שתף קטע נבחר
 

מה אוכלים בנחלת יצחק וביצרון?

שתי השכונות הוותיקות במזרח תל אביב מחביאות כמה פנינים קולינריות שכדאי שתכירו

 

(צילום: לין לוי ושי שגב)    (צילום: לין לוי, שי שגב)

(צילום: לין לוי ושי שגב)    (צילום: לין לוי, שי שגב)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השכונות שנמצאות במזרח תל אביב מתפתחות בקצב מפחיד, ומתמלאות במגדלי מגורים ובמגדלי משרדים. סביבם מתפתחת סצנה קולינרית מעניינת, עם מסעדות עממיות, פינות אוכל נסתרות וגם מסעדות שף מהיקרות והיוקרתיות בארץ.

 

לצד כל אלה פועלות גם חומוסיות עם חומוס מוכר מכרם התימנים, פטיסרי ובולנז'רי מהטובים שיש בארץ, וגם מקומות קטנים ומשפחתיים עם אוכל מקומי. חדש לצד ישן, יקר לצד זול - יש במזרח העיר הכל מהכל.  

 

 (  )
 

יפו-תל אביב

המסעדה האלגנטית של השף חיים כהן, שמציעה מטבח בסגנון ים-תיכוני עונתי עם נגיעות צרפתיות. כהן, שמציג לראווה טאבון לבנים במרכז המסעדה שלו, מוציא משם לא רק פוקאצ'ות טעימות אלא גם מנות טאבון כמו זנב שור (120 שקלים) קציצות מוסר (110 שקלים), סטייק טרטר שמוגש עם מח עצם וציר עגל חם (65 שקלים) וגם ספיישלים מעניינים כמו ניוקי סרטנים (92 שקלים) או קנלוני ברווז (70 שקלים) שלא אכלתם כמותו.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הכי כדאי לאכול כאן בשעות בהן מגישים את העסקיות, אז מקבלים במחיר המנה העיקרית גם את המנה הראשונה, או להגיע לאחד מערבי הקונספט שהשף מרים במקום בדרך קבע. במטבח תמצאו את השף בפועל תומר טל, שמצליח לתחזק שם תפריט לפנים.

שף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

יגאל אלון 98 תל אביב, 03-6249249, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

טופולופומפו

המסעדה המדוברת, היקרה והמושקעת של השף אבי קונפורטי, שגרפה לא מעט ביקורת מהיום שנפתחה בשנת 2013. במסעדה מוגשות ארוחות אסייתיות שמורכבות ממנות יצירתיות המוגשות בפאר ובמחירים שערורייתיים.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

המסעדה מעוצבת בצורה יוצאת דופן, וכשנפתחה דובר לא מעט על גובה ההשקעה במקום ששבר שיאים והציב רף חדש למסעדנים שמנסים להרשים את הסועדים עוד לפני שהללו פתחו את התפריט. בשעות הצהריים מוגש שם תפריט עסקי, במסגרתו מקבלים צלחת קטנה, צלחת גדולה, חליטה אקזוטית קרה או לימונדת אשכוליות, כל זה במחיר הצלחת הגדולה.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

תפריט המסעדה הוא אומנם אסייתי, אבל כזה שלא תפגשו בשום מקום אחר, הודות לכישרונו יוצא הדופן של קונפורטי. תמצאו שם מנות בעלות שמות אקזוטיים שלא רואים הרבה כמו "טלה קוריאני על העצם" שמוגש עם לחמניות באן מאודות וכמה סוגי קימצ'י; ומנה של פילה דג בר טרי עם קורמה עגבניות, רסק קשיו, לימונים וכוסברה טרייה.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

מחירן של צלחות החלוקה נע בין 125-64 שקלים, צלחות גדולות עולות בין 128-88 שקלים ויש בתפריט חלוקה נוספת למנות ים ומנות יבשה, ואפילו מנות בלאק קוד פראי בשלל וריאציות (118 שקלים ל-100 גרם).

 

הסוללים 14 תל אביב, 03-6910691, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 23:00-18:00, לא גשר

 

הסלון

מסעדת הדגל של השף אייל שני, שהתפרסמה בעיקר בזכות ערבי הקונספט המתקיימים בה פעמיים בשבוע מזה עשור, ממוקמת בחלל ששימש בעבר, לא פחות ולא יותר - אורווה.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

"הסלון" הייתה הראשונה להגיש קרפצ'יו על נייר וגם הראשונה להבין שמסעדה היא לא רק אוכל אלא גם אווירה. הודות לוייב המשוחרר והבלתי פורמלי, ולחגיגות הקולינריות המפתיעות, היא מצליחה לשמור על מעמדה לאורך השנים. אם רועש לכם מדי תזמינו מקום לסבב הראשון, ואם בא לכם כפיים ומוזיקה אז הסבב השני תפור עליכם.

 

מעבר יבוק 8 תל אביב, רביעי-חמישי 1:00-19:00, לא כשר

 

מיט קיטצ'ן 

המסעדה הכשרה, בניצוחו של השף נדב נצר, ממוקמת היכן ששכנה בעבר מסעדת "שיין אנד שארפ", שהייתה בבעלותם של יענקל'ה שיין (שהלך לעולמו לפני כעשרה חודשים) ודריק שארפ.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
מיט קיטצ'ן (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

במקום יש חדר יישון לבשר ובו מקרר יישון, מיישנת ברזל ועוד פריטי יישון מהמתקדמים בארץ, שנשארו עוד מתקופת "שיין אנד שארפ". תפריט המסעדה, משלב בין תפריט נוסטלגי למודרני ומציע מנות כמו בצלים ממולאים בבשר טלה בבישול ארוך (69 שקלים), קרפצ'יו כבד אווז ברולה עם קרם ערמונים (79 שקלים), עופיון שלם במרינדת סומאק וזעתר עם סלט עגבניות חריף, פלחי תפוח אדמה, בצל שרוף וטחינה (105 שקלים) ונתחי בשר פרימיום שזוכים כאן לטיפול מקצועי במיוחדף ביניהם סינטה (130 שקלים ל-300 גרם), טורנדו רוסיני (197 שקלים), צלעות טלה (195 שקלים) ועוד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

יגאל אלון 65 תל אביב, 03-6310684, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שבת 24:00-20:30, כשר

 

צפרה

מסעדה נוספת של השף אבי קונפורטי, שמגישה גם היא מטבח אסייתי וכוללת חדר פרטי שמכונה "Nest"  ותפריט מגוון שמחולק באופן מעט שונה מהתפריטים ברוב המסעדות. בשעות הצהריים מוגשת כאן עסקית הכוללת מנה קטנה, מנה גדולה ובחירה בין לימונדה לתה קר במחיר המנה העיקרית.

    (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

בתפריט עצמו תמצאו מנות מיוחדות של סשימי (128-69 שקלים) מנות עם טעם של מדורה הנאפות בתנור קיטור (78-28 שקלים), מנות טמפורה (93-64 שקלים) וגם "מנות ים" (134-126 שקלים), "מנות יבשה" (145-83 שקלים) מנות קארי ומנות אורז ואטריות.

 

יגאל אלון 96 תל אביב, 03-6240044, שני-חמישי 23:00-12:00, שישי 23:00-18:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

  

 (  )

שווארמה נחלת יצחק

צילום: ירון שרון

צילום: ירון שרון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בשווארמה השכונתית היחידה באזור נחלת יצחק, מציעים שווארמה עם תבלין עיראקי (כך כהגדרת גבסו) שיכולה להגיע בפיתה (35 שקלים למנה שלמה או 25 שקלים לחצי מנה), בלאפה שנאפית בטאבון (44 שקלים) או בצלחת (55 שקלים).

 

מלבד השווארמה יש במקום גם שניצל, פלאפל, פרגית וקבב (30 שקלים לשיפוד אחד בפיתה או 45 שקלים ל-2 שיפודים) וליד המנות הבשריות מגישים כאן צלחת חומוס (25 שקלים) או צ'יפס (2 שקלים).

 

נחלת יצחק 7 תל אביב, 03-5099569‏, ראשון-חמישי 22:00-10:00, כשר

 

חומוסיית חמודי

החומוסייה הזו, שממוקמת סמוך למסעדת "טופולופומפו" באזור שכונת ביצרון, שייכת לחמודי, אחד מ-24 נכדיו של אבו חסן הגדול מיפו, ואת המסעדה הזו הוא פתח אחרי שנתיים בהן ניהל ביד רמה חומוסייה בטירה. המקום פועל בשעות היום בלבד, ומלבד החומוס האגדי שמתבשל כאן על פי המתכון של סבא מיפו, אפשר למצוא גם תבשילים ביתיים שמכינה אימו של חמודי.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

חמודי האדיב מגיש כאן, בזריזות ובמיומנות מרשימה, מגוון מנות חומוס (27 שקלים למנה שלמה או 17 שקלים לחצי מנה), שכולל, בין היתר, גם חומוס פטריות (32 שקלים) וחמשוקה (32 שקלים). מלבד מנות החומוס, יש בתפריט גם סלטים וארוחות עסקיות שכוללות חומוס, ביצה, שתייה, סלט וקינוח (49-42 שקלים).

 

הסוללים 14 תל אביב, 054-7371243‏, ראשון-שישי 15:00-9:00, לא כשר

 

הבן של הסורי

הרבה בנים יש לסורי, ואם תפשפשו בזכרונכם - תגלו כי רק לפני מספר שבועות ביקרנו אצל משה בבת ים, שמגיש את החומוס האגדי של המותג במיקום שכוח אל בעיר. הבן הנוסף, אורן (או כך לפחות מעיד הלוח עם התפריט) התמקם עם החומוס המשפחתי המפורסם בשכונת נחלת יצחק, בין הפנצ'ריות ומול "מאפית הכהנים", באזור בו שולט ריח המוסכים ואין שום זכר לניחוח הייחודי של גרגירי חומוס המתבשלים לאיטם בסיר.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המנות עצמן מוזמנות ומוכנות בהינף יד והשירות אינו לבבי כפי שהיה מצופה ממוסד כה ותיק אבל בלילת החומוס מסודרת על הצלחת בהתאם למסורת המשפחתית - שטוחה ועם המון בלגן במרכז הצלחת. לצד צלחת החומוס מוגשים לשולחן פיתות, בצל, פלפל ירוק חריף ורטבים חריפים.

בתי אוכל בבת ים (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התפריט, שרשום על הלוח עם גיר, מציע חמשוקה (30 שקלים), מנת קומפלט שכוללת חומוס, פול וביצה (23 שקלים), סלט קצוץ (18 שקלים) סלט סורי (23 שקלים) וגם מנת מסבחה ופול עם ביצה וללא חומוס (23 שקלים).

 

יגאל אלון 121 תל אביב, ראשון-חמישי 16:00-9:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

החגיגה של באבט

נילי מירון, בעלת המקום, מתמחה כאן בהכנת מנה אחת, אבל עושה אותה הכי טוב שאפשר - ופל בכמה וריאציות שונות, מלוחות ומתוקות. המקום עצמו חבוי מן העין, וממוקם בקומה הראשונה של בניין מגורים בנחלת יצחק, אבל כל זה ממש לא מפריע לו לפעול כבר קרוב לעשור ולהגיש ופל בלגי שצבר מעריצים רבים ברחבי העיר. יש בו אפילו בר עם כמה מקומות ישיבה, וארבעה שולחנות קטנים.

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

את הוופל כאן אפשר לקבל לצד גבינת לבנה, מיונז ביתי מנוקד במלפפון חמוץ, רוטב בשמל או עם גבינת שמנת ובצל, ותמיד לצד סלט ושתייה (מחיר המנה הוא 36 שקלים, והתשלום מתבצע אך ורק במזומן). בנוסף, יש כאן סנדוויץ' ופל שמורכב משני ופלים וביניהם חביתה, סלמון או גבינה. י

 

בגזרת המתוקים, אפשר למצוא במקום ופל עם קצפת ושוקולד, עם אבקת סוכר, עם וניל או עם רסק תפוחים ושמנת חמוצה (24 שקים). הנועזים יותר מוזמנים לטעום הופל עם סירופ החבושים או עם קרם החמאה.

 

חפץ חיים 8 תל אביב 03-6915025, ראשון-חמישי 14:00-12:00, 1:00-18:00, שבת 1:00-20:00, כשר ללא תעודה

 

דיקסי

הדיינר האולטימטיבי של השף חיים כהן, ואחד המקומות הבודדים שעדיין פועל 24 שעות ביממה. שם מגישים ארוחות בוקר בסגנון אמריקאי באמצע הלילה, כמו ביף פרנץ' טוסט (61 שקלים) וסטייק אנד אגס (69 שקלים), וגם בכל שעות היום תמצאו שם את ההמבורגרים האגדיים (87-59 שקלים) ואת מנת הכנפיים הכי מפורסמת בארץ.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

יש כאן גם תפריט לילה מיוחד שכולל המבורגרים, כריכים וקינוחים ונישות ישיבה עם ספות ממש כמו בסרטים האמריקאיים, רק בסטייל תל אביבי של סוף שנות ה-90.

תוצרת הארץ 3 תל אביב, 03-6966123, 24/7

 

פילדלפיה

הנקסט דור של "דיקסי" שמציע תפריט המבוסס על כריכים גדושי בשר (או אם לדייק - תשעה סוגים שונים שלהם), פיליבורגר, טורטיות, כנפיים וסלטים.

 

המלצה שלנו: לכן על כריך הפילדלפיה אנטרקוט קלאסי (47 שקלים), ואם אתם ממש רעבים, כדאי לכם לבחון את מגוון הדילים שם במסגרתם אפשר לקבל את כל הכריכים לצד תוספות.

 (צילום: מיטל סלומון) (צילום: מיטל סלומון)
(צילום: מיטל סלומון)

בנוסף, מציעים ב"פילדלפיה" דיל לילי זוגי (130 שקלים) הכולל שני כריכים לבחירה, מיקס צ'יפס וטבעות בצל, הום פרייז קטן ו-שש יחידות כנפי עוף ברוטב צ'ילי וחמאה. זה אחד המקומות היחידים שעושים משלוחים בשעות הקטנות של הלילה, תזכרו את זה בפעם הבאה שתהיו במאנץ'.

 

תוצרת הארץ 3 תל אביב, 03-6930606, כל יום 06:00-13:00, לא כשר

 

 (  )

בולונז'רי 96

המאפייה החדשה (יחסית) של ערן שוורצברד, מבכירי השף־קונדיטורים בארץ, שנפתחה לפני מספר חודשים ברחוב יגאל אלון. המקום עצמו קטן וצפוף, ויש בו ויטרינה שתגרום לחובבי הבצק להתאהב במקום ובריח המאפים הטריים שנודף ממנו. ולמרות שמדובר בקונדיטוריה שמשלבת בין מאפיית לחמים לבית קפה, אין שם תפריט מסודר ואת המאפים תאלצו לבחור לפי ראות עיניכם.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

וזו לא משימה קלה במיוחד, שכן תמהיל המוצרים שם מורכב מכריכים, פוקצ'ות, סלטים מוכנים ומאפי בוקר מבריקים מגלייז, לחמים, בגטים, חלות, עוגות שמרים מרהיבות, קישים וכמובן גם קינוחים שיוציאו לכם את העיניים ויגרמו לכם להזיל ריר. כדאי להקדיש כאן תשומת לב מיוחדת לפרעצל (12 שקלים), לבגט (10 שקלים) ולמבחר הלחמים המפוארים, ביניהם לחם סקנדינבי ולחם עם צימוקים, זיתים או חמוציות (22-18 שקלים).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

יגאל אלון 96 תל אביב, 03-9620245, ראשון-חמישי 20:00-7:30, שישי 16:00-7:30, כשר פרווה

 

לחמנינה

"לחמנינה" היא מאפייה-בית קפה מיתולוגית שאין תל אביבי שלא מכיר, והיא כוללת שני סניפים - החדש מביניהם ממוקם ברחוב מרמורק בתל אביב, והוותיק יותר - ברחוב קרמניצקי שבשכונת ביצרון.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

כבר בכניסה למקום המושלם הזה, יתקוף אתכם ניחוחות חזקים ומגרים של אפייה ושל ארומת הקפה, שקיבל כאן עמדה נפרדת משלו. בתוך המקום עצמו יש שני שולחנות גדולים לישיבה, אבל מרבית הלקוחות כאן יושבים דווקא בשולחנות שבחוץ.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

הוויטרינה שעליה נחים המאפים השונים, תגרום להעלאת הדופק בקר חובבי הפחמימות והבצק למיניהם, שייאלצו לבחור כאן בין מאפי דייניש, קרואסונים (קרואסון פיסטוק הוא המושלם ביותר מביניהם, לטעמנו לפחות) ומגוון מאפי בריוש, מהמרשימים שיצא לנו להיתקל בהם בארץ. 

 

בתפריט בית הקפה תמצאו ארוחת "נלסון" שכוללת את לחם ה"נלסון" הסודי שמכינים במקום ומוגש לצד ריבת פלפל שחור וגבינת קממבר (34 שקלים) או לצד רטטוי לימון כבוש, סלט ירקות וזיתים (34 שקלים). לצד הלחם, אפשר גם לקבל שם מנות כמו גבינת לבנה, סלט עגבניות וזעתר טרי (19 שקלים) ועוד. מנות נוספות שמוגשות שם הן: קלאב סנדוויץ' עם מוצרלה מעושנת (44 שקלים), סביח טוניסאי (38 שקלים) וטוסט אמנטל (37 שקלים).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בגזרת "ישר מהתנור" תמצאו פוקצ'ות כמו, למשל, זו המגיעה עם תרד בשמנת, מוצרלה מעושנת וביצת עין (36 שקלים), ובגזרת "אוכל אוכל" תמצאו המבורגר פטריות (44 שקלים), סלטים וקארי ירוק (46 שקלים).

 

קרמניצקי 14 תל אביב, 03-7448088, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 16:00-7:00, כשר ללא תעודה

 

שרויטמן

במאפייה-בית קפה של השף-קונדיטור ערן שרויטמן שבשכונת נחלת יצחק, יש ריח חמצמץ של מחמצת טובה, שולחנות קטנים וויטרינה שעליה מככבים מגוון מאפים משובחים וגם הפרעצלים המפורסמים עם השפיצים בקצה והטעם האלוהי (9 שקלים ליחידה או 3 יחידות ב-24 שקלים).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בחוץ, ישנה רחבה קטנה עם כמה שולחנות נוספים, לצידם אפשר לנשנש את אחד מהמאפים המשובחים שנמכרים במקום. התפריט, שרשום עם גיר על הלוח ועל דף נייר לבן בכתב יד, מציע ארוחת בוקר (56 שקלים ליחיד או 98 שקלים לזוג), כריכים בפרעצל או בלחם שיפון שכוללים הרינג בשמנת (32 שקלים), קורנדביף (42 שקלים לכריך עם 100 גרם בשר או 56 שקלים לכריך עם 200 גרם בשר), ויש גם נקניקיית עגל עם כרוב כבוש (39 שקלים), כריך עם סלמון, שמנת, בצל ירוק ונבטים, כריך עם אבוקדו ונבטים וכמה סוגים של סלטים.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

נחלת יצחק 30 תל אביב, 03-6917767, ראשון-שישי 15:30-7:00, לא כשר

 

קפה איטליה

בראסרי איטלקי מבית היוצר של המסעדנים ואנשי העסקים, האחים ירזין. המקום מאופיין בעיצוב אלגנטי, יש בו אווירה משפחתית והאוכל שמוגש בו נגיש ומותאם לחך הישראלי וכולל מנות ראשונות כמו פירות ים נפוליטנה (56 שקלים), סלט קולורבי (48 שקלים) וסלט פטרוזיליה עם בייקון וביצה קשה (48 שקלים).

 (צילום: מיכל רביבו)
(צילום: מיכל רביבו)

בעיקריות, יש מבחר לא קטן של פסטות, ביניהן ריגטוני רוזה עם אפונה ובייקון (64 שקלים) ואוסובוקו בקר (124 שקלים).

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מבחר הקינוחים שם כולל את כל הטוב שמציע המטבח האיטלקי בגזרת המתוקים, וכולל עוגת שקדים ולימון איטלקית קלאסית (44 שקלים).

 

קרמיניצקי 6 תל אביב 03-5612888, ראשון-שלישי, שבת 23:00-12:00, רביעי-שישי 24:00-12:00, לא כשר

 

 (  )

דרבי בר דגים

מסעדת דגים כשרה, שמציעה מלבד מגוון מנות דגים גם המבורגר (62 שקלים), שניצל עוף (59 שקלים), כמה מנות פסטה (64-62 שקלים) ותפריט ילדים עם מבחר עיקריות מגוון. לראשונות מציעים שם מבחר של מנות קרפצ'יו וסביצ'ה (32 שקלים) ופלאפל דגים (28 שקלים). טווח המחירים של הדגים נע בין 135-99 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

יגאל אלון 96 תל אביב, 03-5614545, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ״ש-24:00 (רק בשעון חורף), כשר

 

 (  )
 

פונדק איילון

מסעדת גריל ישראלית, הפועלת בתחנת הדלק שעל יגאל אלון מאז 1971. מגישים שם תפריט שיפודיות טיפוסי הכולל מגוון מנות בשר על הגריל וסלטים. בצהריים יש עסקיות במחיר שנע בין 65-55 שקלים, שכוללות בשר, תוספות כמו אורז, צ'יפס, שעועית או פירה וסלט ירקות קצוץ דק.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף, מציעים כאן פלטת סלטים ב-40 שקלים ושיפודים ב-100-43 שקלים, שיכולים להגיע כשיפוד בודד או בזוגות. מלבדם, יש שם גם ממולאים ומרקים, צלעות כבש (115 שקלים), פילה בקר (130 שקלים) מרק גולש ומרק שעועית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

יגאל אלון 108, תל אביב, 03-5624743, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי 18:00-10:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

 (  )

תחנת אוכל

מסעדה כשרה עם מחירים נוחים שנפתחה לפני כשנה בשכונת נחלת יצחק. התפריט מציע מנות עיקריות וביתיות שמתבשלות מדי יום במקום ומוגשות בתוך לחם פרנה (25 שקלים), קינוחים ושתייה בחמישה שקלים. יש שם גם מנות בעשרה שקלים, מרקים ב-15 שקלים ופסטות ב-20 שקלים.

 (צילום:יח"צ) (צילום:יח
(צילום:יח"צ)

נחלת יצחק 22 תל אביב, 03-7518112, ראשון-חמישי 19:00-11:30, כשר

 

עמינדב

המסעדה, שפועלת בשכונת ביצרון במשך חמש השנים האחרונות, מציעה בר סלטים בהרכבה (36 שקלים), כריכים (22 שקלים) ואוכל ביתי. המקום שייך לשף ישי אטיאס ("כרמלה בנחלה", "סוקה" ועוד) ולבת זוגו, דברת. הוא פועל בשעות היום בלבד ומציע שפע של אפשרויות צמחוניות וטבעוניות, הכוללות הרבה ירק ונטולות טיגון.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מנת הדגל במקום היא מנת הסלמון האפוי בתנור שמוגש מעל ירקות, פירה שמנת ובצל מקורמל (57 שקלים או 64 שקלים במסגרת ארוחה עסקית עם שתייה וסלט בהרכבה). מדי יום יש במקום ספיישלים משתנים כמו פסטה פוטונסקה עם סרדינים צלויים (45 שקלים), ניוקי סלמון עם ארטישוק, שום וצלפים או לזניית גבינות (44 שקלים), קציצות ירק (46 שקלים), חריימה בורי (57 שקלים) או לבבות כרובית עם ירקות צלויים בתבלינים הודיים (48 שקלים).

 

עמינדב 17 תל אביב, 074-7015297‏, ראשון-חמישי 16:00-11:00, כשר בהשגחת צהר

 

 (  )

קפה ז'ולי

ביסטרו שכונתי קלאסי, שממוקם בכניסה ל"מגדלי תל אביב" בשכונת נחלת יצחק. המקום גדול ופועל כבר 15 שנה, ויש בו את כל מה שתושבי השכונה צריכים - ארוחות בוקר, עסקיות ומנות קטנות לנשנוש. 

 

בתפריט תמצאו, בין היתר, מנת קסדיית גבינות (41 שקלים) וקרוק מדאם (52 שקלים), סלט קינואה ואגוזי מלך (52 שקלים), כריך סלמון (58 שקלים), מגוון פסטות (64-46 שקלים) ומנות ראשונות כמו אמפנדס (36 שקלים). מבחר העיקריות כולל שניצל (56 שלקים), פרגית בקארי (63 שקלים) ותבשיל בחלב קוקוס וקארי. בנוסף יש גם פיצות, מנות ילדים ומגוון סלטים וקינוחים.

 

נחלת יצחק 18 תל אביב, 03-6092103, ראשון-שישי 24:00-8:00, שבת 24:00-11:00, לא כשר

 

 (  )
 

פיצרון

קפה-מסעדה שכונתי שפועל זו השנה התשיעית בשדרות ההשכלה שבשכונת ביצרון, ומציע תפריט צמחוני-טבעוני שכולל מנות כמו שפרדס פאי טבעוני (46 שקלים בארוחה עסקית), קציצות פטריות ועדשים המוגשות מעל אורז מלא עם אורז פרא (48 שקלים) וניוקי טבעוני עם עלי תרד, פטריות ואגוזי מלך (48 שקלים). ואם לא מתחשק לכם לאכול ארוחה מלאה, יש שם גם מבחר כריכים (13 שקלים) ועוגות ביתיות (20 שקלים). 

   (צילום: אפרת בלוססקי)
(צילום: אפרת בלוססקי)

בנוסף, מידי שני וחמישי, בין השעות 15:00-12:00, מציעים במקום בופה צהריים מבוקש מאוד שמחירו 55 שקלים (כולל קינוח טבעוני, שתייה וריפיל חופשי).

   (צילום: אפרת בלוססקי)
(צילום: אפרת בלוססקי)

שדרות ההשכלה 1 תל אביב, 03-6034933, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 13:30-7:30, לא כשר

 

 (  )

בשרה

איטליז מעוצב שממוקם בשכונת נחלת יצחק, ומציע בשר טרי וכשר של "חי בריא" לצד עופות ללא אנטיביוטיקה, נקניקיות, המבורגרים וקבבונים שמכינים במקום. יש שם גם מגוון תבלינים מיוחדים, פסטות איכותיות מיוצרות בעבודת יד, סלטים, זיתים וחמוצים, שימורים מאיטליה, ריבות מאנגליה, יינות ישראליים ועוד.

 

מחירים לדוגמא: 2 ק"ג פרגיות ב-119 שקלים, קילו שייטל ב-99 שקלים וכתף צלי ב-89 שקלים לקילו. המקום עושה משלוחים וניתן להזמינם גם באמצעות הוואטסאפ.

 

עמק ברכה 35 תל אביב, 03-6582079, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
מה אוכלים בשכונות נחלת יצחק וביצרון?
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים