רופטופ: מסעדות וברים על הגג
בלילות הקיץ החמים אין כמו לעלות על איזה גג עם דרינק שובב ביד ולחגוג את החיים: אלה הגגות הכי שווים בארץ שתוכלו לבלות בהם בחודשים הקרובים ולהרגיש לפחות כמו על גג העולם
עוד כמה שבועות, בחסות הלחות והטמפרטורות הגבוהות, האפשרות השפויה הכמעט יחידה לבלות בחוץ ולתת קצת מנוחה למזגן תהיה, כנראה, רביצה במקום גבוה בו אפשר יהיה להרגיש קצת בריזה.
יצאנו במסע חיפושים אחר בילוי קיצי אמיתי, ונחשו מה? מצאנו לא מעט ברים טרנדיים, מסעדות שף מפוארות ואפילו כמה מסעדות שמתאימות לבילוי משפחתי עם ילדים. המשימה שלכם היא רק לבחור לאיזה גג תרצו לטפס הלילה, ואנחנו מבטיחים לכם בילוי שיקי כמו במקומות אחרים בעולם.
קנטה
הבר המגניב של קבוצת "נוקס", הקבוצה שחולשת על לא מעט מקומות בילוי מצליחים בתל אביב (ובקרוב גם על החלל של מסעדת "ננוצ'קה" שתיסגר בסוף החודש) כמו מנדלימוס, רובי וביר גארדן, פועל כבר שלוש שנים על הגג של "גן העיר". ב"קנטה" יש 180 מקומות ישיבה תחת כיפת השמים, ואווירה נעימה במיוחד.
את ההזמנות למקום מבצעים אך ורק דרך עמוד הפייסבוק, ובלי הזמנה לא כדאי להגיע לכאן כי הבר מלא כמעט תמיד עד אפס מקום. אגב, בנוסף לבילוי לילי מקיימים כאן גם אירועים עסקיים, הרצאות ואפילו חתונות.
בתפריט האלכוהול יחכו לכם מגוון קוקטיילים (56-48 שקלים) ורשימה ארוכה של יינות איכותיים מהארץ והמעולם. בתפריט האוכל תמצאו מנות כמו טאקו סלמון (41 שקלים) ועראיס (58 שקלים), המבורגר בלחמניית בריוש (48 שקלים), פיש אנד צ'יפס (48 שקלים) ועוד.
אבן גבירול 61 תל אביב, ראשון-חמישי, שבת 3:00-20:00, שישי 3:00-21:00, לא כשר
Speakeasy
הבר הבא ממוקם על אחד הגגות היותר לוהטים בתל אביב, בדיוק ארבע קומות מעל בר ה"ג'ימי הו". הודות למיקום המצוין שלו (שדרות רוטשילד פינת נחלת בנימין), כל המי ומה של העיר מגיעים אליו כדי לראות ולהיראות, ותוך כדי - להתבונן גם על מה שקורה למטה. אז כן, המקום עמוס לאורך כל שעות הפעילות שלו.
הדגש כאן הוא על בעיקר על האווירה ועל הקוקטיילים (54-44 שקלים), ובתפריט אפשר למצוא קוקטיילים על בסיס ג'ין בכמה צבעים (ירוק, אדום או צהוב - 52 שקלים). בגזרת האוכל מציעים כאן פילה על שיפוד (68 שקלים), כמה סוגים של קרודו (48 שקלים), פיצות אפויות (48- 46 שקלים), וכמה מנות מטוגנות כמו פלפל פדרון מטוגן בנוסח ברצלונה (36 שקלים).
שדרות רוטשילד 24 תל אביב, אין טלפון, ראשון-שבת 3:00-20:00, לא כשר
הנסיך
הבר ההיפסטרי הזה, ממוקם על הגג של אחד הבניינים לשימור במדרחוב שבנחלת בנימין. בהגדרתו הוא בית תרבות, שיכר ואוכל שנפגשים יחד על גג אורבני אחד. בפועל, זהו הגג הכי היפסטרי (כבר ציינו?) ומזוקן - מלשון "זקן" כמובן - בעיר.
האווירה כאן צעירה ובועטת, ובמקום מתקיימות גם הרצאות במגוון נושאים ותערוכות שונות. הרעבים שביניכם יוכלו ליהנות כאן ממנות כמו "שווארמה נורווגית" שכוללת פילה סלמון מפורק על הפלנצ'ה המוגש לצד תפוח אדמה אפוי על מלח עם רמולד צלפים ומעט אפונת גינה עדינה (49 שקלים) וצ'יפס חציל, שעשוי ממקלות חציל ללא קליפה (29 שקלים).
נחלת בנימין 18 תל אביב, 058-6061818, ראשון-חמישי, שבת 1:00-17:00, שישי 19:00-12:00, לא כשר
פוליהאוס ROOFTOP BAR
בר מגניב על גג מלון "פוליהאוס" בכניסה למדרחוב נחלת בנימין. על הגג רחב הידיים של המלון, שעוצב על ידי המעצב קארים ראשיד, נמצאת גם בריכה יפהפיה, שמוסיפה נדבך נוסף לאווירה הסקסית שבמקום. בבר תמצאו מקבץ קוקטיילים ומנות קרות, והוא נפתח מדי יום החל משעות הבוקר.
נחלת בנימין 1 (פינת אלנבי), 03-7105000, ראשון-שבת 24:00-10:00
Suramare
"סורא מארה" פועל בקומה העשירית של בניין משרדים תל אביבי, והנוף בהתאם. זהו בר קולינרי תוסס המושך אליו בליינים רבים, שמגיעים לכאן בעיקר כדי לשתות קוקטיילים שווים ולסעוד את ליבם עם מנות כמו סלט פנצנלה (42 שקלים), סינייה חציל (41 שקלים) שרימפס ויטנאמי (56 שקלים) ועוד.
על האווירה במקום מופקדות השקיעות המרהיבות, במהלכן נערכות במקום הרצאות מעניינות. לקראת הערב, מחליפים אותן הבריזה הקרירה ומוזיקה ש"מרימה".
סעדיה גאון 24 תל אביב, ראשון-שבת 3:00-20:30, לא כשר
אספרנטו
סמוך למלון "קרלטון", עם נוף לים ובריזה שאין שנייה לה, נמצא האח הצעיר של "הנסיך" ושל ה"סורא מארה", שפועל בחודשי הקיץ בלבד. הוא נפתח בשנת 2015 כפופ-אפ, והפך במהרה לבר הקיץ הקבוע של הקבוצה החולשת על שני הגגות הנוספים בעיר.
התפריט כאן כשר ומציע מנות כמו "מזטים של חופש" (15 שקלים למזט אחד או 86 שקלים לכל המזטים) ו"מנות של שקיעה" כמו בייבי זוקיני (39 שקלים), ארנצ'יני לבנה (43 שקלים) וקוביות לוקוס (96 שקלים). בתפריט האלכוהול תמצאו מגוון יינות מהארץ ומהעולם, בירות וקוקטיילים (56-53 שקלים).
ביום שישי, השמונה ביוני, המקום יהיה פתוח באופן חד פעמי החל מהשעה אחת בצהריים, והחל מהעשרה ביוני הוא ייפתח מדי יום במהלך השבוע בשש וחצי בערב ל"סיט שקיעה".
מרינה תל אביב, הזמנת מקומות מתבצעת באמצעות הודעה פרטית דרך עמוד הפייסבוק, ראשון-חמישי 1:00-20:30, שבת 1:00-21:00, כשר
מיסטר אנד מיסיס לי
מסעדת הקונספט האסייתית של השף שאול בן אדרת, שממוקמת מול מסעדת "התרנגול הכחול", על גג הקומה השנייה של מתחם G צמרת בתל אביב. הישיבה כאן היא תחת כיפת השמיים, ומספקת חוויה נפלאה בזכות גורדי השחקים המקיפים את המתחם.
המסעדה מתמחה במטבח היפני עם פרשנות אישית ומקומית, שבאה לידי ביטוי בשימוש בטכניקות בישול חדשניות. התפריט מציע מנות מכל רחבי אסיה כמו עוף פריך בדבש ורוטב וינגרט סום-טאם על אורז לבן (89 שקלים); רול פוטו מאקי חם בטמפורה עם רוטב מיסו ויוזו (69 שקלים); סלט כרובית פריכה בטמפורה (46 שקלים); ונתחי פילה בקר עם חצילים פריכים ברוטב פלפלים קוריאני (89 שקלים).
נסים אלוני 10 מתחם G צמרת תל אביב, 03-7444345, ראשון-שבת 24:00-17:30, לא כשר
דיינינגס
למלון "נורמן" יש את אחד הגגות היפים בתל אביב, המציע נוף אורבני של כל אזור לב העיר. על הגג הזה פועלת אחת המסעדות היותר מיוחדת - מסעדת "דיינינגס" היפנית.
לאחרונה, עם הצטרפותו של השף דורון לוי לצוות המטבח, הושק תפריט שמציג צדדים חדשים של המטבח היפני, כאלה שסביר שטרם נתקלתם בהם: הוא מבוסס על חומרי גלם אקזוטיים המגיעים ישירות למסעדה מיפן בייבוא אישי, וכולל מנות כמו "טובאן יקי" (דים סאם, מנות אורז, מרקים יפניים ועוד) המוגשות בכלי חרס לוהטים ומסורתיים בעבודת יד שהובאו, גם הם, במיוחד מיפן (112-76 שקלים); באנים מאודים (100-42 שקלים); מנות דגים ופירות ים נאים, שלושה סוגים של מרקי מיסו (34-24 שקלים); מנות טמפורה וגריל, ביניהן גם לובסטר, וכמובן - סושי וסשימי.
נחמני 25 תל אביב, 03-5435444, ראשון-שבת 23:30-18:00, לא כשר
בלו סקיי
מסעדת שף חלבית בהובלת השף מאיר אדוני, שממוקמת בקומה ה-15 של מלון קרלטון בתל אביב. כבר חמש שנים שהמסעדה מציעה נוף מרהיב לים, תצפית על גגות תל אביב, בריזה קרירה ונעימה ומנות חלביות מושקעות כמו "טונה אנדולסית" (115 שקלים) ו"סופלקה ים בניחוחות אתונה" (123 שקלים). בימי שישי, בין השעות 14:30-10:00, מוגש במסעדה בראנץ' ים-תיכוני שמחירו 155 שקלים לסועד.
אליעזר פרי 10 מלון קרלטון תל אביב, 03-5201830, ראשון-חמישי 23:00-17:45 שישי 10:00 - 14:00, כשר
Rooftop bar
הבר הבא שוכן בקומה העשירית של מלון "אינדיגו" שבמתחם הבורסה ברמת גן, וממנו אפשר להשקיף על נוף עוצר נשימה. בנוסף, תוכלו ללגום כאן קוקטייל קיץ צבעוני לצד הבריכה ומתחת לכיפת השמים.
המקום מעוצב כלאונג' וכולל 150 מקומות ישיבה. הוא פעיל במשך שלושה ימים בשבוע, בהם ה"רופטופ", שבשאר הימים הוא רגוע ושלו, הופך למקום בילוי אנרגטי עם די.ג'יי שמרים את האווירה.
בגזרת האלכוהול תמצאו כאן מבחר קוקטיילים איכותיים (58-52 שקלים). בגזרת האוכל, מוגשים כאן נשנושים הנגזרים מהתפריט של מסעדת "בלאקסטון" שממוקמת בקומת הכניסה של המלון: פיצה, סשימי טונה (54 שקלים), סיגר עגל עם טחינה בשלושה צבעים (59 שקלים), וגם מנות קצת יותר רציניות כמו אונטריב לילה בטאבון (82 שקלים) ונתח קצבים עם פירה כמהין (89 שקלים).
אליאב 5 מתחם הבורסה רמת גן, 052-6368886, 050-465556, שלישי-חמישי 24:00-21:00, כשר
ויצמן 22
בר הממוקם על הגג ומשקיף על נס ציונה כולה. הוא מכיל שני ברים ו-170 מקומות ישיבה, והעיצוב בו מבוסס על עץ בגוונים שונים.
המקום שייך לדודי סקא ורן ברדה, שמדי שישי עורכים שם "שישי אפטר במרפסת": החל מהשעה 14:00 בצהריים מגישים במקום שתייה, נשנושים שונים והאווירה במקום הופכת שמחה במיוחד.
תפריט האוכל כאן ענק, ומציע מבחר אופציות טבעוניות לצד המבורגרים מטורפים, ומנות פתיחה שמתאימות לנשנוש לצד האלכוהול. בגזרת ההמבורגרים תוכלו למצוא כאן מנת המבורגר הנקראת "ג'וסי לוסי" מוקרמת עם גבינת גאודה וצ'דר חמה (54 שקלים), והמבורגר "אלמנה שחורה" עם ריבת אננס, צ'ילה, קריספי פלפלים חריפים ואיולי צ'ילי (52 שקלים).
ויצמן 22 נס ציונה, 08-9301222, ראשון-שבת 1:00-18:00, לא כשר
מסעדת רופטופ
"רופטופ" ממוקמת על הגג של מלון "ממילא", שמשקיף על הנוף המשגע של חומות העיר העתיקה. זוהי מסעדת בראסרי המשלבת בין מטבח מקומי ובישול עילי, שבה השף קובי בכר ("מול ים") אמון על האוכל.
בתפריט הקיץ החדש תמצאו מנות כמו בריק פטריות ותרד טורקי עם ביצה רכה ואיולי כמהין (66 שקלים), טרטר בקר עם ביצת שליו ומח עצם צלוי (68 שקלים), טרטר דג ים עם פלפלים חריפים מותססים על קרפצ'יו חציל (72 שקלים) ועוף אורגני עם קרם דלורית ואבקת אורז (94 שקלים).
לצד אלו, אל תפספסו כאן את מנת הדגל שכוללת ברווז עם טריאקי, סלט מלפפונים וכוסברה בווינגריט-ג'ינג'ר (72 שקלים).
שלמה המלך 11 מלון ממילא, 02-5482230, ראשון-חמישי 23:00-18:00, שישי 24:00-12:00, שבת 23:00-12:00, כשר
The Garden Terrace
בר קיץ עונתי שחזר לפעילות מחודשת בשבוע שעבר במלון וולדרוף אסטוריה, ומספק לאורחים חוויה יוקרתית במיוחד. המקום, שפתוח גם לקהל הרחב, ממוקם על הגג של המפלס התחתון של המלון ויש בו תפריט אלכוהול, תפריט סיגרים ותפריט אוכל, עליו אמון השף הראשי של המלון - איציק מזרחי ברק.
השנה, החליטו במלון להצדיע לאחד מהשילובים הנודעים והוותיקים - ג'ין וטוניק, כמובן, ולכן בתפריט האלכוהול תמצאו שלל וריאציות של המשקה לצד מגוון קוקטיילים המבוססים עליו.
הבחירה בג'ין כמשקה קיץ נותנת את אותותיה גם בתפריט האוכל, שמציע מנות כמו סלמון מעושן עם עשבי תיבול, תפוזים וג'ין, טרטר סלמון עם קרם תפוז וג'ין, ואפילו חזה עוף בג'ין, סילאן ומיץ רימונים המוגש עם תפוח אדמה צלוי. טווח המחירים של מנות האוכל שמוגשות במקום נע בין 65- 45 שקלים.
גרשון אגרון 28-26 ירושלים, 02-5423333, ראשון-חמישי 23:30-18:30, כשר
אברהם הוסטל
הגג של ההוסטל הכי מגניב בירושלים הוא מבשר הקיץ הרשמי השנה, בעיקר משום שמתקיימות בו מגוון פעילויות עם נוף, שמצד אחד מציג את השכונות החרדיות ומנגד - את מרכז העיר ואת שוק מחנה יהודה.
מלבד שיעורי יוגה והופעות אקוסטיות שמתקיימות בו מפעם לפעם, מציעים על הגג הזה גם תפריט קוסמופליטי. בימי שני, החל מהשעה 19:00 בערב, מתקיים במקום ערב "בחזרה להודו" בניצוחה של השפית להבה סילמן, במסגרתו מוגשים טאלי עם אורז הודי ולחם צ'אפטי, ובסיום הארוחה נמזג צ'אי. מחיר הארוחה הוא 50 שקלים או 65 שקלים, במידה שתשלבו אותה עם הבירה ההודית של "בירה שפירא" שנמכרת במקום.
בימי שלישי מתקיים במקום ערב ברביקיו, במסגרתו מוגשים המבורגרים ובירה, ובימי רביעי עורכים שם ערב פיצות. אז אם מתחשק לכם להכיר תיירים צעירים ונחמדים, תוך כדי שאתם נושמים אוויר הרים ירושלמי - זה המקום לעצור בו.
הנביאים 67 ירושלים, 02-6502200, ראשון-חמישי 23:00-19:00, לא כשר
אטמוספרה
"רופטופ" מרהיב שבתוכו פועלת מסעדת בשרים כשרה ומקורה, ובית לאירועים עם בריכה חיצונית. על הגג ישנו הבר האלכוהולי, שבו אפשר ליהנות ממשקה ונשנוש.
את המקום, שכולל 170 מקומות ישיבה, פתחו הבעלים של בר היין - "וינו דל מאר" האשדודי, ועל המטבח אמון השף ירון בן חמו. בתפריט תמצאו מנות כמו סביצ'ה וייטנאמי "קצוץ על הסכין", כבד אווז מרקש המוגש על עוגיית שבקייה מרוקאית, וישנה גם אפשרות להזמין ארוחת שרינג הכוללת עשרה טאפאס ב-159 שקלים, שיוגשו לצד לחם הבית.
בנוסף, בין השעות 20:00-17:00 יש במקום happy hour שכולל 1+1 על כל היינות, הקוקטיילים והבירה מהחבית.
ז'בוטינסקי 29 אשדוד, 1-700-707-918, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי 1:00-12:00, שישי 17:00-10:00, שבת 1:00-21:00, כשר
Meaky's Top View
בקומה האחרונה של מבנה הסראיה, ממש על הכיכר הראשית של תרשיחא, שוכן הבר-מסעדה של חתאם תאנוס, שלפני שפתח את המקום, עבר השתלמות בעישון דגים בסקוטלנד. באופן לא מפתיע, המקום שלו מתמחים בעישון, ומנת הדגל היא סלמון שעובר עישון של 12 שעות (48 שקלים), וסלמון שמעושן במשך ארבע שעות ולאחר מכן עובר צלייה בתנור (79 שקלים).
מלבד הבריזות והשקיעות הבלתי נשכחות שצפויות לכם כאן, מציעים במקום גם קוקטיילים ומנות פחות שגרתיות כמו סטייק לבן (85 שקלים), תמנון על הגריל (67 שקלים), סלמון בורגר (45 שקלים) ופלטת צלעות חזיר ברוטב הויסין (90 שקלים).
האווירה במקום היא של פאב אנגלי עם מוזיקת בלוז ברקע, והמיקום על הגג מבטיח לכם נופים משגעים.
השוק 1 מעלות תרשיחא, 054-5202332, שני-שבת 2:00-18:00, לא כשר
BBB סניף רמת ישי
אחד מהסניפים הוותיקים של הרשת באזור הצפון עבר לאחרונה מיקום, וכעת אפשר למצוא אותו על הגג של ה"סטרייט מול" שברמת ישי. אמנם גובהו של הגג לא עולה על גובה של קומה שנייה, ולמרות זאת אפשר להשקיף ממנו על השדות הפסטורלים של בית לחם הגלילית. ב
על הגג 40 מקומות ישיבה, והתפריט שמוגש כאן מציע את ההמבורגרים המפורסמים של הרשת, שהרבה יותר טעים לאכול תחת כיפת השמים.
מתחם סטרייט מול, רמת ישי, 04-9535340, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
פיאנו פיאנו סניף יוקנעם
הסניף של רשת המסעדות האיטלקיות -"פיאנו פיאנו" שביקנעם עלית, ממוקם על הגג של מתחם G שמול אזור ההייטק החדש בעיר, הרחק מריח האגזוזים של המוסכים הסמוכים לבנייני המשרדים.
מנות הדגל במקום כוללות את "פרפדלת הציידים" - פסטה עם נתחוני פילה, ציר בקר, פטריות שמפניון ופורטובלו, יין לבן ונגיעת של שמנת ופרמזן (62 שקלים), והפוקצ'ות הנהדרות (56-48שקלים), שמוגשות לשולחן עם מגוון תוספות מעל.
מתחם G רחוב התמר 2 יוקנעם עילית, 04-9121912, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר