושה משלוחים בכל אזור המרכז, ואפשר לרכוש את השוקולדים המעולים שלה גם בחנות המקוונת באתר שכולו בעברית.
מחיר פרלין בודד: 7-5 שקלים
Genaveh
שוקולד שמגיע אלינו מלוקסמבורג, שאפשר לרכוש בחנות היבואן או באתר של החברה, שבו פועלת חנות אינטרנטית קלה לתפעול המאפשרת לבנות קופסת פרלינים לפי העדפות האישיות. השוקולד עצמו מיוצר במפעל בוטיקי משפחתי הממוקם בלוקסמבורג, כמובן, ונעשה שם שילוב בין מכונות מודרניות, עבודה ידנית ושימוש בטכניקות מסורתיות.
החברה פיתחה למעלה מ-50 סוגי פרלינים, והם מחולקים ל-11 קולקציות, בהן פראלינה, קלאסי, חצי מקרון (פרלינים שמגיע בצורת חצי מקרון ובחמישה טעמים שונים - מרציפן, קפה, תה, פירות, קרמל, תבלינים), הקולקציה הרומנטית ותמציות פרחים. מלבד הפרלינים, החברה משווקת גם מעדני שוקולד כמו שקדים גרוסים בשוקולד מריר או חלב, מנדיאנט עם פיסטוק, שקד, אגוז לוז וקליפת תפוז בשוקולד מריר או חלב, כדורי מיני רושה ועוד. מוצרי דגל נוספים של החברה הם טראפלס בטעמים של דבש, קלאסי, אייריש קרים, שמפניה, ויסקי וקוניאק.
מחיר פרלין בודד: 6 שקלים
בגין 5 לאונרדו סיטי טאוור, רמת גן 03-6565618, כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נוכרי