שתף קטע נבחר
 

מה אוכלים בחדרה?

שיפודים, בוריק, פלאפל והרבה נחת למי שאוהב אוכל רחוב אותנטי בפיתה: יצאנו לרחוב בשביל לגלות מה אפשר לאכול בחדרה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חדרה? חדרה! על פניו, חדרה היא עיר פריפריאלית טיפוסית: העסקים בה סגורים בשבת, חידושים קולינריים אין בה למכביר ואתם וודאי חולפים על פניה במהלך נסיעתכם בכביש 4, מבלי באמת לדעת אילו אוצרות קולינריים חבויים בה. בחלק המערבי של חדרה, ליד הים ולצד גורדי השחקים של השכונות החדשות, שוכנת גבעת אולגה - פעם ישוב עצמאי, וכיום נספח מוניציפאלי של חדרה.

שיפודי אולגה: מקדש לחובבי בשר וחלקי פנים (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
שיפודי אולגה: מקדש לחובבי בשר וחלקי פנים(צילום: תיקי גולן)

השכונה הזו היא לא פחות מגן עדן לאוהבי שיפוד משובח, קבב שמצטיין כבר שלושה עשורים ועוד כמה פנינים של אוכל רחוב פשוט וטוב, כזה שעוטף את הקיבה בנוסטלגיה. יצאנו לגלות את האוצרות הקולינריים של חדרה, ומצאנו עיר טעימה בטירוף שמציעה הרבה נחת לאוהבי הפיתה, הבגט וכל מה שאפשר לאכול בעמידה או על הדרך.

 

 (  )
 

בוריקה גבעת אולגה

בפינת הרחובות הר בן איש חי ובוארון, עומדת עגלה נטולת כל עיצוב. אין שם שלט, אין תפריט ואין מיתוג, פשוט עגלה לבנה באמצע המדרכה. בפנים, עדי ושמעון אשתר מכינים כבר שבע שנים בוריק מדהים שעולה שמונה שקלים בלבד ופלאפל שעולה 15.

בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את העגלה הזו פתח סבא גואטה לפני 40 שנה, ממנו היא עברה בירושה לבנו וממנו לשני האחים שכל יום עובדים בה יחד, מטגנים ללא הפסקה ומגישים את המנות עם הרבה ענווה ורוח טובה. העבודה כאן לא עוצרת ולו לרגע, ואין אפילו דקה אחת נטולת עשייה.

 

את הבוריק מטגנים כשהוא ממולא בפירה תפוחי אדמה וביצה, שגם אחרי הטיגון החלמון שלה נותר נוזלי לגמרי ואילו החלבון מתקשה קלות ומדביק את תפוח האדמה לדפנות של עלה הסיגר הקריספי. התוצאה: מנת רחוב קלאסית, זולה, כיפית, מלכלכת וממכרת מאוד. בנוסף, מציעים כאן גם טרופית בשני שקלים.

בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

בוארון פינת הרב בן איש חי גבעת אולגה, ראשון-חמישי 19:00-10:00, כשר ללא תעודה

 

יגאל בגט

יגאל תייר מכין כאן בגטים ענקיים כבר שלושים שנה, ואין מי שיודע טוב ממנו כיצד לסדר את כל המרכיבים בתוך הבגט הטרי, כך שכל ביס ישלח אתכם ישירות לגן עדן.

בתי האוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

את הבגטים עצמם הוא אופה במקום, ולתוכם הוא מכניס חביתה (18 שקלים), פרגית (30 שקלים), קציצות הבית (30 שקלים), שקשוקה (18 שלקים) וקבב (25 שקלים). אבל מנת הדגל כאן היא ללא ספק השניצל שנכנס לטיגון ברגע ביצוע ההזמנה, ומצופה בפירורי לחם. יחד עמו יגאל מעמיס לתוך הבגט לימון כבוש שהוא מכין בעצמו, חומוס, כרוב סגול וכרוב לבן, סלט ירקות וחמוצים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התוצאה היא מפלצת ענקית של אוכל רחוב, פשוט ומושלם בביצועו, אותו תוכלו לקבל ארוז היטב לדרך או לאכול במקום.

 

הנשיא ויצמן 54 חדרה, 04-6332932, ראשון-חמישי 20:00-8:00, כשר

 

סביח אל חיר

במזנון של פרלה עמר, בו היא עובדת יחד עם שני ילדיה - בבי ומוריה, מגישים מנת אוכל ביתי שמשתנה מדי יום (כמו קוסקוס, למשל, שעולה 40 שקלים יחד עם סלטים), מנות בשר הישר מהפלנצ'ה ואפילו אסאדו. אבל הכי כדאי להגיע לכאן דווקא בגלל מנת הסביח המפוארת, שתותיר אתכם שבעים עד סוף היום.

בתי האוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

הסוד של המנה הזו היא קציצת ירק שנטמנת בתוך פיתה בשרנית יחד עם חציל מטוגן, ביצה קשה, חומוס, חריף, כרוב לבן, סלט קצוץ, פטרוזיליה, טחינה, בצל עם סומק וגם עמבה, כמובן. מחיר המנה הזו הוא 15 שקלים, והיא הוד ופאר לסביח מפנק ומדושן בכל טוב.

 

הגדוד העברי 1 גבעת אולגה חדרה, 077-430566, ראשון-חמישי 19:00-10:00, כשר

 

החומוסייה של חמודי

החומוסייה הזו, שקיימת מאז 1981, ממוקמת בסמטה קטנה שיוצאת מאחד הרחובות הראשיים והעמוסים של העיר. מי שמנהל אותה כיום הוא עיסאם, בנו של חמודי, אבל החומוס נשאר אותו החומוס שאביו התחיל לבשל לפני 37 שנה.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

תמצאו כאן מנת חומוס חמימה בצלחת עם מגוון סלטים ב-24 שקלים. אם תחליטו לקחת את אותה מנה רק בפיתה, תשלמו עליה 15 שקלים. החומוס כאן שונה מעט מטעמו של החומוס הסטנדרטי שמגישים בארץ, והוא בעל מרקם חלק וקטיפתי. בנוסף, התיבול המאוזן הופך אותו לקל לעיכול וזה, שימו לב, עלול לגרום לכם לשקול להזמין מנה נוספת.

 

סמטת אורנשטיין 2 חדרה, 04-6335428, ראשון-חמישי 17:00-9:30, שישי 15:00-9:30, לא כשר

 

פלאפל ברזילי

"ברזילי" הוא הפלאפל המיתולוגי של חדרה, שהתחיל אי שם בשנות ה-30 בתור עגלה בה שלום ברזילי הסבא טיגן את הכדורים הפריכים. 

בתי האוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במהלך השנים השתדרג ברזילי מעגלת רחוב לחנות בשוק חדרה, והיום הפלאפל הזה נמצא ברחוב הראשי של העיר ויש בו אפילו מכונה אוטומטית שמשחררת כדורי פלאפל מוארכים בלחיצת כפתור.

 

מי שמפעיל כיום את המקום הם הדור השלישי, שלושת האחים - מוטי, בני ואלי, ומלבד הסניף שבמרכז חדרה יש לפלאפלייה הזו גם סניף נוסף בשכונה המערבית של העיר, ועוד אחד בפרדס חנה כרכור. יחד עם הכדורים נכנסים לפיתה גם סלט ירקות קצוץ דק-דק, מלפפון חמוץ והמון טחינה. מחיר המנה הוא 16 שקלים, וחצי מנה תעלה לכם 9 שקלים.

 

הרברט סמואל 89 חדרה, 1-700-707-445‏, ראשון-חמישי 20:00-7:00 שישי 15:00-7:00, כשר למהדרין

 

פלאפל בנימינה

הפלאפלייה הזו מסתתרת מתחת לעץ ענק שניצב בכיכר הראשית (איפה שכביש החוף הישן חותך את העיר). את המקום כנראה שלא תצליחו לראות מרחוק, אבל את השלט הענק שלו דווקא כן, ואם יתמזל מזלכם ותמצאו גם חנייה בקרבת מקום - כנראה שתגלו את אחת ממנות הפלאפל הטובות בארץ.

70 שנה לאוכל רחוב (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מעבר לעובדה שמדובר במנה נדיבה שמכילה בין 7-6 כדורי פלאפל, גם הכדורים עצמם אינם "רגילים" כאן: הפלאפל כאן נטול ירק ומתלווה אליו רוטב שום ופטרוזיליה שמכינים במקום, ושמביני עניין מעמיסים לא רק לתוך הפיתה אלא גם לקופסאות פלסטיק אותן הם לוקחים בטייק אווי.

 

כביש 4 כיכר "שער חדרה" מוד לתחנת דלק פז, 04-6389950, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר

 

 (  )

שיפודי אולגה

השיפודייה של האחים דובי וסימו, היא שיפודיית האם של כל השיפודיות. במשך שנים לא הסכימו להגיש כאן דבר מלבד בשר, אבל לאחר 20 שנות פעילות נשברו האחים, ולאור הביקוש הוסיפו לתפריט המצומצם צ׳יפס וסלט.

צילום: ירון שרון, עריכה: תום עוזיאל

צילום: ירון שרון, עריכה: תום עוזיאל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בכניסה למקום פועל גריל פחמים אימתני עליו נערמים שיפודים איכותיים, הכוללים בשר פרגיות (56 שקלים) או ביצי הודו, שנחשבות כאן למעדן מומלץ במיוחד (56 שקלים). על המקום עצמו, כאמור, מנצחים ביד רמה שני האחים שהתחילו את דרכם כקצבים באיטליז.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

תנאים 1 שכונת אולגה חדרה, 04-6343384, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ״ש-24:00, כשר ללא תעודה

 

יגאל קבב

השיפודייה של יגאל יעקב משופצת ונקייה במיוחד, ובקצה הפנימי שלה פועל גריל פחמים עליו נצלים השיפודים, בזמן שתור ארוך עד אין קץ ממתין בסבלנות (ובשקט כמו בספרייה העירונית) למנת הקבב הטובה ביותר בסביבה. מה כל כך טוב בו? מדובר בקבב ביתי שנמס בפה ומותיר אחריו שלל זיכרונות טובים בחסות הגחלים והצלייה המקצועית שפוגשים במחוזותינו רק לעיתים נדירות.

בתי האוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מנה בפיתה עולה כאן  20 שקלים, והתוספות נבחרות מתוך קערות נירוסטה שניצבות על הדלפק וכוללות סלט עגבניות, כוסברה, טחינה, עמבה, פלפלים חריפים, וגם בצל ועגבנייה חרוכים על האש.

 

את הקבבים המפורסמים שלו יעקב צולה כבר 28 שנה, מתוכן 16 שנה במקום הנוכחי. שתי עובדות זריזות ואדיבות מסייעות לו לשרת את הלקוחות, לוקחות הזמנות וממלאות את הקערות בתוספות.

 

מבצע עזרא 1 גבעת אולגה חדרה, אין טלפון, ראשון-חמישי 23:00-12:30, מוצ"ש-24:00, כשר

 

שיפודי יהלום

השיפודייה המשפחתית הזו התחילה את דרכה לפני 30 שנה, ומי שפתחו אותה הם הוריו של יהלום מטרי, הבעלים הנוכחי של המקום. מה שהתחיל בתור מקום שהגיש מנות גריל בפיתה, הפך על ידי מטרי למסעדה משפחתית שבה עובדות יחד איתו גם אשתו, חמותו וגיסתו.

בתי האוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

האווירה במקום שכונתית וכולם מכירים את כולם: הורים עם ילדים אחרי הגן, חברים בפגישת עסקים של צהריים - כולם מגיעים לכאן בגלל הקבב המפורסם, בשביל השיפודים וגם, ואולי בעיקר, כדי לטעום את הסטייקים שמטרי מיישן במקום. אגב, כל המנות מוכנות במקום, אפילו הצ'יפס האמיתי שעשוי מתפוחי אדמה טריים.

בתי האוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

יחד עם הבשר מוגשים לשולחן פיתות, חצילים מטוגנים, סלט עגבניות וסלט כרוב, טחינה וצ'יפס ביתי. התפריט עצמו כולל קבב (22 שקלים לפיתה עם קבב אחד, 34 שקלים לשני קבבים בפיתה ו-62 שקלים למנה בצלחת), שקדים (40 שקלים בפיתה או 90 שקלים בצלחת), ספק (רוקפלש) שיעלה לכם 32 שקלים בפיתה או 80 שקלים בצלחת וגם פרגיות, לבבות ועוד. הבשרים נצלים כאן על גריל פחמים והטעם בהתאם, כמובן.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

שיבת ציון 1 גבעת אולגה חדרה, 04-6212210‏, ראשון-חמישי 24:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

 (  )
 

האחים מרסל

חברת ה"אחים מרסל" נוסדה בשנת 1948 על-ידי האחים שמעון ומשה מרסל, שעלו ארצה מאירופה והביאו לישראל הצעירה את הידע הנרחב שלהם בייצור נקניקים. כיום, החברה כוללת מפעל וחמש חנויות, אחת מהן ממוקמת בעורק הראשי של חדרה. החנות הזו היא גן עדן לאוכלי הבשר הלבן וכוללת מקרר עם מגוון עצום של נקניקים לבנים, נקניקיות, פסטרמות, קבנוס ואפילו עצמות לבנות מעושנות.

בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במקום תחכה לכם מוכרת מבוגרת לבושה בחלוק לבן ותציע לכם מבחר נקניקים במחירי רצפה. מחירים לקילוגרם לדוגמה: שוק לבן מעושן - 75.90 שקלים, סלמי הרץ - 89.90 שקלים, שוק לבן מעושן ונקניק צגיינר - 75.90 שקלים, שינקן - 69.90 שקלים, ספייריבס מעושן - 49.90 שקלים ובייקון - 78.90 שקלים.

בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

הרברט סמואל 51 חדרה, 04-6336558, ראשון-חמישי 20:00-8:00 שישי 15:00-8:00, לא כשר

 

 (  )
  

אצל טניה

בחנות היפה והמשופצת שלה, טניה אופה ומטגנת פירז'קי וצ'יבורקי כבר 17 שנה. אבל אלו לא המאכלים היחידים שתוכלו למצוא אצלה: המקום של טניה מציע מבחר מוצרים רחב - החל  מהקרפלך הממולאים בכל סוגי המילויים האפשריים שאפשר לאכול במקום או לקנות קפואים הביתה (60 שקלים לקילוגרם), דרך הבלינצ'ס הרוסיים עם 12 סוגים שונים של מילויים (3 שקלים לאחד באכילה במקום) וורניקי אוקראיניים ממולאים בגבינות או בדובדבנים ועד הפירוז'קי הרוסיים במילוי כרוב או בשר (7-6 שקלים), כאמור, שמגיעים בשני גדלים.

בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

יש כאן גם צ'יבורקי במילוי עוף, בשר, כרוב או פטריות (10-7 שקלים), דושפרה וסמסה מהמטבח הבוכרי במילוי עוף או במילוי כרוב ופטריות, חינקלי גרוזיניים וזראזי, שהן לביבות תפוחי אדמה ענקיות ממולאות בבשר.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

תוכלו למצוא אצל טניה גם כמה היילטים מתוקים כמו עוגת נפוליאון, שתזרוק את יוצאי ברה"מ חזרה אל שנות ה-80 (55 שקלים). את הכול אפשר לקנות מוכן לאכילה במקום או קפוא הביתה. בקיצור, המקום הזה הוא גן עדן לחובבי הבצק הממולא על כל גווניו, ולבעלי התשוקה הנוסטלגית למטבח שאפיין את מדינות חבר העמים לשעבר.

 

הנשיא ויצמן 72 חדרה, 077-4501283, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 17:00-8:00, לא כשר

 

אופרה ואופרה מאפים

"אופרה" היא מסעדה תימנית שפועלת בעיר מאז 1974, ומגישים בה מרקים בשריים (41-25 שקלים), אוכל ביתי על כל גווניו וסוגיו (יש קוסקוס בימי רביעי) ומנות גריל. אפשר לאכול במקום גם ג'חנון תימני אמיתי (18 שקלים) שנחשב לאחד הטובים באזור חדרה.

בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

סמוך למסעדה, נפתחה השנה מאפייה שבה אפשר למצוא בורקס פינוקים טורקי, לחמי מחמצת (17 שקלים) מיני מאפי בוקר (3.8 שקלים ל-100 גרם) ומבחר כריכים.

בתי אוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

המסעדה: הנשיא ויצמן 61 חדרה, 073-7841601, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 15:30-8:00, כשר למהדרין

המאפיה: הנשיא ויצמן 61, 04-8867070‏, ראשון-חמישי 21:00-6:00, שישי 16:00-6:00, כשר למהדרין

  

 (  )
  

בני הדייג

בשכונת גבעת אולגה, בקו ראשון למים, ממוקמת אחת מהמסעדות של האיש והאגדה, הלוא הוא בני רבה, או בשמו המוכר יותר: "בני הדייג". גם כאן, כמו בשאר המסעדות של רבה, מציעים תפריט שמבוסס כולו על דגים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

פירות ים אין במקום, אבל יש הרבה כחול באופק בחסות הים וגם את הפתיחים המפורסמים(ממרח איקרא ביתי, סלטים שונים ועוד) שמגיעים לשולחן במחיר המנה העיקרית (45 שקלים לסועד, במידה שלא מזמינים מנה עיקרית).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

התפריט כאן מציע מנות ראשונות כמו קציצות דגים (35 שקלים), דגים בשלל צורות הכנה לפי משקל (28-25 שקלים ל-100 גרם) או לפי יחידה (120-99 שקלים) ויש גם מבחר מנות בשר כמו סטייק אנטרקוט, למשל (140 שקלים ל-300 גרם).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

כפר הים 1 חדרה 04-6444564‏, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי-שבת 24:00-9:00, כשר ללא תעודה

 

 (  )
 

בריסקט בר

מזללת בשרים מעושנים, בה פועלת מעשנה אימתנית המוצבת מאחורי זכוכית שחוסמת את ריח העישון. הבשרים מתבשלים בה במשך כל הלילה, ובבוקר עוברים ל"מנוחה" בכלי חימום מיוחד.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בתפריט תמצאו את הבשר המעושן במגוון רחב של וריאציות: החל ממרק בשר מעושן (35 שקלים), דרך סלט עם רצועות בשר מעושן (42-37 שקלים) ועד למבחר מרשים של כריכים עם 170 או 270 גרם בשר מעושן (88-55 שקלים כולל תוספת חמה, שתייה וכדור גלידה).

 

יש במקום גם מנות בשר בעלות אופי פלאוליטי, כמו ערימת בשר שיכולה להגיע במשקל 350 גרם או 650 גרם (166-88 שקלים) שמוגשת לצד חמוצים, סלט קולסלאו ושתי תוספות לבחירה. בימי ראשון, בין השעות 22:00-18:00, מציעים כאן 1+1 על בירות מהחבית שמגיעות לצד נשנושים  כמו ביף ג'רקי, שגם אותו מכינים במקום.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

כביש 4 תחנת דלק סונול ענבר חדרה (כמה קילומטרים בודדים דרומית לחדרה), 079-5595160, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 14:00-11:00, כשר

 

 (  )
 

לחם הבית

מאפיית לחמים קטנטנה שמכינים בה אך ורק לחם, או אם נדייק - את כל סוגי הלחמים של העדות הבוכריות והקווקזיות. את הלחמים אופים כאן בטאבון מסורתי שפועל באמצעות גז, ובין היתר אפשר למצוא כאן את הליפושקה הדקה והקריספית, שמזכירה בצורתה ובגודלה את הפיתה העיראקית ואת הלחמים הבוכריים העגולים (12-8 שקלים).

בתי האוכל בחדרה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

הגיבורים 64 חדרה, 04-6221521, ראשון-חמישי 18:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר למהדרין

 

 (  )

פיצה חג'ג'

את הפיצרייה הזו פתח ניסים חג'ג' לפני 43 שנה, בשנת 1976, כשעוד לא ממש ידעו בחדרה מה זו פיצה. לפני שלוש שנים המקום האהוב עבר בירושה לנכדו של חג'ג', אלירן, שממשיך במסורת המשפחתית ומשמר בכבוד את הזיכרון של סבו. את הפיצות מכינים במקום על פי המתכון המקורי של הסבא, תוך שימוש ב-100% גבינה אמיתית ורידוד הבצק העבה והאוורירי בעל קראסט בחלו התחתון, באופן ידני לגמרי.

בתי אוכל בחדרה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

במקום הקטן, שנראה שדבר לא השתנה בו מאז שנפתח, יש רק 20 מקומות ישיבה והתפריט מציע פיצה בשני גדלים: L במחיר של 36 שקלים ו-XL במחיר של 45 שקלים.

בתי אוכל בחדרה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

פיצת הדגל במקום היא פיצת הסביח שמגיעה עם חצילים מטוגנים, ביצה קשה ושומשום בקצוות, ואם רוצים אפשר להוסיף עליה גם קצת טחינה מלמעלה בתום האפייה. בנוסף, יש כאן גם פיצה קפרזה עם מוצרלה טרייה, בזיליקום ועגבניות שרי טריות. מי שרוצים יכולים גם להרכיב את התוספות בעצמם על הפיצה, מתוך מבחר שכולל זיתים, פטריות, בטטה, פלפל שיפקה וארטישוק.

 

הנשיא ויצמן 64 חדרה, 04-6325778‏, ראשון-חמישי 23:00-16:00, שבת 23:30-17:30, כשר

 

 (  )
 

בוטקפה אחד העם

בוטקה קפה יפהפה שממוקם על השדרה המרכזית בעיר. מסביב לבית הקפה עצים עתיקים, בפנים פזורות פינות ישיבה והמוזיקה שמתנגנת משדרת ווייב רגוע סטייל סיני. 

 

בית הקפה הזה הוא, למעשה, שחזור של הבוטק'ה הראשון שפעל בחדרה, אי שם בשנות ה-20 של המאה ה-20. המקום נפתח ב-1926 על ידי ראש ועד המושבה - זאב בן יהודה, פעל עד אמצע שנות ה-50 והציע גזוז, קפה ופרעצל, שמוגשים שם עד היום. על הגזוז תשלמו כאן חמישה שקלים ועל הפרעצל - שמונה שקלים.

בתי אוכל בחדרה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בנוסף יש כאן גם כריכי ביס (15 שקלים), כריך סלמון בתוך קרואסון חמאה (22 שקלים), מאפי בוקר, פרישייקים, מיצים סחוטים, קישים, פוקצ'ות וגם אייס קפה וכמה אפשרויות טבעוניות. בימי חמישי מתקיים במקום אירוע "תרבות קפה" שעורך התא הגאה של חדרה, אז אפשר למצוא שם גזוז אלכוהולי וליהנות מהופעה אקוסטית, שירה, ג'ם סשנים ומוזיקת עולם.

 

אחד העם 10 חדרה, 04-6096874‏, ראשון-רביעי 20:30-7:30, חמישי 22:00-7:30, שישי 14:00-7:30, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
אוכל רחוב בחדרה: נחת ונוסטלגיה בפיתה
צילום: לין לוי
מומלצים