10 בראנצ'ים חדשים בתל אביב
בראנץ' והעיר הגדולה: מתכננים יום כיף בתל אביב? הנה 10 בראנצ'ים חדשים שאתם עדיין לא מכירים
בראנץ' הוא "ארוחת בוהריים" משודרגת, שכוללת בדרך כלל גם משקה אלכוהולי קליל. לכן נהוג לזלול את הארוחה הזו בימי שישי או שבת, כשאפשר לפרוש לשנ"ץ בסיומה.
לבראנץ' יש תדמית נהנתנית, ונקשרים בו אידיאל "החיים הטובים" וסופרלטיבים אופנתיים בעולם האוכל כמו "מושחת" ו"מוגזם". אז אם אתם מזדהים עם כל זה, ואם יש לכם זמן פנוי לארוחה כזאת בתוך מרוץ הסידורים של יום שישי - אלה הבראנצ'ים החדשים בתל אביב שכדאי לכם להכיר.
פרונטו
כל מה שהשף רצה זה להגיש את מה שהכי מתאים לאווירה התל-אביבית של בוקר יום שישי, או במילים פשוטות - את מה שהוא והחברים שלו אוהבים לאכול בבקרים של סופי השבוע. התוצאה שהתקבלה מהשאיפה הפשוטה הזו היא אחת מארוחות הבראנץ' המדוברות של הקיץ: ארוחה הכוללת תשע מנות פתיחה כמו אנטיפסטי, פוקצ'ה עגבניות וארנצ'יני, שמוגשות למרכז השולחן.
מלבדן אפשר להזמין מנות כמו אויסטרים טריים (26 שקלים) ומנות עיקריות לבחירה: שקשוקה פלפלים קלויים עם סלסיצ'ה ופוקצ'ה בגריל (65 שקלים); פולנטה תירס גילי ראגו עם פטריות וביצה עלומה (68 שקלים); באן מי ירושלמי - בייגלה עם בטן חזיר, איולי סרירצ'ה ומלפפונים (72 שקלים); שרימפס רויאל ברוטב טרטר וסלסת עגבניות (74 שקלים ל-100 גרם); קנלוני חלקי פנים ופטריות יער ברוטב ולוטה עם ביצת עין (82 שקלים); ומנה שאי אפשר להתחיל בלעדיה את סוף השבוע בתל אביב - סטייק אנד אגס (148 שקלים).
מתי: שישי 16:00-12:30
הרצל 4 תל אביב 03-5660915, ראשון-שבת 16:00-12:30, 23:00-18:30, לא כשר
בראון
הביסטרו של השפית מיכל לוי מציג גם הוא בראנץ' סוף שבוע קיצי וחדש המורכב משלוש מנות ראשונות נדיבות ועיקרית לבחירה. מחיר הארוחה נקבע על פי מחיר העיקרית, שעשוי לנוע בין 85-44 שקלים. מבחר המנות הראשונות כולל סלט חסות, קלמרי במחבת עם חמאה ולבנה, אנטיפסטי ירקות קלויים, פטריות יער צלויות על ארוגולה ופרמזן, מילה פוליה - מאפה שכבות איטלקי, סלט עגבניות ופטה כבד עוף עם ג'לי יין.
בעיקריות אפשר למצוא מנת בנדיקט סלמון, שקשוקה, פיצה מרגריטה או פיצה חצילים, פסטה לינגוויני במגוון רטבים, קציצות דניס עם מנגולד, שרימפס במחבת עם תרד ואפילו המבורגר. להשלמת החוויה מציעה השפית - שהיא גם סומלייה מדופלמת - תפריט יין קטן ומשובח.
מתי: שישי-שבת 16:00-12:00
ניסים אלוני 10 מתחם G תל אביב 03-5444024, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר
סרווסריה
אחרי בראנץ' השיכורים המפורסם, שפתח למקום מועדון מעריצים, החליטו ב"סרסווריה" להציע בראנצ'ים חדשים, קיציים וקלילים יותר, המבוססים על הפרשנות האישית של השף גיל יהודה (לשעבר מסעדת "יפו תל אביב", "המזללה", "יועזר בר יין" ועוד). לצד האלכוהול מגישים את המיטב מהמטבח הספרדי, בדגש על הקולינריה במדריד.
הארוחה נפתחת במנות פינצ'וס קטנטנות המוגשות בצלוחית או על שיפודון: חמון ותאנה צרובה (30 שקלים), שרימפס קריסטל צ'אטני משמש (32 שקלים), קרודו ים מתחלף עם גספצ'ו (30 שקלים), שיפודון ים וירקות עם תמנון, קלמרי או שרימפס (30 שקלים) או שיפודון של דג חרב, אבטיח וזרעי עגבנייה (30 שקלים) ותרד וגבינת טולום (28 שקלים).
בנוסף להם תוכלו לבחור כמה טאפאס, למשל סלט דג קיצי (65 שקלים), ברוקומיני עם גבינת מנצ'גו ורומסקו (55 שקלים) ודג ים קצוץ (62 שקלים). להשלמת החוויה מציעים ב"סרווסריה" מבחר משקאות קיץ בכוסות או בקראף.
מתי: שישי 16:00-12:00
בן יהודה 48 תל אביב 03-6477751, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי 1:00-11:00, שבת 1:00-17:00, לא כשר
בליני
הבראנץ' החדש של "בליני" הושק במסגרת ההתחדשות של המסעדה כולה. התפריט האיטלקי של הבראנץ' מציע פוקצ'ות חמות מהטאבון, מטבלים של ריבת עגבניות שרי, פסטו זיתים, קרם פרש, פסטו פלפלים, סלט מרענן של ארוגולה ומים מינרליים או מוגזים.
בין המנות העיקריות, שמחירן הוא שיקבע את מחיר הארוחה, אפשר למצוא ביצים אפויות בעגבניות נפוליטניות, מוצרלה רכה ובזיליקום (62 שקלים), פיצה ארטישוק וביצה רכה ( 64 שקלים), שקשוקה טבעונית מתירס טרי צלוי בעגבניות עם תרד, עדשים ובזיליקום (66 שקלים) וגם מבחר סלטים.
בגזרת מנות הביצים מציעים פריטטות מגוונות: פונגי (64 שקלים), ורדורה (64 שקלים), סלסיצ'ה (68 שקלים) וביצים פלורנטין (78 שקלים).
מתי: שישי-שבת 14:00-9:00
יחיאלי 6 מרכז סוזן דלל, נווה צדק תל אביב 03-5178486, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר
אוקינאווה
באוקינאווה המדליקה שברחוב לבונטין השיקו לאחרונה תפריט בראנצ'ים מושחתים המשלב בין מנות בוקר מוגזמות לבין המינימליזם של המטבח היפני. כל ארוחת בראנץ' נפתחת כאן במגוון צבעוני של מנות "איזקאיה" - טעימות יפניות קטנות המוגשות למרכז השולחן, שנכללות במחיר הארוחה, המתומחרת ב-79 שקלים או ב-89 שקלים.
מבחר המנות העיקריות שמגיעות לשולחן לאחר הפתיח כולל מנות כמו "אוקונומיאקי" - חביתית יפנית מתובלת עם כרוב יפני, חזה אווז מעושן ורוטב אוקונומיאקי קלאסי; "קאטצ'ו קארי באן" - נתחי פרגית קריספית בלחמניית באן מאודה עם רוטב קארי מסורתי; ו"אוקינאווה יאם האש" - עוגת בטטה ותפוחי אדמה פריכה עם שיפוד אווז, בצל ירוק, ביצה מקושקשת ואיקורה.
בנוסף לזה מוגשות מנות כמו "באן בנדיקט" - לחמניית באן מושחמת עם רוטב הולנדייז שיטאקה, תרד חלוט וביצה עלומה; "ג'אפניז מינוט סטייק" - נתחי סינטה דקים בסויה מתובלת עשויים בסגנון מינוט סטייק ומוגשים בתוספת ביצת עין ותפוחי אדמה קריספיים; "טטאקי פיצה" - פיצה יפנית עשויה בצק דק עם ממרח תרד, פטריות, טוגרשי, ספייסי מיונז ונתחי טטאקי סלמון צרובים; ו"סלט ניסואז נוסח טוקיו" - חצי ראש חסה קריספי ברוטב מיסו ובוניטו עם טונה צרובה, שעועית ירוקה וביצה קשה. לכבוד הבראנץ' התחדשה המסעדה גם בקוקטיילי בוקר ובתפריט סאקה שמתאים לאקלים המפנק שלנו.
מתי: שישי-שבת 15:00-10:00
לבונטין 11 מתחם גן החשמל תל אביב 03-5101099, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, שישי 17:30-12:00, לא כשר
גרינברג
ביסטרו "גרינברג" מציע תפריט ארוחות בוקר אמריקניות קלאסיות, ולאחרונה התווספה אליו גם ארוחת בוקר חדשה העונה על השם Wake Up Call והיא נעה על התפר שבין הביסטרו הצרפתי לדלי הניו יורקי. בארוחת הזאת יש מנות כמו אגס בנדיקט (64 שקלים), Corn Pancake - פנקייק תירס, ביצים עלומות, אבוקדו טרי, עגבניות צלויות וארוגולה (58 שקלים) ומנת קרוק מדאם עם לחם בריוש, גבינת אמנטל, האם, ביצת עין ורוטב הולנדייז, בתוספת סלט (58 שקלים).
את כל אלו תוכלו להעשיר במגוון צלוחיות עמוסות בכל טוב מהמעדנייה הסמוכה: גרבלקס סלמון עם שמנת חמוצה ועירית (14 שקלים), הרינג עם בצל קצוץ וקורנישון (16 שקלים) ועוד.
מתי: ראשון-חמישי 11:30-8:00, שישי-שבת 11:30-8:00
אורי צבי גרינברג 25 אזורי ח"ן תל אביב 03-6136132, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר
בנדיקט
ברשת "בנדיקט" לא מפסיקים להתחדש ולהפתיע בארוחות בוקר לא שגרתיות, והפעם מציעים מנות כמו "בנדיקט קלאב סנדוויץ'" (67 שקלים), המורכב משלוש פרוסות לחם דגנים קלוי עם חזה עוף באיולי חרדל ודבש, בייקון, חסה, גבינת צ'דר מותכת ועגבנייה, תפוצ'יפס בצד ושתייה לבחירת הסועד.
מנת בוקר נוספת שנכנסה לתפריט היא "אגס בנדיקט סינטה" (76 שקלים) - נתחי סינטה עגל ואספרגוס צרובים על הגריל ומוגשים על בריוש קלוי ולביבות תפוחי אדמה עם שתי ביצים עלומות ורוטב הולנדייז.
"ראמן בוקר" (67 שקלים) המוגשת עם שתייה, היא מנת בוקר נוספת שתמצאו בתפריט החדש - מאטריות ראמן מבושלות בציר גבינה, אצות וואקמה וצ'דר עם פרוסות קוסטיצה צרובות (נתחי חזה לבן מעושן ומקורמל), ביצה עלומה, בצל ירוק וצנונית טריים.
בנוסף למנות האלה יש מנה של "קסדיית גבינות" (69 שקלים) - שתי טורטיות צרובות במחבת וממולאות בגבינות גאודה ובולגרית, חלפיניו כבוש, ריבת בצל וביצה מקושקשת. המנה הזו מוגשת עם גוואקמולי, סלסת מנגו, פיקו דה גאיו ושתייה לבחירה.
מתי: 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע
בכל סניפי הרשת, לא כשר
משק ברזילי
ב"משק ברזילי", שחוגגת השנה יום הולדת 15, הושקו לאחרונה מגוון ארוחות בוקר עשירות ויוצאות דופן שיפתיעו גם את מי שאינם טבעונים. מנות היוצאות ממטבח המסעדה מרכיבות מיקרוקוסמוס קולינרי שבו נפגשים המטבח ההודי, הים-תיכוני, הישראלי והאיטלקי. מלבדם פועלת במקום קונדיטוריה המייצרת בצקים, עוגות ולחמים יוצאי דופן בטעמם.
בתפריט היצירתי, שעליו חתומים השף נריה קלנטרוב והשף-קונדיטור אור חיימוביץ, תמצאו מנות כמו פאנג'בי חצילים (42 שקלים) - פיתות שעועית מש קטנות ושרופות עמוסות בסלט חצילים, לימון כבוש וסלט עגבניות כוסברה חריף; טרין חצילים ופלפלים ממולא בגבינות טבעוניות ופסטו (47 שקלים); ושקשוקה עם טופו כבוש, לחם וקרם חצילים המוגשת לצד שתייה חמה (50 שקלים).
אפשרויות נוספות שמחכות לכם כאן הן מנת "בוקר משק" (64 שקלים ליחיד או 116 שקלים לזוג) - חביתת חומוס עם בצל ועלים או מקושקשת טופו עם סלט גינה, לחמים, מאפינס, ממרחים, מיץ טבעי, קפה או תה; כמו כן יש בראנץ' זוגי מלכותי (180 שקלים) שמציע את כל הטוב של המשק: פריטטה, קלצונה, חמישה סוגי טאפאס, לחם וממרחים, שני קוקטיילים ושני משקאות חמים.
להשלמת החוויה וכדי שלא תצאו מהארוחה פיכחים מדי - מציעים במקום גם קוקטיילים של בוקר במחיר של 24 שקלים.
מתי: ראשון-שבת 12:00-8:00
אחד העם 6 נווה צדק תל אביב 03-5166329, ראשון 16:00-8:00, שני-שבת 24:00-8:00, לא כשר
Rendez’vous
הבראנץ' הצרפתי הכי לוהט בתל אביב מוגש דווקא במסעדה האיטלקית הכשרה.
מדובר בארוחת בופה פתוח שמחירה 85 שקלים, ותמורתם תוזמנו לאכול כפי יכולתכם ואפילו קצת מעבר לכך.
מתי: שישי 15:00-9:00
לילינבלום 1 תל אביב 03-5100057, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר