"שומרי הכשרות לא ירגישו שהם בעדיפות שנייה"
משה שגב פותח מסעדה כשרה ראשונה בבאר שבע, ובעוד כשלושה חודשים כשרה נוספת בנתניה. בראיון איתו הוא מסביר למה חיכה עד עכשיו, מה הבעיה עם מחירי הבשר בארץ ולמה עכשיו המשפחה מרוצה. שגב: "לא פותחים אצלי בבית את המקרר ומוצאים קלמרי"
אחרי מנות כמו קלמרי על הגריל, קרפצ'יו בקר ופרמזן או פטה כבדי עוף עם חמאה, עושה השף משה שגב תפנית של 180 מעלות ופותח מסעדה כשרה ראשונה, בבאר שבע. המסעדה, שתיפתח בעוד מספר ימים, תמוקם בישפרו פלאנט, ותהיה סגורה משישי בצהריים ועד צאת השבת.
בבעלות השף מסעדת "שגב ארט" בהרצליה, שני סניפים של "שגב אקספרס", מסעדת "קיטשן גארדן" בהוד השרון, דוכני "שגב קונספט" ורשת המבורגרים חדשה שפתח רק לפני שבועיים – "קראנץ' בורגר".
מחירי המנות העיקריות במסעדה החדשה ינועו בין 73 שקלים ל-159 שקלים, ותהיה אפשרות להזמין לשולחן 8 מנות ראשונות במחיר 39 שקלים לסועד. בשלב ראשון המסעדה תעבוד רק עם הזמנת מקומות מראש. מסעדה כשרה נוספת, תחת אותו הקונספט ואותו המיתוג, תיפתח בעוד כשלושה חודשים בנתניה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
מסעדות כשרות בתל אביב
תוך חצי שנה: ממסעדה לא כשרה לכשרה - וההפך
כשרות אחרת
"מהיום שפתחתי את המסעדה הראשונה חזרה כל הזמן בקשה אחת מהלקוחות שלי – מתי אני פותח מסעדה כשרה", מסר משה שגב. "יש לי ניסיון באוכל כשר כי במשך 7 שנים הייתי השף של אל על וזה היה מורכב לייצר אוכל כשר במטוסים. גם כל תוכניות הטלוויזיה שלי התעקשתי שיהיו כשרות, ובחיים לא בישלתי אוכל לא כשר באף תוכנית טלוויזיה. גם כל ספרי הבישול שלי כשרים. אני מגיע מבית מאמין ומסורתי ואצלנו החגים מקודשים, החל מהקידוש של שישי ובית כנסת. זה לא שפותחים אצלי בבית את המקרר ומוצאים שם קלמרי. אנחנו אוכלים בבית רק כשר. בסוף אנחנו מגדלים ילדים ויש כל מיני ערכים שגדלתי עליהם ואני חושב שחשוב להעביר אותם גם לילדים. אני ישראלי, אני יהודי וחשוב לי שהילדים שלי יחגגו בר מצווה, שיהיו מבורכים תחת חופה וקידושין, ושבכיפור ינסו לצום כשירגישו צורך. אלה הערכים שגדלתי עליהם, זה לא משהו שמוזר לי".
אז למה חיכית עד עכשיו?
"הסיבה שלא פתחתי עד עכשיו מסעדות כשרות זה כי הרגשתי שאין לי עדיין בשורה חזקה ואמירה. יצא פה תפריט שעבדתי עליו המון זמן עם קבוצת השפים שלי. שזה יהיה כשר וטעים, ורציתי שזאת תהיה מסעדה שלא מתפשרת על כלום ושתהיה הכי טובה עם תפריט הכי מגוון שפונה לקהל מהקשת הרחבה. אני לא מאמין בעסק נישתי".
זה לא בעייתי לעסק כזה מבחינה כלכלית להיות סגור במשבצות הכי מבוקשות – שישי ערב ושבת צהריים?
"שישי ושבת זה 30 אחוז מהמחזור של העסק. גם השותף שלי מגיע מבית מאמין וגם אצלו זה לא זר ואנחנו בדיאלוג הזה הרבה זמן, ואמרתי לו שנעשה את זה הכי טוב ושנשנה את הדיאגרמה הזאת. אם נביא את המוצר הנכון במחיר הנכון ונמציא משהו חדש אז אני מאמין שנצליח להתגבר על זה".
והתמחור?
"המחירים אטרקטיביים, יש עיקריות במחיר 59 שקלים".
וגם במחיר 159 שקלים.
"זה לסינטה ואנטרקוט, אבל זה כי בשר בארץ יקר מאוד. מחירי הבשר בישראל זה משהו לא הגיוני, ולי יש רמה של בשר שאני לא מוכן להתפשר עליה. אם אני מתחייב לירקות הכי טובים אז גם הבשר יהיה הכי טוב. אבל בסוף, רק שתדעי, אלה המנות הכי פחות רווחיות שיש לי בתפריט".
אז למה בעצם לא לפתוח מסעדה כשרה חלבית? ככה אתה גם סוגר יפה את הפינה של הקינוחים החלביים.
"במהלך העבודה על התפריט התעקשתי להביא בשורה, לא לתת דוגמית בצלחת, לא לעשות מנות שבעבר עשינו כבר, איך כן להוציא ארוחת בוקר שווה ואיך להוציא סלט יווני עם פתרון לגבינה. הייתה המון חשיבה והיו באמת רגעים שבהם חשבנו ללכת על מסעדה כשרה חלבית, אבל אמרתי אין מצב. למה? כי זה פתרון קל וזה לא מה שמרגיש לי שחסר. השוק צמא למסעדת שף עם בשר ועוף ואוכל אמיתי. כשהגענו לשלב של הקינוחים לא הסכמתי לעבוד עם תחליפים, ואני רוצה להגיד לך שכאן יהיו קינוחים טעימים אפילו יותר מכל המסעדות בקבוצה שלנו. זו מסעדה שיעלו לרגל לאכול את האוכל שלה ושומרי הכשרות לא ירגישו שהם בעדיפות שנייה".
אז עכשיו המשפחה מרוצה?
"אני ממש מתרגש, חזרתי אתמול בלילה הביתה ואמרתי לסנדרה שאני ממש מתרגש. אני בא מבית מרוקאי ואלג'יראי, חלק גדול מהמשפחה שלי שומרת כשרות. לאימא שלי יש 10 אחים ולאבא יש עוד 8, ויש לנו לא מעט אירועים במשפחה, ותמיד קרובים שלי ניגשים אלי ואומרים לי 'מה עם המשפחה שלך? לא תכין לנו אוכל שאנחנו יכולים לאכול?' תמיד אני עונה שזה עוד מעט יקרה, אז הנה, עכשיו גם המשפחה תוכל לאכול ולטעום מהאוכל שלי".