שתף קטע נבחר
 

עוד מסעדה חדשה בלונדון לשף אסף גרניט

אחרי הבאזז שיצרו מסעדת "פלומר" והבר "ברברי" בלונדון, השף אסף גרניט והקבוצה פתחו בימים אלה את Coal Office, מסעדה שלישית בבירה - וכבר מתכננים את פתיחת המסעדה השנייה בפריז. גרניט: "היה קשה להגיד לא לפרויקט הזה"

 

כתב רז שכניק , עורך: בן שכטר

כתב רז שכניק , עורך: בן שכטר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השף אסף גרניט לא עוצר: אחרי ההצלחה שלה זכו מסעדותיו של השף באירופה - מסעדת "פלומר" בלונדון שנפתחה לפני כארבע שנים בסוהו; הבר "ברברי" שנפתח בקובנט גארדן בלונדון, כשנתיים אחרי המסעדה הראשונה; ומסעדת "בלאגן" בפריז שנפתחה לפני כשנה וחצי - פתח בימים אלה השף אסף גרניט מסעדה שלישית בלונדון בשם Coal Office יחד עם השף והשותף אורי נבון וקבוצת "מחניודה".

אסף גרניט coal office לונדון (צילום: מירב בן לולו)
אסף גרניט במסעדת coal office לונדון(צילום: מירב בן לולו)

את המסעדה, הממוקמת באזור קינגס קרוס, עיצב מעצב העל טום דיקסון (שמשרדיו ממוקמים באותו מתחם) כחלק מפרויקט שלם, והיא ממוקמת בבניין ויקטוריאני עתיק משנת 1851, ששימש בעבר כביתם של הפקידים ששימשו סוחרי פחם. במסעדה, הכוללת שתי קומות, כ-160 מקומות, בר ארוך ומרפסת גג מרשימה תחת כיפת השמיים.

coal office המסעדה של אסף גרניט בלונדון
coal office המסעדה של אסף גרניט בלונדון
 

התפריט של מסעדת Coal Office מוגדר "פיוז'ן ים-תיכוני" או "מודרן ג'רוזלם קוויזין" (מטבח ירושלמי מודרני), כהגדרתו של גרניט, בהשראת המזרח התיכון בכללו ולא רק ירושלים, "עם הרבה אוכל עדתי שהופך להיות אוכל שף", כדבריו. השף התפעולי של המקום הוא שף ירושלמי צעיר בשם ניתאי שבח.

אסף גרניט coal office לונדון (צילום: מירב בן לולו)
(צילום: מירב בן לולו)

התפריט כולל מנות כמו חריימה פירות ים על לחוח (ימן פנקייק, כך בתפריט); בייגלה שנאפה על מקל בתנור עצים בטעם מעושן; הפולנטה של מחניודה עם אספרגוס, פרמזן ושדרוג של כמהין טרי מלמעלה; פטה כבד עוף עם ראס אל-חנות, לחמניות סקונס ותאנים; סלט פאתוש ירוק עם זעתר וגבינה; סלט שומר עם וינגרט אריסה ופלחי הדרים ולבנה שמייצרים במקום; צלעות טלה עם זרעי סלרי, ראס אל-חנות וקראמבל של מוח עצם; קובנייה טונה אדומה על מטבוחה וטחינה גולמית; מנה טבעונית של ריזוטו פריקי עם ממרח שקדים וזרעי עגבנייה ופשתן; ואיך אפשר בלי וריאציה חדשה למנת השיקשוקית הפופולרית במסעדות הקבוצה עם תבשיל חצילים, בשר וטחינה יוגורט.

 

מתברר שהמעצב דיקסון חיזר לא מעט אחרי אסף גרניט והקבוצה, עד שאלו התרצו והסכימו לשתף פעולה בפרויקט: "הפנייה אלינו הייתה של טום דיקסון והחברה שלקחו את כל המתחם, ושם גם הקימו את המטה שלהם", מוסר גרניט. "הם פנו אלינו אחרי היכרות מוקדמת, אנחנו סירבנו פעמיים, הם התעקשו ובסוף ראינו שהבניין כל כך מיוחד והשילוב עם טום כל כך נכון, שקשה היה להגיד לזה לא. לונדון עצומה ויש בה הרבה קהל שמחפש מסעדות טובות".

 

במה היא שונה משתי המסעדות שכבר יש לכם בלונדון?

"קודם כל היא יותר גדולה וזה נחמד, כי תמיד מבקשים ממני מקום בפלומר ובברברי ואין להשיג, אז כאן זה קל. חוץ מזה אני חושב שגם אנחנו השתנינו, והבישול שלנו כאן יותר מושחז. החיבור עם טום דיקסון, העיצוב וסוג המסעדה משפיעים כמובן גם על האוכל. כל יום המסעדה מקבלת את האופי שלה, וזה כמו תינוק, ערבוב של כל המסעדות שעשינו עד עכשיו - מחניודה, פלומר, בלאגן וברברי. בסוף Coal Office הופכת להיות משהו עם אופי משלה".

 

 

בתוכנית מסעדות נוספות בארץ או בחו"ל?

"כרגע אנחנו ממוקדים החוצה, בלונדון ובפריז, וזה נוח לנו בגלל הקרבה ביניהן וגם בגלל הקירבה לארץ. אנחנו מחויבים לפרויקט הזה עם דיקסון שאנחנו עובדים עליו למעלה משנה, ואנחנו גם עובדים על משהו חדש בפריז אז אנחנו סגורים הרבה קדימה ולא יכולים לפתוח משהו נוסף בקרוב".

 

בפריז מתכננת הקבוצה לפתוח מקום הדומה לבר "יודלה'" שצמוד למסעדת "מחניודה" בירושלים - בר קטן עם מטבח קטן.

 

שתי מסעדותיו של גרניט בלונדון נחשבות לפופולריות ואהודות במיוחד בעיר: בספטמבר 2015 זכתה מסעדת "פאלומר" להופיע על הכריכה של מדריך מישלן היוקרתי, אך לא זכתה להיכנס בין המסעדות המכוכבות, על אף שמיום הקמתה היא נחשבת לסנסציה קולינרית-חווייתית בבירה האנגלית.

מסעדת "פלומר" בלונדון (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
מסעדת "פלומר" בלונדון(צילום: יחסי ציבור)

מסעדת "פלומר" כבשה בן-לילה את לב המקומיים והתיירים שפוקדים את לונדון, ואת מבקרי המסעדות שלה. "פלומר" הוכתרה כמסעדת השנה של מגזין GQ; זכתה במסעדת השנה של מגזין "טאטלר" (המזוהה עם המעמד הגבוה בבריטניה) לשנת 2015; זכתה בשנה שעברה במישלן ביב גורמאנד (2015), שמשמעותו ציון לשבח על יחס איכות המזון למחיר; זכתה במקום ה-15 בפרסי המסעדות הטובות בבריטניה לשנת 2015; וה"סאנדיי אובזרבר" הכריז עליה "מקום שהופך את העולם כולו לטוב יותר".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רון קדמי
עוד מסעדה חדשה בלונדון לשף אסף גרניט
צילום: רון קדמי
מומלצים