מסעדת גריג בתל אביב נסגרת אחרי פחות משנתיים
אחרי פחות משנתיים תיסגר מסעדת "גריג" בתל אביב. השף עידו פיינר: "בחודשים האחרונים יש גרף עלייה, אבל אנחנו לא בוננזה"
הקשיים בעולם המסעדות ממשיכים לתת את אותותיהם, וגל הסגירות ממשיך: אחרי פחות משנתיים של פעילות תיסגר באמצע חודש פברואר מסעדת "גריג", ששכנה בתל אביב ברחוב אחד העם. "גריג" הייתה שייכת לאיש היין, אורי כפתורי, ולשף עידו פיינר, מי שכיהן כסו שף של מסעדת "מול ים" שנשרפה.
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:
- המספרים נחשפים: קבוצת ה"בראסרי" מתבקשת לשלם 3 מיליון שקלים
- אחרי 8 חודשים: "אחוזת בית 3" בתל אביב נסגרה
- מסעדה נוספת נסגרת אחרי 7 חודשים בלבד: קפה אל נור בתל אביב
הערב פרסם השף פיינר בחשבון הפייסבוק שלו את הודעת הסגירה: "בגיל 9 אמרתי שאני רוצה להיות שף. בגיל 13.5 התחלתי לעבוד במטבח ולחלום על מסעדה משלי. לפני פחות משנתיים זכיתי להגשים את חלום חיי ופתחתי את גריג, במהלך התקופה החלומות השתנו מפעם לפעם. כמו שתמיד אמרתי: אנחנו נהנים מכל רגע ומגשימים את החלום. ביום שזה לא יקרה נסגור. הייתה תקוה מדהימה והגשמת חלום ראשון בדרך לחלומות הבאים".
"אף אחד לא מת, ואנחנו בטוב", אמר הערב פיינר, "אנחנו עושים את זה באהבה ומתוך החלטה ברורה שאנחנו שלמים איתה. עוד חודש וחצי אהיה אבא והחיים שלי ישתנו,
ואם לפני שנתיים חשבתי שאין דבר יותר חשוב מהמסעדה, עכשיו אני מבין שיש".
אבל למה בעצם אתם סוגרים? בדרך כלל אנשים לא סוגרים מסעדות כי נולדים להם ילדים.
"נגמר לנו החוזה וזה זמן טוב לסגור, כשאנחנו בטוב. לפני פחות משנה היינו במצב ששאלנו את עצמנו מאיפה אנחנו מביאים כסף להחזיק את זה, ואז פורסמה ביקורת מאוד טובה והמסעדה התמלאה. בחצי שנה האחרונה יש גרף עלייה מתמיד, אבל זה לא שאנחנו "בוננזה". אנחנו המסעדה היחידה שאני מכיר שהולכת לחלק כסף בין השותפים עם הסגירה. לא תשמעי אותי אומר שהתחום הזה נוראי וכולם חארות. אני אוהב את התחום ואמשיך לעשות את זה. אני מתכוון בשבועיים וחצי האחרונים לבשל וליהנות מכל רגע. אנחנו מאוד שלמים עם ההחלטה".
המסעדה תיסגר ב-15 בפברואר.