רעבים לסופלאקי? ביקרנו בדוכן לאוכל רחוב יווני בתל אביב
מקום חדש לאוכל רחוב יווני נפתח בכיכר רבין בתל אביב. ואיך הסופלאקי? טעמנו
למה הישראלים כל כך אוהבים את יוון? אולי כי עם הדיל הנכון זה יותר זול מאילת, ואולי כי יוון היא קצת כמו ישראל – אבל אחרת. החופים והנופים דומים, המרחק מהבית לא גדול – וגם האוכל המקומי. לנו יש שווארמה, וליוונים יש את הגירוס: אוכל הרחוב היווני האהוב שמבוסס גם הוא על בשר שנצלה על שיפוד מתכת ארוך – אבל בניגוד לשווארמה, מוגש לא עם טחינה או חומוס אלא עם יוגורט יווני – ציזיקי.
מקום חדש בשם "פיתוס", שנפתח בחודש שעבר בכיכר רבין, תל אביב, מנסה להביא את בשורת אוכל הרחוב היווני לרחוב הישראלי. המקום מגיש 3 מנות עיקריות: גירוס, שהוא, כאמור, הבן הדוד היווני של השווארמה; סופלקי, שמבוסס על שיפוד פרגית; ולטבעונים שבינינו – קציצות זוקיני. כל המנות מגיעות עטופות בפיתה דקה, יחד עם ירקות וציזיקי (לשומרי הכשרות בינינו – אפשר להחליף את הציזיקי בטחינה). "פיתוס" מעוצב בסגנון יווני קלאסי, בצבעי כחול ולבן, ולצד המנות העיקריות מוגש גם צ'יפס, הבירה היוונית "מיתוס", וכמובן – אוזו, כי איך אפשר בלי.
אז בואו נדבר תכל'ס – איך האוכל? מנת הגירוס נהדרת: השילוב בין בשר הבקר, שמתובל פחות בכבדות משווארמה קלאסית, יחד עם היוגורט, יוצר מנה עדינה יותר ממנה שווארמה – כזו שאחריה לא בהכרח מרגישים צורך לישון צהריים במשך 3 שעות. הסופלקי, שמבוסס על שיפודי עוף, גם הוא לא רע – אבל בשר העוף העדין יחד עם היוגורט מביא למנה שהיא מעט עדינה מדי בטעמה.
המחיר למנת גירוס יחד עם תוספת צ'יפס הוא 37 שקלים – מצד אחד לא זול, בהתחשב בעובדה שביוון המנות האלה נמכרות ביורואים בודדים – אבל מצד שני, בהשוואה לשווארמייה הממוצעת בישראל, מדובר במחיר סטנדרטי ובמקרים מסויימים אפילו זול יותר מהרגיל. יאסו!
"פיתוס", מלכי ישראל 8, תל אביב