את המקל של הארטיק כבר אכלת?
ארטיק עם מקל אכיל מתפוחים מיובשים, קרמבו עם כמות חלבון כפולה מהרגיל ושקיק תה שנמס בכוס: אלו רק חלק מחידושי המזון שמחכים לנו מעבר לפינה
בורקס - אאוט, גלידת סלק טבעונית - אין: המהפכה בתחום המזון העולמי, זו שגרמה לכולנו להסתייג משומן רווי ומחומרים משמרים, עולה שלב ומגייסת לשם כך את הטכנולוגיה המאפשרת לפתח מזונות בריאים וטבעיים ככל האפשר, והכי חשוב - במינימום שימוש בנתרן, סוכרים וחומרים מלאכותיים.
"תעשיית המזון בארץ ובעולם עוברת בשנים האחרונה טלטלה גדולה. מה שנראה בתחילה כטרנד בריאותי חולף, מתברר כמודעות הולכת וגוברת של הציבור הרחב לצריכת מזון איכותי ובריא", אומר ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון במכללת תל חי. "מודעות זו גרמה לכך שחברות המזון, גדולות כקטנות, מקדישות מאמצים ותקציבים רבים לפיתוח מוצרים הרבה יותר בריאים ומזינים, ועושות זאת בין היתר באמצעות שיתוף פעולה עם האקדמיה".
בין הפיתוחים החדשים: תיון עם שקית שנמסה בכוס, מקל ארטיק אכיל העשוי מתפוחים מיובשים וגלידת סלק טבעונית. חלק מהפיתוחים האלה הוצגו בכנס "פודטק תל-חי", שהתקיים זו השנה השישית ברציפות במכללת תל חי. בכנס, שנערך על ידי סטודנטים בחוג למדעי המזון במכללה בשיתוף עם מכון המחקר "מיגל", הציגו הסטודנטים מאכלים חדשים, אותם פיתחו בעצמם בשיתוף חברות מזון גדולות.