שתף קטע נבחר
 

טעמנו: משלוחים חדשים בניטן תאי

האריזה צבעונית ועושה חשק לטרוף גם אותה, אבל איך האוכל? בדקנו את שירות המשלוחים החדש של מסעדת "ניטן תאי"

אומרים שאנשים קודם כל אוכלים עם העיניים אבל למעשה המשפט הזה הרבה יותר עמוק ממה שנדמה: אנשים אוהבים אסתטיקה באוכל שלהם. זה לא אומר שמנות מרושלות בפיתה או נתחים של בשר זרוקים על קרטון סטייל אייל שני זה לא טעים, פשוט נקודות הפתיחה של אוכל אסתטי שמצולחת יפה ומוגש בסביבה נקייה ונעימה, הם גבוהים יותר.

טייק אאוי ניטן תאי (צילום: תיקי גולן)
טייק אאוי של ניטן תאי(צילום: תיקי גולן)

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

אז איך ההמבורגר הטבעוני החדש של מקדונלד'ס? טעמנו

הסיפור של המטבח הספניולי

 

קשה היה שלא לחשוב על זה כשהשליח של Jai, שירות המשלוחים החדש של מסעדת "ניטן תאי", עמד בפתח הדלת כשבידו שקיות נייר צבעוניות וממותגות. השקיות האלה היו כל כך נעימות לעין שקשה היה ברגע הראשון לא להשוות אותן לשקיות הנייר החומות והעצובות של רוב משלוחי האוכל והטייק אאווי. תסמכו עלינו בזה - אחרי השקיות היפות האלה אנחנו לא יודעים אם יש דרך חזרה לשקיות רגילות.

 

אז אחרי שעפנו על הפרזנטציה הראשונית, פתחנו את השקיות (בעדינות, פשע לקרוע אותן באכזריות, ולא משנה כמה רעבים אתם) ובתוכן הייתה ערימת קופסאות קרטון יפות ומאויירות, כאלה שעושות שמח עוד הרבה לפני הביס הראשון. הקופסאות נערמו זו על גבי זו בשיטת נשיאה חכמה שבה קרטון מגולגל נכנס בין האוזניים של מגשי הקרטון ואתם יכולים להרים אותן בקלות ובנוחות. אבל עם כל היופי הזה הסתבר שהמגשים לא תמיד עמדו בעומס והלשונית שאמורה הייתה לסגור אותם הפכה מהר מאוד לגמישה ולבלתי ניתנת לסגירה מחדש - וזה למשל משהו שהיינו מצפים מכלי הטייק אאוי שלנו להצליח לעשות, לפחות עד מחר.

 

אז איך היה האוכל? חריף. היינו שלושה סועדים חובבי חריף רציניים, ואחרי כמה ביסים אחד מהסועדים הביע חשש שמא יש כאן ניסיון חיסול ממוקד מצד המטבח.

טייק אאוי ניטן תאי (צילום: אנטולי מיכאלו)
גלאס נודלס(צילום: אנטולי מיכאלו)

המנה של אטריות זכוכית עם פירות ים הייתה כל כך חריפה, שבקושי אפשר היה להבין כמה היא טעימה. במנה היו חתיכות צ'ילי גדולות ואכזריות, שהיה מי שחשב אותן לחביבות ותקע בהן ביס נדיב, ועד למחרת לא היה ברור אם התאושש מהטראומה. בקיצור - גם אם אתם אוהבים חריף, כדאי שתבקשו שימתנו לכם את האוכל. 

 

המרק עם פירות הים וחלב קוקוס היה נהדר (וחריף), וכולם הסכימו פה אחד שזו הייתה המנה המוצלחת ביותר בארוחה. היה שם שרימפס וקלמרי וגם חתיכות דג והתיבול היה מושלם. 

 

מנת הספייסי ספגטי הייתה מלאה בכל טוב ולמרות שהיא מתהדרת בכינוי "ספייסי" החריפות שלה הייתה מתונה. זאת הייתה המנה היחידה שלא ממש העיפה אותנו אבל היא הייתה אתנחתא חביבה מהחריף הקטלני.

 

הפאד קא פאו היה טעים, זאת קלאסיקה של המטבח התאי שאי אפשר יותר מדי להרוס: בשר קצוץ על אורז ומעל הכל ביצת עין. 

 

הקינוחים הפתיעו: טפיוקה עם קראמבל וקרמל מלוח הייתה נהדרת וכן ה"באנופי קאפ" עם קראמבל קקאו ובננות.

טייק אאוי ניטן תאי (צילום: אנטולי מיכאלו)
נעים בעין(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

ועכשיו לשורה התחתונה - המחיר. המנות הראשונות נעות בין 42-10 שקלים, הסלטים 58-42 שקלים. המרק שאהבנו עלה 65 שקלים והפאד קא פו 72 שקלים, והקינוחים 42-36 שקלים. מחיר סביר למנות גדולות ומשביעות. ותכל'ס - אוכל טוב עולה כסף, וזה לא משנה אם זה משלוח או לא. מי שלא מבין את זה שיכין פתיתים בבית.

 

Jai, אזורי חלוקה: תל אביב (מפלורנטין עד שיכון ל') ורמת גן (מתחם הבורסה), ראשון-חמישי 16:00-11:00, 22:30-18:00, שישי 22:30-18:00, שבת 16:00-12:00, 22:30- 18:00, 03-5500644

  


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
טעמנו את המשלוחים החדש של "ניטן תאי"
צילום: תיקי גולן
מומלצים