אחרי 11 שנים: מסעדת צ'רלי צ'ק פוינט נסגרה
פותחים את השנה ברגל שמאל: אחרי 11 שנים של פעילות נסגרה במפתיע מסעדת צ'רלי צ'ק פוינט ביהוד, והעובדים הגישו בקשה לפירוק החברה. מיכל אדלסבורג, הבעלים: "צר לי מאוד על המצב אליו נקלעה החברה". העובדים: "היא לא עונה לנו לטלפון"
מסעדת "צ'רלי צ'ק פוינט" - הסוף: המסעדה, ששכנה במשך 11 שנים בקומת המסחר בחזית מלון "אויה" ביהוד, נקלעה לקשיים כלכליים ונסגרה במפתיע. המסעדה, שעברה שיפוץ כללי רק לפני ארבעה חודשים, סגרה סופית את שעריה, והעובדים הגישו בקשה לפירוק החברה. מיכל אדלסבורג, בעלת המקום, מסרה כי היא נקלעה להוצאות בלתי צפויות.
מסעדת "צ'רלי צ'ק פוינט" הייתה מסעדה אסייתית-מערבית, ובמקביל לפעילות המסעדה היא החזיקה בשירות משלוחים שהיה פופולרי מאוד באזור, במיוחד בשעות הצהריים.
"העובדים לא ידעו מה קורה", סיפר הבוקר אחד מהם, "והעובדים כנראה גם לא יקבלו משכורות. גם אני וגם בת הזוג שלי עבדנו במסעדה, שנינו לא קיבלנו משכורת וזה מעמיד אותנו במצב מאוד לא נעים מול בעל הדירה שאנחנו שוכרים. נתנו את הלב ואת הנשמה למקום הזה, והרגשנו שהוא שלנו לא פחות משלה. בכלל, איזה כיף שלך מיכל ענתה, כי לי היא לא עונה לטלפון".
עובד נוסף סיפר הבוקר: "ביום ראשון שעבר הודיעו בקבוצת הוואטסאפ להגיע לשיחה עם עורך דין. מיכל הסבירה שהיא לא יכולה לשלם את משכורות חודש דצמבר, ושהיא בקשיים כלכליים. היא הוסיפה את העניין של העובדים וההיטל ואמרה שנגמרו לה הכוחות. נראה לי שנשבר לה. 20 עובדים חתמו בינתיים על בקשת הפירוק, אנחנו רוצים את משכורות חודש דצמבר וכרגע אין מי שישלם לנו.
היא נכנסה לקשיים והחליטה לסגור. המסעדה הייתה כמו בית בשבילי".
אתה בקשר עם מיכל?
"לא, היא לא עונה. המסעדה הייתה הבייבי שלה ונראה לי שהיא כרגע במצב של אבל, ואולי היא צריכה להתרחק מאנשים".
"צר לי מאוד על המצב אליו נקלעה החברה", מסרה בתגובה מיכל אדלסבורג בעלת המקום. "צ'רלי היתה מוסד וותיק ואהוב מאוד באיזור בקעת אונו והמרכז במשך 11 שנה. עקב שיטפון מהקומות העליונות בתחילת ספטמבר 2017, קרסו בצ'רלי תשתיות כגון המטבח, התקרה, כל מערכת החשמל ועוד. הוצאות השיפוץ היו פתאומיות, וחוץ מנזקי המים העצומים, שאילצו אותנו לשפץ באופן מאסיבי ומהיר את הביסטרו, התבשרה צ'רלי לאחרונה על כך שקיבלה היטל רטרואקטיבי בגין העסקת עובדים זרים, על סך על חצי מליון ש"ח. לאור האמור לעיל, המשמעות לעסק כמו צ׳רלי, בתנאים הקשים גם ככה בענף ההסעדה (עלויות חומרי הגלם, דמי שכירות, ושכר עובדים לא סבירות) היא כמו גזירת מוות".