9 טרנדים קולינריים שיכבשו את האינסטגרם בקיץ
אוכל רחוב מקסיקני ואבקת דבורים: איזה מאכל עושה קאמבק ובגדול, איזה טרנד מסרב לעזוב אותנו למרות שהרבה מעדיפים שלא לאכול אותו ומה זה בכלל הפוקה הזה שכולם מדברים עליו? הטרנדים שיכבשו את הקיץ הקרוב באינסטגרם
בקיץ שעבר, האינסטגרם התמלא בתמונות מזילות ריר של בצק עוגיות, גלידה מגולגלת וברד בצבעים ובטעמים מגוונים. פינוקים אלה צפויים להימצא בתפריט גם השנה, כשאליהן יצטרפו כמה מנות חדשות ומעניינות לא פחות. מה בתפריט? מעדנים מתוקים, טעמים חזקים ומזון בריאות, שימשיך להציף אותנו גם השנה.
1. המאצ'ו של מאצ'ה
המאצ'ה, שידועה יותר כעלי תה כתושים, יוצאת ממקום הנוחות שלה, או במקרה שלה - מכוס התה שלנו, ומשתדרגת לתבלין על שמתווסף לגלידה ולמקרונים, כקישוט נאה לפירות ויש אפילו כאלה שמוסיפים את אבקת המאצ'ה לרוטב הפנקייק המתקתק. בקיצור: צפו להרבה ירוק בקיץ הזה.
2. פוקה מנצנץ
הטרנד הבא התחיל בכלל הוואי, ובזכות הסרט "מואנה" עשה את דרכו לארצות הברית. לאחר כשנתיים, באיחור קל אך אינו מפתיע, הוא עשה עלייה לארץ הקודש: דגים או פירות ים טריים (ברוב המקרים אלו יהיו דג טונה או תמנון מבושל), חתוכים לקוביות גדולות, מעורבבים עם רוטב סויה, בצל ירוק ושמן שומשום ומוגשים על אורז.
אז מה חדש פה בדיוק, אתם ודאי תוהים - אז זהו, שהטרנד החדש הוא הפוקה שנכנסת כעת גם לסלטים קיציים, ראפים ואפילו לחתיכות גדולות של סושי.
3. בריא בריבוע
טרנד התזונה הבריאה ממשיך לצבור תאוצה גם בקיץ 2018, ומשאיר אבק לחומרים המשמרים, הנתרן ולשומן הרווי, שהוא אולי האויב האכזר ביותר שלו. בניסיון לשפר טעמים וריחות במנות הבריאותיות - כי בואו נודה על האמת, האוכל הזה הוא לא שיא הקולינריה - התווספו ירקות המכילים רכיבים פרוביוטיים או מיקרו-אורגניזמים, שעל הדרך גם תומכים במערכת העיכול ומעשירים את מערכת החיסון.
אז תתחילו להתרגל לטמפה, למיסו ולקימצ'י, שלפי האינסטגרם לפחות, יחליפו לא מעט תוספות כמו תירס, אורז ופירה, שעד לפני כמה שנים היינו בטוחים שעושים לנו רק טוב, או לפחות טוב על הלב, שזה חשוב לא פחות.
4. ויוה לה תירס
פסטיבלי האוכל כבר החלו בכל הארץ, ומומלץ לקפוץ לשם ולו רק כדי לנסות מאכלים חדשים וייחודיים, כי הם בעצם אלו שיכבשו את תפריטי המסעדות בחורף הבא.
לטובת אלו המתקשים לנטוש את המזגן, נעדכן כי הטרנד החזק ביותר בפסטיבלי האוכל כעת הוא ה"אלוטה" - אוכל רחוב מקסיקני שבבסיסו תירס קלוי על הגריל, מכוסה במיונז, שמנת חמוצה ומגוון תבלינים ארומטיים. ולמי שהיה ספק - אז כן, אוכלים אותו בידיים. עצה שלנו: רצוי לקחת כמה מפיות לפני הביס הראשון.
5. הדונאטס חוזרים
מספר פעמים ניסו רשתות "דונאטס" את מזלן בישראל, אך ללא הצלחה רבה. מדי פעם מבליח איזה רוכל עם מיני גרסאות של דונאטס בקניונים השונים, אבל נראה היה שהישראלים מסרבים לשבור את הדיאטה עבור הסופגניה הצבעונית.
אך באופן מפתיע למדי, מתברר כי הדונאטס הוא המאכל הכי מצולם באינסטגרם השנה, ואי פעם. אמנם בקיץ שעבר, המאכל המצולם ביותר לפי הרשת החברתית היה מילקשייק עם תוספות של עוגיות, בראוניז וקצפת, אבל הקיץ הדונאטס נתן לו פייט רציני והצליח לעקוף אותו בסיבוב.
עכשיו, כל מה שעליכם לעשות הוא לחפש את הטעם האהוב עליכם, את העיצוב המבריק ביותר ואולי גם את המקום והזמן הכי ביזאריים לבלוס את הסופגניה האמריקאית.
6. מזמזמים על אבקת דבורים
בפעם הבאה שאתה מזמינים קערת אסאי או טוסט אבוקדו, אל תהיו מופתעים אם יהיו זרועים מלמעלה כמה פולני דבורים. מה זה פולני דבורים? אלה פיסות קטנות ופריכות של פולנים (אבקה) שיוצרו על ידי דבורים, עשירות בוויטמינים ומינרלים.
פולני הדבורים משמשים כקישוט לקערות שיבולת שועל, גלידה ואפילו מאפים. אבל רגע לפני שאתם מתנפלים על חנות הטבע הקרובה בניסיון למצוא את האבקה המדוברת, שימו לב שאינכם סובלים מאלרגיות לדבש או לעקיצת דבורה.
7. להתראות קינואה, שלום פארו
לאחר שהקינואה הפכה למיינסטרים וכ-ו-ל-ם כבר אוכלים אותה או טעמו ממנה לפחות פעם אחת בחייהם, מספר דגנים חדשים עושים את דרכם לארץ ומאיימים על מעמדה של הקינואה היקרה.
במקום הראשון נמצא הפארו - דגן מלא ועתיק עם טעם אגוזי ומרקם לעיס. למעשה, זהו גרגר רב-תכליתי שאפשר להוסיף אותו לאורז, לסלט או למרק. דגנים נוספים שיגיעו בקרוב: שעורה צבעונית, אורז צבעוני ועוד כמה דגנים טעימים, שכנראה גם מצטלמים יפה.
8. ביסי אנרגיה
גל הבריאות לא פסח גם על חטיפי האנרגיה, ואינספור מותגי חטיפים חדשים שווקו השנה. חלק תפסו, ואחרים פשוט נעלמו מהמדף. כעת מגיעים גם מתכונים ביתיים להכנת גרנולה משיבולת שועל - וכל זה בגודל ביס.
יש כאלה שאוהבים להעשיר את החטיפים האלה בחמאת בוטנים, זרעי פשתן, זרעי צ'יה ודבש, אבל יש גם גרסאות מתוקות יותר עם אגוזים מיובשים, שוקולד צ'יפס או קוקוס מגורר. כך או כך, החטיפים עשירים בחלבון ובסיבים, ומעניקים אנרגיה מהירה ונוחה תוך כדי תנועה. אה, כן, הם גם מצטלמים יפה ומשמשים מקור לגאווה עבור אלו שמכינים אותם.
9. פחם - על הכל
בכתבת הטרנדים שפרסמנו כאן בשנה שעברה, קראנו להוציא את הפחם מהתפריט - זה לא בריא ובטח שלא אסתטי. אז לא שמעו אותנו, ולפי מה שמתרחש כעת ברשת החברתית, נראה שגם השנה השחור שולט ותמונות של קאפקייקס, גלידה, פסטה ואפילו לחם שבושלו בפחם - יציפו את האינסטגרם.
ומה העניין עם הפחם? ובכן, בעוד מסעדות של פירות ים בחו"ל נוהגות לזלוף דיו דיונונים על מנת לצבוע את האוכל בשחור, בארץ מעדיפים לצבוע את לחמניית ההמבורגר או הגלידה עם פחם. אז אם אתם אוהבים את המראה הדקדנטי הזה, ונדגיש שוב - לא הכי בריא (סופח תרופות, ועשוי לגרום לבחילה או הקאות לחלק מהאנשים), נסו רק לצלם את המנה ופחות לאכול.