שתף קטע נבחר
 

מה אוכלים בבית שאן?

מסעדות שף, מארחות ביתיות, בית קפה שמארח תערוכות אומנות מתחלפות וגם מסעדת פועלים שמגישה את אותו האוכל כבר 50 שנה ופלאפל שמוגש בתוך לחמנייה: יצאנו לבדוק מה יש לאכול בבית שאן

יצאנו לסיור קולינרי בבית שאן. צפו    (צילום: לין לוי)

יצאנו לסיור קולינרי בבית שאן. צפו    (צילום: לין לוי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
המיתולוגי של בית שאן: פלאפל זהבה(צילום: לין לוי)
 

על פניו העיר הזו יכולה הייתה להצטייר כשממה קולינרית שבה גולת הכותרת היא מנת פלאפל טובה, או מקסימום ארוחת פועלים המורכבת משיפודים וסלטים. אבל מה שתמצאו כאן בפועל - לצד הפלאפל המצוין ותבשילי הפתיליות הביתיים - עומד להפתיע אתכם, ממש כפי שהפתיע אותנו: באזור העיר העתיקה פועל בית קפה קסום המציע פטיסרי וארוחות בוקר מפנקות הכוללות בריוש וביצים עלומות, כמה פסיעות משם מתחבאת מסעדת פועלים המציעה שלל תבשילים ביתיים ובמרחק הליכה לא גדול, פועל גם מוסד פלאפל ותיק ונטול שלט שאורז את הכדורים הזהובים בתוך לחמנייה.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מה אוכלים בירוחם?

מה אוכלים בצפת? 

מה אוכלים באזור הרי ירושלים?

 

עוד תמצאו שם מארחות ביתיות שחברו יחד למיזם אירוח שיערוך לכם היכרות עם שלושה סוגי מטבחים שונים, והשוס - שתי מסעדות שף חלביות בהן מגישים מגוון מנות פסטה יצירתיות שמכינים במקום, מנות עיקריות מפונפנות וגם קינוחים טעימים שלא כדאי לפספס.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
פסטה תוצרת יד במסעדת "פפרדלה"(צילום: לין לוי)
  

יצאנו לבדוק מה אוכלים בבית שאן, וגילינו מקומות טעימים ולא יקרים ששווה להכיר. 

 

 (  )

Rozalia

קונדיטוריה ובית קפה, הפועלים בתוך מבנה היסטורי בעיר העתיקה של בית שאן, מול מגדל המים הישן. את המקום פתחה לפני כחמש שנים חנה עגיב, ורוזליה היה שמה של סבתה האהובה, שתמונתה מקשטת את אחד הקירות במקום, לצד תמונותיהם של שאר בני המשפחה.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מדי פעם, מתארחות במקום תערוכות מתחלפות של הציירת רחל אהרונפלד, שמציירת בעיקר את הנופים של עמק המעניינות. רצפת המקום עשויה אריחים צבעוניים, הקירות מכוסים בטפטים בסגנון וינטג', הריהוט גם הוא בסגנון וינטג', וישנה גם מרפסת חיצונית המשלימה את האווירה הפסטורלית והקסומה שבמקום.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ומה אוכלים כאן? עוגיות כמו פקאן וקפה, שקדים וקינמון, עוגויות קוקוס, עוגיות פאדג' שוקולד וגם מבחר עוגיות מלוחות (35 שקלים), ולצידן על המדפים יש גם ריבות ומרשמלו תוצרת בית (27 שקלים) ומבחר עוגות אישיות בסגנון פטיסיירי (38-35 שקלים).

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

עוד בתפריט של "רוזליה": ארוחות בוקר מושקעות, ביניהן אחת הקרויה שם "בריוש הנחתום" המורכבת מסלמון מעושן, רוטב הולנדייז וביצה עלומה (65 שקלים כולל שתייה וסלט). יש שם גם "ארוחת בוקר של שישי" הכוללת קובנה לצד ביצה קשה, עגבנייה מרוסקת וחמוצים (65 שקלים). כמו גם, יש שם כריכים מעניינים כמו כריך חם במילוי גבינת ברי (49 שקלים), פיצות, סלטים, פסטות, ריזוטו ומנות דג.

 

רחוב שטורמן העיר העתיקה בית שאן, 04-6453366‏, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 14:30-7:30, כשר למהדרין

 

 (  )
 

אילו'ש

מסעדת שף חלבית וכשרה שהוקמה על ידי השף שלומי אקוקה ("דקא", "טו סי", "רפאל"), בת זוגו הקונדיטורית מיכל פרלמוטר ושותפם, אליאור שטרית. בחלל נפרד, הסמוך למסעדה, פועלת הממלכה של פרלמוטר - קונדיטוריה ובה תצוגה מרשימה למדי של קינוחים בכל הגדלים, הצבעים והצורות ביניהם מקרונים, עוגיות (30-27 שקלים), עוגות פטיסייר אישיות ועוגות פס, את כולם מכינים במקום.  

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במסעדה עצמה, שקירותיה צבועים בגווני פסטל רכים, ישנה אווירה נעימה ונינוחה, פשוטה מצד אחד, אך מוקפדת ומודרנית מהצד השני, ממש כמו מסעדת שף עדכנית שמכבדת את עצמה. אגב, "אילו'ש" החלה את דרכה במושב רמת צבי כמסעדה לא כשרה, אך לפני כחצי שנה הפכה לכשרה והעתיקה את מקומה למרכז בית שאן.

 

ומה בתפריט? פסטה נהדרת עבודת יד, מנות דגים, סלטים ענקיים ופיצות. כדאי מאוד לטעום כאן גם את קציצות הלוקוס המצוינות (69 שקלים), את הסביצ'ה דג שמוגש לצד אספרגוס וקרם פרש (52 שקלים), את הטורטליני במילוי גבינת לבנה (52 שקלים) ואת מנת הדוקסל פטריות המוגשת מעל רביולי תוצרת בית (72 שקלים).

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מנות נוספות המופיעות בתפריט הן ניוקי תרד (69 שקלים), פוקצ'ה עמוסה בכל טוב וסהרוני רביולי עם ברוקולי, אספרגוס, כרישה וגבינה כחולה בחמאת אורגנו ופטריות שמפיניון (72 שקלים). ועצה שלנו: אל תוותרו גם על הקינוחים העדינים והמצוינים שמכינים, כאמור, בקונדיטוריה הסמוכה ויספקו סיומת לא מתוקה מדי לארוחה הטעימה.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ירושלים הבירה 23 בית שאן, 052-6363143‏, ראשון-חמישי 23:30-11:30, שישי 14:00-8:00, מוצ״ש-23:30, כשר

 

פפרדלה

מסעדת שף חלבית וכשרה השייכת לבני הזוג אלירן ולירן כהן. השניים פתחו את המקום לפני כחמש שנים בתוך מתחם העיר העתיקה, וכתוצאה מהביקוש אף התרחבו וגדלו במהלך השנים. כיום, המסעדה פתוחה לקבלת קהל רק בשעות הערב ומציעה מנות יצירתיות ונועזות, ביניהן גם מגוון פיצות ופסטות שאלירן מכין במקום מקמח מחמצת אותה הוא מגדל בעצמו.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לצד המאפים המגוונים, בני הזוג מציעים שם תפריט קבוע הכולל מנות ראשונות כמו ברוסקטה ג'עלוק המחברת בין המטבח האיטלקי לשורשים המרוקאיים של השף (38 שקלים), כיסוני פסטה ממולאים בטופי ערמונים (46 שקלים) וריזוטו פורצ'יני מושלם עם טוויל פרמזן (48 שקלים). מנות נוספות שראויות לציון הן פפרדלה בקדירת פטריות בחמאת שום, יין לבן וחליטת פורצ'יני (78 שקלים) ו-east west fish - מנה של פילה דג על מצע אורז הודי עם קרם קוקוס וצ'ילי (96 שקלים).

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

וכשתגיעו לכאן, אל תשכחו לבדוק גם לגבי הספיישלים היומיים, שחלקם יכולים להיות מעניינים במיוחד. מה למשל? רביולי ממולאים בתערובת של עלי מנגולד, ריקוטה ומסקרפונה ברוטב של חמאת אורגנו עם כרישה, יוגורט עיזים ושמן עשבים (72 שקלים). אבל הכי חשוב לזכור כאן הוא לא לוותר על הקינוחים המושקעים של השף, ובמיוחד לא על קינוח ה"אדמה" שכולל צלחת מתוקים מסעירה במיוחד.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שטורמן 14 מתחם סראייה, 04-6588111, ראשון-חמישי 23:00-17:30, מוצ״ש-23:00, כשר למהדרין

 

 (  )
 

אמא

מסעדת פועלים מודרנית או כפי שמגדיר אותה בעליה - מסעדת "פועלים פרימיום", השוכנת בחלל קטן ואינטימי, שמהרגע בו תחצו את מפתן הדלת שלו ועד שתוגש לשולחנכם צלחת עמוסה במאכלי פתיליות - יעברו שתי דקות בדיוק. זאת למרות שאין כאן מלצרים, אין בונים ואין תורים, ועל אף שהמקום מלא תמיד עד אפס מקום.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את מסעדת "אמא" הקימו לפני כחמש שנים רועי גדליה ובת זוגו, שמארחים כאן בנדיבות רבה, תוך שהם עומלים מדי בוקר על הכנת סלטים טריים ומגוונים, מגלגלים קובה ומעמידים סירים עמוסים בתבשילים מחממים על הפתיליות, עליהם תוכלו להציץ בשמחה ואף לבחור מה מהם אתם מעוניינים לאכול.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מחיר המנה שכוללת עיקרית, תוספות חמות וסלטים הוא 55 שקלים (אפשר לקבל גם ריפיל חופשי על כל התוספות החמות והסלטים). לסיום הארוחה, יציעו לכם שם צ'אי מתובל ומחמם. בין התבשילים שמכינים כאן מידי יום: קובה סלק, קובה חריפה, עוף בגריל, קציצות בקר ברוטב ושניצל ביתי, המוגשים לצד אורז לבן או אדום, בורגול, אפונה, במיה ושעועית, וגם חמישה סוגי סלטים לבחירה.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

רחבעם זאבי 5 בית שאן, 050-5600650, ראשון-חמישי 15:00-11:30, כשר למהדרין

 

מפגש גיל

מסעדה משפחתית שמגישה אוכל ביתי ומהיר ומנות על האש, במחירים שווים לכל כיס. את המקום מנהלים בני משפחת אזולאי שעוסקים בתחום המסעדנות מעל ל-30 שנה, ובבעלותם אולם אירועים מפורסם בעיר הנקרא כמו המסעדה. 

 

את כל המנות שבתפריט אפשר לקבל בפיתה, בבגט או בצלחת, וכולן מוגשות לצד תוספת שמורכבת מפחמימה ומירק. אז מה אוכלים שם? ההיצע כולל פלאפל, שניצל, מעורב, שקשוקה ושיפודים לצד תבשילים ביתיים כמו קציצות דגים (40 שקלים למנה בצלחת), בשר ראש (40 שקלים למנה בצלחת) וקוסקוס ירקות (30 שקלים כולל סלטים).

 

ירושלים הבירה 3 בית שאן, 052-6584830, ראשון-חמישי 24:00-10:00, כשר למהדרין

 

 (  )

שיפודי הכיכר

המוסד המיתולוגי של בית שאן, הפועל בכניסה למרכז העיר במבנה עם שעון דמוי ה"ביג בן" על הגג ומדשאה ענקית בכניסה שעליה פרוסים שולחנות וכיסאות.

 

המקום הזה הוא, למעשה, שיפודייה קלאסית וגדולת מימדים בה עובדים מלצרים זריזים ומיומנים, המגישים בתחילת כל ארוחה צלוחיות מלאות בסלטים ופיתות ענקיות בצד. לעיקרית, מציעים כאן בשרים על האש ושיפודים (78 שקלים), מולארד (100 שקלים), ליאה (110 שקלים), כבד אווז וגם שניצל, כבש וסטייק אנטרקוט (100 שקלים).

 

שאול המלך 1 בית שאן, 04-6060198, ראשון-חמישי 24:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

 (  )

פלאפל וואקי

בבוטק'ה קטן ונטול שלט, בכניסה לבית ספר תיכון, מגישים את אחת ממנות הפלאפל היותר מעניינות בעיר. את הפלאפלייה, שקיימת בעיר כבר 50 שנה ודורות של ילדי בית שאן גדלו עליה, מנהל שוהם וואקי, שסבו היה זה שפתח את המקום.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הפלאפל שוואקי מכין שם הוא נטול ירק, צבעו צהוב וטעמו עדין במיוחד. את הכדורים הוא מעמיס לתוך לחמנייה רכה וארוכה יחד עם עגבנייה, כרוב לבן, מלפפון חמוץ וחריף, ללא טחינה או צ'יפס. חצי מנה תעלה לכם כאן שבעה שקלים ועל מנה שלמה תשלמו 14 שקלים.

 

שד׳ הארבעה בית שאן, ראשון-חמישי 16:00-7:00, כשר פרווה

 

פלאפל זהבה

את הפלאפלייה שלה פתחה זהבה ביבי, תושבת עפולה שמגיעה מדי בוקר לבית שאן, לפני 34 שנים. בדומה לפלאפלייה מהפסקה הקודמת, גם כאן הכדורים הם זהובים, נטולי כל ירק וטעמם ביתי למדי.

 

חצי מנה תעלה לכם כאן תשעה שקלים, ועל מנה שלמה תשלמו 16 שקלים. וקבלו טיפ מאיתנו: ותרו מאראש על הצ׳יפס שמתווסף למנה. היא טעימה הרבה יותר בלעדיו.

 

שד' מנחם בגין 3 בית שאן, 04-6584383, ראשון-חמישי 19:00-9:00, שישי 9:00-14:00, כשר מהדרין

 

 (  )

סירים וסיפורים

מיזם אירוח ביתי שמציעות שלוש נשים שבמקרה, הן גם חברות טובות: לילי טוויזר הפרסייה, מיכל דיין הטוניסאית וסוניה אזולאי המרוקאית. שלושתן בשלניות עם ידי זהב ומארחות עם נשמה גדולה, המציעות חוויה תרבותית שהיא הרבה מעבר לאוכל.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: יח
מיכל דיין(צילום: יח"צ)

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: יח
לילי טוויזר(צילום: יח"צ)

אפשר להגיע לכל אחת מהן בנפרד לסעודה אורינטאלית שתורכב ממנות הדגל של המטבח המרוקאי, הטוניסאי או הפרסי (120 שקלים לסועד). אבל הכי מומלץ להגיע לסיור קולינרי משותף ששלושתן עורכות יחד: הסיור יתחיל בביתה של טוויזר שתגיש מטעמים פרסיים, ימשיך לביתה של דיין שם תוכלו לטעום קוסקוס טוניסאי אמיתי, ולסיום - תבקרו בביתה של אזולאי לחפלה מרוקאית מתוקה. מחיר הסיור המשותף הוא 150 שקלים למשתתף.

סיור קולינרי בבית שאן (צילום: יח
סוניה אזולאי(צילום: יח"צ)

לפרטים: לילי 054-2030341

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
הפתעה קולינרית בבית שאן
צילום: יח"צ
מומלצים