חדשות קולינריות
מעדנייה חדשה לאסף גרניט בירושלים, אולם אירועים לרן שמואלי, פסטיבל קולינרי באילת, מסעדת בשר בצפון ועוד חדשות קולינריות מעניינות. ויש גם המלצה למסיבה
פסטיבל אוכל באילת
ממש היום ייפתח באילת פסטיבל אוכל שיימשך שלושה ימים. המסעדות המקומיות יציעו מנות מיוחדות, ויוגשו שם כ-60 מנות. בין המסעדות שמשתתפות בפסטיבל תמצאו את: עומר'ס, קולוניה, המבשלה ןפיפט אבניו, שלאחרונה הפכה לכשרה. את האווירה יחזקו הופעות חיות של נועה קירל, טל מוסרי אולטראס, כנסיית השכל ועוד. הכניסה ללא תשלום
29-27 במרץ (שלישי-חמישי), בטיילת ליד קניון "מול הים"
רן שמואלי: מערבה
אחרי שחיתן את בר רפאלי ושלומית מלכה (טוב, לא בדיוק "לחתן"), מתפנה השף רן שמואלי להשיק בית אירועים בקיבוץ געש. המקום מתפרש על פני ארבעה דונמים ושתי גינות תבלין ופרי, הכוללות שתלי ירקות עונתיים שישמשו את השף במטבח. החלק הצפוני של המקום פונה לשמורת הטבע של קיבוץ געש. אירועים ל-600-200 אורחים, מחיר למנה 600-400 שקלים.
קיבוץ געש
"ליד ה": המעדנייה של מסעדת "מחניודה"
אחרי התיכון הירושלמי הנקרא בקיצור "ליד ה", הגיע גם זמן המעדנייה: קבוצת "מחניודה" של השף אסף גרניט פתחה מעדנייה קטנה הנמצאת ליד המסעדה. תמצאו שם פסטות מיוחדות שמכינים למסעדה, טחינה גולמית, תערובות תבלינים של השפים הירושלמים ,ממרחים וגבינות, מוצרי כמהין ובשביל הסטייל גם קצת בגדים של שף.
ירושלים, ראשון-חמישי 18:00-10:00, שישי 14:00-10:00
קרקס על גחלים
אחרי ההצלחה לה זכה "קרקס על גחלים" בשנה שעברה, הוחלט ב"חוות צוק-המעדניה" לקיים גם השנה את הקרקס אביבי, והפעם ב"חוות רונית". החגיגה תתקיים ביום שישי האחרון של פסח (6 באפריל) החל מהשעה 12 בצהריים ועד השקיעה, ובמהלכה יבשלו השפים תומר צוק ואסף שנער דגים ופירות ים, לצד ירקות עונתיים ומנות בשר, במטבח שייבנה במקום ויתבסס כולו על אש טבעית.
המנות יוגשו לאורך כל שעות האירוע, ולצידו יוגשו יינות מיקב קאנטיר שברמת הגולן, אוזו וכמה סוגי בירות. מחיר למבוגר: 450 שקלים; ילדים מגיל 6 ומעלה: 120 שקלים; ילדים עד גיל 6: חינם. רכישת כרטיסים מתבצעת מראש בלבד, ב-http://www.reg.co.il/eshets.
אסף גרניט ושלומי שבן בפסטיבל אחד
השף אסף גרניט ובר ה"אימפרייאל" בתל אביב חברו לשלומי שבן, ויחד הם ישתתפו בפסטיבל מוזיקה שיתקיים במלון "אלמא" בזיכרון יעקב. התפריט המיוחד של גרניט יוגש במסעדת "אורטוריו" של המלון, ובדוכני אוכל שיפוזרו במתחם. במשך שלושת ימי הפסטיבל יופיעו שלל אומנים ובהם יוני רכטר, ברי סחרוף, שרון אייל, שולי רנד ועוד. מחיר כרטיס 180-110 שקלים, בקופת זאפה.
מלון אלמא בזיכרון יעקב, 18-16 במאי
איטליז אנגוס בטירה
מי שנוהג לערוך קניות בטירה, בטח מכיר את האטליז שנמצא בכניסה לעיר. אבל עכשיו, רגע לפני יום העצמאות, כדאי להכיר אטליז נוסף באזור: קצביית אנגוס. המקום שייך לאיש הבשר, פאדי דבאח, ויש בו נתחים מיוחדים, בשר לצלייה ובישול ארוך, מחלקת עופות, ומוצרים טחונים שנעשים במפעל של אנגוס. באטליז תמצאו גם את כל הציוד הנלווה שמנגליסט רציני זקוק לו - מסכיני חיתוך וקרשי חיתוך והגשה, דרך תבלינים לבשר, ועד כלי הגשה ועוד.
קצביית אנגוס, בכניסה המזרחית לטירה מכיוון כוכב יאיר, 09-7400500, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי ושבת 16:00-9:00
"שמונה" הופכת ל"האצ'י" ביפנית
מסעדת הפסטה הקטנה של השף אורן גולדווסר, הופכת אחרי ארבע שנים של פעילות למסעדת פופ-אפ יפנית שתיקרא "האצ'י" (שמונה ביפנית, פשוט). הקונספט החדש של "שמונה" היפנית מציע מגש ועליו שני שיפודי יאקיטורי לבחירה - פרגיות, לבבות, כבד, בייקון, נקניקיות, קבב פרגית ומיסו, שרימפס, סלמון או בקר, וגם טופו וירקות לצמחונים-טבעונים.
לעיתים מציעים במקום גם ספיישלים כמו שיפוד לשון או שיפוד כנפיים. את החוויה משלימים שני סוגים של סאקה.
כיכר רבין 8 תל אביב, 03-6438008
פופ אפ של מעדניית "הוק"
השרקוטרי מבית "דה לוקס" מגיע עם חנות פופ-אפ ברחוב דיזינגוף בתל אביב למשך שלושה שבועות (18/4-26/3), שתציע בשר ואת המוצרים הנלווים אליו. אפשר יהיה למצוא שם נקניקיות בוטיק בעבודת יד (החל מ-36 שקלים למארז של 400 גרם), המבורגרים (6 יחידות ב-87 שקלים), קבבים, בשרים מעושנים ועוד. יהיו שם גם גחלים ועצי הדר למעשנה, יינות ובירות, סכינים ממותגים ורטבים.
אפשר יהיה למצוא בחנות גם מהדורה מוגבלת של מוצרים יחודיים מבית היוצר של השרקוטייר ערן ביק, ביניהם: קבב טלה עטוף בבייקון טלה (מארז של 500 גרם ב-49 שקלים); המבורגר צ'דר וצ'יפוטלה (מארז של 960 גר' ב-91 שקלים) ועוד.
דיזינגוף 113, ראשון-חמישי 21:00-10:00; שישי 15:00-09:00
בית הצייד
מסעדת השף "האנטר האוס" החדשה של השף באשיר סלימאן מכפר ג'יש (גוש חלב), מביאה לכפר קונספט וניחוח של בית ציידים אמריקאי, ומציעה מגוון נתחי בשר משובחים מיושנים מעגלות, שנצלים על אש גלויה באסכלה ומול עיני הסועדים, על גריל עצים הולנדי הממוקם במרכז המסעדה.
התפריט כאן כולל סטייק טיבון - פילה סינטה (28 שקלים ל-100 גרם); סטייק טומהוק (30 שקלים ל- 100 גרם); סטייק אנטרקוט 300 גרם (95 שקלים); פורטהאוס (30 שקלים ל-100 גרם); צלעות טלה (110 שקלים). לצד מנות הבשר, מגישים כאן גם סלטים מרעננים כמו סלט עם עשבי תיבול טריים, חמוציות, צנוברים ושקדים; סלט קפרזה רענן; וסלט פטוש (35 שקלים לכל סלט).
בכניסה לכפר גי'ש (גוש חלב), ליד בניין המועצה, ראשון-שבת 23:00-12:00; 04-8722708; 0526621001.
מסיבה ברידינג 3 בתל אביב
מי שנמאס לו לזלול כל היום ורוצה קצת להזיז את הגוף: בחמישי הקרוב תתקיים מסיבת פסח ברידינג 3 בתל אביב בהפקתם של wicked tlv, שברזומה שלהם כמה וכמה הפקות מוצלחות. בין היתר, יופיע שם אמן אורח - די ג'יי luca baccheti, אחד הכוכבים הגדולים של איביזה ומהאיטלקים הבולטים בעולם הטכנו, כמו גם סוללה מכובדת של אמנים מקומיים כמו סטפן בזבז מהקולקטיב "אי בודד". המארגנים מבטיחים אירוע מושקע שכולל אלכוהול משובח ותפאורה באווירת החג. עלות כניסה: 100 שקלים.
רידינג 3, נמל תל אביב, החל מהשעה 22:00 ועד הבוקר