מה אוכלים בגבעתיים?
תמיד חשבתם שגבעתיים היא השכנה המזדקנת של העיר הלבנה? ובכן, כך זה אולי היה פעם, אבל בשנים האחרונות העיר המשפחתית הפכה למוקד בילויים לילי ומציעה גם אוכל טעים ועדכני. יצאנו לבדוק מה אוכלים בגבעתיים
העיר המנומנת שנחשבה במשך שנים כפריפריה המזדקנת של תל אביב, הפכה בשנים האחרונות למוקד בילויים עם ברים שווים במיוחד, מסעדות חדשות, אוכל רחוב עדכני וגם כמה מסעדות אסייתיות ובתי קפה שמביאים לעיר רוח קולינרית חדשה.
כדי לפצח את הקולינריה בגבעתיים לא צריך להיות פודיז עדכניים. כל מה שצריך לעשות זה להסתובב בשני הרחובות הראשיים בעיר - רחוב כצנלסון וויצמן, שם מרוכזים רוב המסעדות ומקומות הבילוי, שמושכים אליהם גם בליינים המתגוררים מחוץ לעיר.
יצאנו לסיור קולינרי בגבעתיים, שמצליחה מצד אחד לשמר כמה פנינים היסטוריות כמו "הסביח של עובד", שפעלו בעיר הרבה לפני שידענו מה זה בכלל צילחות. ועצה שלנו: תגיעו במונית, כי חנייה כנראה שלא תמצאו שם בקלות.
נלסון 33
בר מסעדה שיש בו הכל מהכל לכל שעה ביום ולכל מצב רוח. התפריט מציע ארוחות בוקר, ביניהן גם ארוחה טבעונית שכוללת חביתה, לחם, סלט ומגש עמוס במטבלים (64 שקלים ליחיד או 119 שקלים לזוג), ארוחה אמריקאית שנקראת בתפריט "ברל בייגל" וכוללת ביצי עין שקועות בבייגל אמריקאי (46 שקלים).
מלבדן, יש שם גם תפריט ענק שמציע מנות ראשונות (33-25 שקלים), סלטים (48-36 שקלים), טוסטים וכריכים (46-33 שקלים), פסטות, מוקפצים ומנות עיקריות כמו "שניצבורגר" (44 שקלים) וחזה עוף על הגריל (42 שקלים).
בנוסף, מגישים שם מנות ספיישל כמו חומוס שווארמה (44 שקלים), עוף בקארי (48 שקלים) ו"חמשוקה" (חומוס ושקשוקה) (44 שקלים).
כצנלסון 33 גבעתיים 03-5711338, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 16:00-8:00, מוצ"ש-24:00, כשר
Zoot Aluress
בר קוקטיילים שפתחו קבוצת "נלסון" (Torii Asian kitchen ,Tailor made, "נלסון גבעתיים" "קופיולה" ו"אלפבית"), ששמה לעצמה מטרה להביא לגבעתיים את תרבות הבילוי של תל אביב.
תפריט הקוקטיילים כאן (49-42 שקלים) נרקח על ידי צמד המיקסולוגים נדב הופמן ודניאל וינשטיין, ולצידם אפשר ליהנות מנשנושים שמשתלבים היטב עם האלכוהול, עליהם אחראי השף בני אזולאי. אז מה בתפריט? "טרטר דייגים" (42 שקלים), "סנדוויץ' קלאב סינטה" (46 שקלים), "סוכריית דג ים" (64 שקלים) ו"אומצה לורס", שהיא בעצם פרוסת סינטה צרובה המוגשת עם טחינה וצ'ילי טרי (53 שקלים).
כצנלסון 67 גבעתיים, 077-2311748, ראשון-שבת 2:00-19:00, לא כשר
The Queen
את הבר הבא קשה להגדיר: מצד אחד יש בו אלמנטים של פאב אנגלי, אבל הוא גם בהחלט עונה על ההגדרה של ביסטרו מקומי. התפריט מציע ארוחות בוקר כמו ארוחה אנגלית, למשל (62 שקלים), טבעונית (52 שקלים) ושקשוקה (42 שקלים).
בנוסף, יש כאן סלטים (47-35 שקלים), פלטת נקניקים למנה ראשונה (64 שקלים) וסנדוויצ'ים כמו כריך קורנדביף (58 שקלים). בגזרת העיקריות תמצאו כאן את ה"שפרדס פאי" האנגלי (49 שקלים) שמגישים אותו כאן גם בגרסה הטבעונית; בורגר קונפי ברווז (58 שקלים), "סטייק אנד אגז" (82 שקלים) ותבשיל אירי טבעוני (52 שקלים).
כצנסלון 109 גבעתיים, 058-6206221, ראשון-רביעי 24:00-17:00, חמישי 1:00-17:00, שישי 24:00-14:00, שבת 24:00-24:00, לא כשר
ג'וליאן
בר שכונתי ומשפחתי שנפתח לפני כמה חודשים על ידי משפחת יחזקאל, שמעסיקה שם את כל בני המשפחה. התפריט החלבי מציע מנות כמו קרפצ'ו סלק, טורטיות סלמון מעושן (50 שקלים), חומוס פטריות (28 שקלים), גלילי חצילים עם מוצרלה (30 שקלים), את "הפיצה של אביבה" (30 שקלים), בורקס הבית (35 שקלים) ופיש אנד צ'יפס (40 שקלים).
יש שם גם happy hour (בין השעות 21:00-18:00), במסגרתו תוכלו ליהנות מדיל של 1+1 על כל הבירות מהחבית או ממשקה ראשון על חשבון הבית.
כצנלסון 145 גבעתיים, 052-7333352, ראשון-חמישי 24:30-18:00, שבת 24:30-20:30, כשר ללא תעודה
פרגולה בר
בר שכונתי שמציע אווירה קלילה ותפריט אלכוהול ונשנושים מגוון. מדי יום שני מתקיימים שם ערבי קונספט, בהם התפריט משתנה ומציע מאכלים ומשקאות ממדינות שונות בעולם. בין השעות 21:00-18:00 יש כאן HAPPY HOUR, ובימי שני יש מבצע של 1+1 על כל הקוקטיילים לאורך כל הערב. ומי שמחפשים אווירה אינטימית יותר, ימצאו אותה בשולחנות הבר שמחוץ למקום, שם גם מוקרנים מדי פעם משחקי ספורט.
כצנלסון 52 גבעתיים, 054-6866681, ראשון-רביעי, שבת 1:30-19:00, חמישי 2:30-19:00, שישי 2:30-20:00, לא כשר
BOGART BAR
"בוגארט" הוא הבר הראשון בגבעתיים, אותו פתח ב-2011 יריב איינמר, יליד העיר - שעם חזרתו לגבעתיים אחרי 17 שנים בהן התגורר בחו"ל - הבין שאין לו איפה לשתות בירה עם חברים. המחשבה הייתה לפתוח פאב שכונתי קטן, אבל תוך כמה חודשים המקום הפך לפופולרי במיוחד, עד כדי כך שלא היה בו מקום לשבת.
בשלב הזה איינמר פתח בר נוסף בצד השני של הכביש בשם "בוגארט רד", והשלב הבא היה סגירת ה"בוגארט" הקטן והמשך פעילותו של הבר המחודש שמציע לעיר תפריט אלכוהול איכותי ואוכל מעולה (מקורות יודעי דבר טוענים שכאן אפשר למצוא את הפיצות השוות ביותר בעיר). בנוסף, מתקיימות שם הופעות, הרצאות על הבר, ערבי נושא והתרמות.
אז מה בתפריט? המבורגר (52 שקלים), "סמאשבורגר" על פיתה (55 שקלים), פיצות ששמן יצא למרחקים (48 שקלים) וגם מנות ראשונות, מנות קטנות, סלטים וסנדוויצ'ים. בימי ראשון יש במקום דיל של יין ופיצה ללא הגבלה תמורת 79 שקלים, ובימים שבת עד רביעי, בין השעות 21:00-20:00, מקיימים שם HAPPY HOUR, במסגרתו מציעים במקום 1+1 על האלכוהול ו-20% הנחה על המנות שבתפריט. בגזרת השתיה, מלבד הבירות, יש במקום גם קוקטיילים מרעננים, מרגריטות שוות בקיץ וסנגריות חמות בחורף.
כצנלסון 50 גבעתיים, 054-8816070, ראשון-רביעי 1:00-18:00, חמישי 2:30-18:00, שישי 2:30-19:00, שבת 1:00-18:00, לא כשר
טיפה מרה
בּר קוקטיילים אפלולי שממוקם רק כמה פסיעות מ"הסביח של עובד". אחד מהבעלים של המקום הוא עדי (אייזיק) יצחק, ששימש בעבר כברמן בבר הקוקטיילים התל אביבי, "אימפריאל", וכיאה לכך הקוקטיילים כאן הם אכן יצירתיים ומושקעים, מקוריים ומעניינים.
בימי ראשון יש במקום 50% הנחה על כל הקוקטיילים, ולצידם אפשר ליהנות ממנות קטנות וטעימות כמו טוסטוני צד'ר עם זרעי כוסברה, בצל סגול וצ'ילי וממנת בריוש עם ארטישוק, שמן כמהין ופרמזן (28 שקלים). כל הקוקטיילים מתומחרים ב-46-44 שקלים.
כצנלסון 112 גבעתיים, 053-3396861, ראשון-רביעי 1:00-18:00, חמישי 2:30-18:00, שבת 1:00-20:00, לא כשר
DEDA
בגבעתיים נמצא הסניף הראשון של "דדה" (אימא בגיאורגית) שנפתח בעיר בשנת 2008, ומאז נוספו אליו שני סניפים נוספים - בבת ים ובראשון לציון. בין היתר תוכלו לטעום כאן מאכלים מהמטבח הגיאורגי כמו סציבי (36 שקלים) ולוביו (34 שקלים), מרקים כמו חרצ'ו (29 שקלים) ואת כל המאפים של המטבח הגיאורגי, ביניהם גם חינקאלי (44 שקלים). יש שם גם תבשילים ומנות גריל מסורתיות כמו עופיון מטוגן (98 שקלים).
כצנלסון 113 גבעתיים, 1-700-700-165, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
טעמאמא
מסעדתו של איתמר מעוז שמגיש כאן אוכל ביתי מהמטבח העירקי. התפריט משתנה מדי יום, אבל תמיד תוכלו לאכול כאן ארוחה עסקית שכוללת מנה עיקרית, שתי תוספות וסלט ירקות וחמוצים תמורת 45-40 שקלים.
בין המנות שתוכלו לטעום כאן: גולש בקר עם פירות יבשים ותפוחי אדמה, קציצות בקר ברוטב עגבניות, סטייק פרגית ברוטב טריאקי וצ'ילי, שניצל עוף טרי בתיבול קארי, קוסקוס עם ירקות, ק'יצרי (אורז בסמטי עם עדשים), קובה מטוגנת, סמבוסק בשר, סמבוסק חומוס, קובה במיה וקובה במרק סלק.
את כל הטוב הזה אפשר לקחת גם הביתה במשקל (5-3 שקלים ל-100 גרם לתוספות, ו-12-8שקלים ל-100 גרם למנות בשריות). בימי שישי מתקיים במקום יריד אוכל מוכן לשבת.
וייצמן 13 גבעתיים, 03-6525757, שני-חמישי 16:30-11:30, שישי 16:00-8:00, כשר
ארטמיס
טברנה יוונית קטנה, שמציעה אווירה מעט שונה ממה שמציעים שאר הברים בעיר. המקום מתמחה במשקאות אוזו, ערק ושלל אניסים נוספים, ולצידם מוגשים מזאטים קטנים. המוזיקה שמתנגנת במקום יוונית, ובימי שישי בצהריים השולחנות יוצאים אל המדרכה ובמקום מתקיימת קבלת שבת עם מוזיקה חיה.
מבחר המזאטים כולל צזיקי, איקרה ועלי גפן ממולאים (29-21 שקלים). לרעבים קצת יותר יש במקום פיצה וגם סלט יווני. במסגרת ה-HAPPY HOUR תקבלו כאן 50% הנחה על האלכוהול ו-30% הנחה על האוכל.
כצנלסון 46 גבעתיים, 03-5625757, ראשון-חמישי 1:30-18:30, חמישי 2:30-18:30, שישי 16:30-10:30, שבת 1:30-19:00, כשר ללא תעודה
ענתי
ביסטרו שכונתי, מהמזוהים ביותר עם העיר. מגישים שם ארוחות בוקר סטנדרטיות (58 שקלים ליחיד או 109 שקלים לזוג), ארוחות בוקר ייחודיות יותר כמו "פוקצ'ה סביח" (38 שקלים) ויש גם שקשוקות, קרוק מדאם, "אגז בנדיקט" ובוקר ילדים (29 שקלים).
בשעות הצהריים מציעים במקום מנות עיקריות ב-32 שקלים ומנות ראשונות ב-12 שקלים, ביניהן שניצל, מוקפץ, סלטים, פסטות, פיצות וכריכים.
כצנלסון 63 גבעתיים, 03-6700635, ראשון-חמישי, שבת 24:30-9:00, שישי 1:00-8:00, לא כשר
טאטי
המקום של ענת זלתי - שעבדה במשך 15 שנה כיזמית הייטק לפני שהקימה אותו - נפתח ב-2002 בדרך השלום בגבעתיים כביסטרו מקומי. עם השנים הוא גדל והתפתח, וכיום הוא חלק מקבוצה הכוללת את "טאטי לופט", "טאטי לחם" ו"טאטי קפיטריה", הממוקמים בערים שונות באזור המרכז.
הסניף בגבעתיים הוא, למעשה, שילוב של ביסטרו איטלקי ובית קפה עם תפריט הכולל מעל עשרה סוגים שונים של ארוחות בוקר (63-22 שקלים), עסקיות צהריים (מוגשות עד השעה 18:00), ותפריט ערב הכולל מנות מהמטבח האיטלקי כמו פיצה פפרוני (63 שקלים), "ניוקי בזוקה" (64 שקלים) ומגוון מנות פסטה. יש שם גם מנות בשר כמו "חצי עוף עם משקולת" - עוף מתובל בגלייז דבש ותמרהינדי (82 שקלים), מנות דג, סלטים וקינוחים מושחתים
.
דרך השלום 53 גבעתיים 03-5392500, ראשון-חמישי 24:00-8:00, לא כשר
אורבן קיטשן
מסעדת בר צעירה שמגישה מנות ממטבחים שונים בעולם. בסופי שבוע מציעים שם גם תפריט ארוחות בוקר (עד השעה 14:00), הכולל אגז בנדיקט (47 שקלים) שאפשר לשדרג גם עם אווז מעושן או עם סלמון מעושן (59 שקלים); טוסט משולשים (46 שקלים) ואפילו ארוחת בוקר לילדים (29 שקלים).
בתפריט הרגיל ישנן מנות כמו גבינת סנט מור צלויה (46 שקלים), ניוקי בחמאת ערמונים (54 שקלים), סלטים, פיצות, מנות מוקפצות ועיקריות כמו שניצל עגל וינאי עצום בגודלו (64 שקלים). יש גם מבחר נשנושים ליד הבירה כמו פלוטון אווז מעושן (24 שקלים) או מיני המבורגר במשקל של 50 גרם (14 שקלים).
ויצמן 43 גבעתיים, 03-5711733, ראשון-רביעי 1:30-18:00, חמישי 2:00-18:00, שישי 2:00-8:30, שבת 2:00-10:00, לא כשר
המלבייה
דוכן מלבי שהגיע מתל אביב ומציע מלבי מושלם עם שלל תוספות סטנדרטיות, וגם עם כמה תוספות מיוחדות יותר. הסניף בגבעתיים, כמו סניפי הרשת האחרים, מציע מלבי חלבי או מלבי טבעוני על בסיס חלב סויה וקוקוס. מעליו תוכלו להוסיף מי ורדים או רוטב פטל, רוטב לימון והל, רוטב וניל וקינמון או קרמל. להשלמת המנה תתבקשו לבחור בין בוטנים גרוסים, שבבי קוקוס, אגוזי לוז מסוכרים, קראמבל עוגיות, שערות קדאיף או חלבה.
מחיר המנה, לא משנה איזה תוספות תבחרו - תהי עדיין 10 שקלים. מלבד המלבי יש שם גם סחלב (10 שקלים) ומשקאות קיץ אלכוהוליים, קלילים ומרעננים (20 שקלים).
כצנלסון 65 גבעתיים, 077-4326051, ראשון-שבת 2:00-10:00, לא כשר
חומוס גבעתיים
חומוסייה נקיה ומרווחת שבה מגישים חומוס בליווי צלוחיות קטנות עם רוטב פלפלים חריפים, זיתים, חמוצים, בצל ופיתות תפוחות (25-24 שקלים). החומוס כאן עדין מאוד ובעל מרקם דליל יחסית, ומלבדו אפשר ליהנות כאן גם ממסבחה ופול עם פיתות חמות, מסלטים טריים בנחתכים במקום ומג'חנון ביתי. אגב, מנת הדגל במקום היא דווקא החומוס פטריות החמים והמתובל (30 שקלים).
וייצמן 10 גבעתיים, 03-6735971, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 15:00-10:00, כשר
סליידר
המבורגרייה חדשה בעיר שנפתחה על ידי אחים אבידן, שבה ההתמחות היא בהכנת סליידרים במשקל של 90 גרם כל אחד, שמגיעים בשלל גרסאות ועם מגוון תוספות (59 שקלים לשלישיית סליידרים).
מלבד הסליידרים, יש בתפריט גם המבורגר רגיל שיכול להגיע עם תוספות לא שגרתיות כמו ריבת סלק. מחיר ההמבורגר הגדול, כולל צ'יפס, שתיה ותוספת של ריבת סלק, הוא 59 שקלים.
וייצמן 29 גבעתיים, 03-9660487, ראשון-רביעי 1:00-12:00, חמישי 1:30-12:00, שישי 11:00- 15:30, שבת 1:00-18:30, כשר
סביח עובד
את הסביח וגם את המקום הזה הזה אין באמת צורך להציג, בעיקר בשל העובדה שמדובר אולי בסביחייה המפורסמת ביותר בארץ. לכבוד מנת הסביח המושלמת שעובד, בעל המקום, מגיש כאן, הומצאה שפה חדשה שמכילה את השילוב המושלם בין חציל מטוגן, ביצה קשה, בצל, מלפפון חמוץ, טחינה, חומוס, סלט ירקות ופטרוזיליה.
מה כל כך מיוחד בה, אתם שואלים? ובכן, את הפיתות מאדים במקום על מנת להבטיח שהן יהיו גמישות ולא יקרעו מהמילוי, התוספות טריות במיוחד והכול נעשה במקום ובאותו רגע. מחיר המנה האייקונית הוא 23 שקלים.
סירקין 7 גבעתיים, 03-7314777, ראשון-חמישי 12:30-9:00, שישי 17:00-9:00, כשר
שניצל תמיר
במקום הקטן הזה מגישים שניצל דק ומטוגן, או אם לדייק - שבעה שניצלים קטנים שנשלפים מהשמן הרותח ונכנסים לתוך פיתה או לתוך בגט גדול. מחיר המנה הוא 24 שקלים בפיתה או 35 שקלים בבגט, ומלבד השניצל יש כאן גםם קבב, סביח (19 שקלים), עיג'ה (12 שקלים), פלאפל (12 שקלים) וקובה בורגול של אמא שנמכר ב-7 שקלים ליחידה.
תפוצות ישראל 4 גבעתיים 050-5271619, ראשון-חמישי 21:00-10:00, שישי 16:00-106:00, כשר
פלאפל התאומים
הפלאפלייה הזו קיימת כבר יותר מ-40 שנה ומנהלים אותה שני אחים (תאומים), ישראל ורחמים דמארי, שמכינים כאן מנות פלאפל מצוינות ומיתולוגיות שרבים בעיר מהללים אותן. את הצ'יפס הוסיפו כאן למנה רק לפני כמה שנים, ומלבד הפיתה יש גם מגשית פלאפל (22 שקלים כולל סלטים וצ'יפס). מנת פלאפל בפיתה עולה 18 שקלים, ועל חצי מנה תשלמו 10 שקלים.
בן-גוריון 184 גבעתיים, 03-7318257, ראשון-חמישי 21:00-10:00, כשר
Torii
מסעדה אסייתית וסושי בר בבעלות קבוצת "אוקינאווה" (Tailor Made, Zoot Allures , "נלסון", "קופיולה" ו"אלפבית") שנפתחה בעיר לפני כמה חודשים. זהו הסניף השני של "טורי", כשהסניף הראשון פועל מזה שש שנים ברמת אביב.
מלבד הסושי מגישים כאן גם שיפודי יאקי טורי (56-37 שקלים), גיוזה במגוון מילויים המיוצרת בעבודת יד (29 שקלים), פיש באן (41 שקלים), מרקי מיסו, ראמן ואודון. להשלמת החוויה האסייתית, תוכלו להזמין כאן קוקטיילים עליהם חתום המיקסולוג נועם זרח (Tailor Made, פרנץ' 57) ויש גם בירה מהחבית.
כצנלסון 62 גבעתיים, אין טלפון, ראשון-שבת 1:00-12:00, לא כשר
SORA
אסייתית שמציעה קומבינציות לפי נושא: כך למשל, תוכלו להזמין שם את קומבינציית הדג הכתום (68 שקלים) או קומבינציית טמפורה (79 שקלים). מלבד הסושי, שאפשר להזמין גם ברולים בודדים, יש בתפריט גם מנות פתיחה כמו גיוזה (33 שקלים) וטאטאקי טונה (41 שקלים), תבשילים אסייתיים המוגשים מעל אורז וגם מנות נודלס מוקפצות על ווק.
בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 17:00-12:00, יש במקום עסקיות שיאפשרו לכם ליהנות ממנה ראשונה במחיר המנה העיקרית.
דרך השלום 53 גבעתיים, 077-6021253, ראשון-חמישי 24:00-12:00, לא כשר
לה מיזון
בית קפה שכונתי עם שיק פריזאי שנפתח בעיר ממש לא מזמן, הפועל על הגבול של גבעתיים עם שכונת נחלת יצחק בתל אביב. את המקום פתחה לפני כשנה דניאל חלפון, שמקפידה ליישם כאן את הסלוגן בו היא מאמינה: "הכל פשוט, אבל טרי ואיכותי".
ואכן, התפריט מציע הברקות קטנות ומושקעות כמו טוסט גאודה (22 שקלים), פאי אגסים (28 שקלים) ובלינצ'ס במילוי ריקוטה (38 שקלים). יש שם גם מנות בוקר כמו "קרוק לה מיזון" (45 שקלים) וכריכים כמו בייגל במילוי סלט ביצים (36 שקלים), סנדוויץ' מוצרלה וסנדוויץ' טוניסאי.
כצנלסון 10 גבעתיים, 03-6277052, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר
אווה בייקרי
מאפייה קטנה ומקסימה שמציעה גם קפה ומוצרי מאפה, אותם אפשר לקחת או לנשנש בנחת במקום. בין היתר תמצאו שם קינוחי פטיסרי שונים, מאפי בוקר, קרואסון שוקולד (16-12 שקלים) ומיני עוגות, ביניהן גם עוגות גדולות במיוחד בעיצוב מרשים (כ-120 שקלים לעוגה).
חובבי המלוח יכולים להתענג כאן על כריכונים קטנים בלחמניות ביס (12 שקלים), בורקסים במילוי בטטה, חצילים או קשקבל (3 שקלים) ועוגיות מלוחות או מתוקות (13 שקלים לחבילה).
ויצמן 27 גבעתיים, 03-9663301, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 15:00-7:00, המוצרים כשרים למהדרין (המקום פועל ללא תעודת כשרות)
קפה זליק
בית הקפה המפורסם החל את דרכו בשנת 2004, ומאז הוא נחשב לאחד המוסדות היותר מזוהים עם העיר. המקום הוקם על ידי אריה פוקס, בנו של זליק שעליו, כאמור, קרוי בית הקפה. לפני כמה שנים נפתח סניף נוסף של "זליק", סמוך לקניון קרית אונו.
הדגש בבית הקפה הזה הוא על האווירה הביתית והמשפחתית שצוות המקום מעניק ללקוחות, ולראייה - נשים מניקות מקבלות כאן מיץ סחוט על חשבון הבית. יש ב"זליק" גם מועדון חברים ואפליקציה חינמית, באמצעותה אפשר לצבור ארוחות ילדים ולקבל את העשירית בחינם.
התפריט במקום מגוון ומציע ארוחות בוקר כמו ארוחת "שחיתות" שכוללת ביצת עין עם פטריות מוקפצות, אשכול עגבניות שרי צלויות ופפרוני קריספי עם איולי שום על בריוש, לצד שקשוקת תרד עם גבינת פרמזן (62 שקלים). יש כאן גם ארוחת בוקר "טוניסאית" המורכבת מפריקסה עם הריסה וסלט אישי (56 שקלים) ומנת ביצים בקן (54 שקלים) הכוללת שתי ביצי עין בבייגל אמריקאי, גבינת שמנת, סלט טונה, גבינת פטה ועוד (62 שקלים). בנוסף, תוכלו לקבל שם מנות איטלקיות ומנות "שחיתות" כמו כריך אנטרקוט מיושן (69 שקלים).
שנקין 3 גבעתיים, 03-731-1222, ראשון-שישי 24:00-8:00, שבת 24:00-9:00, לא כשר
טיטו איטליאנו
מסעדה איטלקית שבה לצד המנות הרגילות, מגישים גם מנות משפחתיות. המקום שייך לקבוצת "בנדיקט" וממוקם בקניון גבעתיים, כשבחלקה האחורי של המסעדה פועל "פטיטו" - מזנון איטלקי מהיר, שמחבר את מטבח המסעדה לקומת האוכל של הקניון.
בתפריט של "טיטו" תמצאו מנות אישיות כמו סלט קפרזה (37 שקלים), פסטות כמו פרפדלה ציידים (74 שקלים), פיצות (72-68 שקלים) ומנות בשר כמו צ'יקן פרמגיאנו (72 שקלים). בגזרת המנות המשפחתיות תוכלו ליהנות מלזניה ענקית (138 שקלים), קנלונה דה לה קזה (118 שקלים), פסטה עם סלמון ותרד בשמנת (219 שקלים) וגם מנות בשר שונות.
לדוכן האוכל המהיר ("פטיטו"), נוספה לאחרונה מנה חדשה של עוף שנצלה בתנור רוטיסרי איטלקי, לאחר שהושרה במשך לילה שלם במשרה שמכינים במקום. רבע עוף בגריל עם סלט קולסלאו ותוספת (תפוחי אדמה, צלחת אנטיפסטי או סלט ירוק), יעלו לכם 39 שקלים (חצי עוף יעלה 48 שקלים).
דרך יצחק רבין 53, (גב הקניון) גבעתיים, 03-6317080, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
פיצרייה שעל פתיחתה אמון השף מנה שטרום, המתמחה במטבח האיטלקי. הפיצות כאן הן בצורת מלבן בגודל של 40x30 ס"מ, ומחולקות לארבע מנות. הן מיוצרות מקמח מחמצת, שמתנהג היטב גם בחימום חוזר, ונאפות במקום בשלושה שלבים: בשלב הראשון הבצק נכנס לאפייה ראשונית, בשלב השני מוסיפים לו את התוספות השונות והוא נכנס לאפייה שנייה ולאחר מכן ישירות לדלפק. עם ההזמנה, הפיצה נכנסת פעם נוספת לתנור לאפייה שלישית, שמעניקה לה קראסט ממש כמו הפיצות באיטליה.
בתפריט יש מגוון פיצות, ביניהן פיצה קלאסית עם תוספות שגרתיות (9-6 שקלים לתוספת), ומבחר פיצות מיוחדת (82 שקלים ליחידה) כמו פיצה מקורמלת עם פורטובלו, פיצת סביח ופיצת סלק. לאחרונה השיקו במקום גם שירות משלוחים עד הבית.
בנדיטו, ויצמן 60 גבעתיים, 077-4413424, ראשון-חמישי 23:00-11:00, מוצ״ש- 24:00, כשר ללא תעודה
מיץ מרק
מסעדה טבעונית שהתחילה בכלל בתור מרקייה שמציעה גם שייקים מפירות טריים. כיום, המקום מציע מרקים, מיצים ומשקאות בריאות, חטיפי בריאות ומאכלים טבעוניים וגם תבשילים משתנים (55-20 שקלים) וכריכים (34-18 שקלים).
יש במקום גם ארוחת שקשוקה טבעונית (54 שקלים) ו"בוקר טבעונית" עם חביתה מקמח עדשים וטופו, לחם וממרחים טבעוניים שונים (54 שקלים). אבל גולת הכותרת במקום הם כמובן המרקים והשייקים הייחודיים שמוגשים כאן לאורך כל השנה, וכוללים לא פחות מ-40 סוגים של מרקים (55- 20 שקלים).
מדי יום מגישים כאן שישה סוגי מרקים מתחלפים, ולקינוח תוכלו להזמין כאן קינוחי בריאות כמו פודינג צ'יה ומלבי טבעוני (15 שקלים).
כצנלסון 49 גבעתיים, 03-7737000, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 17:00-8:00, לא כשר
פריזר
גלידריית שף אותה פתחו ארן פריזנט וטל פרנהיימר לפני שלוש שנים. פרנהיימר, בוגר "הקורדון בלו" ובעל רזומה הכולל גם את "מול ים", מפתח כאן טעמים קלאסיים עם טוויסט, כמו פיסטוק מלוח, מסקרפונה חרובים עם רכז רימונים טבעי, לבנדר ועוד. כדור אחד עולה כאן 14 שקלים וקילו גלידה תעלה לכם 89 שקלים.
וייצמן 33 גבעתיים, 052-6907606, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר
Le Roy Rene
ממש לאחרונה נפתח בקניון גבעתיים דוכן מתוק ויחיד במינו בארץ, המציע את הקליסון של חברת Le Roy Rene מפרובאנס. "קליסון" הוא סוג של מקרון שעשוי מתערובת המורכבת משקדים טחונים, מלון פרובנסיונלי מסוכר וקליפת תפוז, שמונח על שכבה דקה של נייר עמילן ומעליו ציפוי של רויאל אייסינג. יש הטוענים כי הקינוח הקטן הזה הוא סמל לגסטרונומיה של פרובאנס, אבל מעבר לכל הוא יספק לכם ביס מתוק וחדשני שלא דומה לשום דבר שמוכר לנו.
בדוכן הזה תוכלו לרכוש קליסונים במגוון טעמים (3 שקלים לקליסון בודד, או 33 שקלים ל-100 גרם) הנארזים במארזים מעוצבים להפליא, וגם עוגיות שקדים (59 שקלים למארז של 250 גרם), ממרחי שקדים, נוגט ואגוזים מצופים (49 שקלים למארז של 175 גרם).
דרך יצחק רבין 53 קניון עזריאלי גבעתיים, 054-6496604, ראשון-חמישי 22:00-9:30, שישי 15:00-9:30, לא כשר