הסנדוויצ'ים הכי משוגעים בארץ
עם ערימה של בשר, עם ירקות וממרחים וגם אחד ששווה לנסוע בשבילו במיוחד עד אשדוד: לכבוד יום הסנדוויץ' הבינלאומי קבלו את הסנדוויצ'ים המשוגעים בארץ
לפעמים הוא עשוי משתי פרוסות לחם שחובקות ממרחים ותוספות, ולפעמים הוא יכול להיות לא פחות מיצירת אומנות קולינרית: סנדוויץ' הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים והכי פשוטים שיש. יש כאלה שיספקו לכם ארוחה קלה על הדרך ויש כאלה שישאירו אתכם שבעים עד סוף היום.
אפשר למצוא סנדוויצ׳ים מושקעים ומושחתים ואפשר למצוא סנדוויצ'ים פשוטים שהטעם שלהם בלתי נשכח, אבל כך או כך - אם עושים את זה טוב, כל ביס יהפוך לחגיגה שאפשר להתמכר אליה בקלי קלות.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
- מה אוכלים בחורפיש?
לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על כריכים מזן נוסף, גם הוא כבש אותנו השנה - כריך קרואסון. יש גם מושג חדש שפרץ לתודעה ממש לאחרונה - "כריך שישי", שזה כריך שמגיע בתוך חלה מפנקת עם מטבוחה וקציצות.
לכבוד יום הסנדוויץ' הבנילאומי שחל היום (יום א') החלטנו להיזכר בכל הסנדוויצ׳ים המטורפים ביותר שיש בארץ.
לא מעט סנדוויצ'יות כאן הפכו למוסד. למשל, הכריך המופלא של "ברכה" בחיפה, או חצי לחם אחיד עם שקשוקה ופלאפל של "גוזל וציונה" בראש העין. יש גם את "הבגט של אורי" מבאר שבע שממולא בשניצל פריך, וכריך "הפרה המשוגעת" המפלצתי של "סבא ג׳בטו".
כריכים מפורסמים נוספים שזכו לתהילה הם כריכי הבשר עם פירות של "פינת אוכל" בבאר שבע; כריך דייגים של "המעדניה ביתנ׳ס"; כריך החביתה המושקע של "השמורה 215"; והכריכים המינימליסטיים והנהדרים של מאפיית "לה מולאן" התל אביבית.
חשוב לציין שאנחנו גם מאוד אוהבים את "הפריקסה של חיימקו" שקורא תיגר על כל מה שידענו על הסנדוויץ הטוניסאי, ואת הכריכים החלביים היצירתיים הטירוף של "רחל בשדרה" בירושלים.
צפו: דוקטור שקשוקה מבקר בפריקסה של חיימיקו
שמות גדולים נוספים בשמי הכריכולוגיה הם כמובן "דליקטסן", "קפה הבימה" ו"גרציאני" שמציעים בתל אביב, וגם כריך stake & egg של "סבתא"; כריך עם קציצות מרוקאיות ברוטב של "צ׳יצ׳ו"; וכריך הרינג המפורסם של "שרי הרינג" בשוק נמל בתל אביב.
אבל עכשיו הגענו לכריכים המשוגעים באמת, כאלה שיתכן ואתם עדיין לא מכירים: בשריים וצמחוניים, עם בשר מעושן או בתוך חלה חלומית, עם הר של קורנביף או ערימה של נקניקים לא כשרים, וגם כריך טוניסאי אחד ששווה להגיע במיוחד בשבילו לאזור התעשייה של אשדוד.
סנדוויץ' צמחוני של "לחמקה"
במאפיה הצפונית הנהדרת שמתפקדת גם כמקום הכי שווה לבראנץ׳ בגליל העליון, תמצאו שני כריכים מטורפים - ושניהם צמחוניים. הראשון הוא כריך אבוקדו עם מלא ירקות והשני הוא כריך פורטבלה וירקות שורש עם פסטו, פורטבלה קונפי, שום קונפי, צ'יפס בטטה, גזר קולורבי רוקט ולימון. את הלחם שלתוכו כל הטוב הזה נארז נאפה במקום והמחיר נע בין 41-20 שקלים (תלוי בגודל הכריך).
מתחם נופית החרמון כביש 99, 04-6441978, לא כשר
סנדוויץ' חלומי של "הגבינות של מיאסה"
המקום של מיאסה הוא בית קפה מקסים שהתפריט שלו מבוסס על הגבינות שהיא מייצרת מחלב בקר.
בתפריט יש גם כריך שווה במיוחד: ג׳בטה ענקית שמכילה גבינת חלומי נימוחה שמטוגנת בתוך מעטפת פירורי לחם ויחד עימה חציל קלוי וירקות. הוא מוגש ליד מטבלים וסלט קטן ועולה 40 שקלים.
בוויז: גבינות מיאסי, עוספייה, 04-8391424, לא כשר
סנדוויץ' קורנביף חם ב"כריך או ויץ"
בכריכייה קטנה ומטריפה של מאיה וטל שורצברד מכינים המבורגרים וכריכים מושקעים ולא יקרים. אחד כזה הוא כריך רוסטביף חם עם גבינת צ'דר שעוברים צלייה על הפלאנצ׳ה ולאחר מכן נערמים שכבה על גבי שכבה, פרוסה על גבי פרוסה לתוך ג׳בטה בגודל חצי בגט יחד עם מלא רטבים וירקות טריים. התוצאה נהדרת והמחיר גם, 39 שקלים לכריך שישביע אתכם עד סוף היום וישאיר אחריו הרבה זיכרונות טעימים בפה.
פארק תעשיות משגב, 04-9995000, לא כשר
סנדוויץ' נקניקים צלויים ב"אטליז אבו שאקרה"
באטליז המשפחתי הוותיק שנמצא לא רחוק משוק תלפיות נמצא סנדוויץ' נקניקים לא כשרים נהדר.
הוא נארז לתוך ג׳בטה שנמרחה בחמאה ונצלתה על הפלנצ׳ה, לתוכה מכניסים פרשוטו איטלקי סלאמי צרפתי, ספריבס, סינטה לבן, בייקון וצ׳דר נמסה שעוטפת את הכל אחרי צלייה על הפלנצ׳ה. כדי להרטיב את הגן עדן הזה שמים קולסלאו, ירקות ורטבים. מחיר הכריך הוא 45 שקלים והוא המתחרה הכי ראוי לכריך המפורסם של ברכה.
חורי 38 ואדי ניסנאס חיפה, 04-8517652, לא כשר
סנדוויץ' נקניקים וגבינות ב"טוטסי"
הכריכים שמכינה אביטל שדות במעדניה שלה מכילים גבינות של מחלבות בוטיק וגבינות מיובאות נדירות. זה יכול להיות למשל גאודה מיושנת 36 חודשים ונקניקים של ״לבקוביץ״, אותם אביטל בוחרת אחד אחד עבור החנות שלה, בינהם גם קורנביף מהטובים שיש בארץ.
על הג׳בטה היא מורחת בנדיבות בחמאה הולנדית צהובה, רטבים של יצרני בוטיק וחרדל מצרפת כדי שלא יהיה לכם יבש בפה. סנדוויץ' גדול עולה 38 שקלים והוא נהדר.
מרכז בואכה יודפת, 052-3388724, לא כשר
כריך דרום אמריקאי משוגע של "צ׳יוויטו"
ב״צ׳יוויטו״ מכינים סנדוויצ'ים דרום אמריקאיים מטורפים שרק מלהסתכל עליהם אפשר להשתגע. התפריט מציע קרוב ל-15 כאלה. המשוגע ביותר הוא הכריך האורגוואי לתוכו נכנסים אנטרקוט, בייקון טלה, שינקן, הודו, גאודה, ביצת עין, בצל מקורמל, פלפל קלוי, ירקות ורטבים (70 שקלים).
כל זה נכנס לתוך ג׳בטה עגולה רכה במיוחד ובסוף מוגש עם המון צ׳יפס. אם אתם מוכנים לאתגר אמיתי נסו את כריך ״סמבה אלגרה״, כריך שעולה אומנם מחיר מנה במסעדת שף (110 שקלים כולל צ׳יפס), אבל יש בו נתחי אנטרקוט, צ׳וריסו עגל מעושן, בייקון טלה, גבינה שוויצרית ואם כל זה לא מספיק אז יש שם גם פלפל קלוי, ביצת עין, חלפיניו, רוטב חרדל דבש ושום וירקות טריים.
שער פלמר 2 חיפה, 04-6220032, לא כשר
פילי צ׳יז של "בראון"
הפאב הזה נחשב לאחד המוסדות בחיפה ויש בו תפריט דוגרי, כזה שיש בו מנות פאב מושקעות שנועדו לספק אתנחתא טעימה מהשתיה, ועל הדרך גם לספוג את האלכוהול.
המנות הללו לא מפונפנות כמו בברי האוכל וביניהם יש כריך אחד, מטורף למדי מבחינת הגודל ומבחינת שילוב כל מרכיביו. זהו כמובן הפילי צ׳יז סטייק המפורסם שמגיע בתוך ג׳בטה ענקית קראנצ׳ית ובתוכה פרוסות דקיקות וחמימות של סינטה וגאודה, בצל מטוגן שמוסיף מתיקות ומרטיב את הלחם, וגם עגבניחה ומיונז צ׳יפוטלה שנותן את הטוויסט הפיקנטי. מחיר היצירה 59 שקלים.
מוריה 131 חיפה, 04-8112391, לא כשר
כריך טלה מעושן בחוות סוסים Fazenda
בחוות סוסים ברמת השרון, במקום שבו אין מלצרים או סכום, מכינים שם את אחד הכריכים המשוגעים ביותר שתטעמו. הכריך הזה גם עולה בהתאם - 79 שקלים - אבל שווה כל שקל.
תמורת הסכום הזה תקבלו ג׳בטה ענקית עם הר של בשר טלה מעושן, ממרחים, ירקות צלויים או מעושנים וביצת עין שנצלתה על גריל אותו בנו מעל חבית ברזל ענקית. כל זה יחד מתחבר לכדי אחד הביסים היותר ממכרים שיש שבו כל הטעמים מתערבבים יחד בשלמות. מבטיחה לכם שתמשיכו לחשוב על הסנדוויץ' הזה הרבה ימים אחר כך. שימו לב, המקום פתוח כל יום החל מ-19:00.
דרך הטניס 6 רמת השרון, 054-6650144, לא כשר
חלת שישי עם שניצל ב"Nurman"
את ״נורמן״ הנקרא על שמו של ממציא השווארמה קאדיר נורמן, פתח איתן חנייא מצפרת לפני כשנה. במהלך השבוע מוכרים שם שווארמה בבגט, בלאפה או בפיתה, ובשישי הופכים שם את רחוב החשמונאים לחגיגת שישי המונית, שבה הכוכב הראשי הוא סנדוויץ' שישי - סנדוויץ' מחלה מתוקה.
אם תצלחו את התור הארוך, תקבלו חלה מושלמת ליחיד או חלת ענק שמספיקה לחמישה סועדים. בתוך הבצק המתקתק מסתתרים ארבעה שניצלים, ויחד איתם חצילים מטוגנים, לימון כבוש, פלפל חריף מטוגן, מטבוחה ביתית טעימה בטירוף עם רמיזות עדינות של חריף ומיני סודות נוספים. המנה מוגשת יחד עם חמוצים טוניסיים, צ׳יפס בטטה וצ׳יפס תפוחי אדמה ומחירה 39 שקלים למנה אישית או 150 שקלים למנה לחמישה.
חשמונאים 96 תל אביב, 050-7755551, כשר
"בודגה"
במזללת ההמבורגרים הכשרה מבית היוצר של ״קרייב״ הירושלמית, מציעים המבורגרים שווים במיוחד ויש גם כמה כריכים אמריקאיים משוגעים וכשרים שאתם חייבים להכיר. הראשון הוא סנדוויץ' ״דה-רובן״, המגיע בתוך לחם שיפון שבין שתי הפרוסות שלו נכנסים פסטרמה בסגנון ניו יורק, קימצ'י קוריאני חריף ומיונז סריראצ'ה כמהין.
הכל יחד עולה על הגריל בדיוק כמו בארה״ב והתוצאה ג׳וסית וקראנצ׳ית בו זמנית. חוץ מזה יש גם ספיישלים כמו כריך הסנדק עם נקניקיה איטלקית חריפה, בצל ופלפלים צרובים, שומר, חרדל; קריספי צ'יפס בתוך לחמניית ג׳בטה; וגם כריך קובאנו שדומה יותר לטוסט ובו האם טלה, מוצרלה, חמוצים מתוקים, חרדל. אם לא די בזה אז יש כאן סנדוויץ' נוסף, שווה לא פחות, שמגיע עם חזה בקר בברייז אדובו, סלט כרוב אסייאתי, בצל טבק ורוטב ברביקיו.
קרליבך 14 תל אביב, כשר
הפריקסה המשוגע של "ג׳ורנו"
הסנדוויץ' הטוניסאי הנהדר של "ג׳ורנו" לא דומה לשום סנדוויץ' טוניסאי אחר בארץ, גם בגלל סוג הבגט וגם בגלל כמה סודות נוספים שרובי בנימין הביא מבית אימו. את הבצק של הבגט מרוקנים כדי שהוא לא יהיה העיקר, ולאחר מכן ממלאים אותו בביצה קשה מפוררת, תפוח אדמה מבושל שחתוך לקוביות קטנטנות ואחידות בגודלן, סלט ירקות שקצוץ דק דק, רוטב צ׳רשי ארומטי, סחוג, לימון כבוש וטונה.
אם תגיעו ביום שלישי אז מטגנים במקום לחמניות פריקסה שזופות עם קצוות מחודדים. גם את הפריקסה ממלאים בנדיבות רבה בדומה לבגט, וזה באמת כריך בלתי נשכח שמספק ביסים חלומיים.
הבנאים 7 אשדוד, 08-6665808, כשר
"עומר׳ס"
באזור הלא תיירותי של אילת, איפה שאוכלים המקומיים, מסתתרת פנינת כריכים שווה במיוחדת. ב"עומרס" מגישים אותם בתוך לחמנייה ואחד הכריכים היותר שווים ועשירים הוא בוכרי" עם קוביות אנטריקוט, חצילים כלויים בעמבה, טחינה, צ׳רמלה, סלסה ירקות קלויים, בצל מטוגן, סלט עגבניות ומלפפון חמוץ. מחיר היצירה 46 שקלים.
שדרות התמרים 83 אילת, 08-6521646, כשר
כריך דרום אמריקאי ב"פפיטוס"
סנדוויץ' "בומבה" מוגש במזללה מדליקה בשוק. אפשר לקבל אותו עם אסאדו או עם קורנביף, עם סלמי איטלקי או עם פסטרמה רומנית.
הסנדוויץ' הזה עולה 29 שקלים ומלבד הבשר נכנסים לתוכו גם ביצת עין, כרוב, גזר, בצל, חמוצים, חסה, תפוצ׳יפס, גוואקאמולי ומיונז. התוצאה - יצירת מופת אמיתית.
האגוז 11 ירושלים, 052-6731560, כשר
"רובן"
אמנם מדובר ברשת ותיקה שעושה רושם שאין לה הרבה מה לחדש, אבל ברשימה כזאת אי אפשר להתעלם מהמקום הזה שמציע תפריט כריכים גדול, שכמעט כל אחד מהם פורץ את גבולות הדמיון ומציב רף חדש בכל הקשור לכריכי הבשר.
אחד מהם הוא סנדוויץ' סטייק אנד אגס עם סלייסים של אנטריקוט, עשבי תיבול, בצל מטוגן, שום קונפי, רוקט, בצל סגול, ריבת בצל, מיונז, חרדל וביצת עין (69 שקלים). סנדוויץ' נוסף של "רובן" שכדאי להכיר נקרא N.Y. Deli ובו קורנדביף מעושן מפורק בבישול ארוך, בצל מקורמל, ברביקיו וציר בקר, חסה, בצל, כרוב כבוש, איולי כמהין ומיונז (58 שקלים). חוץ מזה יש גם סלופי ג׳ו משודרג, עם פטריות וכמהין, וסנדוויץ' ״רובן״ המפורסם עם 200 גרם של סלייסים דקים של קורנדביף מעושן, חסה, בצל, כרוב כבוש, חרדל ואיולי שום.
כל סניפי הרשת