שתף קטע נבחר
 

רעבים לסופלאקי? ביקרנו בדוכן לאוכל רחוב יווני בתל אביב

מקום חדש לאוכל רחוב יווני נפתח בכיכר רבין בתל אביב. ואיך הסופלאקי? טעמנו

צילום: ניצן דרור

צילום: ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

למה הישראלים כל כך אוהבים את יוון? אולי כי עם הדיל הנכון זה יותר זול מאילת, ואולי כי יוון היא קצת כמו ישראל – אבל אחרת. החופים והנופים דומים, המרחק מהבית לא גדול – וגם האוכל המקומי. לנו יש שווארמה, וליוונים יש את הגירוס: אוכל הרחוב היווני האהוב שמבוסס גם הוא על בשר שנצלה על שיפוד מתכת ארוך – אבל בניגוד לשווארמה, מוגש לא עם טחינה או חומוס אלא עם יוגורט יווני – ציזיקי.


הסופלאקי של
(צילום: רותם ולרשטיין)
 

מקום חדש בשם "פיתוס", שנפתח בחודש שעבר בכיכר רבין, תל אביב, מנסה להביא את בשורת אוכל הרחוב היווני לרחוב הישראלי. המקום מגיש 3 מנות עיקריות: גירוס, שהוא, כאמור, הבן הדוד היווני של השווארמה; סופלקי, שמבוסס על שיפוד פרגית; ולטבעונים שבינינו – קציצות זוקיני. כל המנות מגיעות עטופות בפיתה דקה, יחד עם ירקות וציזיקי (לשומרי הכשרות בינינו – אפשר להחליף את הציזיקי בטחינה). "פיתוס" מעוצב בסגנון יווני קלאסי, בצבעי כחול ולבן, ולצד המנות העיקריות מוגש גם צ'יפס, הבירה היוונית "מיתוס", וכמובן – אוזו, כי איך אפשר בלי.

 

אז בואו נדבר תכל'ס – איך האוכל? מנת הגירוס נהדרת: השילוב בין בשר הבקר, שמתובל פחות בכבדות משווארמה קלאסית, יחד עם היוגורט, יוצר מנה עדינה יותר ממנה שווארמה – כזו שאחריה לא בהכרח מרגישים צורך לישון צהריים במשך 3 שעות. הסופלקי, שמבוסס על שיפודי עוף, גם הוא לא רע – אבל בשר העוף העדין יחד עם היוגורט מביא למנה שהיא מעט עדינה מדי בטעמה.

הסופלאקי של
(צילום: רותם ולרשטיין)
 

המחיר למנת גירוס יחד עם תוספת צ'יפס הוא 37 שקלים – מצד אחד לא זול, בהתחשב בעובדה שביוון המנות האלה נמכרות ביורואים בודדים – אבל מצד שני, בהשוואה לשווארמייה הממוצעת בישראל, מדובר במחיר סטנדרטי ובמקרים מסויימים אפילו זול יותר מהרגיל. יאסו!

 

"פיתוס", מלכי ישראל 8, תל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רותם ולרשטיין
דוכן לאוכל רחוב יווני נפתח בכיכר רבין
צילום: רותם ולרשטיין
מומלצים