יונתן רושפלד: שותף חדש במסעדה בתל אביב
רושפלד אפה עוגה: מה הסיפור של עוגת הגבינה החדשה שמשגעת את תל אביב, איך השף יונתן רושפלד קשור לזה ומה הוא עושה בארבע בבוקר עם מגשי עוגות ברחובות? יצאנו לבדוק וחזרנו עם תשובות
השף יונתן רושפלד הצטרף כשותף למסעדת "קפיטריה", השוכנת במתחם גינדי TLV בתל אביב. רושפלד ובעלי המקום מצליחים כבר שבועות ארוכים לשמור בסוד והרחק מעדשת המצלמות את דבר צירופו של השף כשותף במסעדה.
אז אחרי הקללות, המריבות ושאר הסקנדלים שהעלו את שמו לכותרות בשנה האחרונה, נראה כי השף מתחיל את שנת 2019 עם סיפור אהבה חדש: מקורבים מסרו כי השף, המתגורר בשכנות למסעדה, מגיע מדי יום למקום, אופה עוגות, עובד על התפריט, מנהל את המטבח, עובד על המחבתות בסרוויס ואף מתפקד כצ'קר.
"עוגת הגבינה שלו מתחסלת הכי מהר, אבל יש לו גם עוגת תפוחים וברד פודינג. העוגות עפות ונראה שגם הוא עף על זה כי זו פעם ראשונה שהוא מנגיש את האוכל שלו לקהל הרחב", סיפר אחד השכנים במתחם. "רושפלד מתפקד ממש כמו בוס במטבח ואנשים לא יודעים על זה אבל זה מטורף כי מוכרים שם מנות שלו ב-38 שקלים. המוכרות מהקניון מגיעות כל בוקר, השכנים מגיעים בצהריים ואנשים שגרים במתחם כבר ניגשים אליו כי הם כבר יודעים שהוא שם. אני לא מבין איך הם הצליחו לשמור את זה עד עכשיו בסוד".
מסעדת "קפיטריה" נפתחה לפני כשנה והיא שייכת לקבוצת "קפה אירופה". נראה כי במהלך השנה האחרונה לא הצליחה המסעדה להתרומם כמו שציפו שיקרה, ועיני כולם נשואות עכשיו לשינוי שהשף רושפלד עורך במקום.
"הייתי צריך להיות מוקדם בעבודה אז ירדתי עם הכלב בארבע וחצי לפנות בבוקר, ומה אני רואה? את יונתן רושפלד צועד במתחם ונושא מגש עוגה ענקי", סיפר ל-ynet שכן אחר במתחם. "בהתחלה לא הבנתי מה אני רואה, היה קר נורא וחשוך, אבל אני חייב להודות שהיה לזה ריח מדהים של אפייה".
ממסעדת "קפיטריה" נמסר בתגובה: "השף יונתן רושפלד נכנס כשותף במקום לפני כחודשיים. בימים אלה השף ואנחנו עובדים יחד על עדכון והידוק התפריט עם דגש על אפייה במקום. בין היתר השף פתח את המקום לבראנץ' בימי שבת. אנחנו מאמינים בחיבור הזה ומאוד שמחים לעבוד עם שף בעל יכולות כמו של יונתן רושפלד. אנחנו מתכננים לגדול איתו ולעשות יחד דברים נוספים בקרוב".