קרואסון במילוי בשר כבר טעמתם?
עם אסאדו, אנטרקוט ואפילו המבורגר: ברחבי העולם חוגגים היום את חג הקרואסון, ולכבוד החגיגה יצאנו לבדוק איפה אפשר למצוא קרואסונים מושחתים במילוי בשר
מאפה הבוקר הצרפתי המושלם (שהוא בכלל אוסטרי במקור) הפך השנה ללהיט בארץ, ולא מעט מסעדות ובתי קפה מגישים אותו ככריך עם מגוון מילויים לא שגרתיים של אסאדו מפורק, אנטרקוט ובשר מעושן.
אחרי שנים שבהן הגישו לנו קרואסון במילויים מתוקים או בתוספת סלמון, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז כחלק מארוחת הבוקר, הבינו השפים והמסעדנים שיכולת הספיגה המופלאה והגמישות של הבצק שממנו עשוי המאפה הפופולרי הופכים אותו למצע המושלם לרוטב חם ולבשר נימוח - ואם מוסיפים מעל גם ביצת עין או ביצה עלומה, החגיגה בפה הופכת לתענוג אחד גדול וממכר.
לרגל יום הקרואסון שמצוין היום ברחבי העולם, החלטנו לבדוק איפה בארץ מגישים את הקרואסון מהזן המושחת באמת - זה במילוי בשר, ששובר את כל גבולות הדמיון. גם שלנו, אגב.
ברווזי
בסנדוויצ'ייה פורצת הדרך של השף רז רהב מגישים כריך קרואסון עם סלט ביצים, עלי מיזונה, בייקון וליים, וגם קרואסון עם ספריבס, בצלים וממרח איולי.
עבור יצירות הפאר האלה תשלמו 45 שקלים, ואם תגיעו למקום בשעות הצהריים, תוכלו לקבל אותן במסגרת העסקיות שמציעים שם.
טשרניחובסקי 17 תל אביב, אין טלפון, ראשון-שבת 7:30-17:00, לא כשר
הוטל דה ויל
בתפריט הבראנץ' החדש של "הוטל דה ויל" תמצאו שתי מנות קרואסון במילוי בשר: הראשונה נקראת Croissant BLT, וכוללת מאפה קרואסון במילוי שכבה עדינה של איולי טרטר ועליה בייקון, חזה עוף, עלי חסה רומית פריכה ושרי צלויות (64 שקלים).
המנה השנייה נקראת Croissant de Ris de Veau, ומורכבת מקרואסון במילוי שקדי עגל עם רוטב איולי ולימון כבוש. עבור המנה הזו תשלמו 68 שקלים.
דיזנגוף 230 תל אביב, 03-9746999, ראשון-חמישי 01:00-12:00, שישי-שבת 01:00-09:00, לא כשר
Buti & CO
במקום החדש שנפתח החודש בכיכר דיזנגוף מציעים שלל כריכים, בהם גם קרואסון ממולא בנקניק סלמי, גאודה וארטישוק שעבורו תשלמו 14 שקלים. מנת קרואסון נוספת שמגישים שם, הפעם בגרסה הימית, מורכבת מסלמון מעושן ושמנת עם ווסאבי, גבינת ברי, בלסמי ערמונים, אגס מקורמל וארוגולה.
כיכר דיזנגוף 4 תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-07:30, שישי 17:00-07:30, שבת 17:00-08:00, לא כשר
דלאל
קרואסון הקרוק מדאם המפורסם של "דלאל" מוגש עם כתף בקר שמייצרים במקום, רוטב אמנטל, ביצה עלומה, רוטב פטריות וקציפת כמהין. המנה המושחתת הזו תעלה לכם 58 שקלים, ולאורך השנים היא צברה לא מעט מעריצים שטוענים בתוקף כי היא אחת המנות האיקוניות בעיר.
שבזי 10 תל אביב, 03-5109292, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי-שבת 1:00-1:00, לא כשר
גרינברג
כאן מציעים "ספיישל קרואסון" שמוגש מדי סופ"ש, וכולל סטייק פילה, ביצת עין, חסה, רוטב טרטר, בצל מקורמל וחמאה. את כל הטוב הזה, תקבלו במקום לצד סלט עלים רענן (78 שקלים).
אורי צבי גרינברג 25 תל אביב, 03-6136132, ראשון-חמישי 24:00-8:00, לא כשר
גורדוס
בין שלל המנות המושחתות והמוגזמות שמציעים כאן יש גם קרואסון בורגר, שמוכר יותר בשם "או לה לה". המנה היצירתית הזו כולל קציצה במשקל 220 גרם המוגשת בתוך קרואסון חמאה יחד עם מיונז, חסה, עגבנייה, בצל מטוגן בצ’ילי מתוק, גבינת צ'דר, חזה אווז וסלט ביצים. עבור כל הטוב הזה תשלמו ב"גורדוס" 75 שקלים.
פארק פרס חולון, 03-7733366, ראשון-שבת 2:00-12:00, לא כשר
ביתא קפה
בסניף "ביתא קפה" שבסביון, השפית איילת לטוביץ מגישה קרואסון ממולא בבשר לחי עם תרד ושעועית אדומה. היצירה הזו מוגשת במסגרת בראנץ' מלא שעבורו תשלמו 95 שקלים, והמנה עצמה נחשבת לאחת ממנות החורף היותר מנחמות ומחממות שאפשר למצוא במחוזותינו בימים אלה.
השקמה 1 סביון, 1-700-700-937, ראשון-חמישי 22:30-8:00, שישי 23:30-8:00, שבת 23:30-9:00, לא כשר
בורגר קבאנה
בסניף הלא כשר של רשת ההמבורגרים הזו תוכלו לטעום, בין היתר, גם קרואסון בורגר. המנה, שנקראת בתפריט "פרנץ' בורגר", מורכבת מקרואסון ענק במילוי גבינת גאודה, ביצת עין, ריבת בצל, שום קונפי, רוטב איולי והמבורגר, כמובן (59 שקלים).
רוטשילד 63 ראשון לציון, 03-9674750, ראשון-שבת 1:00-12:00, לא כשר
המשתה
בבר הכשר שנפתח לאחרונה בפתח תקווה מגישים קרואסון פרווה במילוי בשר, ממרח עשבי תיבול ושום, אסאדו מפורק, עשבי תיבול, בצל, עגבניות שרי, פלפל צ'ילי וצנוניות (59 שקלים).
לשם 7 פתח תקווה, ראשון-חמישי 2:00-17:00, מוצ״ש-2:00, כשר
לחמקה
במאפיית "לחמקה" שפועלת באזור התעשייה של קריית שמונה תמצאו מגוון כריכים שווים ויצירתיים במיוחד, בהם גם כריך קרואסון עם נקניק חזה הודו וגבינת גאודה (20 שקלים). אם עשינו לכם חשק, והחלטתם להצפין במיוחד עבור הכריך השווה, כדאי שתדעו שבמקום מכינים מספר מצומצם של קרואסונים כאלה מדי יום, אז לפני שמגיעים מומלץ לוודא שהם אכן שם.
מתחם נופית חרמון כביש 99, 04-6441978, ראשון-חמישי 16:00-8:00, שישי 14:00-8:00, לא כשר
לחם גל
במאפייה החיפאית המשלבת גם מעדנייה אופים מדי יום מגוון קרואסונים טריים וריחניים. חלק מהקרואסונים זוכים למילוי מתוק, וחלקם ממולאים בצוואר חזיר מעושן ומוקפץ עם רוזמרין וקונפי שום, איולי דיז'ון גרגירים, מיונז לימון כבוש ובצל ירוק (59 שקלים).
לצידם מגישים שם גם קרואסון במילוי פרושוטו, גבינת פקורינו רומנו ועלי רוקט (59 שקלים) וקרואסון עם נקניקיית חזיר, גאודה עיזים וחרדל דיז'ון (59 שקלים).
מוריה 3 חיפה, 04-6442458, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 15:30-7:30, לא כשר
אסאדו בר
במסעדה הארגנטינאית, שמתמחה בהכנת אסאדו הנצלה בשיטה הדרום-אמריקאית המסורתית על שיפודי ענק, מגישים למנה ראשונה קרואסון בשרי, שממולא בפרוסות קורנדביף, רוטב אליו אוליו וסלסה מיוחדת שמייצרים במסעדה על פי מתכון משפחתי. עבור מנת הפתיחה המושלמת הזו תשלמו שם 42 שקלים.
קיבוץ אלונים, 054-4200291, חמישי-שישי 22:00-12:00, שבת 19:00-12:00, לא כשר
טנדוקה
במסעדת "טנדוקה" מציעים את מנת "האסאדו הצרפתי", שמורכבת מקרואסון במילוי אסאדו מעושן שעובר תהליך עישון בן ארבע שעות, לצד פלפלים ועגבניות צרובות על הגריל ורוטב של חרדל-ווסאבי.
הקרואסון הוא פרווה ונאפה במקום מדי יום, ומוגש לצד סלט ירקות רענן ורוטב טרטר על בסיס מיונז, צלפים ומלפפון חמוץ. מחיר המנה כולה הוא 55 שקלים.
מרכז המושבה יקנעם המושבה, 052-6619299, ראשון 17:00-12:00, שני-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-12:00, כשר
ביגנס
במזללת אוכל הרחוב הידידותית ביותר לצליאקים שפועלת בפרדס חנה, מציעים שתי גרסאות של קרואסונים בשריים מושחתים, שנאפים במאפיית "אלחנן" (קיבוץ משמרות).
קרואסון אחד ממולא באונטריב מפורק שבושל במשך 19 שעות ורוטב צ'ימיצ'ורי, והקרואסון השני - שזכה שם לכינוי "טנצר" - ממולא בפרוסות של מכסה אנטרקוט שעבר בישול ארוך וצריבה על הפלנצ'ה. כל אחת מהמנות העצומות הללו תעלה לכם שם 55 שקלים.
המושב 35 פרדס חנה כרכור, 052-4377938, שני-חמישי 23:00-11:00, שישי 15:00-10:00, לא כשר
אברטו
השף אסף שטרן מגיש במסעדת השף שלו שבגדרה קרואסון במילוי צלי כתף עגל בבישול ארוך ותבלינים חמים, איולי שום דבש, ארוגולה וסלט ירוק. עבור המנה הזו תשלמו 80 שקלים, תמורתם תקבלו גם מנה ראשונה של לחם מחמצת, סלט חסה, שתייה קרה או שתייה חמה לבחירה. המנה, אגב, מוגשת במסגרת עסקיות הצהריים בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 16:00-12:00.
שכביץ 5 גדרה, 08-6680066, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 23:00-18:00 שישי 13:00-9:00, 23:00-18:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר
בנג'מין
בגסטרו-בר השוכן במרינה של אשקלון מגישים קרואסון ממולא באסאדו מפורק עם תוספת של טחינה ירוקה, עשבי תיבול, פלפל חריף וצ'מיצ'ורי פסיפלורה, שמכינים במקום. מחיר המנה הוא 52 שקלים.
הנמל 9 אשקלון, 054-2300111, ראשון-שבת 1:30-12:00, לא כשר
כפרה טפאס אנד בר
בבר מסעדה הבאר-שבעי מגישים קרואסון במילוי בייקון טלה עם קורנדביף, עלי רוקט, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז. מחיר המנה הזו הוא 62 שקלים, והיא מוגשת במסגרת תפריט הבוקר (ראשון-חמישי 15:30-9:00) והבראנץ' (שישי 13:00-9:00)
סמילנסקי 25 באר שבע, 08-6654854, ראשון-חמישי 15:30-9:00, 1:00-19:00, שישי-שבת 1:00-8:00, לא כשר
מנזה
במסעדת השף שממוקמת מול הפקולטה לאדריכלות של מכללת "בצלאל" מגישים תפריט עדכני, שבו יש גם מנת קרואסון במילוי ביצת עין ובייקון. המנה, שנקראת בתפריט "או לה לה קרואסון", תעלה לכם שם 24 שקלים.
בצלאל 10 ירושלים, 02-6255222, ראשון-שבת 1:00-8:00, לא כשר
R&R דיינר
ירושלמים, או כאלה שמגיעים לעיר ומחפשים אחר קלאסיקות מושחתות שאינן כשרות, ימצאו אותן בדיינר הירושלמי הבא. ואם בקרואסון עסקינן, אז במקום מגישים מנת קרואסון פתוח במילוי גבינת אמנטל, בייקון וביצת עין, שנקראת בתפריט "פרי מון שרי" ומחירה 42 שקלים.
יפו 33 ירושלים, 02-6253435, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי-שבת 1:00-8:00, לא כשר