שתף קטע נבחר
 

המקומות הטעימים שכדאי לכם להכיר ברמת השרון

בין שדות ובין כרמים: חשבתם שרמת השרון היא פרבר מנומנם של תל אביב ולא יותר? תחשבו שוב. יצאנו לבדוק מה יש לאכול בעיר הפסטורלית ומצאנו מקום נסתר שמוכר אוכל מוכן ואורגני שאפשר לקחת הביתה, מסעדת דגים ופירות ים, פיצריית בוטיק, בתי קפה, ברים ואפילו חומוסייה אחת

 

צילום: ירון שרון, עריכה: דפנה פלד

צילום: ירון שרון, עריכה: דפנה פלד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


רמת השרון היא פרבר השינה של תל אביב שנמצא על התפר שבין העיר הגדולה לתחילתו של השרון הפסטורלי. יש בה מספר שיא של חמישה מקומות המציעים אוכל מוכן הביתה במשקל (מתוכם בחרנו את השניים הטובים ביותר), פיצה שתזכיר לכם את הטיול האחרון ברומא, קונדיטוריה מיתולוגית ומסעדה שחגגה לא מזמן יום הולדת 50. תמצאו שם גם מאפייה משפחתית שאופים בה לחמים כבר 75 שנה, ומגוון עסקים קולינריים נוספים.

עוד כתבות שיכולות לעניין אתכם:

איפה נמצאות הפיצות השוות בארץ?

מסעדות הדגים הטובות באשדוד

מסעדות עדתיות בארץ

למרות שיש להן נציגות לא מבוטלת על המפה הקולינרית של העיר, את הרשתות המצליחות שפועלות ברמת השרון (כמו "קפה לואיז", "רפאל בר לחם", "עד העצם אקספרס" ועוד) החלטנו להשאיר הפעם מחוץ לכתבה.

לפני שהגיעו לתל אביב, הן התחילו פה. אצל "רביבה וסיליה" ברמת השרון (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
לפני שהגיעו לתל אביב, הן התחילו פה. אצל "רביבה וסיליה" ברמת השרון(צילום: נועם הוד)
 

"בשדות"

לצד מתקן סודי של הצבא, בפיתולים שמאחורי גלילות (פנייה מכביש דרך רמת השרון-גלילות) ניצבת ירקניית "בשדות" הפסטורלית השייכת למשפחת גזלה, בה אפשר למצוא ארטישוקים טריים ושמנמנים, עשבי תיבול וערימות של תותים שנקטפו בבוקר מהשדות החקלאיים השייכים למשפחה ונפתחים לקטיף בסופי השבוע. תוכלו למצוא שם גם פטרוזיליה ומגוון של ירוקים כמו בצל ירוק, רוקט, ארוגולה, נענע ושומר. בערוגות נשתלים גם ברוקולי, חסות למיניהן, סלק, עלי תרד ואפילו גת.
(צילום: קרן נתנזון ויץ) (צילום: קרן נתנזון ויץ) (צילום: קרן נתנזון ויץ)
(צילום: קרן נתנזון ויץ)
 

הסחורה הטרייה שנקטפת פה מדי בוקר מוצעת למכירה לפי משקל או טוב מזה, מועברת הישר למטבח הקטן שנמצא מאחורי מדפי הירקות. יום יום, כשגולת הכותרת הוא יום חמישי, מתייצבים בני המשפחה בחמ"ל מאולתר; זו קולפת, זו קוצצת ומעל לכולם מנצחת המלכה האם - יפה גזלה, האחראית על הסירים ועל כל מה שמבעבע בתוכם.

(צילום: קרן נתנזון ויץ) (צילום: קרן נתנזון ויץ) (צילום: קרן נתנזון ויץ)
(צילום: קרן נתנזון ויץ)

(צילום: קרן נתנזון ויץ) (צילום: קרן נתנזון ויץ) (צילום: קרן נתנזון ויץ)
(צילום: קרן נתנזון ויץ)
 

אז מה תוכלו למצוא כאן על המדף? ממולאים אלוהיים - החל מכרוב, דרך עלי גפן ועלי מנגולד ועד קובה סלק במילוי בשר; סוגים שונים של אורז; בורגול, במיה או דלעת; לביבות ירק נימוחות; מרקים שונים כמו ירקות ועדשים; סמבוסק חומוס, חלקם עם בשר וחלקם מותאמים לצמחוניים ועוד (המנות מתומחרות לפי משקל במחירים שנעים בין 50-15 שקלים למנה).

יפה גזלה. עולם שלם של טעמים (קרן נתנזון ויץ)
יפה גזלה. עולם שלם של טעמים(קרן נתנזון ויץ)

(צילום: קרן נתנזון ויץ) (צילום: קרן נתנזון-ויץ)
(צילום: קרן נתנזון ויץ)

דרך רמת השרון - גלילות (שמים בווייז "בשדות הירקניה"), 054-2862966, ניתן ומומלץ להזמין טייק אווי מראש, ראשון-חמישי 20:00-08:00, שישי ושבת 17:00-08:00

 

גלירומא פיצה

פיצריית בוטיק שמאחוריה עומדים גלי - אשת נדל"ן לשעבר ובן זוגה אבי, עובד משרד הביטחון לשעבר, שעזבו קריירות משגשגות כדי להביא לרמת השרון את הפיצה האהובה עליהם מרומא. 

להיות ברמת השרון, להרגיש ברומא (צילום: יח"צ) (צילום: יח
להיות ברמת השרון, להרגיש ברומא(צילום: יח"צ)

את הפיצה מכינים כאן על פי מתכון של פיציולו Marco Amicone מ-Pizzeria Italia u, שכולל התפחה ארוכה של הבצק, ולאחר מכן אפייה בתבניות מלבניות בתנור פיצה עצום ממדים. את רזי הכנת הפיצה השניים למדו ברומא במשך חצי שנה, בתהליך שכלל מדי בוקר סיור בשוק המקומי, עבודת כפיים בפיצה של מארקו ולימודים תאורטיים (באיטלקית!) בבית ספר מקצועי.

 

את הפיצרייה שלהם פתחו השניים לפני שנתיים, ובשנה שעברה אבי אף ייצג את ישראל באולימפיאדת הפיצות שנערכה בפארמה שבאיטליה (הוא הגיע למקום 39 מתוך יותר מ-800 משתתפים). ואם כל זה לא מספיק - השנה גלי תהיה הנציגה הישראלית היחידה בתחרות שהיא גם אישה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בצק הפיצה כאן הוא דק אך אוורירי, קראנצ'י וגמיש בו זמנית. אל תוותרו על הפיצה עם הסלמון, גבינת הריקוטה והעגבניות המיובשות ועל הפיצה עם הבטטה והנענע, שנחשבת לפורצת דרך ואפילו המנטור האיטלקי אימץ אותה לפיצריה שלו ברומא. סך הכול יש בארסנל של "גלירומא" 40 פיצות שונות, 20 מתוכן נמצאות מדי ערב בוויטרינה. מחיר הפיצות נע בין 16-11 שקלים ל-100 גרם.

 

אוסישקין 49 רמת השרון, 9652111 -03, ראשון-חמישי 22:00-13:00, שישי 15:00-11:00, לא כשר ללא תעודה

 

ריחות וטעמים

שוק אוכל מוכן ועסק משפחתי המנוהל על ידי לימור ובעלה עודד, כשאימו של עודד מכינה חלק נכבד מהאוכל וילדיהם עוזרים בשירות הלקוחות, בתחזוקה של המקום ובגלגול כדורי השוקולד. הנוהל במקום הוא לא לקנות מבלי לטעום, ולשם כך יחכו לכם שם כפיות חד פעמיות שמיועדות במיוחד לשם כך.

קיבוץ גלויות קולינרי (צילום: יח"צ) (צילום: יח
קיבוץ גלויות קולינרי(צילום: יח"צ)

בצהרי היום באמצע השבוע, אפשר להגיע לכאן לארוחת צהריים הפועלת בשיטת בופה (39 שקלים ללא בשר עם ריפיל חופשי, או 49 שקלים עם בשר ועם ריפיל חופשי). מלבד האוכל המוכן (שבימי שישי נמכר ממנו לא פחות מ-2 טון!) המקום מציע גם מדפים עמוסים במעדנים, מיצים שנסחטים במקום, עוגת סולת נהדרת של אמא פרחיה וגם מיני שוק שמציע ירקות ופירות.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

חובבי האוכל המוכן ימצאו כאן לא פחות מ-50 תבשילים שונים ביניהם קובה, מפרום, מנסף, מוסקה, לזניה, פשטידות, קישים, מאפי פילו, אינסוף קציצות ברטבים שונים, חמין, קוסקוס וגם מנות אסייתיות, סלטים ומרקים. כל בעלי הרגישויות ימצאו כאן מענה וגם הטבעונים - בקיצור, קיבוץ גלויות קולינרי. מחירים: סלטים 49 שקלים לקילו, תוספות 29- 39 שקלים לקילו, תבשילים בשריים 59- 79 שלקים לקילו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

החרש 8 אזור התעשייה נווה מגן רמת השרון, 03-5164465, שני-רביעי 17:00-8:00, חמישי 20:00-08:00, שישי 16:00-08:00, כשר

 

עדנה

מסעדת עדנה קיימת מאז 1958, ובראשית דרכה הייתה בכלל קיוסק לממכר גזוז ומאכלים ביתיים. כיום היא לא פחות מאשר מוסד קולינרי מוכר בעיר, שמנוהל על ידי אבי, בנה של עדנה. התפריט כאן כולל מנות ברסרי וגם קלאסיקות מהמטבח העיראקי כמו קובה (29 שקלים), ממולאים (54 שקלים) וקציצות דגים (56 שקלים).

 

בימים ראשון עד שבת, בין השעות 12:00-9:00 מוגש במקום בופה ארוחת בוקר שמחירו 64 שקלים, ובימי שלישי, החל מ-19:00 בערב, מציעים ב"עדנה" גם בופה ערב עם סלטים, בשר, דגים ויין ב- 110 שקלים לסועד.

 

טרומפלדור 3 רמת השרון, 03-5494976, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

מאפיית ג'ייקובס

מאפיית בוטיק ובית קפה השייכים למשפחת ודש, המשמרים 75 שנות ניסיון באומנות אפיית הלחם ונחשבים לשושלת כבוד בהוויית הלחם הישראלי. מלבד 20 סוגים של לחמי שאור שנאפים במקום בעבודת יד מדי יום, מציעים במאפייה גם מגוון מוצרי בולונז'רי, פטיסרי ואת כל כל סוגי הקינוחים והעוגות.

אומנות הלחם (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
אומנות הלחם(צילום: אסף אמברם)
בבית הקפה של "ג'יקובס" הצמוד למאפייה, מציעים תפריט חלבי הכולל ארוחות בוקר, קישים, סלטים וכריכים כמו, למשל, כריך טוניסאי וכריך סביח.

 

החרושת 19 רמת השרון 03-5491000, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 15:00-7:00, לא כשר

 

רביבה וסיליה

"רביבה וסיליה" התחילה בתור קונדיטוריה מקומית, ועם השנים הפכה לעסק הכולל שני סניפים נוספים בתל אביב, הכוללים גם בית קפה ופיצרייה, אותו מנהל כיום בנה של רביבה. 

מקונדיטוריה לרשת בעלת סניפים (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
מקונדיטוריה לרשת בעלת סניפים(צילום: נועם הוד)

בבוקר מגישים כאן מגוון ארוחות בוקר (72-42 שקלים), סלטים (64-42 שקלים) ומשקאות בוקר אלכוהוליים. בתפריט צהריים והערב תמצאו תמהיל שמכיל כבד קצוץ (48 שקלים), קובה (54 שקלים), סביצ'ה סלמון (62 שקלים), לזניה בשרית (68 שקלים), ירקות בקארי אדום (68 שקלים) חלה במילוי קציצות ביתיות (68 שקלים), תבשיל ביף מסמאן (88 שקלים) ועוד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179, ראשון-חמישי 23:00-8:00 שישי 16:00-8:00, שבת 23:00-10:00, לא כשר

 

ג'וליקה שוקולד

שוקולטרי בוטיק השייך לשלי לי-גולדנברג, שאת רזי הקונדיטוריה למדה במנהטן לאחר שוויתרה על קריירה בעריכת דין. את "ג'וליקה" היא פתחה לאחר התמחות ארוכה אצל השוקולטייר פרנסואה פייארד, ובחנות הקטנה והמטריפה שלה ברמת השרון היא מייצרת קרוב ל-40 טעמי שוקולד, מהם היא מכינה פרלינים שדומים יותר לתכשיטים מאשר לדבר מאכל. בין היתר אפשר למצוא כאן פרלין במילוי דובדבן עם ג'ינג'ר ואוזו; פרלין במילוי צ'ילי וצ'יפוטלה מעושן; יוזו יפני ומנגו עם זעפרן ועוד.  

פרלין במילוי יוזו יפני כבר טעמתם? (צילום: תומר גולדנברג) (צילום: תומר גולדנברג)
פרלין במילוי יוזו יפני כבר טעמתם?(צילום: תומר גולדנברג)

לי-גולדנברג לא מוותרת גם על הקלאסיקות המוכרות כמו טראפלס במילוי קוניאק צרפתי; שוקולד במילוי מרציפן והדרים ופרלין קפוצ'ינו. מלבד הפרלינים (7-6 שקלים ליחידה), תוכלו למצוא כאן גם פולי קקאו מגולגלים בשוקולד מריר; דפי שוקולד עם שבבי קרמל ומלח ים; מקלות שוקולד; מטבעות שוקולד עם שבבי קקאו גרוס; אצבעות נוגט וממרח קרמל ומלח בשוקולד חלב.

 

יבנה 48 רמת השרון, 077-2060455, שני-חמישי 19:30-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

 

SOKO 77

בר שכונתי שכולל למעלה מ-100 מקומות ישיבה ותפריט אוכל לא שגרתי. את משחקי הספורט מקרינים כאן על מסך ענק תוך כדי חגיגה שלמה והנחות על האלכוהול, ומדי שבוע מתקיימים פה הופעות ואירועים, ביניהם שף אורח מדי יום שבת ומסיבות שוות במיוחד בימי שישי.

תפריט אוכל מיוחד והנחות על האלכוהול (צילום: יח"צ) (צילום: יח
תפריט אוכל מיוחד והנחות על האלכוהול(צילום: יח"צ)

הבר פועל מזה עשור ולאורך כל השבוע (כולל שישי ושבת) בין השעות 21:30-19:30, מציעים כאן Happy Hour עם הנחות שוות גם על האלכוהול וגם על האוכל. ומה בתפריט? כריכים כמו צ'יז סטייק (52 שקלים), פיצות (48-41 שקלים), שמונה סוגים שונים של המבורגרים בעלי שמות יצירתיים במיוחד (121-53 שקלים) ביניהם גם אחד במשקל של 600 גרם (!) שנקרא בתפריט "שומרי משקל", וגם סלטים, מנות עיקריות ונשנושי בר המתאימים כליווי לאלכוהול.

 

סוקולוב 77, רמת השרון, 03-5474828, ראשון 24:00-19:30, שני-שבת 16:00-19:30, לא כשר

 

דבל'ה

בר בוגר שפונה לקהל הבליינים בני ה-30 פלוס, המציע תפריט ויסקי מכובד ויינות שמוגשים גם בקראפט. לאורך כל השבוע (כולל שישי ושבת) בין השעות 21:30-19:30, יש כאן Happy Hour שווה במיוחד, במהלכו אפשר ליהנות מ-1+1 על כל הבירות ואם זה לא מספיק - על כל משקה אלכוהולי שמזמינים, מקבלים טאפאס אחד ללא עלות.

 

לרגל החורף המקום פתוח מדי שבת החל מהשעה 13:00 בצהריים, ומוגשים מאכלים חורפיים כמו חמין ומרק לצד וודקה פולנית ללא תחתית ובירות קרה מהחבית.

 

סוקולוב 71 רמת השרון, 03-7518517, ראשון 24:00-19:00, שני-חמישי 3:00-19:00, שישי 3:00-21:00, שבת 4:00-13:00, לא כשר

 

חומוס כספי

רשת מסעדות שוק שהתחילה את דרכה בתל אביב, וממשיכה להתפתח מחוצה לה עם 12 סניפים בפריסה ארצית. מנות הדגל של הרשת הן כרובית ברוטב טחינה, סלט עשבים ומלבי, וגם מנות חומוס, כמובן, שמתומחרות כאן במחיר שמתחיל מ-26 שקלים.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

הסניף הרמת השרוני של הרשת נפתח בקיץ האחרון, והוא ממוקם במפגש בין שדרות ביאליק לאוסישקין, וכולל מרפסת עם דק הפונה לשדרת ביאליק.

 

שדרות ביאליק 40 רמת השרון, 03-6480481, ראשון-חמישי 21:00-09:00, שישי 15:00-09:00, כשר

 

איטלקייה

מסעדה איטלקית שעל התפריט שלה חתום השף ברק בז'רנו, שמגיש כאן פיצות ופסטות, סלטים, דגים ופירות ים וגם מנות קצת פחות שגרתיות כמו צלחת נקניקים וגבינות (52 שקלים), שרימפס בטאבון (34 שקלים) ועוף בלימון (68 שקלים).

 

בנוסף, בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות ב-48 שקלים ובין השעות 19:00-17:30 אפשר ליהנות כאן מ"עסקית הורים וילדים" במסגרתה בהזמנת מנה לסועד מבוגר, מחיר מנות הילדים הוא 20 שקלים בלבד.

 

טרומפלדור 5 רמת השרון, 03-5407074‏, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

 

ג'קו מאכלי ים

השלוחה הצעירה של אימפריית הדגים שהקים יעקב אללוף ב-1976 בחיפה. את המסעדה הזו פתח ומנהל כיום בנו של יעקב, אפי, שמביא לרמת השרון את כל מה שכולם כל כך אהבו במסעדה האגדית מהשוק הטורקי בחיפה.

אימפריית הדגים מחיפה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
אימפריית הדגים מחיפה(צילום: יח"צ)

בימים ראשון עד שישי בין השעות 17:00-12:00 מציעים כאן עסקיות, ובימי ראשון ושבת העסקיות גולשות גם לשעות הערב. בימי חמישי המקום מארח הופעות של זמר יווני והמסעדה הופכת לטברנה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט של "ג'קו" עבר לאחרונה שדרוג, וכיום יש בו גם חריימה (79 שקלים) וקציצות דגים (59 שקלים) המוגשים לצד מנות דגים מסורתיות (98-87 שקלים) ופירות ים.

 

החרש 8 רמת השרון 03-5661234, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

פילדלפיה

האחות הצעירה של ה"פילדפליה" התל אביבית של השף חיים כהן. התפריט שמוגש במקום מבוסס על כריכים גדושים בבשר (או אם לדייק, תשעה סוגים שונים שלהם), מנות מפתח מבית "דיקסי"
(מסעדת האם של "פילדלפיה"), פיליבורגרים, טורטיות, כנפיים וסלטים.

בתפריט תמצאו את כריך פילדלפיה במילוי אנטרקוט קלאסי (47 שקלים), סלט קיסר (38 שקלים), כנפיים חריפות (45 שקלים ל-12 יחידות) ויש גם מגוון דילים משתנים על כריכים עם תוספות. בנוסף, מציעים כאן  דיל Night Sharing זוגי (130 שקלים) הכולל שני כריכים לבחירה, מיקס צ'יפס וטבעות בצל, הום פרייז קטן ושש כנפי עוף ברוטב צ'ילי וחמאה.

 

משה סנה 199 מחלף הכפר הירוק, ראשון-חמישי 24:00-12:00 שישי 2:00-13:00, שבת 1:00-13:00, לא כשר

 

מסעדת גריל עוף

מסעדת גריל ובה שולחנות עמוסים בכלים ענקיים עם תבשילים ביתיים. מלבד מכירת אוכל מוכן, אפשר להזמין להזמין כאן במשלוח או בטייק אווי ארוחת צהריים שלמה ב-45 שקלים (מנה ראשונה, עיקרית, שתי תוספות ושתייה קלה).

 

מבחר המנות שאפשר להעמיס כאן הביתה במשקל כולל מיני שניצלים, קציצות, ממולאים, סלטים, מרקים, תבשילים, עוף בכל וריאציה אפשרית ומבחר אינסופי של תוספות חמות.

 

סוקולוב 41 רמת השרון, 03-5499685, ראשון-חמישי 16:30-9:00 שישי 14:30-7:00, כשר

 

החומוסייה של אבו ברקוביץ'

החומוסייה האהובה בעיר, שממוקמת ברחוב אוסישקין כבר יותר מעשור. קובי ברקוביץ' מכין כאן חומוס שאת ההשראה למתכון שלו הוא קיבל מהחומוס האגדי של "אבו חסן" בעכו; החומוס במרקם קרמי ואוורירי ועשוי מגרגירי חומוס רכים מזן הדס או בולגרי, שנטחנים טחינה ארוכה ומוגשים בשילוב טחינה.

החומוסייה האהובה בעיר (צילום: יח"צ)
החומוסייה האהובה בעיר(צילום: יח"צ)

התפריט במקום הוא תפריט קלאסי של חומוסייה המציע מנות כמו חומוס, חומוס פול, חומוס גרגרים, מסבחה ו"משולש", המתומחרים ב-25 שקלים למנה. בנוסף, תמצאו כאן חומוס שקשוקה, שקשוקה ללא החומוס וחומוס בתוספת פטריות טריות המתומחרים ב-28 שקלים. מלבד כל אלה יש כאן גם פלאפל ומזטים כמו סלט טורקי, למשל. בחורף מציעים כאן גם כמה סוגי מרקים.

 

אוסישקין 9 רמת השרון, 03-5403335, ראשון-חמישי 16:00-9:00, שישי 14:00-9:00, כשר ללא תעודה

  

הפעמונים

פלאפלייה שמציעה גם שווארמה, הפועלת בצומת מרכזית בעיר כבר יותר מ-30 שנה. הסועדים שמגיעים לכאן מקבלים פיתה, אותה הם רשאים למלא בכדורי פלאפל גדולים ואווריריים שמכילים המון ירק, צ'יפס של פעם, טחינה, סלט ירקות, חמוצים, עמבה וחריף. מחירה של מנה כאן הוא 18 שקלים.

 (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
(צילום: יובל חן)
 

סוקולוב 72 רמת השרון, 03-5479161, ראשון-חמישי 23:00-9:30, שישי 16:00-9:30, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
פיצריית בוטיק. "גלירומא"
צילום: יח"צ
מומלצים