שתף קטע נבחר
 

מסעדות טבעוניות בארץ

כמה קל להיות טבעוני בעיר הגדולה, אבל מה אוכלים הטבעונים בפריפריה? קבלו רשימה של מקומות טבעוניים מומלצים הרחק מהערים הגדולות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשנים האחרונות חווה הקולינריה הטבעונית בארץ שינוי מרענן, וכמעט בכל תפריט של מסעדה הממוקמת באחת מהערים הגדולות אפשר למצוא מנות טבעוניות, חלקן מתועשות יותר וחלקן פחות, שהופכות את החוויה של הטבעונים במסעדה - לטובה הרבה יותר ממה שהייתה לפני כעשור.

 

אבל מה לגבי אלו שאינם מתגוררים בעיר הגדולה או בקרבתה? ומה קורה כשיוצאים לטיול בארץ ומתרחקים ממרכזי הערים? אז זהו, ששם המצב הרבה פחות מלבב וישנם מקומות שמציעים לטבעונים מנת פחמימות כמו אורז או תפוחי אדמה (שלעיתים מעורבת בתהליך ההכנה שלהם גם חמאה) או, במקרה אחר, יפתרו זאת על ידי הצעה לסלט גדול ו"משביע" במיוחד. וסלט, ככל שיהיה משביע, אין הוא תחליף למנה מבושלת הכוללת חלבון, קטניות ופחמימות. ובינינו, אם היינו רוצים לאכול סלט, היינו נשארים בבית וחוסכים את ההגעה למסעדה.

מסעדות טבעוניות בפריפריה (צילום: יח
הכל על טהרת הצומח: "הבית הטבעוני של רונית סימנה"(צילום: יח"צ)

יצאנו לבדוק מה ההיצע הטבעוני מחוץ לערים הגדולות ורחוק מאזור המרכז, ולמרות שיש עוד מקום לשיפור, התפלאנו למצוא בכל זאת כמה מסעדות שהחליטו להסיר את הבשר, הביצים ומוצרי החלב מהתפריט, ובמקומם הן מגישות מנות על טהרת הצומח בלבד. התוצאות - לפניכם.

מנה ראויה שגם מי שאינו טבעוני יהנה ממנה: "רוזטה" (צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
מנה ראויה שגם מי שאינו טבעוני יהנה ממנה: "רוזטה"(צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
 

בטבע של בני - בצל התאנה

מסעדה ביתית המגישה תפריט עונתי משתנה במחיר אחיד של 90 שקלים לסועד. כאן יגישו לכם מיני מאפים מעשה ידיו של בני, הבעלים של המקום, שמכין אותם מקמחים שונים כמו קמח טף או קמח עדשים הנטחנים במקום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף, מציעים כאן מגוון גדול של סלטים עונתיים טריים, מטבלים מירקות ופירות הנעשים גם הם במקום ומבחר של לחמים מיוחדים תוצרת בית כמו לחם טף ללא גלוטן, לחם כוסמת ללא גלוטן, לחם כוסמין מחמצת ועוד. את כל המנות כאן - שמורכבות מחומרי גלם מקומיים הגדלים באזור הגליל העליון - תקבלו בכלי ההגשה המיוצרים בעבודת יד על ידי אמנים מקומיים מהגליל.

 

קיבוץ עמיעד, 052-6124683, פתוח בכל ימות השבוע 21:00-08:00 (יש להגיע בתיאום מראש בלבד), כשר

  

הקציצה הטבעית

בית אוכל טבעוני, צעיר ובועט שנמצא בעפולה. התפריט כאן כולל מציע מבחר המבורגרים טבעוניים וטריים, עשויים מעדשים ושעועית, שמכינים במקום זמן קצר לפני ההגשה. ההמבורגרים יכולים להגיע בגדלים שונים ומוגשים לצד צ'יפס בטטה, כרובית בתנור ומבחר סלטים מגוון ומשתנה. בנוסף, מציעים במקום משקאות פרי סחוטים.

מסעדות טבעוניות בפריפריה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ומה לגבי המחירים? ארוחה של קציצת הבית (קציצה במשקל 100 גרם שמגיעה בלחמנייה לצד תוספת צ'יפס) תעלה לכם שם 35 שקלים ועל ארוחת "דאבל קציצה" (קציצה במשקל של 200 גרם לצד צ'יפס) תשלמו 45 שקלים.

 

הנשיא ויצמן 25 עפולה, 077-5370339, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 14:00-11:00, כשר

 

הבית הטבעוני של רונית סימנה

המסעדה הביתית והטבעונית של רונית סימנה, שנמצאת במושב כנף שבדרום רמת הגולן, מוכרת היטב בכל האזור בזכות הארוחות הפרטיות וסדנאות האוכל שהיא מציעה.

מסעדות טבעוניות בפריפריה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כל המנות המוגשות במסעדה הן על טהרת הצומח, ובהזמנה מראש אפשר ליהנות כאן משני סוגי ארוחות: ארוחת בוקר זוגית (400 שקלים) הכוללת שקשוקה טבעונית או חביתה מקמח עדשים לצד מבחר של גבינות שקדים, גבינת לבנה מקשיו, זיתים מתובלים, לחמים טריים, טורטיות מכוסמת, חביתות ירק, שלל סלטים, שתייה חמה הכוללת תה צמחים עם פקעות ורדים ועוד או מארוחת ערב זוגית (500 שקלים). ושימו לב -אין כאן תפריט כתוב, הארוחה מורכבת מהמנות שהוציאה סימנה מידיה באותו היום, בהתאם לחומרי הגלם שהיו בידה ולמצב רוחה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

טיפ שלנו: אם אתם מתכוונים להגיע לכאן, בקשו מסימנה מראש שתכין עבורכם את המאפה משערות קדאיף במילוי בפטריות מוקפצות, צנוברים וערמונים; את מנת המוסקה במילוי טופו, שבבי סויה ותפוחי אדמה ואת הקיש במילוי גבינות, שקדים, קשיו, עלי מנגולד ופסטו.

 

מושב כנף רמת הגולן, 050-7668070, ראשון-שישי (בתיאום מראש), כשר 

 

גד בראש פינה - לינה כפרית ואירוח טבעוני

במושבה הגלילית הוותיקה, מסתתרים להם צימר ומסעדה טבעונית המגישה ארוחות מושקעות ומוקפדות על טהרת הצומח לאורך כל היום ובהזמנה מראש. תמורת 250 שקלים אפשר ליהנות כאן מארוחת בוקר זוגית ומושקעת במיוחד הכוללת שקשוקה טבעונית או מקושקשת מטופו, חביתת חומוס וירקות או חביתת עדשים עם פטריות ובצל.

 

לצד אלו, נחים על השולחן גם סלט ירקות גדול, לחם טרי, טורטיות מכוסמת, ירקות צלויים בתנור, פלאפלים, פיצות קטנות ומבחר גדול מאוד של מאזטים שכולל חומוס, סלט צנון ובצל, אבוקדו, גבינות טבעוניות, פלפלים קלויים ועוד. בגזרת השתייה יציעו לכם כאן שתייה חמה, מיצים טבעיים ולקינוח - עוגיות טחינה או מעמולים, שנאפים במקום, וסלט פירות.  

מסעדות בראש פינה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

תמורת 450 שקלים תוכלו ליהנות כאן גם מארוחת צהריים או ערב הכוללת יין (אם תוותרו על היין, תשלמו רק 370 שקלים), סלטים טריים שמונחים במרכז השולחן, מנת פתיחה לבחירה כמו ממרח שקדים וסלט נבטים קליל, מיני קלצונה במילוי תרד, מנוגלד, בצל סגול ועשבי תיבול או עלי אורז ממולאים בירקות לצד מטבלים שונים. חובבי המרקים יוכלו ליהנות כאן ממרק קרם ירקות כתומים עם נגיעות של ג'ינג'ר או ממרק אפונה ירוקה וצהובה עם סלרי, בצל ותפוחי אדמה.

 

בעיקריות לבחירה אפשר ליהנות כאן ממנת פטוצ'יני ברוטב פסטו עשיר; מפלפלונים ממולאים באורז עם צנוברים, פטריות ועשבי תיבול ברוטב עגבניות; מפיצה מקמח כוסמין עם טופינג של סלסה עגבניות פיקנטית או רוטב פסטו עם פטריות ובצל מוקפץ עם נטיפי טופו, בזיליקום וזיתים שחורים, רצועות פלפל ובטטה דקות או מתבשיל חומוס עם עגבניות ומנגולד על אורז בסמטי. לסיום הארוחה תקבלו כאן סלט פירות העונה, תה צמחים או קפה.

 

המקום מארח קבוצות בנות 12-4 משתתפים, והמחיר עבור כל משתתף מתחיל ב-100 שקלים (תלוי תפריט).

 

ראש פינה, 054-4592961, כל ימות השבוע 21:00-07:00, לא כשר

 

קאמי - מלון בוטיק סוויטות גלילי

בין ראש פינה לצפת, כשהוא צופה על הנוף המשגע של הכנרת, ממוקם מלון בוטיק טבעוני שמציע אירוח על טהרת המזון מן הצומח. המלון, כאמור, צופה על נופים המרהיבים של הכנרת, הר הארבל, רמת הגולן וכל רכס הרי נצרת, וכולל חצר פנימית עם בריכת שחייה, מתחם ספא וסוויטות עם חצר פרטית, ערסל ופינות ישיבה.

מסעדות טבעוניות בפריפריה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בכל מהלך השהות במלון, האורחים יכולים לנשנש להנאתם חטיפי בריאות (טבעוניים לחלוטין, כמובן)

ובהזמנה מראש, הם יכולים גם לסעוד ארוחות בראנץ' וערב במקום (150 שקלים לזוג). ארוחת הבראנץ', אותה מכינה רונית סימנה שהוזכרה בפסקה למעלה, היא טבעונית גלילית וכוללת שקשוקה עם טופו, עגבניות פלפלים ובצל; פלטת ירקות אנטיפסטי ועשבי תיבול; סלט מירקות טריים; סלט עליםעם חמוציות ואגוזים, מגוון גבינות טבעוניות; מגוון מטבלים; מבחר לחמים מדגנים מלאים ועוד. ארוחות הערב כוללות תבשילים בסגנון ים-תיכוני, ממולאים, קוסקוס, מפרום ועוד.

מסעדות טבעוניות בפריפריה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

‎נוף ההר 26 נוף כנרת, 052-8039979, פתוח כל השבוע (בתיאום מראש), כשר

 

מאונה  

בכניסה למצפה רמון, על הדרך לאילת, פועל בית קפה טבעוני השייך לבני הזוג, ארנון ויעל כרמי, שהעתיקו את מקום מגוריהם מאזור המרכז למצפה רמון לפני כמה שנים.

 

בני הזוג מציעים כאן מבחר גדול של ארוחות בוקר טבעוניות, כריכים טריים כמו כריך גבינת קשיו ונבטים או כריך עם ממרח עדשים ירוקות, אורגניות ומונבטות שמוגש עם זוקיני ופלפל קלוי, חרדל אורגני ועלי בזיליקום; מבחר סלטים גדול כמו סלט אבוקדו או סלט יווני ועוד. 

מסעדות טבעוניות בפריפריה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט כולל גם מבחר של מנות עיקריות חמות כמו קציצות סלק ועדשים ברוטב רימונים או קציצות שעועית מאש וקשיו ברוטב סויה, ומספר תבשילים יומיים משתנים כמו תבשיל שעועית ברזילאי, תבשיל עדשים הודי ועוד. לקינוח - מציעים במקום מבחר קינוחי RAW ללא סוכר.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

שד' דוד בן גוריון 4 מצפה רמון, 08-6647397, ראשון-חמישי א'-ה': 20:00-07:30; שישי 15:00- 07:30, שבת - סגור, כשר

 

ויגן אקספרס

מסעדה טבעונית ששייכת לשפית בריטני מור - בוגרת ללימודי קולינריה גבוהים בבית הספר לבישול "לה קורדון בלו" שבצרפת - ולבן זוגה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט כאן הוא תפריט יומי עשיר ומשתנה שמציע אוכל טבעוני ממטבחי העולם כמו "בייקון מעושן" מסייטן; "רצועות רוסטביף" מסייטן, בורגר עדשים, מאק אנד צ'יז, שניצל כרובית, עוגת גבינה ועוד.

 

עין שחק 10/3 מצפה רמון, 053-4298682, שני-חמישי 19:00-12:00, כשר

 

רוזטה

מסעדה שפתוחה לישיבה במקום בימי חמישי בלבד, ותעניק לכם חוויה מושלמת מעצם האוכל הטבעוני שהיא מציעה - שעשוי מרכיבים טבעיים בלבד, ללא תוספת סוכר או קמחים לבנים וללא עיבוד - והמיקום המדהים שלה, בערבה. 

 (צילום: הדס רז גלבוע) (צילום: הדס רז גלבוע)
(צילום: הדס רז גלבוע)

 (צילום: הדס רז גלבוע) (צילום: הדס רז גלבוע)
(צילום: הדס רז גלבוע)

בין היתר, מציעים כאן ארוחות בוקר המבוססות על ירקות עונתיים, קטניות, אגוזים, גבינות שקדים, ממרחים ולחמי מחמצת הנאפים במקום. בנוסף, מגישים שם מנות יומיות משתנות כמו לביבות סלק עם שקדים כוסמת; אורז מלא עם גזר ואוכמניות; אנטיפסטי של בטטה וכרוב וסלט ירקות עם טחינה. חובבי הפסטה יוכלו ליהנות במקום מפסטה שמכינים במקום מקמח דורום מלא עם רוטב עגבניות, גבינת פרמזן (טבעונית כמובן) וצנוברים.

 (צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן) (צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
(צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
 

משק 69 עין יהב, 054-2323024, המקום פתוח בימי חמישי בין השעות 17:00-11:00, אפשר להזמין ארוחות פרטיות ואוכל בטייק אווי לסופ"ש, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
לא רק לטבעונים: "הבית הטבעוני של רונית סימנה"
צילום: יח"צ
מומלצים