שתף קטע נבחר
 

מה אוכלים ביהוד?

יצאנו לסיור קולינרי ביהוד, ולא תאמינו מה מצאנו שם: דוכן בורקס בן 60 שנה, דונר טורקי אסלי וגם מסעדה צרפתית שהפילה אותנו מהרגליים

צילום: ירון ברנר עריכה: גיא פוקס

צילום: ירון ברנר עריכה: גיא פוקס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יהוד, שממוקמת במזרח בקעת אונו ומונה כ-30,000 תושבים, היא האחות הקולינרית הקטנה של אור יהודה. היא הוקמה בסוף המאה ה-19 על חורבותיו של כפר ערבי בשם יהודייה, וב-1948 התמקמו בה עולים מטורקיה, תימן, רומניה ופולין - ויצרו שם קיבוץ גלויות קולינרי משגע.

הקציצות המושלמות של "פונדק אקספרס" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הקציצות המושלמות של "פונדק אקספרס"(צילום: ירון ברנר)
בשנים האחרונות העיר הוותיקה משנה את פניה, ובקרוב מאוד מקומות מיתולוגיים כמו שוק אשכנזי ז"ל - שבימי הזוהר שלו כלל לא מעט מעוזות קולינריים - ומדרחוב יהוד, שבקצה הצפוני שלו שוכן מסגד, יפנו את מקומם לטובת פרויקטי נדל"ן. אז רגע לפני שפיסת ההיסטוריה הזו תיעלם כלא הייתה, כדאי לכם לפקוד את המקום, לטעום מהבורקס המדהים של חזן ולהכיר כמה מפינות החמד של יהוד.

הבורקס של חזן במדרחוב של יהוד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הבורקס של חזן במדרחוב של יהוד(צילום: ירון ברנר)

פונדק אקספרס

המקום הוקם בשנת 1963 על ידי ליאון נגרי, שעבד כשוטר מקומי בצומת הטייסים בתקופה שבה שוטרים רכבו עדיין על אופנועי הארלי דיווידסון.

כמעט 60 שנה באותה פינה, "פונדק אקספרס" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כמעט 60 שנה באותה פינה, "פונדק אקספרס"(צילום: ירון ברנר)

לאחר פרישתו משירות המשטרה היה לנגרי קשה מאוד לעזוב את הצומת, אז הוא קנה אוטובוס ישן של חברת דן, ועשה מה שהוא יודע לעשות הכי טוב – הקים פונדק לקציצות בסגנון טורקי. כיום, הפונדק עבר לידיהם הנאמנות של בנו של נגרי, שוקי, וכלתו ציפי, שמשמרים את מה שהתחיל האב, רק במבנה בטון ישן במקום באוטובוס.

שני דורות של קבב בפיתה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שני דורות של קבב בפיתה(צילום: ירון ברנר)

במקום יש מנה אחת בלבד – קציצות מדהימות שנכנסות לפיתה עם חומוס תוצרת בית, בצל על האש ופלפל ירוק חריף.

מנה אחת בלבד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מנה אחת בלבד(צילום: ירון ברנר)
 

אברהם אלטלף 2 יהוד, 050-5708844, ראשון-חמישי 17:00-07:00, כשר

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

בורקס חזן

המקום הוקם בשנת 1958 על ידי שבתאי קראדו, שאת הבורקס הטורקי האמיתי, מבצק שמוכן במקום על בסיס שמן, הוא למד להכין באיזמיר שבטורקיה. הצצה למטבח האחורי של המקום מגלה יריעות בצק שנמתחות לעובי דק במיוחד עד לשקיפות, ומתמלאות בתרד, גבינה, תפוח אדמה, חציל אלוהי אפוי וגם בורקס ריק עם שמן טחינה. עם הבורקס חייבים להזמין גם איירן טורקי אמיתי (רוטב יוגורט) שמכינים במקום, וכמובן גם ביצה קשה. אפשר לקנות כאן גם מוצרים קפואים ולא אפויים להכנה בבית. זה יעשה לכם את היום, באחריות.

בטעם אלוהי. בורקס חזן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בטעם אלוהי. בורקס חזן(צילום: ירון ברנר)
 

כיום, ממשיכים את דרכו של קראדו כלתו, רבקה, והחתנים שלו - דוד ויהודה. עצה שלנו: מהרו להגיע למקום לפני שהמדרחוב נהרס לטובת פרויקט נדל"ן רב קומות.

 

סעדיה חתוכה 26 מדרחוב יהוד, 03-5361649, ראשון-שישי 14:30-06:30, כשר

 

אסתר

כמו בכל פריפריה אירופאית בעולם, יציאה מחוץ לעיר מגלה מקדשי אוכל משפחתיים וקסומים, שהשף של המקום הוא גם הבעלים ואשתו היא גם המלצרית וגם אחראית המשמרת.

איציק בר סימנטוב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
איציק בר סימנטוב(צילום: ירון ברנר)
 

סביר להניח שלעולם לא תדמיינו שבמקום הבא מתחבאת פנינה קולינרית, שונה מאוד משאר דוכני האוכל והמסעדות שמציע האזור; למסעדת "אסתר" מגיע קהל שמבין דבר או שניים באוכל ובשירות, ואפשר להבחין בכך גם בעיצוב המקום וגם באופן הניהול שלו. המסעדה, שהיא למעשה ביסטרו ים-תיכוני עם נגיעות צרפתיות, הוקמה על ידי איציק ואסתר בר סימנטוב לפני 11 שנה, בקצהו של מגרש כורכר שלא מרמז ולו טיפ-טיפה על הקסם שמתרחש בפנים.

 

איציק, היה במשך שנים השף של מסעדת "קלודין" המיתולוגית בצומת סביון, ששמה יצא למרחקים. עם סיום לימודיו בבית הספר לבישול, השתלם במטבחים בצרפת ובארץ, ומיצב את עצמו כמי שמתמחה בהכנת מנות מודרניות ומרעננות. אשתו, אסתר, היא יד ימינו וגם זו שאחראית על ניהול המסעדה.   

קלמארי על הפלנצ'ה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קלמארי על הפלנצ'ה(צילום: ירון ברנר)
 

מדי בוקר עושה איציק סיבוב אצל הירקן ממול, בוחר בעצמו את הירקות, ומחליט מה יהיו הספיישלים של אותו היום. בין היתר מומלץ לטעום כאן את הכרוב הממולא בבשר ואורז עם צימוקים אוזבקיים, את סלט השוק של סוריאנו, את השניצל ברוטב חרדל ושמנת, את ניוקי הפטריות עם שמן הכמהין, את הבשר שמתפרק בבישול ארוך עם פסטה בעבודת יד ואת האוכף טלה הצלוי על העצם.

קרם סוזט חלום, מסעדת "אסתר" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קרם סוזט חלום, מסעדת "אסתר"(צילום: ירון ברנר)
 

אל תחמיצו כאן גם את מנת הקלמרי על הפלנצ'ה ואת קינוח הקרפ סוזט המפורסם של המקום, שמכינים ברגע בו נלקחת ההזמנה מהסועד ולא דקה אחת לפני. 

 

העצמאות 8 יהוד, 03-6325852, ראשון-חמישי 22:30-09:30, שישי 15:45-08:00, 22:30-18:00, שבת 15:45-10:00

 

דונר

"דונר" הוקם לפני כ-14 שנה במבנה קטן, סמוך למוסך שהיה בבעלות משפחת אוחיון. אמיר ולירז אוחיון, מי שהקימו את המקום, העתיקו אותו לפני כשנה למשכנו החדש, מטרים ספורים מהמקום המקורי בו שכן. אמיר, שחיידק האוכל הטורקי דבק בו, פקד במהלך השנים את איסטנבול לא מעט, שם הוא התוודע למטבח הטורקי, למתכונים ולתבלינים הייחודיים שלו, ואף הביא אותם למסעדה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

ב"דונר" מגישים האחים אוכל טורקי אסלי, שכולל שיפודים טורקיים מדהימים כמו קבב טורקי ושישליק טורקי עם ירקות (עגבנייה, בצל ופלפל ירוק חריף) על לאפה, עם תוספות של טחינה וסלטים. אבל עם כל הכבוד לאלו, גולת הכותרת כאן הם שלושת שיפודי השווארמה שמכינים במקום ועשויים מפרגיות, הודו נקבה ודונר קבב אמיתי, ששווה להגיע לכאן במיוחד בשבילו.   

על האש. מסעדת "דונר" ביהוד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
על האש. מסעדת "דונר" ביהוד(צילום: ירון ברנר)
  

וכמו כל מקום טורקי שמכבד את עצמו, מגישים כאן גם אורז לבן, במיה ברוטב עגבניות וירקות מבושלים. עצה שלנו - אל תעזבו את המקום לפני שתטעמו את כדורי הפלאפל הירוקים והקריספים מבחוץ ונימוחים מבפנים.

 

אברהם גירון 20 יהוד, 03-6325111, ראשון-חמישי 22:00-10:00, כשר

 

מאפיית צמח

המאפייה הוקמה בשנת 2000 על ידי יעקב צמח ושני בניו, ציון ושלומי. היא מתמחה בעיקר בפיתות ולאפות ששמן יצא למרחקים, בזכות שיטות אפייה מסורתיות וידניות ושימוש של 45 שניות בדיוק בתנור פיתות מסורתי שעובד על גז בעל עוצמה רבה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
הפיתות כאן הן מהבודדות שגם אם תשפכו לתוכן כוס מים, המים יישארו בפנים ולא יהפכו את הפיתה לעיסת בצק רטובה. במקום מייצרים גם דברי מאפה כמו לחמניות, עוגיות ובורקס.

 

אברהם גירון 4 יהוד, 03-5364020, ראשון-חמישי 17:00-6:00, שישי 15:00-6:00, כשר

  

פיצוחי גל

המקום המרתק הזה, שהוקם על ידי שאול לוי, עבר לא מזמן למשכנו החדש ממדרחוב יהוד שם פעל במשך 26 שנה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מהמיוחדים של המקום: פקאנים  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מהמיוחדים של המקום: פקאנים (צילום: ירון ברנר)
לוי מתמחה בעיקר בהכנת פיצוחים מיוחדים בעבודת יד ובתיבול שלו, אותם הוא קולה בתנור "של פעם" שניצב במקום.

קשיו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קשיו(צילום: ירון ברנר)

אל תחמיצו: בוטנים שלמים ובוטנים קלופים, פקאן ושקדים שבורים בקליפתם, גרנולות ביתיות, מרציפן ביתי, קוקוס קלוי, תבלינים טחונים טריים, סחוג תימני אדום וירוק, פלפל צ'ומה טריפוליטאי ופירות יבשים איכותיים.

מתכוננים לט"ו בשבט (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מתכוננים לט"ו בשבט(צילום: ירון ברנר)

אשכנזי 21 יהוד, 03-6325050, ראשון-חמישי 21:00-07:00, שישי 16:00-07:00, כשר

  

אמיגוס

רונן קרן, דור שלישי למשפחת קצבים, מנהל את הקצבייה שפתח אביו בשנות השישים בשוק הכרמל, שמתמחה מאז ועד היום בבשר בקר ובשר טלאים טרי. קרן, שרצה לגדול ולפתח את העסק שקיבל בירושה, העביר את הקצבייה לאזור התעשייה ביהוד, למקום גדול ומרווח יותר. 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

רק בקר ישראלי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
רק בקר ישראלי(צילום: ירון ברנר)
קרן מפקח על גידול בקר וטלאים במשקים חקלאיים בצפון הארץ, ובמפעל שלו הוא מיישן ומפרק את הנתחים ונחשב למומחה בתחומו. במקום שלו הוא מציע למכירה את כל חלקי הבקר והטלה, כולל חלקי פנים ונתחים פחות מוכרים מסינטה ופילה, כמו פיקניה, פלאנק סטייק ועוד.  

אזור התעשייה יהוד, לתיאום קנייה - 054-5274025 

 

העגלקטיקוס

המקום הוקם לפני 12 שנה על עגלה נגררת ברחוב העצמאות ביהוד, על ידי שבתאי בכר ושני בניו - מוטי ובני.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

לפני מספר שנים העתיק "העגלקטיקוס" את מקומו למדרחוב יהוד, ונחיל הלקוחות הקבוע שלו עבר אחריו בזכות הסביח, הפלאפל, הקבב, החביתות, ובעיקר - בגלל שניצל העוף בטעם של בית שמכינים במקום, ומוגש בלחמנייה טרייה עם סלט ירקות חריף וטחינה ביתית.   

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

סעדיה חתוכה 18 מדרחוב יהוד, 050-9709988, ראשון-חמישי 18:30-07:30, שישי 13:30-07:30, כשר

 

דרור פילץ, מנחה סדנאות לעישון בשר וסדנאות גריל ועורך סיורים קולינריים בארץ

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בטעם של פעם. הבורקס של חזן
צילום: ירון ברנר
מומלצים