נקניקייה זה כבר לא ג'אנק פוד
לנשנש לצד הבירה: את מקומן של נקניקיות הילדות המוכרות לעייפה, החליפו בשנים האחרונות נקניקיות גורמה שוות. חגיגות האוקטוברפסט הן הזדמנות מעולה להיזכר בכמה מהן
יש מי שיקשרו אותה עם התרבות האמריקאית, אך למעשה, הנקניקייה היא בכלל המצאה של הגרמנים, כי אחרת מה יהיה לנשנש לצד הבירה?
אפשר למצוא בארץ שפע של נקניקיות שוות בשלל טעמים: בוואריות, תאילנדיות, דרום-אפריקאיות, רומניות, סיציליאניות וארגנטינאיות. הן מוגשות בתוך לחמנייה או בצלחת, במזנוני אוכל רחוב ובמסעדות שף, יש גם מעושנות וגם כאלה שנצלות או מטוגנות, מצופות או מגולגלות לסליל. למעשה, כמעט בכל תפריט של מסעדה אפשר למצוא היום נקניקייה שווה ולא בתפריט ארוחות הילדים.
פורט 19
במזללת ההמבורגרים התל אביבית הזו, תמצאו תפריט שמציע לא פחות משמונה סוגים של נקניקיות גורמה פרי יצירתו של השרקוטייר אלן טלמור. המיוחדת ביותר שבהן היא הנקניקייה הסיציליאנית שעשויה מבשר עגל עם עגבניות מיובשות, צלפים, אורגנו וצימוקים. בלחמנייה היא תעלה לכם 29 שקלים, ובעסקית יחד עם תוספת ושתייה תשלמו עליה 46 שקלים.
יש בתפריט גם נקניקיית ציידים דרום-אפריקאית המכונה "בורוורס", שעשויה מבשר בקר ומתובלת ברוטב ווסטרשייר והל. במהלך חגיגות ה"אוקטוברפסט" תוכלו להזמין כאן נקניקייה ובירה בעלות של שקל אחד בלבד.
החשמונאים 95 תל אביב 03-7397020, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שיש 16:00-12:00, שבת 24:00-12:30, לא כשר
המנזר
בבר הוותיק של ליאור הרגיל, מייצרים את הנקניקיות הטעימות במקום. אמנם הקולקציה מתחלפת, אבל תמיד תהיה נציגות מעניינת בתפריט, המשתנה גם הוא על בסיסי יומי.
זו יכולה להיות נקניקיית וילוורסט מבשר עגל בתיבול עדין שמוגשת על פירה עתיר חמאה, חרדל רוסי וכרוב כבוש (37 שקלים), נקניקיית קאריוורסט במשקל 220 גרם שעשויה מבשר לבן, מתובלת בקארי ומוגשת עם כרוב מאודה (58 שקלים) או נקניקיית סליז המוגשת בתוך לחמנייה (38 שקלים).
מה שבטוח הוא שתמיד תמצאו כאן את אחת מהנקניקיות היותר הטובות שיש לעיר הלבנה להציע.
אלנבי 60 תל אביב, 03-5173015, 24/7, לא כשר
NUNUNU dirty dining
במיזם אוכל הרחוב החדש של השף גיא גמזו, יש לחמנייה אחת משגעת גם עם נקניקייה. מדובר בנקניקיית עוף שמיוצרת במיוחד עבור המקום, ומוגשםת יחד עם רליש חרדל וכרוב כבוש בתוך לחמניית חלב נימוחה שנמסה בפה. מחיר המנה הוא 28 שקלים.
הרצל 16 תל אביב, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
פורטר אנד סאנס
בממלכת הבירות מגישים נקניקיות שמיוצרות במקום מבשר טרי. אפשר לפגוש אותן במנת השרקוטרי, שכוללת גם מבחר נקניקים, וגם להזמינן כמנה עיקרית.
במקרה הזה, תקבלו שלוש נקניקיות "הבית" בתוספת ראגו שעועית לבנה ובייקון (82 שקלים). לרגל חגיגות ה"אוקטוברפסט" מציעים במקום נקניקיות ספיישל: וייסוורסט מבשר לבן (52 שקלים) ופרנקפורטר שמוגשת עם שפצלה ובייקון (52 שקלים).
הארבעה 14 תל אביב, 03-6244355, ראשון-רביעי 24:00-17:00, חמישי 1:00-17:00, שישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר
פופינה
במסעדה של אוראל קמחי, מגיש השף נקניקיית קורן דוג שלא דומה לשום נקניקייה אחרת שטעמתם בחייכם. באחריות.
מדובר בנקניקיית סקאלופ ושרימפס עטופה בבצק תירס ומוגשת לצד קייל, פולנטה רכה ורוטב "פדרו חימנז" מצומצם (78 שקלים).
אחד העם 3 נווה צדק תל-אביב, 03-5757477, ראשון-שבת 18:30-23:30, לא כשר
אדוארד בר
בבר, שממוקם בפאתי שוק הכרמל, מגישים נקניקייה לא ממש סטנדרטית, שנקראת בתפריט "נקניקייה פלסטינית". היא מתובלת בבהרט ושקדים ומוגשת במחבת לוהטת לצד אורז ויוגורט (58 שקלים).
הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695, ראשון-חמישי 2:00-17:00 שישי 3:00-12:00 שבת 3:00-19:00, לא כשר
התאילנדית בסמטת הר סיני
במסעדה התאילנדית שבמתחם בית הכנסת הגדול בתל אביב, מציעים שתי נקניקיות אסייתיות: "סאי קרונג", נקניקייה מצפון מזרח תאילנד המותססת באורז דביק, שום ופלפל לבן ומוגשת עם ג’ינג’ר, כרוב, בירד איי צ׳ילי ובוטנים (55 שקלים).
המנה השנייה חריפה מעט ונקראת בתפריט "סאי אווה", והיא עשוייה מבשר בקר, למון גראס, כפיר ליים ומחית קארי אדום (60 שקלים).
הר סיני 1 רחבת בית הכנסת הגדול תל אביב, 053-9387733, ראשון-חמישי 18:30–24:00, שישי 17:00-12:00, שבת 24:00-20:00 לא כשר
קאב קם
בבר הקולינרי מבית היוצר של מסעדת "בית תאילנדי", מציעים נקניקייה שעשוייה מנתח אונטריב קצוץ, פייסט שורשים ועשבים תאיים שמיוצרים במקום ועוברת כבישה קלה עם מלח ושום. מחיר המנה הוא 28 שקלים, והיא מוגשת על עלה כרוב לצד ג'ינג'ר, בצל ירוק וכוסברה.
לינקולן 11 תל אביב, 03-6889960, שני-שבת 18:00–2:00, לא כשר
שישקו
בחמארה הבלקנית שבמתחם בית הכנסת הגדול, מציעים נקניקיית ציידים שעשויה מבשר לבן ומוגשת יחד עם כרוב חמוץ שהושרה בבירה ובצל ירוק. מחיר המנה הזו, שנמצאת בתפריט מיום פתיחתו של המקום, הוא 54 שקלים והיא נחשבת לאחת ממנות הדגל של "שישקו", ובצדק.
הר סיני 2, תל אביב טלפון 03-5606406, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר
אנגוס
במסעדת הבשרים "אנגוס" מגישים מנה הכוללת שלוש נקניקיות צ'וריסו לצד חצילים קלויים, פטרוזיליה, עגבניות מדורה וטחינה. מחיר המנה הוא 34 שקלים.
הארבעה 20 תל אביב, 03-7715733, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר
ביירן
בבראסרי הבווארי הראשון בארץ מציעים תפריט שופע בנקניקיות מעניינות. בגזרת הראשונות תמצאו שם את הביירנוורסט שעשויה מבשר לבן ומוגשת מעל סלט כרוב לבן ובייקון (32 שקלים), ובעיקריות יש מנה מוקרמת של קזוורסט - זוג נקניקיות ציידים בלחמניית בריוש עם סלט ביצים ושבבי קורנישונים (64 שקלים).
בנוסף, יש שם שש מנות של נקניקיות נוספות, ביניהן שוויצרוורסט השוויצרית שממולאת בגבינה ומוגשת עם פירה או עם סלט תפוחי אדמה (58 שקלים).
פרישמן 22 תל אביב, 077-5565753, ראשון-חמישי 24:00-16:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר
Fatdogtlv
במזללת הנקניקיות המשודרגת הזו מגישים מגוון נקניקיות, ביניהן גם נקניקייה טבעונית שעשוייה מחלבון אפונה ומכילה 19 גרם של חלבון. אבל הנקניקייה הכי מעניינת כאן היא הקארי וורסט בסגנון ברלינאי, שמוגשת עם ברביקיו חם וקארי ללא לחמנייה.
בנוסף, יש במקום נקניקייה בסגנון ניו יורקי עם שעועית צ'ילי וגם אחת בסגנון הוואי עם אננס וצ'ילי (29-26 שקלים). ואם סתם בא לכם נקניקיית עוף, תוכלו לערום מעליה תוספות כמו גבינה, פלפל שמוטי חריף, בצל יבש מטוגן או ביצת עין.
החלוצים 1 תל אביב, 077-2145250, ראשון-רביעי, שבת 3:00-18:00, חמישי-שישי 4:00-18:00, לא כשר
פרנק
אי אפשר לדבר על נקניקיות מבלי להזכיר את "פרנק", שנפתחה לפני כעשור בניסיון להציע מה שלא היה כאן קודם - נקניקיות בוטיק איכותיות בעלות כינויים בוואריים. מי שאחראי על הפצת בשורת הנקניקיות הזו הוא המוזיקאי זאב טנא, שמגיש כאן תפריט הכולל עשרה סוגים של נקניקיות, שלוש מנות ספיישל, מנת ילדים וגם דיל של נקניקייה עם בירה.
במקום תוכלו לטעום זוג נקניקיות פרנקפורטר מעושנות (25 שקלים), את נקניקיית הברט וורסט הקלאסית (29 שקלים) וגם את נקניקיית העגל הניו-יורקית הענקית (39 שקלים) או את מנת השוקרוט הקלאסית עם הכרוב הכבוש (45 שקלים).
אבן גבירול 23 תל אביב, 03-5252105, ראשון-רביעי, שבת 2:00-12:00, חמישי-שישי 4:00-12:00, לא כשר
חוות צוק
במסעדה של החוואי תומר צוק והשף אסף שנער, מגישים השניים את מנת "הנקניקיות שאנו אוהבים" שכוללת שלוש נקניקיות המיוצרות במקום משילוב של בקר וטלה עם גבינת מוצרלה וגבינת אולד אמסטרדם.
לעתים הרכב המנה מתחלף, ואז היא כוללת שלוש נקניקיות מרגז חריפות עשויות מבשר טלה או שתי נקניקיות צ'וריסו מבשר בקר מתובלות באניס. מחיר המנה הוא 76 שקלים.
משה פרלוק 5 רמת אביב החדשה, 077-5155905, ראשון-שישי 23:00-8:30, שבת: 16:00-9:30, לא כשר
כרמן
במסעדה צרפתית-ספרדית הכשרה שנפתחה לפני מספר חודשים ברחוב לילנבלום בתל אביב, מציעים מנה בסגנון דרום-צרפת המכונה "הקסולה של מוריס". היא מורכבת משעועית לבנה, נקניקייה בסגנון טולוז וקונפי אווז המוגשים יחד על מחבת לוהטת (149 שקלים).
לילינבלום 24 תל אביב, 03-9338381, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 24:00-18:00, שבת 24:30-21:30, כשר
גורדוס
כאן מגישים מנה שמכונה "מושיקו בתיבה" (הקיבוצניקים שביניכם ודאי מכירים אותה כ"משה בתיבה") - נקניקייה עם גבינת צ'דר בציפוי פריך (43 שקלים כולל צ'יפס ומטבלים).
יש במקום גם תפריט "סודי" שמציע פונדו גבינות ענק מצ'דר ופרמזן ,המוגש בתוך בלחם יחד עם מיני דברים לטבילה, ביניהם נאגטס פרגית, טבעות בצל, צ'יפס וחטיפי נקניקיות (109 שקלים).
מתחם לה פארק חולון, 03-7733366, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי-שבת 14:00-12:00, לא כשר
הביר גרדן של פאולנר
במתחם "שרונה" בתל אביב ובמתחם "שרונים" בהוד השרון, פועלים שני ביר גרדנים של "פאולנר" בהם מציעים מבחר נקניקיות, ביניהן נקניקיות קאריוורסט ונקניקיות בראטוורסט מסורתיות לצד שוקרוט ופירה קטיפתי.
בסניף "שרונים" תמצאו בתפריט גם את נקניקיית ה-XXXL שעשויה מבשר עגל ומוגשת בלחמניית בריוש עם חרדל מתוק, איולי ביתי, כרוב כבוש וצ'יפס (52 שקלים).
מתחם שרונה אלוף אלברט מנדלר 3 תל אביב יפו, 050-8308019, ראשון-חמישי 2:00-16:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר
קניון שרונים הקרון 2 הוד השרון, 050-8200393, ראשון-חמישי 24:00-18:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר
דוריס קצבים
ב"דוריס קצבים" מייצרים את כל הנקניקיות במקום והמבחר כולל נקניקיות בקר, טלה ועוף, ויש שם גם נקניקיות מסוג וינר, פרנקפורטר וגם בווראסט בקר וטלה.
פלטת נקניקיות שמוגשת יחד עם צ'יפס תפוחי אדמה וכרוב כבוש, תעלה לכם 29 שקלים ל-100 גרם בסניף שבזיכרון יעקב או 21 שקלים ל-100 גרם בסניף הצפוני. לרגל חגיגות ה"אוקטוברפסט" מציעים במקום דיל של 1+1 על בירת ויינשטפן וגם נקניקייה בלחמניה ובירה ב-49 שקלים (59 שקלים בסופי השבוע).
כביש ראשי ראש פינה, 04-6801313, ראשון-רביעי 23:00-12:00, חמישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר
בכניסה לרמת הנדיב, זיכרון יעקב, 04-6397030, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
הלנה
במסעדת "הלנה", השף עמוס שיאון מגיש נקניקיות טלה שמכין השרקוטייר אלן טלמור. מחיר המנה הוא 78 שקלים והיא מוגשת יחד עם תפוח אדמה בשום ופטרוזיליה, פפריקה מעושנת וחרדל גרגירים.
נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00 לא כשר
דוניה רוסה
במסעדת הבשרים הארגנטינאית, מציעים שני סוגים של נקניקיות שמיוצרות במקום (ואתם חייבים לראות אותן נצלות על הגריל הדרום-אמריקאי המיוחד שמוצב כאן): סליל של נקניקיית סלצ'יצה שעשויה מבשר בקר ומתובלת ביין תעלה לכם כאן 18 שקלים, ועל נקניקיית צ'וריסו קלאסית אמיתית תשלמו 36 שקלים.
עין הוד, 04-9543777, שני-שישי 23:00-12:00, שבת 21:00-9:00, לא כשר
יונק (קפה גלידה)
ב"יונק", מלבד הקבב הרומני והסטייק הלבן המפורסם, מציעים גם נקניקיית פטריצ'ן רומנית, העשויה מבשר בקר והרבה מאוד שום. מחיר המנה הוא 25 שקלים.
קיבוץ גלויות 23 חיפה, 04-8667929, שני-חמישי 22:00-11:00, שישי 17:00-11:00, שבת 19:00-11:00, לא כשר
אפטר דארק
נתי טולצ'ינסקי, הבעלים של המקום, מכין את כל הנקניקיות בעצמו במטבח של הבר, ביניהן נקניקיות עגל, נקניקיות טלה, נקניקיות עגל וטלה עם צ'ימצורי או עם צלפים ועגבניות מיובשות וגם נקניקייה לבנה בסגנון בווארי. כל הנקניקיות מוגשות לצד כרוב כבוש וסלט תפוחי אדמה ביתי.
עבור שתי נקניקיות תשלמו כאן 45 שקלים ועבור שלוש נקניקיות - 60 שקלים. לרגל חגיגות ה"אוקטוברפסט" תוכלו לטעום כאן גם נקניקיות בוקוורסט, בראטוורסט וקאריוורסט שכיף ללוות עם אחת מתוך 30 סוגי הבירה שנמזגות מהברזים שבמקום.
דרך יפו 30 חיפה, 053-5216076, ראשון-רביעי, שבת 2:00-17:00, חמישי-שישי 3:00-17:00, לא כשר
ביר גרדן
בביר גרדן החיפאי מציעים מבחר נקניקיות, ביניהן נקניקיית "ברלין שחיתות" מבשר עגל עם גבינה; קאריוורסט מבשר עגל עם רוטב קטשופ וקארי לא חריף; פרנקפורטר שחיתות מבשר לבן וגם פרנקפורטר עם גבינה המוגשות לצד כרוב כבוש ורטבים (4 נקניקיות ב-68 שקלים, שש נקניקיות ב-96 שקלים).
בימי שישי, בין השעות 13:00-11:00, מתקיים במקום באופן קבוע "גריל פתוח", במסגרתו תוכלו לקבל נקניקייה בלחמניה ב-10 שקלים וכוס בירת ויינשטפן ב-10 שקלים.
שדרות מוריה 105 חיפה, 077-4437424, ראשון 24:00-18:00, שני-חמישי 24:00-13:00, חמישי-שבת 2:00-13:00, לא כשר
ביסטרו וניה
ב"ביסטרו וניה" שממוקם בעיר התחתית של חיפה, מציעים "נקניקייה מתפצפצת". למה הכוונה? לנקניקייה מבשר לבן עם גבינת גאודה שהמוגשת לצד פירה ומחירה 48 שקלים.
שער פלמר 1 חיפה, 04-6716272, ראשון 24:00-18:00, שני-שבת 24:00-12:00, לא כשר
Biguns
במזללת אוכל רחוב הגורמה שבפרדס חנה-כרכור, מציעים נקניקיות שמיוצרות במקום על פי מתכון מיוחד. כולן עשויות ללא חומרים משמרים ומוגשות בתוך לחמנייה קטנה (ממש כמו בגרמניה), בבאן מאודה או בצלחת מתכלה (38-25 שקלים).
המלצה שלנו: לכו על נקניקיית ה"גריבאלדי" האיטלקית עם כמון ועל הנקניקייה המעושנת בתיבול אניס.
המושב 35 פרדס חנה כרכור, 052-4377938, שני-חמישי 23:00-11:00, שישי 15:00-10:00, לא כשר
ברבאטוב
במזללת אוכל הרחוב היצירתית של השף אוהד אמזלג, תמצאו מנה זוגית של נקניקיית כבד בקר במשקל 600 גרם. הנקניקייה, שמיוצרת במקום, אינה עטופה במעיים כמו תמיד, אלא בעור עצמו (מה שמוסיף המון טעם), ומוגשת עם ירקות צרובים, טחינה "הר ברכה", אריסה ולחם פרנה חם (95 שקלים).
בנוסף, יש בתפריט מנה של נקניקיית אנטרקוט המוגשת עם לחם פרנה, עגבניות ובצלים צלויים, טחינה ואריסה.
הידידות 9 הוד השרון, 058-6522222, ראשון-חמישי 22:30-11:00, שישי 15:00-8:00, כשר ללא תעודה
רובינשטיין
במוסד הבשרים של פולג, מציעים נקניקיית בראטוורסט ענקית במשקל של 400 גרם. היא מיוצרת במקום ומוגשת עם רוטב צ'ימיצ'ורי ותוספת חמה לבחירה. מחיר המנה הוא 56 שקלים.
גיבורי ישראל 17 נתניה, 09-7888838, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
ביר גרדן
כמו בכל ביר גרדן שמכבד את עצמו, גם ב"ביר גרדן" שבכפר סבא מציעים מבחר נקניקיות. בין היתר יש שם נקניקיית "מינכן" ענקית (62 שקלים) וקארי וורסט, שמוגשת עם תבשיל עגבניות ושעועית לבנה (44 שקלים).
ויצמן 207 מתחם G כפר סבא, 09-9539631, ראשון-חמישי 4:00-18:00, שישי-שבת 4:00-12:00, לא כשר
פרה פרה
במוסד הבשרים שבגדרה, מציעים מנה הכוללת שלוש נקניקיות שמיוצרות במקום: צ׳וריסו, בקר וכבש, ועגל חלב עם מרווה וג׳ינג׳ר. מנת נקניקיות תעלה לכם כאן 45 שקלים, והיא כוללת מלבד שלושת הנקניקיות גם כרוב כבוש ורטבים. לרגל ה"אוקטוברפסט" יציעו במקום גם נקניקיות בלחמנייה עם כרוב כבוש ב-20 שקלים.
הבילויים 7 גדרה, 1-700-500-170, שני-חמישי 23:00-18:00, שישי 23:00-17:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר
כרמים
במסעדת השף שבראשה עומד השף סהר רפאל, מציעים מנת נקניקיות בסגנון צ’וריסו (78 שקלים). הנקניקיות מיוצרות במסעדה על פי המתכון של השף, ומוגשות לצד סלט חם של חומוס, עגבניות, קונפי שום, קרם חרדל ועשבי תיבול.
מושבה סגולה, בכניסה למושב, 08-8505859, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר
דרך חברות 66 באר שבע, 08-9966444, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר
Africans
בביסטרו הדרום-אפריקאי הזה מגישים שתי מנות שונות של נקניקייה דרום אפריקאית: הראשונה, היא נקניקיית אוסקורט שעשויה מבשר בקר (40 שקלים) והשנייה היא נקניקיית בורובוס שעשויה גם היא מבקר, אך מוגשת כשהיא ברוטב צ'אטני ועל מצע פאפ - סוג של דייסת פתיתים דרום- אפריקאית. מחיר המנה הוא 70 שקלים.
קיבוץ גלאון, 08-6872500, ראשון-שבת 22:00-10:00, לא כשר
המבשלה
במבשלה האילתית, מציעים מבחר מנות שהולכות טוב עם הבירה שמיוצרת במקום. בין השאר, יש כאן מנת "בנגרס&מאש" הכוללת שתי נקניקיות אסאדו ביתיות שמוגשות מעל פירה ורוטב ברביקיו וריבת בצל בצד. מחיר המנה הוא 72 שקלים.
האורגים 5 אילת, 08-9350550, ראשון-שבת 1:00-12:00, לא כשר
לויתן
במסעדת שף של השף ליאור רפאל מגישים נקניקיות טלה תוצרת בית שמתובלת בראס אל חנות ודבש ומוגשת עם טחינה, עגבניות שרופות, עלי לפת ושעועית לבנה בציר ירקות ושמן זית. מחיר המנה 85 שקלים.
טיילת מלון הרודס המזרחית החוף הצפוני אילת 08-9209393, ראשון-שישי 23:00-19:00, לא כשר
טלבייה
ב"טלבייה" מבית היוצר של מסעדת השוק של השף אסף גרניט "מחניודה", מציעים שני סוגים של נקניקיות.
הראשונה, היא נקניקיית צ'וריסו עגל והשנייה היא "גולדן גאודה", שעשויה מבשר לבן ומכילה גם גבינת גאודה. שתיהן מוגשות עם כרוב אפוי ושפצלה, ומחירן 62 שקלים.
שופן 5 ירושלים, 02-5811927, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר
ברלינה
"ברלינה" הוא מיזם נקניקים חדש שנפתח לאחרונה בשוק מחנה יהודה. המקום מעוצב כמו טברנה ברלינאית ומציעה תשע מנות שונות של נקניקייה בלחמנייה, כשהנקניקייה עצמה היא נקניקיית עוף במשקל 120 גרם. מחיר הנקניקיות נע כאן בין 38-24 שקלים, והן מוגשות עם מבחר לא שגרתי של תוספות, בהן סלט ביצים, סלסת מנגו, אבוקדו ועוד.
השקד 21 שוק מחנה יהודה ירושלים, אין טלפון, ראשון-שלישי 1:00-11:00, רביעי-חמישי, מוצ"ש 3:00-11:00, מוצ"ש-1:00, כשר למהדרין
Crave Gourmet Street Food
במזללת אוכל הרחוב הממוקמת בסמוך לשוק מחנה יהודה, מציעים נקניקיית "סלילי" - נקניקיית טלה ודבש עם צ'אטני תפוח, רימון, תבלינים ושערות כרישה. מחיר המנה הוא 96 שקלים.
השקמה 1 ירושלים, 02-6272830, ראשון-רביעי 23:00-12:00, חמישי 00:30-12:00, שישי 14:00-11:00, שבת 00:00-20:00, כשר
דילים מטורפים (באמת) לרגל ה"אוקטוברפסט":
בין 7-1 באוקטובר, בכל ששת הסניפים של רשת הסטריט פוד "ביירן מרקט", יציעו בירה פאולנר בשקל אחד בלבד. מסעדת "אוזריה נקסט דור" תהפוך בארבעה באוקטובר (בשיתוף עם בירת "ויינשטפן") לפופ-אפ ביר גרדן שבו יבשלו זה לצד זה השף עינב אזגורי, השף אוראל קימחי והשפית אביבית פריאל. את מנות ה"אוקטוברפסט" המיוחדות תוכלו לטעום במהלך חודש אוקטובר תמורת 68-46 שקלים למנה.
במסעדת "קפה אלברט" שברמת אביב, תקבלו בירה סטלה ללא תחתית ב-55 שקלים, מדי יום החל מהשעה 17:00. ברשת "מוזס", במשך כל חודש אוקטובר בין השעות 17:00-12:00, יציעו לסועדים עסקיות וגולדסטאר או קרלסברג בכוס של 250 מ"ל ב-3 שקלים בלבד. ברשת הברים הלונדונית "lager & ale", יציעו לרגל החג הבווארי בירות חופשי על חשבון הבית ללא כל הגבלה (זה יקרה עד ה-7 באוקטובר בין השעות 15:00-14:00 ובין 21:00-20:00).
במזללת "הגראז'", יציעו לרגל החג את נקניקייה בגודל מטר, הגדולה ביותר שיוצרה אי פעם בארץ. מחיר המנה הוא 99 שקלים, והיא תוגש לצד קורנישונים וכרוב כבוש, הר של צ'יפס וליטר בירה מהחבית.