שתף קטע נבחר
 

שלוש מסעדות חדשות ומבטיחות נפתחו בתל אביב

מסעדה סינית חדשה נפתחה במקום דה באן, מנטנטן עברה לחלל של המזללה ויורם ניצן פותח את המסעדה הכשרה החדשה שלו: שלוש מסעדות חדשות בתל אביב

צילום: מתן טורקיה

צילום: מתן טורקיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צ'יינה קלאב

מה קרה למסעדות הסיניות שכל כך אהבנו? נראה שעכשיו המטבח הסיני חוזר - ובענק. בשבוע הבא יפתח בכניסה לשוק הכרמל, בחלל ששימש בעבר במשך 7 שנים את מסעדת ״דה באן״ שנסגרה לפני שלושה חודשים, בר-מסעדה חדש בשם "צ'יינה קלאב", השייך גם הוא לאחים אייל ושי קיצ׳ס.

   (צילום: אנטולי מיכאלי)
(צילום: אנטולי מיכאלי)

   (צילום: אנטולי מיכאלי)
(צילום: אנטולי מיכאלי)

   (צילום: אנטולי מיכאלי)
(צילום: אנטולי מיכאלי)

בתפריט נותנים האחים הצצה לחלקים מהמטבח הסיני הרב גוני ומשלבים במנות גם נגיעות ממטבחים סמוכים, כמו יפן וטייוואן.

 

צ'יינה קלאב, הלל הזקן 18, תל אביב

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מה אוכלים בנווה שאנן?

12 מסעדות סיניות שכדאי להכיר

שאול בן אדרת סוגר את מסעדת "מיסטר אנד מיסס לי"

 

מנטנטן

מסעדת הראמן מנטנטן, עברה מרחוב יבנה לחלל שאיכלס בעבר את מסעדת "המזללה" ובגלגול האחרון שלה - מסעדת "שיראטויה". עכשיו המסעדה היא למעשה שילוב בין ראמן בר לבין איזאקיה. היזמים - יריב רונשטיין והבעלים נדב נאמן, אורון שוורץ ואסף מנחם - חברו למאסאירו נאקאטה, דור שלישי למשפחת מסעדנים, שבבעלותו "מנטנטן" המקורית בטוקיו, ויחד הביאו אותה לתל-אביב. במטבח השף היפני מאקוטו אוקאזאקי והשף הישראלי ניסן אלחסוב.

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

הראמן הוא גאוות המקום - אותו מבשלים כ-12 שעות בסיר לחץ (״עד השעצמות מתפרקות לנו באצבעות״, כדברי השפים). המרקים השונים מבוססים על צירים שונים כמו ציר חזיר, ציר עוף, ציר אצות או ציר של קארי יפני.

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
בתפריט האלכוהול סאקה, בירות יפניות, שוצ׳ו (תזקיק יפני העשוי מבטטות, אורז או שזיפים) וגם וויסקי יפני, ובתפריט האוכל יש מנות כמו שיפודי יאקיטורי - קבב עוף יפני עם בצל ירוק, ג׳ינג׳ר, גלייז של טריאקי ושיצ׳ימי טוגראשי (תערובת של 7 תבלינים יפניים, בהם גרידת הדרים ופלפל חריף); שיפודים קטנים של בשר - נתח קצבים או שייטל מיושן מתובלים במלח ופלפל בלבד - או שיפוד ברוסט חזיר המוגש כנתחים או כפרוסות דקות שעוטפות עגבניות שרי; טרטר בקר עם חלמון שליו נא ורוטב יוזו; ניגירי; וצלחת דגים נאים.

 

במקום יש גם חדר פרטי מעוצב ובר עישון, שייפתחו בהמשך. 

 

נחלת בנימין 57 תל אביב, ראשון-רביעי ושבת 1:00-12:00, חמישי ושישי 3:00-12:00 

 

Nomi

השף יורם ניצן, מי שכיהן במשך 20 שנה השף של מסעדת "מול ים" שנשרפה, פתח השבוע את מסעדת Nomi, מסעדת גורמה כשרה הממוקמת במלון דייויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. ניצן, שבתפקידו האחרון שימש כשף של מסעדת בינדלה שנסגרה, עובד כבר מספר חודשים על המקום החדש.
יורם ניצן: מסעדת NOMI (צילום: אפיק גבאי)
יורם ניצן: מסעדת NOMI(צילום: אפיק גבאי)
 

אחרי שהתמחה בעיקר בפירות ים, המטבח של Nomi שואב השראתו משיטות בישול של מטבחים שונים ברחבי העולם, עם מבחר דגים, בשר ומנות צמחוניות - הכל כאמור, כשר.

יורם ניצן: מסעדת NOMI (צילום: אפיק גבאי)
יורם ניצן: מסעדת NOMI(צילום: אפיק גבאי)

יורם ניצן: מסעדת NOMI (צילום: אפיק גבאי)
יורם ניצן: מסעדת NOMI(צילום: אפיק גבאי)

בין המנות בתפריט יש אנטרקוט על הגריל עם ראגו פטריות (178 שקלים), נתח קצבים עם ירקות צלויים (162 שקלים), דג דובר סול בציר לפת ולמון גראס (78 שקלים), פילה לוקוס בגרילעם בייבי תרד (176 שקלים) ואספרגוס טמפורה (62 שקלים).

 

קויפמן 12 תל אביב (במלון דייויד אינטרקונטיננטל), 03-7951255, ראשון-חמישי 15:00-13:00, 22:00-18:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
שלוש מסעדות מבטיחות נפתחו השבוע בתל אביב
צילום: אפיק גבאי
מומלצים