שתף קטע נבחר
 

ברים עם אוכל טעים

צ'יפס וצלוחית בוטנים? הצחקתם אותם: כבר לא צריך לבחור בין בילוי עם דרינק על הבר לבין ערב נעים וטעים במסעדה - יצאנו במסע אל הברים שיגישו לכם אוכל טעים וראוי לצד השתייה

 

צילום: מתן טורקיה

צילום: מתן טורקיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תרבות הבילוי משתנה לנו מול העיניים: אם עד לפני שנים ספורות בלבד אופן הבילוי היה נחלק לשניים - בר או מסעדה, לאט לאט התחברו הדברים, והיום יותר ויותר מקומות מנגישים לבליינים את שני הדברים בכרטיס אחד - גם בר עם מוזיקה מתאימה ותאורה מעומעמת, וגם ארוחה טובה, כזו שרחוקה שנות אור מתפריטי הברים או הפאבים המוכרים (פלטת מטוגנים, מישהו?). תרבות השתייה זנחה מזמן את האדממה והנאצ'וס לטובת סשימי, טרטר ושות'.

שיפוד בבר "לילה" בתל אביב (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
שיפוד בבר "לילה" בתל אביב(צילום: אנטולי מיכאלו)

ובשורה התחתונה: המנות שמגישים היום בברים הקולינרים שלפניכם לא מביישות גם מסעדות שף. אתם יכולים לכנות אותם "גסטרו בר" - מקום שמציע בילוי המשלב בין שני העולמות - האלכוהולי והקולינרי, ואתם יכולים פשוט לכנות אותם בר עם אוכל טוב. כך או כך - החוויה בהם תהיה מעניינת ומגוונת.

 

אז באילו ברים נמצא גם אוכל טוב? ואיפה תוכלו להזמין לצד קוקטייל של קיץ עם מנה בעלת חתימה של שף? יצאנו לגלות וחזרנו עם רשימה של קצת יותר מ-30 מקומות בכל רחבי הארץ. אז מה אומרים עכשיו - לחיים או בתיאבון? 

ברים קולינריים ליבירה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מושלם ליד האלכוהול. "ליבירה" בחיפה(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

קפה נורדוי

מקום חדש של השף ענב אזגורי ("בר א וין", "דא דא ודא"), תומר שלו ושגיא ורגב עברון ("קפה הבימה"), הנמצא במרכז הבילוי של תל אביב, בקומת הכניסה של מלון בוטיק חדש ברחוב נחלת בנימין. האווירה תוססת, וסביב לבר יש התרחשות השמורה למעט מאוד מקומות בעיר.

 (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

למרות שאזגורי מצהיר כי מדובר במסעדה לכל דבר, אפשר לשבת על הבר, להתחבר לאוויריה וגם רק לנשנש מנה מהתפריט, בלי להרגיש שמצפים ממכם עכשיו להזמין שלוש מנות וקינוח. בין המנות שמסתמנות כבר עכשיו כהצלחה תמצאו טארט עגבניות, סלט ירקות ומולים, ספריבס טלה והמבורגר סקאלופ.  

 

נחלת בנימין 27 תל אביב, 050-3388833, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר

 

הוטל דה ויל

"הוטל דה ויל" הוא הגסטרו בר החדש והמדובר של השף יוגב ירוס ("מטבחצר", "מל ומישל") ושל המיקסולוג אריאל לייזגולד, שנפתח בחלל שבו שכן במשך שנים ארוכות "קפה מיכל". זהו המיזם הרביעי של קבוצת "מאנקי ביזנס", בראשותם של לייזגולד ואבירן אבידן, שהקימו לפני תשע שנים את הבר "223", ולאחריו גם את ה"בל בוי" ואת ה"באטלר".

 (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

התפריט במקום מציע אויסטר ג'ילרדו עם גרניטה וואסבי (28 שקלים ליחידה), ביצי דגים שחורות לצד תפוצ'יפס תוצרת בית וקרם פרש (58 שקלים), גרטאן סרטנים (58 שקלים), מוס כבדי ברווז ועוף במקרון פטל (18 שקלים ליחידה) וקרואסון שקדי עגל עם מאשוויה חריפה ועלי ריג'לה (78 שקלים). בנוסף, תוכלו לטעום כאן חזה וכבד ברווז המוגשים לצד תפוח אדמה סגול, כרוב ניצנים, גסטריק תפוז ותפוז כבוש (128 שקלים) וגם טרטין רטטוי (68 שקלים).

 

בגזרת הקינוחים - שכידוע מהווים חלק לא פחות חשוב מהמנות עצמן בקולינריה הפריזאית - מציעים כאן קרם ברולה קמומיל עם פטל טרי (38 שקלים) ומרק מלון קר עם סורבה אננס ועלי פפר מינט (38 שקלים).

 

דיזנגוף 230 תל אביב, 03-9746999, שעות פתיחה בתקופת ההרצה ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

קפה פופולר

ביסטרו בר חדש שנפתח לאחרונה בבית המלון "ג'ייקוב סמואל" שבדיזינגוף. את התפריט כאן יצר השף אבי ביטון, אחד מבעלי המקום האופנתי, ששוכן מתחת לאדמה וכולל בר אלכוהול המגיש קוקטיילים, תפריט יין המושתת ברובו על יקבים ישראליים ורשימה מרשימה של מותגי ערק וג'ין ישראליים.

מסעדות חדשות בארץ (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

ליד המשקה שלכם תוכלו להזמין כאן מנות כמו פלפל חריף וטלה (36 שקלים), סופריטו תמנון (58 שקלים) או נוקידס טריפוליטאי (78 שקלים).

מסעדות חדשות בארץ (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

דיזנגוף 197 תל אביב, 03-5552020, ראשון-שבת 2:00-19:00, לא כשר

 

לילה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חמארה מודרנית מבית היוצר של ביסטרו "הכובשים" שנפתחה בחורף האחרון על ידי מני ומאיה חורב-ונטורה, גיל מלמד והשף שי טנא. בחלל הלא מאוד גדול שבכרם התימנים בתל אביב, ישנה אווירת לילה שכונתית עם סקס אפיל בוגר, אלכוהול איכותי ותפריט בשרי המבוסס על גריל פחמים. לאחרונה, הושקה שם גם עסקית ערב (בימים ראשון-חמישי בין השעות 20:00-18:00) הכוללת מנת מנת פתיחה, מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-89 שקלים.

 

בין היתר, תוכלו לנשנש כאן ברזואלה בת חודשיים; ברווז כבוש במלח וחילבה ונתח משתנה מהמעשנת (44 שקלים) שמגיעים בצלחת הגשה למרכז השולחן. יש כם גם מעורב חלקי פנים לאמיצים (41 שקלים) וסוכריות פילה טלה עם דבש (56 שקלים).

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אל תוותרו גם על הקוקטיילים הלא שגרתיים שהברמנים יתעקשו להכין עבורכם כאן (כמו קוקטייל עם חילבה, למשל) וגם לא על הקפיצה לשירותים, שמעוצבים בסגנון יפואי עם שירי אום כולתום שמתנגנים ברקע. 

לילה לבן (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

הכובשים 55 תל אביב, 03-6561636, ראשון-חמישי, ושבת 1:00-19:00, לא כשר

 

צ'יקטי

בין אם תתייחסו אליו כטאפאס בר איטלקי, כבר יין תל אביבי או כבר קוקטיילים - "צ'יקטי" הוא אחד המקומות השמחים והטעימים בתל אביב, ששומר במשך זמן רב על יציבות ואיכות. בימי שישי מקיימים כאן מסיבות צהריים באווירה כיפית ומשוחררת, בסופי השבוע מגישים בראנצ'ים שווים ויש גם דיל אפריטיבו שמעניק 30% הנחה על כל תפריט האוכל בשעות אחר הצהריים במהלך השבוע.

 (צילום: תמוז רחמים)
(צילום: תמוז רחמים)

אז מה אוכלים כאן? צלחת טעימות מאיטליה (82 שקלים), "פיאדינה" - לחם איטלקי שטוח ודק (44 שקלים) וגם פסטות, מנות על לחם, כמה סוגים שונים של קרודו (54-42 שקלים) ו"ביסטקה טליאטה" עם מח עצם, שום אפוי וברוסקטה (78 שקלים).

 

יהודה הלוי 58 תל אביב, 03-6853499‏, ראשון-חמישי 24:00-17:00, שישי- שבת 16:00-12:00, 24:00-18:30, לא כשר 

 

המנזר

בשנים האחרונות התפריט של הפאב השכונתי הוותיק הזה קיבל תבנית והפך לגסטרו-פאב אייקוני עם הרבה כבוד לאוכל ואווירה שכמעט ואין בנמצא -לא בתל אביב וגם לא במקומות אחרים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הבר פועל 24/7 ובכל שעה ביום יש בו אווירה אחרת, אבל הדבר היחיד שלא משתנה שם אף פעם זה האוכל. בלי לפנפן את הצלחת ובלי לכנות את המנות בשמות יצירתיים שאין להם סוף, בתפריט ב"מנזר" יש יציאות כמו קרואסון ממולא במוח מטוגן ברוטב הולנדייז, קוסטיצה עם פירה וכרוב כבוש (75 שקלים) ופולד-פורק סנדוויץ' (48 שקלים) שבאים טוב לצד בירה קרה ואינסוף צ'ייסרים. ואם כל זה לא הספיק לכם אז זה גם אחד המקומות הכי ווליו פור מאני שאנחנו מכירים. אל תחמיצו את תפריט יום שישי.

 

אלנבי 60 תל אביב, 03-5173015, 24/7, לא כשר

 

קאב קם

עורך: בן שכטר , צלם: ניצן דרור , כתבת: תיקי גולן

עורך: בן שכטר , צלם: ניצן דרור , כתבת: תיקי גולן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"קאב קם" הוא הבר התאילנדי של המוסד התל אביב "בית תאילנדי", והוא מציע תפריט אוכל טעים (וחריף!) באווירה מגניבה, לצד קוקטיילים בעלי אופי מיוחד במינו.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

בין היתר תמצאו שם מנות פתיחה (76-56 שקלים) כמו מנת "קא מו" - רגל חזיר בבישול ארוך (76 שקלים), פאק צ'וי ואטריות "באמי", מנות מהים, מנות ווק, סלטים תאיים מלאי עוקצניות (74-46 שקלים) ומרקים.

 (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

לינקולן 11 תל אביב, 03-6889960, שני-שבת 18:00–2:00, לא כשר

 

אריה לאונג'

הלאונג' של מסעדת "אריה" הוא לא "הבר של" אלא מוסד בפני עצמו, שבכניסה שלו יש תור תמידי של ממתינים שמגיעים הנה כדי לראות ולהיראות. הערב שם מתחיל באווירה רגועה ומתפתח למה שלא היה מבייש גם את המועדונים התל אביביים הלוהטים ביותר, פלוס תפריט אוכל משובח ביותר שמכין השף גיא גמזו.  

מסעדות במונדיאל (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

תוכלו לנשנש שם את אחת הלחמניות המפורסמות של השף, או את ה"מק אנד צ'יז" המושחת שעובר בטרם ההגשה צלייה על הפלנצ'ה עם חמאה חומה (48 שקלים). אם בכל זאת חשוב לכם לשמור על הפאסון (וגם על המשקל) תוכלו להזמין שם את אחת המנות האלגנטיות בתפריט כמו קרודו דג ים (58 שקלים), סביצ'ה יפני (59 שקלים) או סטייק כבד אווז (88 שקלים).

 

אריא, נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, ראשון-שבת 1:30-19:00, לא כשר

 

סופלקי בר By Ouzeria

המקום הבא הוא ה"נקסט דור" של מסעדת "אוזריה" של השפית אביבית פריאל. האווירה במקום יוונית וקלילה מצד אחד אך בוגרת וסקסית מצד שני, בעיקר בזכות התפריט שמוגש כאן וכולל מנות שף יווניות, קטנות ומושקעות.

נקסט דור (צילום: אילן ספיר)
(צילום: אילן ספיר)

לצד כוס יין, קוקטייל או אחד מתוך עשרות סוגי האוזו שמוגשים כאן, תוכלו לנשנש מנות כמו בייבי אנשובי מטוגנים לצד איולי לימון (38 שקלים), את אחת ממנות הסופלאקי (56-38 שקלים) ביניהן גם סופלאקי בשר לבן וסופלאקי חוט שידרה, ומומלץ שלא לפספס גם את מנת הקיץ שהושקה במקום לאחרונה - גירוס דגים, המוגשת שם בימי חמישי ושישי בלבד.

נקסט דור (צילום: אילן ספיר)
(צילום: אילן ספיר)

זבולון 25 תל אביב, 058-5330988, שני-חמישי 24:00-19:00, שישי 24:00-12:00, לא כשר

 

דלידה

המסעדה היוונית מחולקת לשתיים: אחת היא חמארה אירופאית עם תפריט שיצר השף דן זוארץ, והשנייה היא "דלידה בר" - שממוקמת ממש מעבר לכביש - ומשמשת כמקום בילוי לילי וקצת יותר סקסי מהאחות הגדולה. יש שם תפריט יינות וקוקטיילים מינימליסטי ומדויק, שכיף לשתות אותן לצד מנות השרינג המצוינות שבתפריט.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ב"דלידה" המסעדה מציעים מנות קטנות (36-28 שקלים), בינוניות (72-46 שקלים) וגדולות (142-86 שקלים) וארוחת "מועבט" (הכוללת ארבע מנות קטנות, שבע מנות בינוניות, שני קנקי שתייה ושני קינוחים) לקבוצה בת ארבעה סועדים ב-189 שקלים, כולל יין. ב"דלידה בר" תוכלו להזמין הרבה אלכוהול ומנות קטנות לחלוקה (64-27 שקלים).

נקסט דור (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

בימים ראשון-חמישי, בין השעות 20:00-18:00, מציעים כאן דיל שכולל משקה אלכוהולי, שתי מנות נשנוש וצ'יסר ב-79 שקלים או שני משקאות אלכוהוליים, שתי מנות נשנוש ושני צ'ייסרים ב- 99 שקלים.

נקסט דור (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

דלידה: זבולון 7 תל אביב, 03-5369627, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

דלידה בר: זבולון 8 תל אביב, 03-5369627, ראשון-חמישי 2:00-18:00, שישי-שבת 2:00-12:00,לא כשר

 

גרניש

את המקום פתחו האחים אבידן, שבבעלותם גם ה"רום סרוויס" וה"סנטרו קפה", הצמוד למתחם דיזנגוף סנטר. את "גרניש" אפשר להגדיר כבר קוקטיילים קולינרי, שמציע מנות בר אלגנטיות וסושי, אותן החלו להכין במקום ממש לאחרונה. בנוסף, תוכלו לנשנש כאן מנות כמו "באן בורגר" עם רוטב ברביקיו-דבש (54 שקלים), טרטר דג כבוש (48 שקלים) וסוכריות סלמון (58 שקלים).

 

ז’בוטינסקי 110 תל אביב יפו, 073-7027350, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי-שבת 1:00-9:00, לא כשר

 

אונזה

בר יפואי עדכני והאח הצעיר של המסעדות "קיטשן מרקט" ו"משיה". המקום, ששוכן בלב ליבו של שוק הפשפשים ביפו, תוסס ומציע הופעות חיות, מוזיקה טורקית ותפריט אוכל טורקי וייחודי שמשלב אלמנטים יפואיים.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

לצד תפריט אלכוהול איכותי, תוכלו להזמין כאן "פתיחת שולחן בסגנון עות'מאני" עם מנות כמו ג'י'ג'יק יוגורט עם מלפפונים, נענע ושמיר (24 שקלים) ומנת חצילים שרופים עם חמאה מזוקקת ופיסטוקים (22 שקלים). אם יתחשק לכם משהו קצת יותר רציני מסלטים, מומלץ לנסות כאן את ה"לחמא בעג'ון" (64 שקלים) או את "שווארמה גוליית" המופתית גם היא.

 

רבי חנינא 3 יפו, 03-6486060, ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר

  

רעמסס

הבר נפתח לפני כשנתיים וחצי במתחם השוק היווני ביפו, ופתיחת המקום בישרה על תחילתו של עידן חדש בחיי הלילה של אזור שוק הפשפשים. במקום ציורי קיר מרהיבים, מטבח פתוח, בר מזנון ובר קוקטיילים אינטימי עם מקומות ישיבה בודדים.

 (צילום: ליאור פז) (צילום: ליאור פז)
(צילום: ליאור פז)

התפריט כאן מציע פתיחים כמו דגים קטנים, מקומחים ומטוגנים (68 שקלים) וסטייק כרובית (32 שקלים). יש גם צלעות כבש שנצלות על גריל פחמים (136 שקלים) ומנות בכלי חרס כמו קארי דגים (84 שקלים).

 

הגימנסיה העברית 7 יפו, 03-6163885, ראשון-חמישי 2:00-17:30, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

MESSA

הבר של "מסה" התחיל לפעול הרבה לפני שלמישהו בארץ היה מושג מה זה"בר קולינרי". בניגוד גמור למסעדה המפונפנת ומעוצבת בלבן הבר, אליו נכנסים דרך כניסה נפרדת, מעוצב בשחור וזהב ופתוח עד לשעות הקטנות של הלילה, כמדי שבוע מתקיימים שם ערבי קונספט עם די ג'י (בשלישי יש ערב מוזיקה אלקטרונית וברביעי ערב להיטי שנות ה-80).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

תפריט האוכל של המסעדה ושל הבר זהים לגמרי, כשעל שניהם חתום השף אביב משה, ששומר על כאן יציבות מופתית ומתפתח יחד עם הזרם לעבר אופקים קולינריים חדשים. אז מה כדאי לכם לנשנש בעודכם נשענים על הבר המוזהב כשברקע מהבהב מיצג הווידיאו ארט שהפך מזוהה כל כך עם המקום? מנת רביולי שאלוט מקורמל עם פטריות שימג'י, צימוקי עגבנייה, "פטיסייר" גבינה ופקאן סיני (66 שקלים); שקדי עגל וטורטליני בטטה עם קרם ארטישוק ירושלמי וציר בצלי פנינה (72 שקלים); ואת מנת הדגל של המקום - כבד אווז "ולרונה" המוגש עם שוט של שוקולד (112 שקלים).

 

הארבעה 19 תל אביב, 03-6856859, ראשון-שבת 15:30-12:00, 23:00-19:00, לא כשר

 

ברולה

בר העישון של מסעדת "HOLA" החדשה שפתח השף ויקטור גלוגר, בחלל שבו שכנה בעבר מסעדת "רפאל" של השף רפי כהן. הבר אינטימי במיוחד עם קירות מצופים בצמחייה ירוקה, כורסאות המזמינות לישיבת לאונג'  ותקרת דיסקו שמאזנת את האווירה עם ווייב צעיר.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

במקום מגישים תפריט פינגר פוד ומנות ראשונות מתפריט המסעדה כמו סלמון מעושן עם בליני (54 שקלים), פאי רועים סקוטי (44 שקלים) וקוקי סן ז'אק עם כבד אווז (82 שקלים), פיתה קטנטנה עם כל מיני דברים טובים בתוכה, ובכלל אוכל המשתלב היטב עם המשקאות האלכוהוליים שמוגשים שם.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

בגזרת קוקטיילים תמצאו משקאות כמו Bowl of happiness המכיל לילט בלאנק, תפוז, למון גראס ופיבר טרי טוניק (44 שקלים) ו-Strawberry basil smash שכולל בומביי ספייר, סן ז'רמן, תות ובזיליקום (45 שקלים).

 

הירקון 87 תל-אביב, 03-5759060, ראשון-שבת 1:00-18:30, לא כשר

 

ברבוניה

"ברבוניה בר" הוא האח הלילי והנועז של מסעדת האם, שממוקמת בצידו השני של הכביש. זהו מפעל חייו של עזרא מרמלשטיין (ז"ל) ,שאליו מגיעים כדי לשתות ולאכול דגים טריים בשלל וריאציות וגם כדי לחוות את העידן שלפני הסביצ'ה-טרטר-קרודו-קרפצ'ו ששוטף את מטבחי הברים בימים אלו.

 

יש הטוענים כי הבר הזה הוא סודם הכמוס של ותיקי העיר, של אנשי הבוהמה ושל אנשי הקולינריה שראו בחייהם דבר או שניים, ומתגעגעים לאווירה נטולת ההיפסטריות שמאפיינת את מרבית הברים בעיר. 

עזרא מרמלשטיין ז"ל ב"ברבוניה בר" (  ) (  )
עזרא מרמלשטיין ז"ל ב"ברבוניה בר"

התפריט במקום אינו קבוע ומושתת על מה שסיפק הים באותו היום. למרות זאת, תמיד אפשר לנשנש כאן פלטת סלטים טריים ומצויינים (37 שקלים לאדם), עליה כמעט אף סועד אינו מוכן לוותר. וכשתגיעו לכאן, אל תוותרו גם על הפלמידה הכבושה (48 שקלים), על מעורב הים (81 שקלים), על הדגים המטוגנים ואפילו על הסרטנים הטריים (בעונה בלבד).

 

בן יהודה 192 תל אביב, 03-5240961, ראשון-חמישי, שבת 1:00-12:00, שישי 18:00-12:00, לא כשר

 

טש וטשה

מסעדה גרוזינית בעלת אופי של חמארה ואווירה של בר יפואי שמח. המקום שייך למיקי מיראל, מוזיקאי וזמר, שבמשך שנים היה מקפיץ את האווירה בליין ימי ראשון שהתקיים במסעדת"ננוצ'קה", שנסגרה לפני כחודש.

טש וטשה (צילום: בר איילון)
(צילום: בר איילון)

מבשלות כאן מאמות גיאורגיות, והאווירה במסעדה היא גרוזינית עם אלמנטים מודרניים. לצד קוקטיילים ומשקאות גיאורגיים, תוכלו לנשנש כאן מנות כמו בדריג'ני (26 שקלים), חצ'פורי גבינות ביתי (69 שקלים) ומאפה מפואר בשם חורצ'יאני, בעל צורה של סירה במילוי בשר, חופן עגבניות קצוצות ופטרוזיליה מעל וגבינת פרמזן מוקרמת לפינאלה (69 שקלים).

טש וטשה (צילום: בר איילון)
(צילום: בר איילון)
 

בימי ראשון ושני, בין השעות 24:00-18:00, מוגש שם תפריט "מיני גרוזיני", במסגרתו אפשר להזמין שלוש מנות מהתפריט ב-99 שקלים ויין ללא תחתית ב-49 שקלים, והוא יעניק לכם הזדמנות נהדרת להכיר את כל הטוב שבמקום הזה.

 

בית אשל 31 יפו, 03-6771373, ראשון-רביעי 1:00-17:00, חמישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

קפה אירופה

בר האוכל של השף שרון כהן (מסעדת "שילה") שמציע מנות קטנות ואווירה משוחררת. בתפריט תמצאו מנה של קרודו שרימפס קריסטלי (62 שקלים), שיפודי קלמרי (39 שקלים), "צלעות של יפו" בציר טלה (89 שקלים) ותבשיל צוואר טלה (79 שקלים).

 

שדרות רוטשילד 
9ב' תל אביב, 03-5259987, ראשון-שישי 2:00-18:30, שבת 2:00- 12:00, לא כשר

  

Pow wow

"פאו וואו" הוא גסטרו בר שוקק עם תפריט של אוכל רחוב מכל העולם, שמציע מנות "שרינג" שמחולקות בתפריט לקטגוריות של שלוש, חמש או שבע מנות שמחירן 96, 148 או 199 שקלים בהתאמה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בין המנות תוכלו למצוא שם מחבת דרוזית עם לבנה וחציל בלאדי; קסדיה חלפיניו, ארנצ'יני או לחמג'ון. מתקיימים שם גם ערבי קונספט קולינריים ובימי שישי, בין השעות 17:00-13:00, יש שם קבלת שבת שמחה במיוחד.

 

רוטשילד 62 ראשון לציון, 03-9797805, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 2:00-12:00 שבת 1:00-12:00, לא כשר

  

יאמן Street

מזללת שוק תימנית עם תפריט יומי משתנה, המבוסס על מנות מהמטבח התימני. בערב, המקום הופך לבר תוסס עם תפריט אוכל שקורץ הן למטבחים המסורתיים והן למודרניים יותר. 

 

במקום מתקיימים ערבי מכ'ואט לצלילי מוסיקת יאמן, במהלכם נמזגת בירה מהחבית בעשרה שקלים. בימי ראשון, החל מהשעה 19:00 בערב, יש שם 10% הנחה על כל התפריט שכולל את הקלאסיקות התימניות, ביניהן גם מרק תימני אסלי (45 שקלים), ולצידן גם מנות ברוח מודרנית יותר כמו "סליידר קוניה" (48 שקלים) ו"יאמן רוסט" (54 שקלים), המורכבת מרוסטביף סינטה עטופה בקובניה אוורירית.

 

ביל"ו 60 רחובות 054-6644678, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 23:00-10:00, שבת 23:00-21:00, כשר

 

המטבח

בר אוכל שנמצא בבעלותם של מי שאחראיים גם על הבר Jackie O - ליאור כהן ותום קאופמן. יש כאן מטבח פתוח ותפריט שמציע מנות כמו סביח פתוח (42 שקלים) וסינייה בקר (57 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

למי שרוצה רק לנשנש בקטנה ליד האלכוהול, מציעים במקום שלוש "קטנות" ב-39 שקלים, וחמש "קטנות" ב-59 שקלים. את הקוקטיילים, הלקוח מוזמן להרכיב במקום על פי טעמו האישי. במסגרת ה-Happy hour (בין השעות 20:30-19:00), תקבלו שם הנחה של 30% על תפריט האוכל ו-1+1 על כל הבירות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

לשם 7 פתח תקווה, 03-7319050, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 24:00-19:00, שבת 24:00-19:00, כשר

 

 

ליבירה

בר מסעדה עם מבשלה השייך ללאוניד ליפקין ולאריק סלרוב. התפריט כאן מציע מנות קטנות וקלילות כמו לחמניות בירה עם חמאת אנשובי (14 שקלים), פלטת שרקוטרי (96 שקלים) ופטה כפרי (38 שקלים), לצד מנות רציניות יותר כמו ספריבס (88 שקלים), מולים והמבורגרים (58-48 שקלים) שלא יותירו אתכם אדישים. לצד תפריט האוכל המרשים, מציעים שם גם מגוון בירות ייחודיות ודילים שווים לחברי מועדון.

ברים קולינריים ליבירה (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

הנמל 26 חיפה, 04-3740251, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

מרסא בר

בלב מסעדת "אל מרסא" של השף עלאא מוסא שבעכו, בתוך חלל נסתר שרק מביני דבר מודעים לקיומו, נמצא ה"מרסא בר".

 

הבר, ששוכן במבנה אבן עתיק מהתקופה העות'מנית, הוא אחד הברים היותר פרטיים וסודיים באזור הצפון, והודות לחיבור עם מסעדת השף, היושבים בו נהנים מתפריט ברים לא שגרתי כמו טונה כבושה (26 שקלים), צדפות מוקרמות (24 שקלים), לקרדה טונה (44 שקלים), סטייק סינטה (99 שקלים) ועוד.

 

נמל הדייגים עכו, 04-9019281, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

Duke

"דיוק" של רן צוקרמן הוא אחד הברים היפים בחיפה, שמעוצב בסגנון של הברים האנגליים של פעם - עם המון עץ, עור ומראות וארון עתיק, שיובא במיוחד מאנגליה, ובו בקבוקי אלכוהול נדירים.

 (צילום: אגמדיה)
(צילום: אגמדיה)
 

בבר קולקציה לא שגרתית של ויסקי ומבחר משקאות פרימיום, אותם אפשר למצוא רק בברים המקצועיים והוותיקים ביותר. על תפריט המקום חתומים השף מקסים זאיקה והיועץ הקולינרי אריאל ברגר, והוא כולל מנות כמו סיגר במילוי 4 גבינות ובזיליקום (43 שקלים), חזה אווז מעושן (131 שקלים), מינוט סטייק (69 שקלים) ומנת הדגל של המקום - ה"דיוק" - בורגר במשקל 220 גרם (63 שקלים).

 

שדרות מוריה 107 חיפה, 04-8347282‏, ראשון-שבת 3:00-12:00, לא כשר

 

 (  )
  

Hisha bar

"היישה" הוקם על ידי בנות הזוג, יעל סער והשפית זהר גבאי, החולשות על אימפריה כפר סבאית לא קטנה בכלל (Home'is, "המדרחוב" ו"ממתיהו"). הבר הוא אחד המקומות היותר פופולריים ועמוסים באזור השרון, בעיקר משום שהוא "בר הבית" של כל "קודקודי" האזור בגילאי 50-30.

 

תפריט האוכל כאן מציע מנות כמו סטייק חציל (39 שקלים), ריזוטו ארטישוק (55 שקלים), פסטות, פיצות, סלטים ומנות לרעבים יותר כמו קבב טלה מפורק (55 שקלים) ושייטל על הפלנצ'ה (55 שקלים). אגב, במידה שתגיעו לכאן בין השעות 20:00-19:00, תיהנו מ-1+1 על כל התפריט.

 

דוד אלעזר 4 כפר סבא, 09-7444178‏, ראשון-חמישי 1:00-19:00, שישי 2:00-19:00, שבת 1:00-20:00, לא כשר

   

5th avenue

לאונג' בר אילתי מעוצב וסופר אקסלוסיבי, מהיותר מרשימים ומושקעים בארץ, שלמרבה ההפתעה מרוחק מאזור הבילויים בעיר. בין היתר, תוכלו להתענג שם על קוקטיילים לא שגרתיים ועל מנות מתפריט האוכל של המקום, עליו חתום השף אביב משה, שהגיע לייעץ לתפריט אחרי שהמקום הפך לכשר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אז מה בתפריט? מנות כמו מילפיי כבד אווז (79 שקלים), טורטליני לחי עגל עם ציר כבד אווז (89 שקלים), פילה לברק על קרם ארטישוק ירושלמי (118 שקלים) ואפילו סטייק על עצם עם סוכריות שום לצד תפוחי אדמה קריספיים (135-162 שקלים).

 

שופרון אילת, 08-6333303, שני-חמישי, שבת 2:00-19:00, כשר

 

כפרה טאפס אנד בר

אחד מהברים הפופלריים בבירת הנגב, שמזוהה אולי יותר מכל עם חיי הלילה של העיר, הממוקם בבית עתיק מהתקופה העות'מאנית וכולל פטיו עם גג נפתח ותפריט של השף יוסי נחמן.

פסטיבל לילה באר שבע (צילום: גליה אבירם)
(צילום: גליה אבירם)

בין המנות שתוכלו למצוא כאן: קרפצ'ו בקר (48 שקלים), מגוון המבורגרים (74-59 שקלים) ותפריט קוקטיילים מגוון במיוחד (45 שקלים). תפריט האוכל הרגיל מחולק כאן למנות ראשונות ועיקריות, וכולל סיגרים מרוקאיים (88 שקלים), פאייה פירות ים (89 שקלים) ועראייס (48 שקלים).

פסטיבל לילה באר שבע (צילום: גליה אבירם)
(צילום: גליה אבירם)

סמילנסקי 23 באר שבע, 08-6654854, ראשון-חמישי 3:00-18:00, שישי-שבת 3:00-12:00, לא כשר

 

ALMA

בר אוכל תל אביבי באשדוד, אותו פתחו שלושה מתושבי העיר שעבדו בעבר במסעדות ובברים בעיר הלבנה - אבירם אזולאי, גבע מיימון ואייל דיין. במקום יש מטבח פתוח, עליו אמון אייל דיין (מסעדת "שולחן" וגם אח של הזמרת יובל דיין), עיצוב צבעוני במיוחד, רצפת אריחים מושלמת לצילומי אינסטוש, רהיטים עתיקים, שולחנות פסיפס ובר ענק, ממנו אפשר לראות מה מתרחש בתוך המטבח.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התפריט במקום מציע מנות דגים, ירקות, מאפים ופסטות (ללא בשר), מומלץ במיוחד להזמין את ארוחת "השולחן העגול" שמחירה 150 שקלים לסועד והיא מורכבת מארבע מנות ומשקה אלכוהולי (בירה יין או אלכוהול). בנוסף, בין השעות 20:00-17:00 מוצע כאן דיל של באן ומשקה אלכוהולי ב-58 שקלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

יונה הנביא 2 טיילת אשדוד, 072-3361152‏, ראשון-חמישי 2:00-16:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

ואלרו

רסטרו בר ירושלמי חדש שהקימו בני הזוג אתי וירון ישפה, עם נראות ירושלמית קלאסית מבחוץ וחלל פנימי צעיר וצבעוני. הבר ממוקם באזור הכי קולינרי בעיר - בקרבת שוק "מחנה יהודה" - ולמרות החזות המושקעת שלו שכוללת גם נברשות ענקיות המשתלשלות מהתקרה, יש במקום אווירה קלילה עם אופי ירושלמי.

 (צילום: רן בירן) (צילום: רן בירן)
(צילום: רן בירן)

התפריט, עליו חתום השף אביב משה, מציע סביח ים ירושלמי שמורכב מקרפצ'ו חצילים, טרטר אינטיאס, ביצה עלומה וגרגירי חומוס רכים (58 שקלים); מעורב ירושלמי עם קארי או עם סשימי ( 62 שקלים) ומוסר ים בגספצ'ו עגבניות שרי צהובות (58 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

אגריפס 80 ירושלים, 02-5465650, ראשון-רביעי 1:30-18:30, חמישי, שבת 2:00-18:30, כשר

 

בארוד

בר מיתולוגי שפועל מאז 1995 בחצר פיינגולד הירושלמית, ולמרות השנים שעברו - יש בו עדיין את אותה אווירה תמימה של פעם, זו שהייתה פה לפני הקוקטיילים ומנות הדגים הנאים שמוגשות בברים כאילו הן מקסימום נאצ'וס.

 

במקום יש תפריט עם המון אופי שמציע מנות כמו פסטליקוס - מאפה ספרדי ממולא בבשר וצנוברים המוגש לצד סלט וחמינדוס (59 שקלים), בואיקוס - לחמניות המוגשות לצד סלט (30-34 שקלים) וגם מנות בשר כמו ספריבס ברוטב ברביקיו. במקום מתקיימות מדי פעם גם הופעות חיות.

 

יפו 31 חצר פיינגולד ירושלים, 02-6259081, שני-שבת 1:00-17:00, לא כשר

 

יודל'ה

בר האוכל מבית קבוצת "מחניודה", המתפקד כהמשך ישיר של מסעדת "מחניודה" מולה הוא ממוקם. המקום נודע בזכות האווירה השמחה והלא רשמית ששוררת בו, ותפריט האוכל שמשתנה כאן על בסיס יומי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בין המנות המומלצות: "ההמבורגר של האוליגרך הירושלמי" (78 שקלים); "ברבוניות בטן גב בצ'יפס" (78 שקלים), מנת ה"וואלק קלמרי" (78 שקלים) ו"הסטייק על קרש" שמגיע לצד מח עצם.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בית יעקוב 11 ירושלים, 02-5333442, ראשון-חמישי 24:30-18:30, שישי 15:00-11:30, שבת 24:00-21:00, לא כשר

 

אימפריאל רד

בר הממוקם בתוך מלון "כרמים", וגם האח הירושלמי והכשר של בר הקוקטיילים התל אביבי "אימפריאל". תוכלו ללגום כאן קוקטייל (56-44 שקלים) לצד סביצ'ה דג ים עם ירקות פריכים (40 שקלים), קרפצ'יו סינטה עם בצלי שאלוט (42 שקלים), טרטר בקר עם קרם גזר (50 שקלים), לחמניית באן עם טלה ותמרים (48 שקלים) ושיפוד אנטרקוט (60 שקלים).

 

קריית ענבים מלון כרמים, 02-5489809, ראשון-חמישי 24:00-17:30, כשר

 

בר הקיץ של "אמריקן קולוני"

במלון "אמריקן קולוני" פועלים שני ברים עונתיים ומאוד קולינריים: במהלך החורף זהו בר המרתף, ובעונה החמה זהו בר קיץ שממוקם באחת מגינות המלון. מגישים שם קוקטיילים אקזוטיים, בירות מקומיות ומיובאות, יינות בוטיק ותפריט קיץ חדש עם מנות ברבקיו כמו מיקס גריל מקומי (190 שקלים) פיצות שנאפות בטאבון שבמקום, סלט טבעות קלמרי עם תפוחי אדמה, זיתים ושמיר ( 80 שקלים), סלט סשימי טונה אדומה ( 85 שקלים), ספריבס במרינדת דבש, חרדל ורוטב ברקביקיו (145 שקלים) וטאג'ין כבש עם עגבניות ושזיפים ( 145 שקלים).

 

לואי ונסן 1 ירושלים, 02-6279777, 24:00-17:30, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
ברים עם תפריט רציני
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים