השף יוסף זוזו חנא מגיע לתל אביב ועוד אירועי פורים ברחבי הארץ
מסעדת "מגדלנה" מתארחת ב"דלאל" למשתה פורים בסגנון ערבי גלילי, ואירועי פורים נוספים במסעדות ברחבי הארץ
"כשבאים למסעדה שלי אנשים מתל אביב, הם באים להשקיע. התל אביבים מבסוטים אצלנו, ורואים את זה גם בטיפים שהם משאירים וגם בהזמנות. הם אוהבים להתפנק", מספר יוסף זוזו חנא, השף והבעלים של מסעדת "מגדלנה", מסעדה ערבית גלילית ליד הכינרת.
בשבוע הבא, יתארח חנא במטבח של השף גולן גורפינקל במסעדת "דלאל" שבנווה צדק בתל אביב, ויחד הם ירימו שם משתה פורים גלילי בסטייל של "דלאל" עם מוזיקה ואווירה שמחה.
חנא וגורפיקנל מכירים כבר לא מעט שנים, ואפילו הם מתקשים לשחזר בדיוק מתי נפגשו לראשונה. 15 שנה, זה המספר ששניהם מחליטים עליו כזה שמשקף בצורה הנכונה ביותר את שנות הפז"ם שלהם. על אף ההערכה ההדדית בין השניים, לקח להם עשור שלם עד שבישלו יחד במטבח אחד.
בשבוע חגיגות פורים (19 במרץ החל מהשעה 18:00), תהיה זו הפעם השנייה ששני השפים האלה ישתפו פעולה בין הסירים והמחבתות: לכבוד החג, תתחפש מסעדת "דלאל" למסעדה ערבית, ובמשך שני ערבים היא תגיש 15 מנות.
ביניהן, בייגלה שומשום עם מטבלים (18 שקלים), סלט שוק עם גבינה ערבית ופיסטוקים (46 שקלים), קובה טבעוני ממולא בגרגירי חומוס (52 שקלים), קלמרי עם עולש בר ויוגורט (58 שקלים), טרטר אינטיאס (64 שקלים), שישברק טלה ביוגורט עיזים (68 שקלים) עראייס בפיתות קטנטנות (72 שקלים) וגם מלאבי, כנאפה וקטאיף לקינוח (54 שקלים).
"אחד הדברים שכולם עושים זה לארח שפים", מסביר גורפינקל, "אבל 'דלאל' לא מארחת שפים אלא מתחפשת למשהו אחר. למסעדה של זוזו יש אופי מיוחד. מרגישים באוכל שלו את הארץ, יש בו משהו שורשי שמחבר אותי לבישול שלו והוא מכין דברים מיוחדים שלא רואים בתל אביב, אם זה כל הירוקים שהוא משתמש בהם, אם זה התיבול של האוכל שלו ואם זה החיוך שאיתו מוגש האוכל לשולחן. 'מגדלנה' נותנת חוויה".
אל חנא וגורפינקל יצטרפו גם שני הסו-שפים שלהם - חאלד אבו רמדאן ("דלאל") ועלי חטיב ("מגדלנה").
- מתי: שלישי, 19 במרץ, החל מהשעה 18:00 בערב
- איפה: שבזי 10 תל אביב, 03-5109292, לא כשר
הונלולו
בתיקי בר הראשון בישראל, יחגגו את פורים במסיבת תחפושות שכל כולה מחווה לסדרת הקאלט "בברלי הילס 90210", בשילוב האווירה של "פיץ פיט", הבר בו נהגו לשבת כוכבי הסדרה.
לרגל החגיגות, "ייתחפש" הבר לחוף ים בקליפורניה, כולל הגלשנים וגלגלי הים. הצוות במקום יתקשט בבגדים פרחוניים, בשרשראות פרחים ובשאר אביזרים צבעוניים שישדרגו עוד יותר את האווירה הקיצית והלוהטת.
ומה אפשר לאכול ולשתות שם? בחלל יוצבו דוכני טאקוס במגוון מילויים שיציעו גם תירס צלוי על הגריל עם צ'דר וצ'ילי. וכדי להרים את המסיבה באמת, יגישו שם גם שלושה סוגי דאקירי (48 שקלים), קוקטייל קליפורניה סאוור (48 שקלים) ומשקה של ג'ים בים שיפון עם ליים, סירופ אננס וביטרס בננה (48 שקלים).
- מתי: רביעי, 20 במרץ החל מ-18:00 בערב ועד אחרון הלקוחות; בשישי, 22 במרץ, החל מ-13:00 בצהריים ועד שעות הערב
- איפה: בן עמי 13 תל אביב, 03-6328155, לא כשר
סעודת דאדא של השף נדב מלין
הגלריה הקולינרית של השף נדב מלין תערוך משתה לכבוד חג הפורים עם תפריט ברוח זרם הדאדא באומנות. האירוע יתקיים בבית עתיק ביפו, יתחיל בקוקטייל וימשיך לארוחה בת 7 מנות לצד יינות של יקב פלטר. המחיר: 320 שקלים לסועד, כולל יין וקפה.
מתי: יום שלישי, 19 במרץ, 19:30
איפה: יפת 19 (הבית ביפו), יפו, 02-5337120 או בנייד 052-2633918
ליבירה
במסעדה החיפאית יחגגו את פורים בימים רביעי וחמישי (21-20 במרץ) במשתה חגיגי שיכלול די ג'יי, בירות ממבשלת ליבירה ללא הגבלה ב-55 שקלים, ספיישלים של השף רועי אברהם וכוס קאווה מתנה לכל סועד שיגיע מחופש.
בין מנות הספיישל שיהיו במקום, אפשר יהיה לזלול אוזני המן במילוי ראגו בקר פיקנטי (38 שקלים), אוזני המן במילוי מנגולד. צנובר וקשקבל (38 שקלים), "בורגר המן הרשע" שהוא, למעשה, המבורגר עם בייקון, שרימפס וקרם שמנת עם פרג וכמהין (76 שקלים) ועוד מנות מפתיעות.
- מתי: רביעי וחמישי, 21-20 במרץ
- איפה: רחוב הנמל 26 חיפה, 04-3740251, לא כשר
הולה
מסעדת השף בהובלתו של השף ויקטור גלוגר, חוגגת יומולדת שנה במשתה פורים חגיגי שיתקיים בין ה-23-20 במרץ ויכלול תפריט ספיישל, מגוון קוקטיילים ודי ג'יי שירים את האווירה במקום.
בין המנות שבתפריט החגיגי: קרפצ'יו ירקות שורש עם סורבה וואסבי (48 שקלים), ברוסקטה עם קרפצ'יו פילה בקר (62 שקלים), קלמרי מטוגן עם איולי עגבניות שרי (58 שקלים), שיפוד שרימפס על פיתה (110 שקלים), מיני המבורגר עם פאק צ'וי, בצל מטוגן, עגבנייה ורוטב שום (62 שקלים)
שווארמה טלה על טחינת שום ביתית (56 שקלים) ועוד.
בגזרת האלכוהול, תמורת 120 שקלים תוכלו ליהנות משתייה חופשית שתכלול גם קוקטיילים יצירתיים, בירות ויין.
- מתי: רביעי-שבת, 23-20 במרץ, החל מ-18:00 בערב ועד אחרון הלקוחות (בסוף השבוע החגיגות יתחילו בשבעות הצהריים ויימשכו עד שעות הערב)
- איפה: הירקון 87 תל אביב, 03-5759060, לא כשר
TYO
היפנית של המאסטר סושי, יאמה סאן, תתחפש בפורים למסעדה צרפתית. החלל כולו יעוצב בהשראת המועדון המוכר מולאן רוז', שהפך לסמל התרבות הבוהמיינית בצרפת, והצוות במקום יתחפשו גם הם בהתאם לאווירה.
בגזרת התפריט, יציעו כאן מנות ספיישל שישלבו בין המטבח היפני לצרפתי כמו "קלאמז'" (צדפות) צלויות בתנור ברוטב פונזו (56 שקלים), טונה פואה גרה (30 שקלים ליחידה)
וקינוח של קרם ברולה פיסטוק (48 שקלים).
- מתי: חמישי-שבת, 23-21 במרץ, לאורך כל היום
- איפה: מונטיפיורי 7 תל אביב, 03-9300333, לא כשר
המקדש
מסעדת הבשרים והשף לירן בלו, חוגגים במשתה פורים קרניבורי שיתקיים ביום רביעי ה-20 במרץ. בערב החגיגי, המסעדה תהפוך לארמון עם שולחנות אבירים ארוכים, והאוכל יזרום לשולחנות עד לא ידע: נתחי בשר גדולים על בוצ'רים, ירקות צלויים והרבה יין (ללא סכו"ם).
במסגרת הארוחה, שמחירה 350 שקלים לסועד, יוגשו לשולחן לחמי מחמצת שלמים, קרפצ'יו שייטל עם פלפל מדגסקר וויניגרט אספרסו וחסה סלנובה עם שלושה סוגים של רטבי ויניגרט. בהמשך, יוגשו גם דלעת שלמה בתיבול ראס על חנות, תירס בסגנון מקסיקני, לשון בקר בעישון ארוך עם צ'ימיצ'ורי נענע וזנב שור מבושל ביין אדום.
בעיקריות, ייהנו הסועדים מעוף צלוי, סלק מבושל ברימונים וקולורבי בפחמים, שוק טלה בבישול של 48 שעות עם גלייז מולסה ועשבי תיבול, אסאדו מעושן עם צ'ימיצ'ורי סלרי ואנטיפסטי, ולסיום הארוחה יוגשו לשולחן פירות ומוס שוקולד ביתי. שימו לב: יש להזמין מקומות מראש!
- מתי: רביעי, 20 במרץ, החל מ-20:30 ועד אחרון הלקוחות
- איפה: עתיר ידע 4 (מתחם אושילנד) אזור התעשייה כפר סבא, 09-9777007, כשר
פריים סושי בר
בבר-מסעדה שברמת החייל, יחגגו את פורים במשתה חגיגי ושמח במיוחד שייתפרש על פני שלושה ימים (בין ה-23-20 במרץ, החל מהשעה 20:00), במהלכו תתארח גם הדוגמנית ויוצאת "האח הגדול", נטלי דדון, שתהיה על עמדת הדי ג'יי ותתקלט במהלך האירוע.
ומה צפוי שם? תפריט ספיישל בהשראת מרדכי היהודי, ושתי, אסתר המלכה ודמויות מוכרות נוספות, תחרות תחפושות, הרבה אלכוהול ומוזיקה שתרים את האווירה במקום.
בין המנות שיוגשו במשתה: מנת "ספייסי ושתי" – סושי חריף שמורכב מספייסי סלמון, סלמון סקין, אבוקדו, מלפפון בציפוי של סלמון ובס, פטריות שיטאקי מטוגנות ורוטב טריאקי יוזו (68 שקלים); מנת "המן המושחתת" שכוללת אטריות ביצים מוקפצות עם פילה בקר, חזה אווז מעושן, ירקות, נבטים, ברוקולי ורוטב של חלב קוקוס וקארי צהוב עם עיטור של שבבי בטטה קריספיים ובוטנים (78 שקלים) ומנות נוספות.
- מתי: רביעי-שבת, 23-20 במרץ, החל מ-20:00 ועד אחרון הלקוחות
- איפה: ראול ולנברג 2א' תל אביב, 03-6498080, לא כשר
משתה בשר ויין במסעדת "טיבי'ס"
במסעדה של השף חיים טיבי ושותפו רועי כהן, שבחוות וורד הגליל, יחגגו את פורים במשתה של בשר ויין, במהלכו יוגשו למרכז השולחן מגשי בשר לזוג או לרביעייה (ויותר), ועליהם נתחי בשר בקר, טלה ועוף צלויים. לצידם, יוגשו יינות שימזגו לכוסות ללא הפסקה.
מלבד הבשר, יוכלו הסועדים לבחור מגוון מנות ראשונות מהתפריט הרגיל של המסעדה, ולסיום הארוחה יוגשו לשולחן מבחר קינוחים המיוצרים בקונדיטוריה שבמקום. עלות הארוחה היא 250 שקלים לסועד, ויש להזמין מקומות מראש.
- מתי: חמישי, 21 במרץ, החל מהשעה 18:30
- איפה: חוות הנופש ורד הגליל צומת כורזים (על כביש 8277), 04-6330885, לא כשר
פורים ברשת BBB
לרגל החג הכי שמח בשנה, מציעים בסניפי רשת ההמבורגרים מנות ספיישל "מחופשות", ביניהן: "ספיישל ביונד בורגר" – המבורגר ללא בשר, על בסיס חלבון ואפונה, שנראה כמו בשר ואפילו מריח כמותו. ההמבורגר יוגש בלחמנייה עם חסה אייסברג, עגבנייה, בצל ופרוסות מלפפון בכבישה ביתית (68 שקלים). אגב, את המנה אפשר יהיה לקבל גם כחלק מהתפריט העסקי בצהריים לצד מנה ראשונה, תוספת ושתייה קלה לבחירה (76 שקלים).
לצד ההמבורגר הטבעוני שהתחפש להמבורגר בשרי, משיקים ברשת גם עוגיית אלפחורס שהתחפשה להמבורגר. העוגייה, שתוגש בסניפי הרשת בשבוע פורים או עד גמר המלאי, ממולאת בקרם שוקולד, ריבת פטל ושוקולד לבן, ומוגשת לצד צ'יפס מרנג ורוטב וניל ותות שהתחפשו לקטשופ ומיונז (38 שקלים או 35 שקלים לחברי מועדון).
להשיג בסניפי הרשת