כשרה נוספת לשגב משה בנתניה ועוד מקומות חדשים בארץ
מעדנייה טבעונית בנווה צדק בתל אביב, בית קפה בחיפה שמציע פינוקים לכלבים, בית קפה בקיבוץ מעלה החמישה שנמצא בתוך חממה של סחלבים, גריל בשר מרוקאי בירושלים ועוד מקומות חדשים בארץ שאתם עדיין לא מכירים
משק ברזילי: מעדנייה טבעונית
למסעדה שוחרת הבריאות בנווה צדק, מצטרפת עכשיו מעדנייה טבעונית ואורגנית שכל המוצרים בה מתבססים על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים, ביניהם גבינות טבעוניות, מוצרים של "נאות סמדר", יינות ישראליים, ירקות ופירות אורגניים, מאפים ושלל עוגות.
אפשר למצוא פה גם אוכל מוכן של "משק ברזילי", כמו גם זרי פרחים, כלי קרמיקה מיוחדים לבישול בריא, אביזרים למטבח וליין. המעדנייה עצמה ממוקמת לצד המסעדה, והיא כוללת גם חצר קטנה שאפשר לשבת בה ולזלול מהמוצרים שנרכשו במעדנייה.
בין המנות המוגשות: חריימה קציצות אפונה, שווארמה טופו ופטריות, טופו וירקות בקארי הודי, גולש סייטן ותוספות כמו מג'דרה, אורז בר , תפוחי אדמה אפויים, מגוון מנות קרות וסלטים.
אחד העם 8 תל אביב, ראשון-חמישי 18:00-8:00; שישי 17:00-8:00; שבת 17:00-9:00
מוצ'ה
הבר החדש של קבוצת Tapeo הוא, למעשה, סביצ'ה בר שמגיש מנות סביצ'ה לצד פלטות של נקניקים וגבינות, עליהן אחראי ניני נוף (הבעלים של "מקום של בשר"). שמו של הבר החדש הוא גם שמו של אזור בפרו שיש הטוענים כי שם הומצאה מנת הסביצ'ה, אך העיצוב של הבר דווקא מזכיר את הברים באירופה.
את מנות הסביצ'ה מכינים במקום על פי המתכונים של השף של מסעדת "טפאו". על תפריט האלכוהול מנצח המיקסולוג אוהד חן, שמכין כאן לצד הקוקטיילים הקלאסיים גם 15 קוקטיילים מיוחדים כמו בלאדי מרי עם עגבניות, סירופ סומאק, לימון פרסי, ציפורן וכוכב אניס.
מנות הסביצ'ה עולות כאן בין 58-40 שקלים, ומחירים של הקוקטיילים נעים בין 58-46 שקלים. בימים שני-חמישי, בין השעות 20:00-18:00, יש במקום happy hour עם 50% הנחה על כל האלכוהול והקוקטיילים, וגם 1+1 על הבירות.
כיכר גבעון פינת החשמונאים 105 תל אביב, 054-3051513, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר
הווילון
בר קוקטיילים חדש שנפתח בתוך מלון "כורש" בירושלים. מאחורי המקום עומדים הבעלים של Tap&tail - גיל ברנע ומתן פרידס, שפועל באחת מסמטאות שוק "מחנה יהודה" החל מהקיץ האחרון.
ב"הווילון" מגישים קוקטיילים יצירתיים לצד מנות בשר כמו "הווילון בורגר" (55 שקלים), מיני עראיס (47 שקלים) וכריך אנטרקוט (63 שקלים ועוד).
כורש 3 ירושלים, 02-6495555, ראשון-רביעי 1:00-18:00, חמישי 3:00-18:00, שבת 3:00-20:00, כשר
עזרא
גריל בשרים בעל נשמה מרוקאית נפתח בירושלים. בתחילת כל ארוחה מגישים כאן 14 סוגי סלטים עם לאפות חמות, צ'יפס, פלאפל ותוספות חמות - כל זה עם ריפיל חופשי (48 שקלים לסועד ללא הזמנת מנה עיקרית).
לאחר מכן אפשר להזמין מנות ראשונות כמו פיתה בלאדי עראיס (36 שקלים), סיגרים מרוקאיים (28 שקלים), מרק בשר (36 שקלים) ועוד. למנה העיקרית אפשר להזמין כאן שיפודים (80-62שקלים ל-2 שיפודים או 60 שקלים לשיפוד אחד), המבורגר (76 שקלים), מעורב ירושלמי (76 שקלים), טחול ממולא (89 שקלים), צלעות טלה (135 שקלים) וסטייקים (140-130 שקלים).
יד חרוצים 14 תלפיות ירושלים, 02-5020400, 24:00-11:00, כשר למהדרין
ג'ונאם
בר חדש השייך לירון חזן (שהיה הבעלים של "ג'ורג'יה בר" ושל "קפה ורדה" שפעל בסביון).
ג׳ונאם (נשמה בפרסית) הוא בסיס אליפטי של בצק, סוג של לחמה בעג'ון, עליו חזן מערים את השילובים שבין המטבח החלבי, הטורקי והישראלי. בין היתר יש כאן ג׳ונאם שקשוקה עם רוטב שקשוקה וביצים עלומות, גו׳נאם קלאסי עם בשר טחון ומעל הרבה עלים ירוקים כמו רשאד, טרגון ושומית, ויש גם ג׳ונאם מרנג׳אנה עם חצילים וביצה וג׳ונאם קלבסה עם ממרח קישואים.
לקינוח, מציעים במקום ג׳ונאם מתוק עם נוטלה, בננה, תותים ושערות חלבה. כל הג׳ונאמים עולים בין 39-25 שקלים, ומלבדם מגישים במקום גם חצי ליטר גולדסטאר ב-18 שקלים, צ׳ייסרים ב-10 שקלים וגם קמפרי ואשקוליות ולימונדה עם ערק (25 שקלים).
רבי עקיבא 20 שוק הכרמל תל אביב, 03-9552023, ראשון-חמישי 16:00-9:00, שישי 17:00-9:00, כשר ללא תעודה
ג׳וליאן
בר משפחתי שנפתח לפני חודש בגבעתיים, במקום בו פעלה קרוב לעשור חנות אופניים. הבעלים של המקום הם משפחת יחזקאל (שגם חנות האופניים הייתה בבעלותם) וכל בני המשפחה עובדים במקום בצוותא - אמא אביבה אחראית על המטבח, אבא אלי על הניהול והאחיות חן ועדי ממלצרות. הם מציעים במקום אווירת בילוי נעימה ובר עם "אוכל של אמא", שהמחירים שלו נמוכים לפחות ב-25% ממה שנהוג בברים אחרים בעיר.
תפריט ההרצה החלבי מציע מנות כמו קרפצ׳ו סלק, טורטיות סלמון מעושן (50 שקלים), חומוס פטריות (28 שקלים), גלילי חצילים עם מוצרלה (30 שקלים), "הפיצה של אביבה" (30 שקלים), בורקס הבית (35 שקלים) ופיש אנד צ׳יפס (40 שקלים). בגזרת השתייה - יש במקום חמישה ברזי בירה, וגם 15 סוגים של בירות בבקבוק וקוקטיילים.
בין השעות 21:00-18:00 יש במקום happy hour משתנה בו תוכלו לקבל 1+1 על הבירות מהחבית, או משקה ראשון על חשבון הבית. הבר לא גדול ומכיל 60 מקומות ישיבה בלבד, ואת העיצוב והשיפוץ עשו בני המשפחה בכוחות עצמם.
כצנלסון 145 גבעתיים, 052-7333352, ראשון-חמישי, שבת 18:00- 24:00, כשר ללא תעודה
הדרומית
מסעדת בשרים כשרה שנפתחה בבאר שבע על ידי קבוצת "פפה מישל" שבבעלות אבי לב. במסעדה מגישים 15 סלטי הבית לפתיחה (18 שקלים לסועד בהזמנת מינימום שני שיפודים לסועד, או 35 שקלים לסועד ללא הזמנה של מנה עיקרית) ומנות ראשונות כמו פסטיה אודסאה במילוי כבד עוף (26 שקלים).
למנה עיקרית מציעים במקום מבחר שיפודים ביניהם גם אשכי הודו, שומן כבש וחלוואית (39 שקלים), סטייקים כמו אנטרקוט (99 שקלים ל-250 שקלים) וצלעות כבש (129 שקלים ל-350 גרם).
ניסים אלקיים 4 ישפארו סנטר באר שבע, 077-2305590, ראשון-חמישי 23:00-12:00, מוצ״ש-23:00, כשר
קפה חממת הסחלבים
בית קפה חדש שנפתח בקיבוץ מעלה החמישה (ליד אבו גוש). מדובר בבית קפה חלבי עם חממת סחלבים בחלקו האחורי, שהוקם במקום חממת הסחלבים שפעלה שם קודם לכן. מאחורי המקום עומדים דוד אסלן (אחיו של יהודה אסלן ז״ל, הבעלים של ״לינק״) ואשתו של דוד, המעצבת והצורפת דניאלה זילברשטיין-אסלן.
אסלן, שעסק כל חייו בבישול ("לינק", "מונה", "מומנט") התגורר באיטליה והתמחה שם בהכנת פיצות, והקים את המקום לאחר חזרתו ארצה. מה בתפריט? ארוחות בוקר, סלטים כמו ״סלט יהודה״ המפורסם ממסעדת ״לינק״ (44 שקלים), פסטות כמו פסטת רביולי ערמונים (62 שקלים) ופיצות שפשוט אסור לפספס כמו פיצה ביאנקה פורטובלו (58 שקלים), פיצה מרגריטה (48 שקלים) ו"פיצה בלאגן", וישנה גם אפשרות להרכיב לבד את הפיצה עם התוספות שאוהבים ולהזמין פיצה ללא גלוטן או פיצה מקמח כוסמין (בתוספת 8 שקלים).
קיבוץ מעלה החמישה, 02-5347500, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר ללא תעודה
רוביס
ביסטרו ישראלי חדש בקניון ערים שבכפר סבא, במקום בו פעלה בעבר המסעדה האיטלקית "לה פמיליה". יש במקום מנות טאפאס, מנות לילדים ומנות ללא גלוטן, מנות ראשונות כמו סלמון כבוש (48 שקלים), ארטישוק צלוי (29 שקלים), ורניקס ממולאים בתפוחי אדמה (49 שקלים) ועראיס (48 שקלים). בין המנות העיקריות שבתפריט תמצאו מינוט סטייק (78 שקלים), המבורגר (62 שקלים) ותבשיל לחי עגל.
הכרמל 4 כפר סבא, 09-9507072, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 14:30-10:30, מוצ״ש-23:00, כשר
TAILS
בית קפה וחנות מתנות חדשה נפתחה בחיפה, בבעלותם של אירינה אנטוניוק ורוסטיסלב קוז'מן, עולים חדשים מאוקראינה, והיא פונה במיוחד לבעלי הכלבים, שמקבלים כאן מגוון פינוקים בצורת שקית קטנה של אוכל לכלבים, קערה עם מים וספות נמוכות שמיועדות במיוחד עבורם. התפריט להולכים על שתיים בנוי מסנדוויצ׳ים (22 שקלים) ושתייה חמה או קרה.
גם בחנות המתנות הכלבים נמצאים בכל מקום; בתמונות למכירה וגם במוצרים נוספים כמו מעצור לדלת בצורת כלבלב, אותו פיתחו השניים עוד כשהתגוררו בקייב, יחד עם הקונספט הייחודי של בית הקפה.
בלפור 2 חיפה, 050-9162001, ראשון-שבת 22:00-7:00, לא כשר
קפה פפואה
מקום חדש שפונה לאוהבי הקפה והוא סוג של בוטקה - בית קפה וגם חנות לקפה. מלבד הקפה לשתיה במקום מוכרים ב"פפואה" גם ציוד לקפה כמו מטחנות, פילטרים ומקנטות וגם קפה טחון כמובן. מאחורי המקום הזה עומדים שני חברי ילדות, ירדן מלכה ואיתן חננייב שמגשימים חלום ישן אחרי שעבדו בכל בתי הקפה האפשריים בעיר. ב״פפואה״ הם מביאים לקדמת הבמה את הקליה הישראלית והם טוחנים במקום קפה בציוד מקצועי (45 שקלים ל-250 גרם).
כעת מציעים השניים 7 זני קפה טחון ועוד שלושה זני קפה שנטחנים במקום ובגזרת האוכל יש כריכים (25- 29 שקלים), מאפים, עוגיות ועוגות בחושות שעונים גם על צרכי הטבעונים וגם על צרכיהם של השומרים על הבריאות. מלבד הקפה מגישים ב״קפה פפואה״ 7 סוגים של חליטות תה, סחלב ומיצים שנסחטים במקום. השולחנות של ״פפואה״ עשויים מחביות קפה שאמורות להוות סימן היכר עבור אוהבי הקפה, כי מדובר על מקום ששם דגש על קפה איכותי ומציע בלנדים מיוחדים.
פינת הרחובות הכובשים והגאולה, 052-4411558, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 18:00-7:00
ביר גארדן
הביר גארדן התל אביבי הראשון שהביא את בשורת ברי הבירה הבוואריים לישראל, הופך לרשת ארצית ויפתח ברים נוספים מחוץ לעיר הגדולה. הסניף הראשון נפתח בימים אלו בכפר סבא בהשקעה של כ-5 מיליון שקלים.
במקום החדש נשמרה האווירה התל-אביבית המזוהה עם הביר גרדן המקורי, מאחוריו עומדים היזמים: מור לוגסי, אורי עבדת, דני שפירא ואסף מאיר. הסניף החדש מתפרס על פני 350 מ"ר ומכיל 250 מקומות ישיבה (בפנים ובחוץ). בגזרת האוכל יוגש במקום התפריט התל אביבי שנשאן על יסודות המטבח הגרמני. מלבד הבירה הבווארית, תוצע במקום גם בירת ברוש (Brösch) שהיא הבירה המקורית תוצרת הביר גארדן עם 5.2% אלכוהול.
ויצמן 207, מתחם G כפר סבא, 099-539631, ראשון-חמישי, שבת 18:00–2:00, שישי 12:00–2:00, לא כשר
משה שגב
המסעדה הכשרה של שגב מגיעה גם לנתניה. הסניף הראשון נפתח בבאר שבע לפני כחודשיים, וזהו הסניף השני של הרשת החדשה שגם בו יציע השף חוויית אירוח שתיפתח עם הפיתות ו-8 מנות "פתיחת שולחן", ותמשיך במנות גורמה כשרות "בגובה העיניים", כהגדרתו.
בתפריט המסעדה תמצאו קציצות דגים מבושלות ברוטב עגבניות (73 שקלים), סנדביץ' קבב "על השגב" (89 שקלים), דג תאילנדי מטוגן שמוגש עם אורז לבן, שעועית צלויה וסלט אסייתי (135 שקלים), ניוקי מוקפצים עם בשר פטריות צלויות וערמונים (109 שקלים) ומנות נוספות. בגזרת הקינוחים התפריט מציע סופגניות של שגב (36 שקלים), מלבי תאילנדי (36 שקלים) וחלבה אמריקה שהיא מנה המורכבת מגלידת בוטנים וחלבה המוגשים עם אגוזי קשיו, אספרסו ובצק עלים.
מתחם "סינמה סיטי" נתניה, 077-4142025, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שבת 23:00-19:00
קפה ביגה
רשת ביגה פותחת את הסניף ה-30 שלה, הפעם בנווה שאנן. הסניף החדש כשר למהדרין ומשתרע על שטח של כ- 200 מ"ר וכולל מרפסת חיצונית. זהו הסניף השביעי של הרשת באזור חיפה והקריות ובו יוצא התפריט החדש שהושק לרגל חורף 2018.
שלום עליכם 5 נווה שאנן חיפה, 04-8105305, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 16:00-8:00, מוצ״ש-24:00, כשר
פאפא ג'ונס
רשת פיצריות מאמריקה פותחת היום (21.1) את הסניף הרביעי והפעם בנתניה. הסניף החדש מצטרף ל-5100 סניפים ברחבי העולם, מתוכם 3 בישראל. הסניף החדש מושק במקביל להקמת מפעל הבצק באזור התעשייה פולג בנתניה, שאמור לספק את הבצק לכל סניפי הרשת שעתידים להיפתח בשנה הקרובה.
המחקר 3 מתחם ה"סינמה סיטי" נתניה